Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מספר אריזות של שמן גיר אוטומט מקורי יונדאי AFT-SP3 לצורך החלפת שמן הגיר ביונדאי גטס.

על האריזות ישנו קוד בצבע צהבהב שחשבתי שאולי זה הוא תאריך יצור או תוקף.

המוכר אומר שזה לא וזה קוד כל שהוא של היצרן.

מה אומרים כאן לגבי זה? האם יכול להיות שזה תאריך יצור או תפוגה ונמכר עכשיו בחנויות שמן מלפני 12 שנים?

מצורפת תמונה. אם לא ברור כל כך אז הקוד שמופיע שם הוא :

MI217102003 17.12.06

שמן גיר יונדאי1.jpg

פורסם

גם לדעתי תאריך ייצור. תסתכל בתחתית הבקבוק. לפעמים מוטבע שם תאריך ייצור של הבקבוק עצמו. האם גם הוא 2006?

פורסם

סיקרנת אותי ומאחר וגם לי יש 2 בקבוקים זהים של הנוזל הזה הלכתי לבדוק. גם אצלי מוטבע מספר בצבע צהוב בחלק העליון של הבקבוק. המספר שונה מזה שאצלך ונראה כ: MI216052303-01-28.

המספר זהה בשני הבקבוקים והפורמט שלו לא מזוהה כתאריך בוודאות, כפי שמופיע על הבקבוק שלך. יתכן ומדובר בסדרת ייצור ולא בתאריך?

פורסם

אין בתחתית הבקבוק משהו כמו תאריך.

אולי עוד מישהו שיודע על משמעות הכיתוב הזה?

או כאלו שיש להם בקבוק כזה בהישג יד ויכולים לרשום כאן או להעלות תמונה של מה שאצלם?

פורסם

אתה יכול להשתמש בשמן בוודאות מכיוון שזה לא תאריך הייצור. אם תאריך הייצור היה 2006 האריזה הייתה מלאה באבק וגם המדבקה כבר לא הייתה לבנה ונקיה כמו אצלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אם היצרן או הספק שמרו את סטוק ארגזי קרטון סגורים אורגינל שמכילים את הבקבוקים, אני מניח שלא היה אבק וזה היה נראה כמו חדש. אי אפשר להניח לפי המראה שזה חדש או ישן.

האם בכל זאת מישהו יודע מה משמעות הקוד שרשום שם?

האם מישהו קנה לאחרונה ויכול לראות מה הקוד שרשום אצלו בנוסף לשאשא שכתב (תודה שאשאש).

דרך אגב עלה לי בקבוק אחד 50 שח כולל ואני מניח שהחנות לא שמרה ישן כל כך אצלה אלא אם קיבלה במחיר מוזל מאוד סטוק ישן, בהנחה שזה באמת ישן.

פורסם

מצאתי היום בחנות מספר בקבוקים עם קוד כזה:

MI217110101 17.12.20

זה יותר מדי צרוף מיקרים שכל הבקבוקים שראיתי הם עם קוד MI217xxxxxxxxxx 17.12.zz

אז בטוח זה לא תאריך יצור כי 2020 עוד לא הגיע כידוע לי ואני בספק שזה אומר תוקף עד 12.2020 ,

מעניין מאוד מה אומר הקוד הזה , אולי ישנו תקן לסימון השמנים לרכבים?

אין פה מישהו מיונדאי-שופ שיודע?

פורסם (נערך)

זה אכן תאריך יצור, אך הכיתוב הוא לא כמו שאנחנו רגילים.

הכיתוב הוא YY/MM/DD.

בשנתיים האחרונות יונדאי רשמו באופן ברור (כמו כאן) את תאריך היצור. יתכן שזו אחת הדרישות של כלמוביל או הוראה חדשה של יונדאי. בעבר תאריך יצור היה קצת יותר מסובך.

בנוסף המקט המדובר הוא מספר מנה. אם יש בעיה כלשהי עם הבקבוק הספציפי, היצרן יכול לאתר בקלות את אופין הבקבוק ע"י המספר הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

קשה לי להאמין שהשמן היה על המדפים או במחסן של הייבואן משנת 2006. חנויות בדרך כלל מחדשות מלאי באופן שוטף ולדעתי גם הייבואן מחדש מלאי לפחות פעם בחצי שנה.

בזמנו היה לי חבר שעבד במחסן החלפים של אחד מייבואני הרכב הגדולים ומדבריו הבנתי שהם מקבלים כול יום סחורה חדשה מחו"ל חוץ מאשר חלפים לטיפול שוטף שהם מזמינים בקצב של פעם בשבוע.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

gbguy זה עכשיו מאוד הגיוני ויוצא שהבקבוקים שדיברתי עליהם כולם יוצרו בדצמבר 2017 וזה סביר למכור אותם עכשיו.

חוץ מהדיווח של שאשא שלא ברור שם ואולי טעה ברישום.

gbguy זה בטוח מה שאתה כתבת או ניחוש?

נ.ב. אני רואה ש אליקו הביא הוכחה ניצחת

אז טוב לדעת (אבל זה רק בקוריאה)

עריכה אחרונה על ידי gil5
  • תוכן חדש...