Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ייעוץ לגבי אאודי A3


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מבין את כל העלויות וכו' אז זה מעולה! אף אחד לא מנסה לעשות לך דווקא ואני מסכים קצת לגבי הנושא של לא להתערב לך בשאר ההוצאות(בכל זאת לא מכיר אותך אישית וזה לא עינייני).

 

חשוב מפה שתבין רק מה המשמעות של אחזקת רכבים כאלו ואחרים, ביטוחים, אחזקה, ירידת ערך וכו' - אם אתה אומר שאתה בטוח שיש לך את הכסף להחזיק אחד שכזה ואתה משכלל את כל העלות? יאללה! מזל טוב.

 

רק חשוב שלא תעשה את הרכישה אימפולסיבית(כמו שאנחנו הישראלים אוהבים).

אף אחד פה הוא לא אתה ולא יכול לעשות את החישוב הזה של הוצאות/הכנסות בשבילך אבל יש מספיק אנשים שנכוו מרכישת רכב "מותג" חזק/ קניית רכב ב100% הלוואה כי "ההחזר יחסית נמוך" ומצאו את עצמם עם חשבונות של 15-20 אלף שקל בשנה במוסך ועלוויות ביטוח גבוהות או עם העובדה שאולי החזר של הרכב הוא "רק 2000 שקל בחודש" אבל מה עם דלק? טסט? ביטוח? ואז מצאו את עצמם מוכרים את הרכב בסכומי הפסד רק כדי לכסות את ההלוואה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה מבין את כל העלויות וכו' אז זה מעולה! אף אחד לא מנסה לעשות לך דווקא ואני מסכים קצת לגבי הנושא של לא להתערב לך בשאר ההוצאות(בכל זאת לא מכיר אותך אישית וזה לא עינייני).

 

חשוב מפה שתבין רק מה המשמעות של אחזקת רכבים כאלו ואחרים, ביטוחים, אחזקה, ירידת ערך וכו' - אם אתה אומר שאתה בטוח שיש לך את הכסף להחזיק אחד שכזה ואתה משכלל את כל העלות? יאללה! מזל טוב.

 

רק חשוב שלא תעשה את הרכישה אימפולסיבית(כמו שאנחנו הישראלים אוהבים).

אף אחד פה הוא לא אתה ולא יכול לעשות את החישוב הזה של הוצאות/הכנסות בשבילך אבל יש מספיק אנשים שנכוו מרכישת רכב "מותג" חזק/ קניית רכב ב100% הלוואה כי "ההחזר יחסית נמוך" ומצאו את עצמם עם חשבונות של 15-20 אלף שקל בשנה במוסך ועלוויות ביטוח גבוהות או עם העובדה שאולי החזר של הרכב הוא "רק 2000 שקל בחודש" אבל מה עם דלק? טסט? ביטוח? ואז מצאו את עצמם מוכרים את הרכב בסכומי הפסד רק כדי לכסות את ההלוואה.

 

אתה הכי נורמלי שהגיב לי באשכול פה אחי תודה רבה לך על העזרה באמת מעריך עזרת לי מאוד אני יחשוב על הכל ויבדוק שוב הכל את כל האופציות

פורסם
אתה יכול לחפש אולי גם קיה פרו סיד או יונדאי ולוסטר ידנית. תקבל רכבים עם שנתון מתקדם יותר ואחזקה ככל הנראה זולה יותר.

 

מעדיף אוטומט אחי תודה בכל זאת

פורסם

אני גם חושב שנכנסתם יותר מדי חזק לתפקיד הדודה הפולנייה, עוד מעט גם תשאלו אותו איך ישאר לו כסף לברית של התינוק עוד 10 שנים במידה וילך על רכב מסוג מסויים.

 

אני מבין כמובן שהכוונות טובות ואנשים בסכ״ה באים לטובתו ורוצים לעזור, אבל זו זווית שאפשר אולי להעלות פעם אחת בדיון רק למקרה שהוא לא חשב על זה לעומק, מרגע שהוא אומר ״סבבה מקבל ואני מוכן לזה״ פשוט תרפו ותמשיכו את הדיון לפי מה שהבנאדם מבקש.

 

האם יתכן והוא יעשה טעות? אולי, הרבה מאיתנו עשו טעויות, חלקנו גם גרועות יותר ויצאנו מזה בחיים, אז אולי ההורים שלו יצטרכו לספוג קצת בגלל שטות שהוא יעשה או שהוא יבטל את הטיול הגדול שתכנן בגלל זה או שבכלל הוא ירוויח מספיק יפה בעבודה בשביל אפילו להשתדרג... זה לא עסק שלנו ומרגע שאמרתם לו פעם אחת שזו טעות לדעתכם להוציא כזה סכום והוא הבין ועדיין נשאר עם התוכנית המקורית, אז עשיתם את שלכם ותעברו ללעזור לו לפי הדברים שמבקש מהרכב הבא שלו ולפי התקציב שהקציב לא משנה עד כמה טפשי זה נשמע לכם.

פורסם

Eleh - בוא נתחיל בפרט טכני קטן. בפורום הזה לא מקובל לצטט את ההודעה שמעליך. זה תופס מקום על המסך בלי להוסיף לתוכן. מצטטים הודעות יותר מוקדמות כאשר מתיחסים אליהן.

 

לעצם ההתיחסות שלי: תראה, אני מסתכל על זה בפרספקטיבה של מישהו שיש לו בנים בגילך או קצת יותר מבוגרים. וגם בוגרים. הגישה שלי היא פרקטית: רכב נועד לשנע אותך מנקודה א לנקודה ב, באמינות, בבטיחות ובעלות סבירה. נכון, זה שכלתני ולא רגשי, אבל זה ייעודו.

 

כיון שאתה בחור צעיר אתה צריך להסתכל קדימה. כפי שכתבתי, וכפי שכתב הלפרין, טווח ההסתכלות שלך צריך להיות לא חודש, לא שנה, אלא 5 או 10 או 15 שנים. לכן אתה צריך לקבל החלטה ראשונה - האם לרכוש רכב, ואם החלטה זו חיובית, לקבוע מה העלויות שאתה מוכן לקבל על עצמך, בהתחשב הן ביכולת הנוכחית שלך והן בעתיד.

 

אף אחד מאתנו לא מכיר את חשבון הבנק שלך. אנחנו רק מסיקים מסקנות ממה שאתה כותב, וממה שכתבת עולה שחסכונותיך די מצומצמים וכנראה שגם ההכנסות שלך לא בשמיים.

 

דורון - מתגובותיו של פות"ש ברור לגמרי שהוא לא חשב על הנושא לעומק. החזרה על הביטוי "להתחבר לרכב" ממחישה זאת היטב. בחור שחושב לטווח המיידי ישאל "איזה רכב דרוש לי" ולא "לאיזה רכב אני מתחבר". זה יסייע לך בעבודה, בחברה, וגם עם בנות הזוג.

 

פות"ש - הגישה שלך לעניין הרכב מוכרת היטב בפורום, לפחות פעם בשבוע עולה כאן בחור צעיר (אף פעם לא בחורה) שמבקש לרכוש רכב "שאליו הוא מתחבר". לגבי מרביתם מדובר בהוצאה שצפוי שיתקשו לעמוד בה. הגישה הילדותית הזו ש"חתונה זה רחוק" ו"יש לי מספיק כסף" תתנפץ לך בפנים יום אחד. בשלב בחיים שבו אתה נמצא אתה צריך לחשוב היטב על העתיד. בניגוד למה שכתבו כמה אנשים הגיה שלי אינה סגפנית. הגישה מאוד מחושבת. החזקת רכב - ובודאי רכב יוקרה - היא עניין יקר מאד. בדרך כלל דרך ההתניידות הזולה ביותר תהיה תחבורה ציבורית, אבל אם אתה מגיע למסקנה שהאופציה הזו בעייתית (ובהרב מעד מקומות בארץ זה אכן המצב) רכישת רכב תהיה התנהלות הגיונית לגמרי. אבל גם הבחירה ברכב צריכה להיות מתוך מחשבה ולא "מהבטן", כיון שרכב שאחזקתו תעלה לך 1500 ש"ח בחודש יספק את צרכיך לא פחות מזה שיעלה 3000 ש"ח בחודש, אבל ישאיר לך גם לצרכי קיום, בילויים ואפילו חסכון לעתיד.

 

ואני אגלה לך עוד שני סודות קטנים:

 

1. תחושת החידוש והסיפוק מרכב חדש (מבחינתך, גם אם הוא בן 15) חולפת תוך שבועיים מיום הרכישה, ואז נותרות רק העקה הכלכלית והזמן הנשרף בתיקונים במוסך (ולכן ההמלצה על רכב פחות יוקרתי ויותר חדיש נכונה)

 

2. ההצלחה שלך אצל בנות המין השני לא תלויה בסמלים על הטלפון ועל צרור המפתחות שתניח על השולחן בבית הקפה\פאב\כל מקום מפגש אחר. מישהו כאן המליץ לך ללמוד להשתמש באותיות אית"ן - אני חושב שהוא צנוע מדי. השקע בעצמך (למשל - למד להתבטא בלשון ראויה) ולא בדברים חיצונים בני חלוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 


×
×
  • תוכן חדש...