Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מטפל ברכב במוסך המרכזי.

לפני שנה החליפו לי סט צלחות ורפידות ברקס.

עברה שנה.

עכשיו הם טוענים ששוב צריך להחליף את שניהן.

אני בשוק.

הרי כל הקטע של רפידות שהן בנוייות מסגסוגת חלשה יותר והן נשחקות - הצלחות אמורות להחזיק יותר מסט אחד של רפידות לא משנה מה....

לא מדובר על רכב ספורטיבי או משופר, בסה"כ I10.

אודה לתגובות כי אני בהלם....

תודה

פורסם

אפשרי, זה תלוי בכמות השימוש בבלמים.

אם אתה לא בטוח תבקש חוות דעת ממוסך אחר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תבקש מהם למדוד עובי של הצלחות ולהשוות למינימום של היצרן.

אם הצלחות עוד לא הגיעו אליו - אז לא מחליפים. כנ"ל הרפידות אם נשאר מספיק בשר.

Stay Dirty

פורסם

בארץ נהוג להמליץ על החלפה כשהצלחות מתקרבות (מלמעלה) ל-50%.

איפה הבעיה? לפעמים ה"למעלה" הזה הוא גם 30%.

כמו שאסף ידידי המלומד אמר, צריך להשוות למינימום שקבע היצרן. לדוגמה, עובי צלחת חדשה 22ממ, עובי לפסילה 20ממ. חייבים למדוד.

לא פעם כשצלחת כזו נמצאת בעובי 21.2 למשל, שזה כמובן הרבה מעל המינימום, יפחידו את הלקוח שחייבים להחליף בלמים, סכנה בטיחותית וכו', כשאין שום סיבה חוץ מרצון להתעשר.

לכן בלי מדידה, אין אבחנה.

פורסם

תבדוק גם שאין סדקים או חריצה או עיוות של הצלחות - אם כי, במידה והיה עיוות היית מרגיש רעידות בבלימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מכיוון שמדובר ברכיב בטיחותי הם אוהבים להמליץ על החלפה... זה גם מסתדר להם טוב עם הביטוח שלהם.

הרי אם עברה שנה, והדיסקים איבדו 40% מהחומר... אז מבחינתכם אתה עלול לכלות גם 60% בשנה הבאה ולהגיע לברזלים.

ולכן הם ממליצים להחליף על מנת שבטוח תהיה בסדר למשך השנה.

למה להם לקחת סיכון? אם יגידו לכל הלקוחות שהכל בסדר , ואחד הלקוחות יאבד ברקסים בירידות לטבריה הם בבעיה.

עדיף להגיד לכולם שצריך להחליף, מי שיסרב ירשמו בכרטיס שיש צורך בהחלפת ברקסים עוד 4000 ק"מ והם מכוסים.

ובכלל, הרפידות המקוריות שכאילו טובות לסביבה (כנראה הרבה חומר אורגני), נגמרות ממש מהר.

פורסם

אולי לא הבנתם....

רפידות סבבה - להחליף כשצריך בנוייות להישחק.

אני מתכוון איך יכול לקרות מצב שהרפידות והצלחת - יעוני הדיסק שניהם הוחלפו ביחד לפני שנה ועכשיו המוסך טוען שצריך להחליף את שניהם שוב.... צלחת/דיסק ורפידות....

פורסם

במקום לשער ולנחש,

תפתח את הגלגל ותרים את האוטו על ג'ק,

תוציא את הגלגל ותבדוק את עובי הצלחת באמצעות מיקרומטר.

דווקא צלחות בלימה זהו דבר שבקלות אפשר לדעת אם עבר את המינ' - אותו היצרן מגדיר.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

כשאתה בולם אתה מרגיש רעידות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לרוב צלחות כולל ב i10 מחזיקות לפחות 2 מחזורי החלפה של הרפידות. גם אם השימוש בברקסים היה אגרסיבי הרפידות היו ניגמרות פשוט מהר יותר מהצפוי כי הרפידה היא חלק הרבה יותר רך מהצלחת. ברפידות של הרמסה החומר הוא טיפה קשיח יותר מה שנותן עוד קצת לאכול מהצלחת אבל עדיין מוזר שאחרי שימוש מחזור אחד של הרפידות הלכו צלחות חדשות..איזה צלחות שמו בפעם האחרונה? מה גם שניתן לבדוק אופציה לחריטה של הצלחות שההפרש בעלויות הוא משמעותי לעומת חדשות. חריטה של צלחת עולה 50 שח. שוב..אני בספק אם יש צורך לגעת בכלל בצלחות. אם תרצה יש לי כלי יעודי למדידת הצלחות במרכזם וכך תוכל לדעת בוודאות.

פורסם

לא נשמע הגיוני, תבדוק מול גורם אחר. מוסכים מורשים חייבים לקנות כמות מסויימת מהיבואן. כנראה יש להם יותר ממה שהלקוחות צריכים אז דוחפים לך את הבעיות שלהם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
שלום,

אני מטפל ברכב במוסך המרכזי.

לפני שנה החליפו לי סט צלחות ורפידות ברקס.

עברה שנה.

עכשיו הם טוענים ששוב צריך להחליף את שניהן.

אני בשוק.

הרי כל הקטע של רפידות שהן בנוייות מסגסוגת חלשה יותר והן נשחקות - הצלחות אמורות להחזיק יותר מסט אחד של רפידות לא משנה מה....

לא מדובר על רכב ספורטיבי או משופר, בסה"כ I10.

אודה לתגובות כי אני בהלם....

תודה

במידה והשתמשו ברפידות וצלחות מקוריות בפעם הקודמת ותנאי הנסיעה נורמליים אסור שזה יקרה, על צלחות אין בכלל מה לדבר. במידה והשתמשו בצלחות ורפידות תחליפי ("תואם מקורי" בשפה מרגיע יותר) כדי לחסוך זה סרט אחר (זה גם לא בטיחותי)

פורסם

כמו שאסף אמר לך תבקש שימדדו לידך את עובי הצלחות והרפידות. אם באמת מתחת למינימום יצרן ממליץ לך לקנות צלחות ורפידות בעצמך ולתת למוסך שירכיב. זה יוצא יותר זול.

• תוכן חדש...