Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפוס נורת TPMS לאחר החלפת חיישן מבלי לגשת למוסך - קיה ריו 2015

maor23
שימו לב! השרשור הזה בן 2236 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

בשל בעיה בחיישן tpms בגלגל האחורי, קניתי חיישן חדש (כולל השסתום למילוי אוויר) דרך איביי. הגיע המוצר והלכתי לפנצרייה שם החליפו לי ומסתבר שהחלק הוא אותו חלק אבל!

בגלל שהרי החלפתי חיישן, נורת לחץ האוויר בצמיגים דולקת ותמשיך לדלוק כל עוד אני(או בעל מקצוע) לא נאפס את המערכת, זאת אומרת את לוח המחוונים.

אני שואל אם אוכל לעשות זאת בעצמי כי בשבועיים הקרובים אין לי זמן לגשת לבעל מקצוע.

האם יש דרך כלשהי, שלא קשורה לניתוק חוטים מהמצבר, שאוכל דרכה לבצע איפוס למערכת?

אגב, הרכב קיה ריו 2015

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיישני tpms או מתאפסים בעצמם או שיש כפתור יעודי לאיפוס החיישנים. לא מאפסים אותם דרך המחשב.

במידה ואין לך כפתור כזה החיישן לא מתאפס כנראה שלא פתרת את הבעיה בהחלפת חיישן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט ישנם רכבים שצריך לקודד את החיישן (בעיקר אם חדש) ע"י המכשיר המתאים שאמור להימצא במוסך מורשה.

כך למשל, בחוברת לנהג שמצאתי ברשת לקיה ריו 2015 (מקנדה, ולכן יתכנו הבדלים) רשום כך:

Once the low pressure tire is reinflated to the recommended pressure and installed on the vehicle or the TPMS sensor mounted on the replaced spare wheel is initiated by an authorized Kia dealer, the TPMS malfunction indicator and the low tire pressure telltale will extinguish within a few minutes of driving.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי שרק הרכב שלי סבל מהשיט הזה,מסתבר שלא...

בכל מקרה,גם אצלי,התחברו למחשב הרכב לאיפוס התקלה לאחר החלפת החיישן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיישני tpms או מתאפסים בעצמם או שיש כפתור יעודי לאיפוס החיישנים. לא מאפסים אותם דרך המחשב.

במידה ואין לך כפתור כזה החיישן לא מתאפס כנראה שלא פתרת את הבעיה בהחלפת חיישן.

הגלגלים מלאים עד הסוף, הבעיה היא בגלל שהחיישן חדש. ככה נאמר לי בפנצרייה ויחסית זה די הגיוני. יש חיישן חדש לרכב שהרכב אינו מזהה ולכן הנורה דולקת עד אשר אאפס את הנורה. השאלה היא, איך אני מאפס אותה, בדקתי בגוגל ולא מצאתי פתרון.

בהחלט ישנם רכבים שצריך לקודד את החיישן (בעיקר אם חדש) ע"י המכשיר המתאים שאמור להימצא במוסך מורשה.

כך למשל, בחוברת לנהג שמצאתי ברשת לקיה ריו 2015 (מקנדה, ולכן יתכנו הבדלים) רשום כך:

אקרא, תודה. למרות שהבנתי שזה הליך די פשוט, והלוואי והייתי יודע מה הוא ההליך הזה.

חשבתי שרק הרכב שלי סבל מהשיט הזה,מסתבר שלא...

בכל מקרה,גם אצלי,התחברו למחשב הרכב לאיפוס התקלה לאחר החלפת החיישן.

הלכת לחשמאלי פשוט?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם

בשל בעיה בחיישן tpms בגלגל האחורי, קניתי חיישן חדש (כולל השסתום למילוי אוויר) דרך איביי. הגיע המוצר והלכתי לפנצרייה שם החליפו לי ומסתבר שהחלק הוא אותו חלק אבל!

בגלל שהרי החלפתי חיישן, נורת לחץ האוויר בצמיגים דולקת ותמשיך לדלוק כל עוד אני(או בעל מקצוע) לא נאפס את המערכת, זאת אומרת את לוח המחוונים.

אני שואל אם אוכל לעשות זאת בעצמי כי בשבועיים הקרובים אין לי זמן לגשת לבעל מקצוע.

אגב, הרכב קיה ריו 2015

אחרי נסיעה של 10 ק"מ זה אמור להתאפס לבד

יכול להיות שהחיישן שהתקנת לא מקושר עם המערכת שמותקנת ברכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אינני מכיר את המערכת ברכבך לתת לך תשובה מדוייקת.

אבל ברכבי רנו למשל יש צורך לפני התקנת החיישן החדש לרשום את המספר הסידורי שלו ולקודד אותו בעזרת ציוד אהחון(מחשב) מקורי ורק לאחר מכן המערכת יודעת לעבוד עם החיישן.

כמעט בטוח שזה המצב אצלך.

תחשוב שהמערכת הזו עובדד כמו תיאום בי מכשיר סלוללרי לדיבורית הלוטוט שיש צורך בסיסמת התאמה.

אחרת כשתיסע ליד רכב אז הטלפון שלך עלול להתחבר לדיבורית של רכב אחר, כך בגיוק המערכת הזו עובדת.

ויותר מזה ברכבי רנו כל חיישן מתואם ספציפית לכל צד בגלגלי הרכב(ימני קדמי, שמאלי אחורי וכו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם

אגב, הרכב קיה ריו 2015

חיישני TPMS בהחלפה בחדש לרוב צריך לבצע תהליך לימוד עם הסורק תקלות או ציוד לימוד חיישנים יעודי.

יש פנצ'ריות שיש להם את הציוד הזה והיו מסוגלים לעשות גם את החלפת החיישן וגם את התליך הלימוד/קידוד של החיישן.

כשיהיה לך זזמן כנס למוסך או לפנצריה שתומכת בביצוע עבודה כזאת להשלמת התהליך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2236 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...