Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 0-W20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לפי המלצת היצרן יש להשתמש בשמן 0-W20 (צריך כמות של 5.5L)

מאוד קשה להשיג את השמן הזה, האם אפשר להשתמש ב-30W-5 / 40W-5 או לחילופין שמן אחר מבלי לגרום נזק למנוע ?

מדובר בוולוו s60 דגם מנוע B4204T11

תודה

פורסם (נערך)

שנה ונפח?

עריכה:

מדובר על S60 T5 2013+ נכון?

בכל מקרה את השמן כן ניתן להשיג פה אני רק לא יודע מה התקן שאתה צריך, מניח שתמצא את זה בספר הרכב.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

שנת 2014

תודה על הקישור - אמרו לי שמן 20-0 מתאים למדינות קרות ואינו מתאים לאקלים הישראלי ושעדיף לשים שמן 30-5

מה הכי כדאי לשים ?

תודה

פורסם

כדאי להתקשר לשירות הלקוחות של וולו בישראל חברת מאיר - להפנות את השאלה למחלקה הטכנית.

אפשר ולישראל הוראות הטיפול קצת שונות, והעדיפות תהיה ל 5W-30 .

ראה כדוגמה - כנס לדף החיפוש - רשום את נתוני הרכב שלך.

קישור - http://mct.yolo.co.il/mehironv2/Tipolim.aspx

[TABLE=width: 850, align: center]

[TR]

[TD][TABLE=width: 850]

[TR]

[TD]לא הוקש[/TD]

[TD][/TD]

[TD]S60 T4 /15[/TD]

[TD][/TD]

[TD]2015[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 850, align: center]

[TR]

[TD=align: center][TABLE=width: 1]

[TR=bgcolor: #005780]

[TD]סוג הטיפול[/TD]

[TD]החלקים המוחלפים[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: #EEEEEE]

[TD]15,000[/TD]

[TD]מסנן שמן מנוע T4614B ,שמן מנוע 5W-30 גלון[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: gainsboro]

[TD]30,000[/TD]

[TD]שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B ,מסנן אויר T0.2/4T ,נוזל בלמים 0.25 ליטר[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]45,000[/TD]

[TD]סט מצתים 11-14 0/S80 ,שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B ,פילטר דלק[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]60,000[/TD]

[TD]נוזל בלמים 0.25 ליטר ,מסנן אויר T0.2/4T ,שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]75,000[/TD]

[TD]שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B ,שמן תה"ל 1 ליטר ,מסנן שמן גיר tfihSre[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]90,000[/TD]

[TD]מסנן אויר T0.2/4T ,שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B ,פילטר דלק ,סט מצתים 11-14 0/S80[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]105,000[/TD]

[TD]שמן מנוע 5W-30 גלון ,מסנן שמן מנוע T4614B ,חגורה 11-14 04V/08S/ ,רצועה אביזרים מנועי ,בית מיסב ,בורג לפולי מנוע *[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מסתבר שזה השמן שמומלץ למנוע הזה (יש עליו גם את הלוגו של וולוו):

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-castrol-edge-professional-v-0w20-1l

בחלקי חילוף הוא מתעקש על זה שאפשר לשים גם שמן קסטרול 30-5 ושאין צורך לשים 20-0 כי מדובר על שמן שמותאם לאזורים מושלגים אני אשמח.

ההבדל במחיר הוא גם פי 2

תודה

פורסם

ברכב שלי השמן המומלץ ע"י היצרן הוא 5W20 וזה באמת מה ששמו לי - ויש נידוף שמן יחסית גבוה הודות לכך בימים חמים.

עכשיו בתקופה האחרונה כשהטמפרטורות ירדו באמת הרכב בקושי אוכל שמן (אין נזילות רק נידוף מחום) אבל בטיפול הקרוב אני בלי לחשוב עולה בצמיגות מ5W20 ל30

שמן 0W20 בימים חמים שזה בערך 90 אחוז מהשנה כאן בקושי מספק הגנה למנוע - כמעט לכל יצרן יש לפחות שתי המלצות לשמנים ואחת מהן היא לארצות קרות והשניה לארצות עם אקלים חם.

סובארו בארה"ב ממליצים באמת על 0W20 אבל בארץ 5W30 ולמנועים ישנים או כאלו שהיתה בהן נזילה מאטם אפילו יעלו אותך ל10W40 (זה קרה לי עם הסובארו)

הנה סרטון ממש טוב על הנושא הזה - בכלל יש לסטיב טורבובסקי (כן, זה השם שלו) ערוץ רציני ביותר:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לשאלתך הראשונה התשובה היא - לא.

אפשר להשתמש בשמן אם הוא

1. עומד בתקן הנדרש לרכב שלך

2. צמיגות מתאימה לאקלים(אם יש דרישה להתאים את הצמיגות לאקלים)

לפי הספר רכב אתה רשאי להשתמש אך ורק בשמן עם תקן הספציפי הזה. הוא קיים אך ורק בצמיגות הזאת 0w20.

אם יש אופציה נוספת לתנאים קשים, אז יש סיכוי טוב שאתה יכול להשתמש בו בישראל לפי ההוראות שכתובים שם.

בנוסף יש לפנות ליבואן הרכב עם כל הפרטים במייל, ולשאול מה השמנים המותרים לשימוש ברכב הזה. היבואן יכול לשנות את ההמלצה שכתובה בספר רכב אם יש בעיות עם ההמלצה שכתובה דם, לכן המידע העדכני נמצא תמיד אלצהם.

פורסם
מה כתוב על שמן בעמוד 350 - תנאים קשים?

IMG_3726.jpg

BB106775-3DB9-441D-8369-559C3C56D11B-4950-0000020BA49DC96F.jpg

אני אנסה לפנות אליהם ולשאול, נראה לי מוזר שזה התקן לאקלים חם כמו שיש לנו בארץ

פורסם
ברכב שלי השמן המומלץ ע"י היצרן הוא 5W20 וזה באמת מה ששמו לי - ויש נידוף שמן יחסית גבוה הודות לכך בימים חמים.

אין קשר ישיר בין דרגת הצמיגות לרמת הנדיפות של השמן, לכן בחינה של דרגת הצמיגות בלבד אינה מספקת והיא שטחית מדי. חשוב לדעת את התקן המפורט של השמן המומלץ ע"י היצרן, לדוגמא שמנים העומדים בתקן ACEA C1/C2 מאופיינים ברמת נדיפות נמוכה במיוחד למרות שהם דקים. כמו כן יש, הבדל אם השמן הוא סינטטי מלא או לא וסוג התוספים בהם הוא מתוסף ע"י יצרן השמן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אקלים חם לא בהרכח מחייב החלפת צמיגות, כי ההגדרה הזאת מאוד כללית.

אם המערכת קירור של הרכב מצליחה להחזיק את השמן בטווח טמפרטורות הנדרש אז אין צורך לעלות בצמיגות.

כך לדוגמא במנוע Tsi 1.8 שלי השמן נמצא בטווח טמפרטורות התקין לאורך כל השנה ואין צורך לעלות בצמיגות, לפחות זה באזורים שאני נוסע.

כך גם וולוו מציינים שתנאי עבודה קשים הם מעל 40 מעלות חום בחוץ, זה אומר שבטמפרטורה כזאת השמן יתחמם לטמפרטורה גבוהה יותר מהסטנדרט ובגלל ששמן נהיה דליל יותר בחום המנוע יתחיל לאכול שמן.

אם אתה גר באיזור מישור החוף, הטמפרטורה הממוצעת לא תהיה גבוהה מ40 מעלות באופן קבוע, לכן אין שום צורך לעלות בצמיגות.

אם אתה גר באילת או כל איזור חם אחר, אז צריך לבדוק אם יש תקן אלטרנטיבי עם צמיגות 5w-30 או 0w-30 כדי למנוע אכילת שמן מופרזת.

• תוכן חדש...