Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אשמח לעזרה וייעוץ מחברי הפורום הנכבדים.

אנחנו זוג צעיר בקנייה ראשונה של רכב, מחפשים רכב בתקציב של 30-40

לנסיעות ארוכות (180 ק״מ ביום) מה שאומר שאנ צריך רכב שלא מועד למוסכים,

בעל צריכת דלק טובה, ושאוכל לרוץ איתו כמה שנים טובות (ירידת ערך פחות שיקול)

אין לי בעיה עם רכב ישן ואמין, קילומטראז גבוה או נמוך, מבקש את הכוונתכם

מכיוון שלי אין שמץ של מושג בתחום מעבר לכותרות וסיסמאות של ״לא לקנות צרפתיות״

דגמים? כיוונים? כל כיוון יעזור מאוד!

(חיפשתי בפורום אבל לא ראיתי משהו שרלוונטי למקרה שלי של נסיעות ארוכות)

תודה לכל העוזרים!!������������������������

פורסם

קראתי, הכיוון הוא מיני/סופר מיני- שוב, על פי המלצתכם.

אין לי ניסיון או ידע בתקלות מוכרות ברכבים מסויימים, צריכת דלק בפועל וכן׳.

תודה בכל מקרה

פורסם

תראה בתקציב שלך מאוד חשוב לקנות רכב שמור ומטופל ככל האפשר. זו ההשתדלות שלך הכי גדולה.

אם גיר ידני בא בחשבון יש לך המון אופציות וכן, לא הייתי שולל פיג'ו 208 ידנית כי אתה יכול לקנות כזו בשנתון גבוה ועם ק"מ נמוך.

פורסם

ידני או אוטומט?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה תצטרך רכב דיזל לדעתי, הנסועה שלך תצא מאוד גבוה בשנה. כפי ששאלו ועדיין לא קיבלו תשובה אם אפשר ידני או לא.

אני ארשום פה בכל אופן שיש את את דאצ'יה סנדרו סטפווי (דיזל ידני) - בטח תמצא בין שנתון 2015 ל-2016.

Peugeot 208 turbo 2015

פורסם

לצערי רק אוטומט. כן? דיזל? למה עדיף?

ומה אתם אומרים על פולו בשנתון גבוה? לא רלוונטי?

הבנתי שגם לאיביזה יש תצרוכת דלק די טובה..

פורסם

בחישוב מהיר, אתה הולך לעשות כמעט 50,000 ק"מ בשנה. זה המון.

דיזל באופן טבעי חסכוני יותר בדלק, הבעיה היא שרוב הדיזלים שיכנסו בתקציב שלך במצב סביר יהיו ידניים (הדאצ'יה שהוזכרה פה, מאוד בספק 208 או קקטוס).

לדעתי, האופציה הכי טובה, אם זה אפשרי, זה לנסות לחסוך בנסיעות, אפילו ע"י מעבר דירה. זה גם יחסוך לך המון זמן וגם המון כסף.

אם זה לא אפשרי, אתה יכול לשקול הסבה לגז, היה על זה בדיוק היום (בעצם אתמול) דיון קצר. זו גם אופציה לחיסכון בדלק. אני ממש לא יודע איזה רכבים מתאימים לזה ואיזה לא, וזה יכול להיות שיקול משמעותי בבחירה.

בנוסף, צריך גם לחשוב על רכב שלא יהיה רק אמין וחסכוני, אלא גם נח בצורה מינימלית, בכל זאת אתה הולך לבלות בו לא מעט זמן.

בהינתן כל זה (ושאין לי מושג אם הסבה לגז אפשרית ברכב הזה), הייתי חושב על מיצובישי ספייס סטאר, שתהיה אוטומטית, אמינה, חסכונית ויחסית חדשה בתקציב הזה. מצד שני, היא לא הרכב הכי נעים, אז חשוב לראות לפני הקניה שהיא מספיק סבירה עבורך לנסיעות הארוכות האלו.

אופציות אחרות יכולות להיות פלואנס / מגאן דיזל או סיטרואן c4 דיזל, רק שלשתיהן גיר רובוטי שהתחזוקה שלו בפני עצמה לא תמיד זולה, ובתקציב הזה רוב מה שתמצא יהיה כבר פחות חדש ועם ק"מ גבוה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה, באמת כרגע הכיוון הוא ספייס סטאר. עוד שאלה קטנה, יש עניין אם הוא מטפל במוסך מורשה על ידי היבואן?

כמובן אבדוק ספציפית מה החליף ועם בחלפים זולים וכו, אבל ככלל?

פורסם

מנסיון קצר עם הספייסטאר, תעשה נסיעת מבחן היא קצת רועשת ווברציות בהאצה, לטעמי שווה לרדת בשנתון ולקחת סוזוקי (ספלאש\סוויפט), חסכוניות ואמינות.

פורסם

עבור נסועה כזאת הייתי פוסל כול רכב בנזין על הסף. מנועי בנזין פחות חסכוניים וגם פחות עמידים מדיזל בתקציב הנ"ל האופציות שלך הם רכבים עם סביבות ה100 אלף ק"מ ועם נסועה כזאת סטטיסטית מנוע בנזין לרוב יתפגר משמעותית מהר יותר ממנוע דיזל. חוץ מזה במכירת הרכב הקילומטראז מהווה מאפיין יותר משמעותי עבור רכב בנזין מאשר דיזל לכן תפסיד פחות כסף אם אתה מתכנן למכור את הרכב אחרי.

שתי אופציות ראויות לדעתי הן סיטרואן C3 ורנו פלואנס שניהן עושות בסביבות ה20+ ק"מ לליטר (מה שיתגלם עבורך בחסכון של סביבות ה500 שקלים בחודש בהשוואה לרכב בנזין ממוצע) ובעלות מנועים מאוד אמינים החסרון שלהן הן תיבות הילוכים רובוטיות כאשר לרנו תיבה דו מצמדית ולסיטרואן תיבה חד מצמדית.

פורסם

מסכים עם מה שנאמר לפני:

כאשר מדובר בנסוע סביב 50K בשנה אתה צריך לחפש רכב עם מנוע דיזל. הסיבות העיקריות הן חיסכון ואמינות.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

• תוכן חדש...