Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דאסטר ולקסוס באותו משפט? כן אני יודע שזה מוזר.

מחפש לשדרג את הברלינגו למשהו "יצוגי" יותר ושיהיה רכב עם ערך מוסף כלשהו. פרופיל הנסיעות כולל 4-5 פעמים בשבוע נסיעה מרחובות לאשדוד, הלוך חזור. ונסיעות יום יומיות לראשל"צ. סה"כ ק"מ שנתי כ22k בשנה. רוב הזמן מקסימום שני אנשים ברכב.

הדרישות מהרכב (לפי סדר חשיבות):

1. אמינות - הלוז צפוף מאוד אז רכב להניע ולנסוע + תחזוקה מתוכננת.

2. חיסכון בדלק - שאיפה ללא פחות מ12 קמ לליטר.

3. נוח ועם מזגן כמה שיותר חזק.

4. שיהיה עם ערך מוסף - לא רוצה סופר מיני מיינסטרים. מרווח גחון, חיסכון משמעותי בדלק או מותג פרמיומי למשל עונים מבחינתי לדרישת ערך מוסף.

5. עלויות אחזקה שפויות - עלות טיפולים, צמיגים, ביטוחים, אגרות, ירידת ערך (כמובן שאת זה קשה לנבא).

הבנתי שהדאסטר דיזל חסכונית אבל לא מצאתי עדויות לאמינות וצריכת דלק של הדאסטר 1.2.

התקציב כ80 אלף ש"ח. לדעתכם מי תענה טוב יותר לצרכים דאסטר כמעט חדשה או לקסוס בת 4-5? אולי עוד רעיונות?

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב הבנתי פרופיל הנסיעה שלך ברובו הוא בין-עירוני.

לא רואה שום היתרון לדאסטר בטוואי נסיעה כמו שלך ובמיוחד שיצוגי הוא לא ויש חסכוניים ממנו.

הלקסוס כבר מיושנת יחסית ואמנם זה לקסוס אבל גם בזמנו הוא לא נתן פייט חזק למתחרות שלו בגזרת הפרמיום והמשפחתיות של ימינו כבר מתעלות לדעתי על הCT200 (שקטות יותר נוחות יותר וכו...)

אמינות וחסכון בדלק במיוחד בנסיעה שברובה בין-עירונית זאת ההגדרה לדיזל אם אתה רוצה רכב יצוגי ונוח רנו גראנד קופה מאוד תתאים לדרישותיך צמד המנוע-תיבה שלהם קיים כבר שנים רבות בשוק וידוע כאמין וחסכוני מאוד והרכב עצמו נוח גדול ומרשים (רבים בציבור חושבים שמדובר ברכב "מנהלים") כאשר מבפנים הרכב הרבה יותר "פרימיום" מלקסוס CT200H. הבעיה שמכיוון שזה דגם חדש למצוא אחת בתקציבך יהיה קשה מאוד ותצתרך לחכות קצת עד שישתחררו עוד כאלו לשוק.

פורסם

למה לא טויוטה אוריס היברידית? נכון, היא לא "ייצוגית", אבל גם הדאסטר לא... היא אמינה, חסכונית בדלק (משמעותית), עלות אחזקה שפויה... באופן בסיסי זהה ל-CT200H להבנתי, פחות "מפוארת" וכמובן גם פחות יקרה בקנייה ובטיפולים.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תודה על התגובות. הגראנד קופה באמת נראת מעניינת אך בינתיים יקרה מדי. אולי אחכה באמת.

אני אחדד את נושא "היצוגי". כשרשמתי את זה התכוונתי ליצוגי יותר מברלינגו 2007 עליה אני מתנייד כרגע ביום-יום. ככה שזה לא קשה וגם דאסטר חדשה תהיה יצוגית יותר.

האוריס קשה לי לעיכול למרות שאני מבין לגמרי שהיא זהה במכלולים שלה ללקסוס. פשוט לא רוצה לראות קורולה בחניה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

דאסטר דיזל 4×4: צריכת דלק כ 18 ק"מ לליטר.

אמינות מצויינת.

נוחה.

בונוס יכולת שטח מצויינת (שבילים +, לא כמריר... )

לשלילה (?) - ספרטנית. אבל בהשוואה לברלינגו הכל טוב.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אני הייתי פוסל את הדאסטר בגלל הבטיחות (באמת רק 3 כוכבים במבחן ריסוק?), אבל לא ראיתי את הבטיחות ברשימת הדרישות...

פורסם

ציוני הבטיחות בישראל לא רלוונטיים

הדאסטר לא פסגת הקטגוריה, אבל יחסית לכסף - הוא נותן תמורה מלאה בשלל האספקטים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בטיחות לא מעניינת אותי כרגע. גם עם שלושה כוכבים הוא כנראה בטוח יותר מה306 שלי או מהברלינגו.

מה הסיבה להעדיף את גרסת הדיזל במידה ואני לא באמת זקוק ל4X4? מערכת נוספת שיש לתחזק, כבד יותר ויקר יותר באגרת הרישוי אני מניח.

האם ההפרש בצריכת הדלק משמעותי? מנוע 1.2 סובל מבעיות אמינות?

יתרון לטובת הדיזל זה שגרסת ה1.2 הגיע רק עם איבזור בסיסי תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

לא זוכר משהו מיוחד עם ה1.2 טורבו או בכלל עם המנועים המודרניים של רנו.

לגבי אבזור, גם 1.2 יכלת לקנות ברמת גימור גבוהה, ההבדל היחיד ששונה זה שהדיזל הייתה האופציה היחידה לקבל 4X4.

פורסם
ציוני הבטיחות בישראל לא רלוונטיים

למה לדעתך ציוני הבטיחות בישראל לא רלוונטיים?

פורסם

רכב ללא צפצפת מוסילאיי מקבל את הדרגה הנמוכה ביותר

עם המובליאיי הוא פתאום בטיחותי להפליא

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה מבלבל בין "איבזור בטיחות" ל-"ציון ריסוק"? במבחן הריסוק האירופאי euro ncap דאצ'יה דאסטר מקבל שלושה כוכבים בלבד.

הורב הגדול של המכוניות הנמכרות בארץ בשנים האחרונות מקבל חמישה כוכבים ולדעתי (האישית כמובן) להתפשר על פחות זה טעות.

https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/29898

פורסם

האמת שכן. הדאסטר החדש נאה יותר מבחוץ והרבה יותר נחמד בפנים. אבל ההפרש הוא יותר מ7 אלף. גרסת הבסיס עם 1.2 ידני עולה 90. אולי דווה לחכות שיתחילו להופיע ביד שניה.

עדיין לא רואה איפה יש לדיזל יתרון משמעותי על פני הבנזין

• תוכן חדש...