Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ובוקר טוב.

הייתי רוצה להתייעץ אתכם על נושא רפואי שמטריד אותי כבר תקופה של 4 חודשים ולא מצאתי לו פתרון ,לא ראיתי חוק שאוסר על כך לכן מקווה שזה בסדר.

אני בן 21, בריא בדרך כלל, גובה ומשקל תקינים והכל מאז ומתמיד היה בסדר, התזונה שלי לא קבועה ולא נכונה ואני מעשן (הרבה) ולא מתאמן.

הכל התחיל לפני כ5 חודשים, לילה אחד אני מתעורר ב4 לפנות בוקר עם כאבי גב מאוד מציקים שלא נותנים לי לישון, לקחתי כדור וזה עבר אבל המשכתי להתעורר כמעט כל לילה עם אותם כאבים.

לאחר כשבוע בנוסף לכאבים האלה התחלתי להרגיש כאב באזור הבטן, מצד שמאל ממש מתחת לצלע. אחרי עוד כמה שבועות שהכאבים נמשכו (כל 2-3 ימים הייתי מתעורר באמצע הלילה) החלטתי ללכת לרופא, באותה תקופה הכאבים החלו לי כשהפסקתי לעשן ואמרתי זאת לרופא והרופא אמר שאולי זה קשור והוא אמר לי את הדבר הבא: "אולי תחזור לעשן?", מיד עפתי משם.

הרופא השני שהלכתי אליו אמר לי לקחת כדור לכאבים ודלקות למשך שבוע ולחזור אליו, חיפף אותי ולא נתן לי אפילו לסיים את כל ההסבר, לקחתי את הכדורים למשך שבוע ולא עזר.

לאחר תקופה של עוד חודש התחלתי מאוד לקשר את הכאבים לאוכל. שמתי לב שכאשר אני אוכל בשעות אחר הצהריים - ערב, אז אני אתעורר באמצע הלילה וכן יכאב לי, אם אני אוכל עד לרמה שאני מתפוצץ אז הכאבים יהיו חזקים יותר (בהרבה), אם אני אוכל בבוקר ארוחה כבדה ולאחר מכן אני פעיל כל היום אז לא כואב לי כלום, הכאבים הם בעיקר בלילה או כאשר אני מתעורר בבוקר והם יכולים להמשך כל היום, פעם אחת הכאבים היו לי מ3 בבוקר עד 8 בערב כך שהייתי משותק כל היום ולא יכולתי לזוז או להתרכז במשהו. היו גם מקרים שכאב לי כל הלילה כשהייתי במשמרת לילה וכשחזרתי הביתה הקאתי את כל מה שאכלתי יום קודם לכן (מה שאומר שהקיבה לי לא עבדה ולא עיכלה מזון כל הלילה).

הייתי במיון - עשו לי צילום בטן ובדיקות דם, הכל תקין.

הייתי אצל עוד רופא ששלח אותי לעשות צילום גב ועמוד שדרה - הכל תקין

הייתי אצל רופא גסטרו - עשיתי גסטרוסקופיה, הכל תקין.

הייתי אצל עוד רופא - שלח אותי לעשות בדיקת הליקובקטר, הכל יצא תקין.

הייתי כבר אצל כמות נכבדת של רופאים ואף אחד לא יודע מה יש לי ולמה זה קורה לי וכולם מתייאשים ממני די מהר ושולחים אותי לרופא אחר.

הדבר היחידי שעוזר לי ומוריד לי את הכאבים לחלוטין ותוך 20 דקות אני כמו חדש זה אופטלגין טיפות, המינון המומלץ הוא עד 45 טיפות אבל אני לוקח כ60 כי רק הכמות הזו משפיעה עליי ( ניסיתי מינונים שונים) ומעלימה לי את הכאבים. דבר נוסף שמקל עליי הוא מקלחת וכאשר מים חמים מופנים לאזור הבטן, הכאב לא נעלם לאחר המקלחת אבל כאשר יש על האזור מים חמים הכאב נהיה פחות חזק ועוד איכשהו "נסבל".

לסיכום:

אני אוכל ארוחה אחר הצהריים - ערב ◄ הולך לישון ◄ מתעורר לפנות בוקר עם כאב בטן שמקרין כאב לגב.

אני אוכל ארוחה כבדה אחר הצהריים - ערב ◄ מתעורר עם כאבים מאוד חזקים.

אני לא אוכל כלום לקראת הערב ◄ אין כאבים.

אני פונה אליכם לפורום כי ראיתי באינטרנט כמה אנשים עם בעיות דומות ומוזרות עם כאבי בטן וגב אבל אף אחד לא מקשר את זה לאוכל, אפילו אצלי בעבודה פגשתי כמה אנשים שיש להם בעיות דומות אבל לא בדיוק כאלו, להם האופטלגין לא עוזר והם גם לא חושבים שזה בגלל האוכל, הרופאים שהם הלכו אליהם אמרו להם שאין לזה פתרון וגם זה קורה להם אחת לכמה חודשים.

אני פונה אליכם כי אולי יש לכם או ששמעתם על משהו דומה ותוכלו לסייע לי או לתת לי כיוון לפתרון, כי לרופאים אין ונמאס לי ללכת אליהם כי זה דבר נורא מה שהולך בקופות חולים כיום. ואני לא מוכן כל 3 ימים לקחת כמות טיפות כל כך גבוהה של אופטלגין, אני מבזבז הרבה כסף על הטיפות האלו ואני מרגיש שאני תלוי בהן ולא הולך לשום מקום בלעדיהן שחס וחלילה לא אקבל "התקף", גם אומרים שהטיפות האלו מאוד מסוכנות.

תודה רבה על הקריאה והזמן, מקווה שאקבל פה בעזרתכם מידע חדש שיסייע לי.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא יכול לענות לך לגבי המשך הטיפול/אבחון בבעיה, צר לי,

אבל בכל הקשור לאי-אכילה בערב - אין שום בעיה לעשות את זה, בלי קשר לבעיה רפואית כזו או אחרת.

אחרי תקופת התרגלות שהבטן מצרצרת/מקרקרת, הגוף מתרגל ואין לו שום בעיה עם ״צום״ יומי של 12 שעות.

אם זה ^ מה שיקל על הכאבים, כדאי לנסות בלי קשר, פשוט לא לאכול החל משעה כך וכך עד הבוקר.

לגבי אופטלגין או למעשה כל תרופה אחרת לשיכוך כאבים, לא כדאי להשתמש לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

דבר ראשון - אם תמשיך לקחת מינון גבוה של אופטלגין -> אז תגמור לעצמך את הכבד.

אז בתור התחלה - תוריד מינון של אופטלגין, כאשר כרגע עדיף בכלל להפסיק - עד שתעשה בדיקת דם לתפקודי כבד.

לגבי זה שרופא אחד "מתייאש וזורק" אותך לרופא אחר - רופא מתמחה בתחום מסויים. אם הוא חושד שהבעיה עלולה להיות בתחום שאינו מתמחה בו - אז הוא מפנה אותך (ולא "מתייאש וזורק" אותך) לרופא מומחה בתחום הרלוונטי (למשל אורטופד ישלח אותך לגסטרו אם הוא חושד שאולי זאת בעיה במערכת עיכול - דבר שהוא לא מתמחה בו).

מיון של בי"ח - מטפלים רק במקרים דחופים או מקרים חמורים שמצריכים אשפוז.

למרות שעבורך הבעיה חמורה - עבורם זה לא משהו מסכן חיים ו/או דחוף, לכן לא מבצעים בירור מעמיק מעבר לבדיקות דם מינימליסטיות (חוץ מזה, זה גם לא תפקידו של מיון בי"ח).

הטיפול בך אמור להיות במסגרת קהילה (קופת חולים). עד כמה שאתה מרגיש מטורטר - תצטרך להתאזר בסבלנות, מאחר וזאת בעיה שעלולה לנבוע ממספר רב של גורמים -> כלומר, תצטרך ל"טייל" בין מספר רופאים בעלי מומחיות שונה.

אין טעם לבצע השוואה בין אנשים שונים עם סימפטומים שנראים דומים - אותו סמפטום יכול לנבוע ממספר גורמים, כך שמה שגורם לבעיה אצל אחד לא בהכרח גורם לבעיה אצל אחר.

לגבי הרופא שאמר לך לחזור לעשן - אי אפשר להצדיק אותו (אפשר ומומלץ גם להגיש כנגדו תלונה)

לגבי הרופא שנתן לך כדור נגד דלקת - פעל נכון. אחת מהאופציות לפי תיאורך - זאת דלקת, ולכן נתן כדור כנגד דלקת.

עריכה : המקום הנכון למצוא בו פתרון לבעיה רפואית הוא אצל הרופא.

אם נפלת על רופא שלא מוצא חן בעיניך/ לא מתייחס אליך ברצינות - תפנה לרופא אחר.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אין לי כמובן שום יכולת לאבחן, אבל אולי זה הזמן להתחיל לקורא על בעיות עיכול שונות ולקבל עזרה ממי שחווה בעיות דומות, גם לגבי רופאים ואבחון וגם לגבי טיפים.

שני האבחונים שמוכרים לי הם קרוהן וקוליטיס, נסה לחפש פורומים ספציפים ולראות אם הסיפורים דומים לשלך. הבעיה עם המצבים האלה שלכלאחד תסמינים שונים, אבל אולי יוכלו להפנות אותך למומחים באבחון.

פורסם

יש לי כאבים באזור החזה, שאף רופא לא לא אבחו את הטסמינים לכאבים. אני חושב שאצלי או פגיעה בגיד בחזה, או פגיעה כלשהי באחת החוליות, או מצב נפשי קשה באותה מצב שאני מרגיש כאבים.

בנוסף אני סובל ממגרונות.

הפתרון שלי לתחזוק המערכת (לצערי כאחד שלומד ועובד ובגלל זה אני לא יכול לעשות ספורט), אני שותה תה פעם ביום יומיים. זו תרופה סבתא הכי טובה שעשיתי בחודשים האחרונים. מאז אני מרגיש יותר טוב.

פורסם

תרופות ודים (לא אגיד סבתא, כי סבתא שלי אכלה תרופות בכמות מסחרית, וזה מה שגמר אותה בסופו של דבר. אני מעדיף להימנע מתרופות ככל האפשר):

א) כשהפסקתי לעשן, בשבועיים הראשונים בכל פעם שרציתי סיגריה, לקחתי מסטיק (אורביט רגיל). אחרי שבועיים נהיו לי כאבי בטן מהמסטיקים, אז הרצון לסיגריה כבר עבר, אז גם הפסקתי עם המסטיקים.

לא, לא בלעתי מסטיקים, פשוט מסטיק גורם להפרשת מיצי קיבה, ובהיעדר אוכל הם גורמים לכאבי בטן.

ב) אם אני שותה יין (דווקא יין, לא אלכוהול אחר), אני מרגיש לחץ בחזה. הפתרון שלי - לא לשתות יין (יחד עם הפסקת עישון, הפסקתי גם לשתות אלכוהול כלל, אז זה לא בעיה).

הנקודה שלי זה שתעשה אנליזה למה בדיוק אתה אוכל/שותה, אולי הבעיה שם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. תפסיק לעשן (קל לומר, קשה לעשות) לטווח הארוך, גם אם אין קשר לכאבים שלך זה ישפר את המצב הכללי של הגוף והמערכת החיסונית.

2. אפטלגין זה משכך הכאבים האחרון. (לפני מורפין) כמו כל משכך כאבים בסוף ההשפעה יורדת. המינון שאתה לוקח מעלה את הסיכוי שיגרם לך נזק ממשי אם תמשיך. תנסה להשתמש כמה שיותר במקלחות ומה שעוזר ללא כדורים. משכך כאבים שאתה לא השתמשת בו לאחרונה והגוף שלך לא רגיל אפילו אם הוא נראה לך סתמי, כמו אספירין יוכל לעזור במקום להעלות את המינון.

3. תזונה: תנסה לגלות אם אתה משנה את הרכב הארוחה או אולי אפילו תיבול\מלח משפיע. אם גילית שסוג אוכל מסויים בשעות מסויימות מונע או מפחית את הבעייה תתמיד בזה ותיתן את המידע החשוב הזה לרופאים.

4. ציינת שאתה עובד משמרות, חשוב שיהיה לך סדר יום מסויים. אם אתה מערבב את סדר היום שלך מבחינת שעות ערות וארוחות אתה בעצם נמצא בג'ט לג קבוע מה שמאד לא טוב לבריאות.

רפואה שלמה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

בדיקת שתן פשוטה. אולי אבנים בדרכי מרה.

אלו כאבים נוראיים שמקרינים לגב, ויש קשר ישיר בין מה שאתה אוכל לכאבים.

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

פורסם

תעשה CT זה נראה כמו אבנים בכיס המרה

Sent from my iPhone using Tapatalk

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

תלוי בקופת חולים ובתי חולים שעובדים איתה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא CT. אולסטראסאונד. בלי קרינה, מהיר וזול.

פות"ש, גסטרוסקופיה או קולונסקופיה? (מאיזה חור נכנס הצינור).

לכאבי בטן שלא מאבחנים נוטים לקרוא "מעי רגיז" ויש קשר בין הכאבים הללו לבין מספר גורמים:

היעדר פעילות גופנית ואורח חיים מזיק (עישון)

השפעה פסיכוסומטית ידועה (מאוד נפוץ שאנשים עם מעי רגיז מחכים לכאבים אחרי האוכל והם מופיעים)

שינה לא סדירה (עובדי משמרות בלילות)

נסה לשנות את אלו למיטביים ותראה אם עוזר לך.

לעתים אחרי הדבקה ויראלית למשל, נשארים עם רגישות וכאבי בטן כמה חודשים וזה חולף מעצמו.

לפעמים יש מחלה דלקתית קלה שקשה לאבחן במדויק ללא קולונסקופיה בזמן התלקחות.

אי אפשר לאבחן באינטרנט והייתי מתרחק מהמלצות שעלולות להזיק לך, במיוחד באינטרנט. ראיתי אנשים סופר משכילים שטוענים טענות הזויות ומזיקות. תזכור שאם ייגרם לך נזק מהמלצה באינטרנט, אין כתובת לתביעה.

אני בכל זאת ממליץ להתעקש ולקבוע תור לגסטרואנטרולוג מנוסה אם זה מטריד אותך.

בינתיים ממליץ להיפגש עם דיאטנית שתעזור לך להתאים תפריט טעים ומאוזן.

תרגיש טוב.

אם תגיד מאיזה אזור אתה אולי אוכל להמליץ.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
(לצערי כאחד שלומד ועובד ובגלל זה אני לא יכול לעשות ספורט)

תירוץ גרוע. איך אני יודע? זה גם התירוץ שלי (כלפי עצמי).

אולי חוץ מתקופת מבחנים, אם באמת רוצים לשלב ספורט, זו לא בעיה - גם אצל אנשים עמוסים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא CT. אולסטראסאונד. בלי קרינה, מהיר וזול.

אומנם אולטראסאונד פחות מסוכן ויותר זול אבל ברוב המקרים ב-CT ניתן לגלות דברים שבאולטראסאונד לא מגלים.

בדיקת אולטראסאונד מאוד מאוד תלוייה בניסיון והידע של מבצע הבדיקה והמפענח.

לי היו אבנים בכליות/דרכי השתן/שלפוחית שאם לא הייתי עושה בדיקת CT הייתי נשאר עם כאבי תופת וביקור פעם בחודש במיון.

פרוטוקול הבדיקה במקרה של חשד לכאבים כתוצאה מאבנים בכליות הוא תחילה בדיקת אולטראסאונד (רק בגלל המחיר) ולאחר מכן בדיקת CT.

תודה לאל שיש היום CT. במכון מור בבני-ברק קיבלתי תור בטווח של שבוע ימים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...