Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא תתבע?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
קייזר, כנראה שזו הודעה שניה, וכי ההודעה הראשונה לא התקבלה בגלל שינוי כתובת. במצב זה רואים את פות"ש כאילו קיבל את ההודעה 14 יום אחרי שליחת ההודעה הראשונה, ולכן מרוץ ההתיישנות לא הסתיים. אבל, כאמור, פות"ש צריך לבדוק בעיריה את האסמכתאות לשליחת ההודעה הראשונה.

שים לב שמדובר ברכב שהבעלות עליו הועברה ביום מתן הדוח, לכן אפשר שמסגרת הזמן היא 6 חודשים (ותקן אותי אם אני טועה, למרות שהניסוח הוא "רכב חדש". צריך לבדוק את הנוסח המדוייק בתקנות).

ייתכן וזו ההודעה השנייה, אך נטל ההוכחה למשלוח ההודעה הראשונה יהא על העירייה.

אשר לשינוי כתובת, וככל שפות״ש עדכן את כתובתו במשרד הפנים - דברייך אינם נכונים (בעבר היה צורך לעדכן גם את משרד התחבורה על שינוי כתובת על פי תקנה 13 לתקנות התעבורה, אבל מאז חוק עדכון כתובת, לא קיימת החובה הזאת יותר. היו הרבה פסיקות בעניין, ולאחר מכן התקנה עצמה עודכנה).

וברור, אגב, שלא חלה על פות״ש חובה, לא מוסרית ולא חוקית, לשלם בעבור שירותי דואר כמו ״עקוב אחרי״...

די לפות״ש להראות שההודעה לא נמסרה לו מסיבות שאינן תלויות בו ולא בשל הימנעותו לקבלה, בכדי שחזקת ההמצאה לא תקום.

שליחת הודעה לכתובת שאינה מענו היא הוכחה מוחלטת שלא נמנע מלקבל את דבר הדואר, וכי מקור לבעיה אינו נעוץ ואינו תלוי בו.

האחריות, במקרה של שינוי כתובת שבוצע כדין, חלה על העירייה. משלוח ההודעה חייב להיות בדואר רשום, והעירייה יכולה הייתה לברר סטטוס משלוח. לו הייתה עושה כן, קל היה לה להיווכח כי דבר הדואר לא נמסר מסיבה של ״הנמען אינו גר בכתובת״ (או משהו בסגנון הזה), וכך, יכלה לברר מענו החדש של פות״ש, ולשלוח לו שוב את ההודעה לכתובתו הנכונה. משלא עשתה זאת - התרשלה, ואין לה על מי להלין זולת על עצמה.

אשר לעניין 6 החודשים - הכוונה לרכב חדש, דהיינו ״מהניילון״; לא להחלפת רכב. אני מניח שזה קשור לענייני רישום ובירוקרטיה, אבל אין לי מושג אמיתי. אגב, ישנו סייג נוסף לסעיף 225א (א1) לחסד״פ, והוא ״רכב מסוג שקבע שר התחבורה״, לא טרחתי לברר מהם סוגי הרכבים, אבל נראה לי שמדובר יותר ברכבים ציבוריים/משאיות וכיו״ב.

פורסם
סליחה על כפל ההודעה אין לי אםשרות לערוך במובייל.

בדקתי עכשיו את שטר המכר של הרכב (איזה מזל ששמרתי אותו) השעה שרשומה בו היא 10:35 כאשר השעה שרשומה בדו"ח ובמצלמה היא 10:03 כלומר על פי רישום הדואר הרכב לא היה בבעלותי בזמן העבירה.

בהתאם לכך שאלתי היא כזאת:

א. האם רשות החניה תחפש את בעל הרכב הקודם או שפשוט תבטל את הדו"ח.

ב. במידה והם ירצו לקנוס את בעל הרכב הקודם האם הוא רשאי לטעון לביטול הדו"ח במסגרת הסעיף שהוזכר לעיל?

א. בשלבים האלה הקנס כבר לא נמצא בידי העירייה, אלא בידי משרדי גבייה. בעבר משרדים כאלו השתמשו באמצעים לא חוקיים כגון שימוש בביריונים כדי לבצע את הגבייה, אבל היום הם מתהדרים בתואר משרדי עורכי דין. ושיהיה ברור - הם עדיין מנסים לגבות, גם כאשר ברור שאין בסיס חוקי לעשות זאת. צריך להבין שבניגוד לעיריה, שלה באופן מוצהר אין כוונות רווח, הרי שמשרדי גבייה אלה הם משרדים פרטיים, מונעי רווח לכל דבר ועניין, והם מרוויחים אחוזים מהגביה (סדר גודל של 3% לפי מחקרים קטנים שעשיתי). כך שיש להם אינטרס כלכלי מובהק לגבות, וכמה שיותר. הם מרשים לעצמם לאיים, להפחיד ולהתנהג בצורה קלגסית, גם כשאין סיבה חוקית, ואם יש איזושהי בעיה - הם טוענים שאינם צד, ושהם פעלו על פי הוראת ״מרשתי״ (העירייה). זה win-win מבחינתיהם. כל זה להגיד: לבטל את הדו״ח - ברור שלא. מקסימום, יחפשו את בעל הרכב הקודם.

ב. בעל הרכב הקודם לא יוכל להיעזר אוטומטית בסעיף 225א(א1) לחסד״פ, שכן קיים סייג לסעיף זה, והוא סעיף קטן א2:

225א. ...

(א2) על אף האמור בפסקאות (1) ו-(2) שבסעיף קטן (א1), הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות פלילית לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה או הודעת תשלום קנס אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה או אם לא חלפו שלושה חודשים מהמועד שבו הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות כאמור, לפי המאוחר, ובלבד שלא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

כלומר - מרגע שתוכיח שרכב לא היה בבעלותך ואחזקתך בשעת ביצוע העבירה (על פי שטר המכר) - יחול מירוץ התיישנות חדש עבור בעל הרכב הקודם של 3 חודשים מאותו יום, או שנה מיום ביצוע העבירה, על פי המאוחר מביניהם.

פורסם (נערך)

קייזר - אני מצטער, אבל איני משפטן, אז אני כותב בעברית פשוטה ומובנת. לא "עובר לשעה 10:33". אבל חוץ מעניין 6 החודשים (שישה כבר הבהיר) כתבתי בדיוק מה שאתה כתבת. העניין הוא שהעיריה לא תוציא את הוכחות משלוח ההודעה אלא אם פות"ש ידרוש אותן.

לגבי שינוי הכתובת - אם פות"ש אחר לעדכן את כתובתו במשרד הפנים הרי שהכתובת הקודמת תהיה זו שאליה נשלחה ההודעה, ולאחר 14 יום תחשב לכזו שנמסרה.

לגבי "עקוב אחרי" - אכן לא חובה, אבל בהחלט עדיף להרשם לשירות כיון שיש הרבה דואר חשוב שלא יגיע לכתובת החדשה בלעדיו. אם הזכרתי קודם את ניסיוני עם עדכון הכתובת במשרד הפנים, הרי שאת "עקוב אחרי" הפעלתי ברווח בין הנגלות של משאית הובלת תכולת הבית. השירות הוא חינם למשך 4 חודשים ראשונים והמחיר סמלי לחצי שנה נוספת, כך שאפילו עלות זו אינה תירוץ להמנע מהשימוש בו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קייזר - אני מצטער, אבל איני משפטן, אז אני כותב בעברית פשוטה ומובנת. לא "עובר לשעה 10:33". אבל חוץ מעניין 6 החודשים (שישה כבר הבהיר) כתבתי בדיוק מה שאתה כתבת. העניין הוא שהעיריה לא תוציא את הוכחות משלוח ההודעה אלא אם פות"ש ידרוש אותן.

לגבי שינוי הכתובת - אם פות"ש אחר לעדכן את כתובתו במשרד הפנים הרי שהכתובת הקודמת תהיה זו שאליה נשלחה ההודעה, ולאחר 14 יום תחשב לכזו שנמסרה.

לגבי "עקוב אחרי" - אכן לא חובה, אבל בהחלט עדיף להרשם לשירות כיון שיש הרבה דואר חשוב שלא יגיע לכתובת החדשה בלעדיו. אם הזכרתי קודם את ניסיוני עם עדכון הכתובת במשרד הפנים, הרי שאת "עקוב אחרי" הפעלתי ברווח בין הנגלות של משאית הובלת תכולת הבית. השירות הוא חינם למשך 4 חודשים ראשונים והמחיר סמלי לחצי שנה נוספת, כך שאפילו עלות זו אינה תירוץ להמנע מהשימוש בו.

גם אני לא משפטן, מצטער אם גרמתי למישהו לחשוב אחרת...

ההודעה תחשב כאילו הומצאה אם נשלחה לכתובתו הנכונה של אדם, ואם הוא לא נמנע מלקבל אותה. אכן, אם פות״ש איחר - כתובתו הלא מעודכנת תחשב ל-״כתובתו הנכונה״. אבל צריך ממש לאחר... סעיף 2(א) לחוק עדכון כתובת מתיר עד 30 יום להודיע על השינוי:

2. (א) תושב רשאי למסור לפקיד הרישום הודעה על כתובת למשלוח דואר; חל שינוי בכתובת למשלוח דואר של תושב, חייב הוא למסור לפקיד הרישום הודעה על כך בתוך שלושים ימים מיום השינוי; ...

על פי דבריו של פות״ש, הוא עשה זאת בתוך שבוע. ולכן, כתובתו הישנה אינה ״הכתובת הנכונה״. אם באמת שלחה העירייה את ההודעה לכתובת הישנה - הרי שלא קיימה מחוייבותה לשלוח את ההודעה למענו הנכון (וכאמור - הייתה יכולה לברר סטטוס המשלוח מבעוד מועד, ולהפיק הודעה חדשה לכתובת המעודכנת. היא בחרה שלא לעשות זאת).

המלצתך באשר לשירות ״עקוב אחרי״ נשמעת בהחלט אפשרות סבירה לחלק מהאנשים.

מהיכרות שלי עם עצמי - לא הייתי זוכר אם הייתי נרשם אל השירות, הייתי מגלה את החיוב רק אחרי שנה, וזה סתם היה מעצבן אותי. מה גם הטרחה להגיע לדואר להירשם לשירות ואז להגיע לבטל אותו... לא נשמע לי חוויה גדולה... או שאולי אפשר לעשות את זה באופן מקוון בימינו?... אם כן - וואלה - נשמע שווה (למי שזכרונו טרם בגד בו)

פורסם

תשמע, אתה נשמע משפטן.

לגבי ה"עקוב אחרי" - הוא מתבטל מעצמו.

אני זוכר את עצמי יושב כמה חודשים אחרי מעבר הדירה מצלם איקס - אפסילון העתקים של ספח תעודת הזהות שלי ושל אשתי ושולח פאקט של מכתבים רשומים לכל חברות הביטוח ובתי ההשקעות שיש לי אצלם קופות גמל והשתלמות כדי לעדכן אותם, שכן ה"עקוב אחרי" הפסיק לפעול ובלי צילומי הספח בדואר רשום הן סירבו לעדכן את כתובתי במחשביהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...