Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קשה לי להאמין שהשמן היה על המדפים או במחסן של הייבואן משנת 2006. חנויות בדרך כלל מחדשות מלאי באופן שוטף ולדעתי גם הייבואן מחדש מלאי לפחות פעם בחצי שנה.

אז אספר לך את חווית הקניה שלי של שמן הגה (PSF3) שקניתי דרך מוסך מורשה של יונדאי בחודש יולי האחרון.

התקשרתי, הנציג כמובן ענה ואמר "יש, בוא תקנה". הגעתי למוסך, ורצו למכור שמן גיר כפי שפות"ש קנה (SP3). לא הסכמתי וטענתי שזהו לא השמן ששמים בגטס, הוא אמר שכן, וכן הלאה.

הראתי לו את השמן שאני רוצה, וביקש שאשלם ויום למחרת השמן שאני מעוניין לרכוש יגיע. שלמתי ויום למחרת השמן הגיע. תאריך יצור לפי האריזה 16.11.15. כלומר המוצר בן כמעט שנתיים.

קניתי את השמן דרך המוסך, כי לא מצאתי באף חנות חלפים (מאזור המרכז ועד אזור הדרום) הכולל גם את יונדאי שופ בת"א.

אספר לך עוד סוד (שלא קשור ישירות ליבואן): רכשתי תושבת גיר לגטס. על התושבת ישנה חותמת של בקרת האיכות ותאריך הבדיקה. התאריך שצוין הוא 2011. התושבת הוזמנה בוצע בחודש יוני. כלומר או שיש חלפים מסוימים שהיצרן עצמו מגדיר אמינים מאוד ולא מיצר כל תקופה או שאותה חנות שרכשתי לא היה מלאי חדש. החנות ממנה שרכשתי היא מקוריאה הדרומית.

פורסם

רציתי לקנות במוסך מורשה היבואן שמן גיר מקורי ואז אני רואה שזה מחבית אז לא הסכמתי, כי אני לא יודע מה ממולא בתוך החבית.

פורסם

כאשר הגעתי למוסך מורשה הם נתנו לי שמן גיר מקורי בנפח ליטר אחד כפי שנמכר בחנויות החלפים השונות ולא דרך החבית. כמובן שהצעת המחיר הייתה גבוה משמעותית ממחיר של שמן שנמכר בחנות חלפים.

פורסם
אז אספר לך את חווית הקניה שלי של שמן הגה (PSF3) שקניתי דרך מוסך מורשה של יונדאי בחודש יולי האחרון.

התקשרתי, הנציג כמובן ענה ואמר "יש, בוא תקנה". הגעתי למוסך, ורצו למכור שמן גיר כפי שפות"ש קנה (SP3). לא הסכמתי וטענתי שזהו לא השמן ששמים בגטס, הוא אמר שכן, וכן הלאה.

הראתי לו את השמן שאני רוצה, וביקש שאשלם ויום למחרת השמן שאני מעוניין לרכוש יגיע. שלמתי ויום למחרת השמן הגיע. תאריך יצור לפי האריזה 16.11.15. כלומר המוצר בן כמעט שנתיים.

קניתי את השמן דרך המוסך, כי לא מצאתי באף חנות חלפים (מאזור המרכז ועד אזור הדרום) הכולל גם את יונדאי שופ בת"א.

אספר לך עוד סוד (שלא קשור ישירות ליבואן): רכשתי תושבת גיר לגטס. על התושבת ישנה חותמת של בקרת האיכות ותאריך הבדיקה. התאריך שצוין הוא 2011. התושבת הוזמנה בוצע בחודש יוני. כלומר או שיש חלפים מסוימים שהיצרן עצמו מגדיר אמינים מאוד ולא מיצר כל תקופה או שאותה חנות שרכשתי לא היה מלאי חדש. החנות ממנה שרכשתי היא מקוריאה הדרומית. - ברור שיש המון חלקי חילוף שאין להם פג תוקף וזה מופיע במחשב כמו בכול חברה רצינית מתי חלקים מסויימים או נוזלים יש להוריד מהדף ולא למכור.

הדוגמאות שלך לא רלוונטיות מכיוון שבשני המקרים אין שום בעיה להשתמש בשמן גיר שיוצר לפני שנתיים. לא מדובר על מיונז או סלט טונה...

איזה כייף לי :)

פורסם

א. גם גומי שיושב על המדף הוא מתייבש.

ב. אם מבחינתך שמן הגה בן שנתיים שווה ערך לשמן הגה שיצא מן המפעל ושווה ערך ל-10 שנים. דייהנו. אני אמנם לא מומחה בתחום החומרים הכימים, אבל עובד במפעל גדול שמיצא חומרים שונים לעולם. אחת ההוראות שיש, חומר גלם צריך להיות עד בן שנתיים. אחרת הוא נקרא משומש. יש סיבה שמדפיסים תאריך יצור על כל מוצר כימי.

מכאן תעשה מה שאתה רוצה כלקוח: תקנה או לא.

פורסם (נערך)

אבל אתה כתבת שנתיים ולא 10 שנים לכן אין שום בעיה להשתמש בשמן הזה.

לא צריך להיות מהנדס חומרים או כימאי בשביל להחליט החלטות פשוטות...בודקים מה הם הנחיות ייצרן השמן או הנוזל ההידראולי ומחליטים במקום.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
/

פורסם

מקרים של חוסר תחלופה במירווחי זמן קבועים או לפי הנחיות הייצרו יקרו וקרו אבל אין להסיק ממקרה אחד או שניים לגבי הכלל.

כנס לכול מוסך שאתה מכיר אישית ושאל את בעל המוסך מהו קצב ההחלפה של חלקים כמו שמנים/מצברים וחלקים מתבלים ותתפלא שבמוסכים שעובדים 'חזק' מלאי של 50 מצברים נגמר בתוך חודש ופלטה או שנים של שמנים במיכלים של 5 ליטר מתחלפת כול חודש חוץ מאשר בחופשות ארוכות.

כול מה שכתבתי בדוק עם בעלים של מוסך.

פורסם

לא.

מוסך הוא בעל עסק, הוא לא יזמין כמות גדולה מדי של מוצרים שיתקעו במחסן שלו. כמו שיבואן לא מזמין כמות גדולה של סחורה שיתקעה אצלו במחסן. מזמינים כמה שצריך, ובהתאם לכך המלאי מתחדש.

לכן יש מוצרים שבהם המלאי לא מתחדש במהירות, כי אין כמות גדולה של לקוחות שיקנו את המוצר. כמו עם שמן ההגה שהרבה חנויות טענו "אף אחד לא קונה ממני את השמן הזה". כי המערכת היא סגורה, שלעיתים רחוקות יש בה פריצה ומחליפים/ממלאים בהתאם להוראות יצרן. לכן השמן נמכר לאחר שנתיים שיוצר. לא משום ש"אין הנחיה כזו".

פורסם

ממש לא משנה מהי הסיבה לתחלופה של הנוזלים כול עוד המלאי מתחדש הכול טוב.

אין שום משמעות טכנית לשמן שנתקע שנתיים או 4 שנים על המדף כמו גם להרבה חלקים אחרים כמו רפידות, דיסקים, מסננים ועוד.

מה בדיוק אתה רוצה להגיד ?

פורסם
gbguy זה עכשיו מאוד הגיוני ויוצא שהבקבוקים שדיברתי עליהם כולם יוצרו בדצמבר 2017 וזה סביר למכור אותם עכשיו.

חוץ מהדיווח של שאשא שלא ברור שם ואולי טעה ברישום.

שום טעות. כך רשום על הבקבוקים. הם נרכשו לפני שנה וחצי ולפי gbguy היה שינוי ברישום, כך שזה הגיוני.

• תוכן חדש...