Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

יש לי פיאט פונטו ידנית שנת 2003 שקיבלתי מסבא שלי, זהו הרכב הראשון בבעלותי.

מאחר והרכב ישן הייתי צריך להעביר אותו בדיקת בלמים לפני הטסט.

לקחתי את הרכב למוסך ובבדיקת בלמים התגלו כמה תקלות קטנות.

סיכמתי עם המוסכניק שיתקן את הבעיות וייקח את האוטו לטסט (ייפוי כוח), ולאחר מכן ייתן לי הצעת מחיר לגבי טיפולים נוספים.

אתמול, חצי שעה אחרי שהרכב עבר את הטסט התקשרתי למוסכניק ושאלתי אם אפשר לאסוף את הרכב.

הוא התחיל לספר לי שהוא נתקע עם הרכב איך שהוא יצא מהטסט, וחיכה שעה וחצי לגרר שלקח את הרכב חזרה למוסך (החותמת בטפסים של הטסט היא ב13:30 ודיברתי איתו ב14:10, מה שקצת מטיל ספק בסיפור שלו).

יותר מאוחר הגעתי למוסך והוא הראה לי שהרכב לא מניע, וטוען שיש בעיה ושלכל הפחות צריך לפתוח ראש מנוע.

דיברתי עם סבא שלי לגבי המצב טיפולים של הרכב וסבא שלי סיפר לי שבעבר הוא עשה להם משהו דומה עם הרכב הקודם, המציא להם תקלות כדי שהוא יוכל לקנות את הרכב בגרושים (הוא גם סיפר לי שהוחלפה רצועת טימינג בערך ב100,000 ק"מ, הרכב כרגע ב140,000 ק"מ).

אז המצב הוא כזה, יש לי רכב שהסטרטר עובד אבל המנוע לא מניע ומוסכניק שהאמינות שלו מוטלת בספק.

מבחינתי כל נורות האזהרה דולקות בראש:

*הרכב שבק חיים דקה אחרי הטסט, אחרי שהכל שולם.

*אני חייב לו כסף על הטיפולים שהוא ביצע.

*מבחינתו (הוא עוד לא הציע לקבל את הרכב בתמורה), או שאני אמשיך אצלו טיפולים או שהוא ייקח את הרכב במקום העלות ויתקן אותו (ואז הפסדתי את הכסף של הטסט).

*מבחינת גריטה, אף עסק שדיברתי איתו לא רוצה את הרכב מאחר והמנוע לא עובד.

האם הסיכוי שהסיפור לא מקרי הוא סביר או שאני פשוט מדמיין קונספירציות?

בהנחה שהוא דאג שהמנוע לא יניע, איזה פעולות יכול להיות שהוא עשה כדי שזה יקרה ואיך אפשר לטפל בהן עצמאית? (נגיד הוציא מצתים, פיוזים או כל דבר אחר)

בכל מקרה אני רוצה לסיים את העסקים איתו כי אני לא סומך עליו, האם יש בעל מקצוע אמין באזור כרמיאל-קריות?

אשמח לכל המלצה ועזרה בנושא כי אני כבר די אבוד עם זה.

תודה והמשך יום טוב,

גל

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה להבין את כל הסיפורים האלה, עם עדות מהסבא, זמנים, סיפורים, החלפות, גריטה... סלט.

זה פשוט מאוד: אם אתה לא סומך על מוסכניק, גש למוסכניק אחר.

הקושי היחיד פה זה שעלות הגרירה עליך.

בכל הקשור לשאלה ״האם זה אפשרי שמנוע ישבוק לפתע ככה סתם״? עבור שנת 2003, התשובה חיובית - אפשרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הכל אפשרי.

סביר? לא כל כך.

מנוע צריך הצתה ודלק בשביל להידלק כשאחד מהם חסר המנוע לא יעבוד,וזה גם המצב הסביר למנוע ששובק ככה פתאם ואין צורך להקשיב לסיפורי סבתא על ראשי מנוע.

אז אם הרכב עבד תקין אצל סבא,זה כנראה הסיפור ראש מנוע לא נהרס ככה פתאם הוא כנראה ממש שקרן.

פורסם

אני לא מבין את השטות הזו של לתת את הרכב למוסכניק כיד שיעביר טסט. אם הרכב תקין, חפש מכון אמין והעבר אותו בעצמך. אם הרכב לא תקין חפש מוסך אמין, תקן אותו והעבר אותו בעצמך.

עכשיו אתה במלכוד מסויים. כי הרכב כבר שם ולא נוסע, לקחת אותו משם יעלה לך עלות הטיפול + גרר למוסך אחר.

אני הייתי מתחיל בזה שניגש למוסך, ושואל לפרטי הבעייה כשאתה ליד האוטו ורואה שהוא לא יכל להוסיף שטויות. מברר את העליות ואם הוא מנסה לשכנע אותך שאין טעם לסדר את האוטו אפשר פשוט מוציא אותו משם.

אני מעט חשדניסט אני יודע, אבל תוכניות כמו ''יצאת צדיק'' הראו שיש מצב שבעלי מקצוע ינסו לגזול.

פורסם

מה שאני הייתי עושה (יוצא מתוך נק' הנחה שהוא עשה נזק קטן לרכב בשביל שלא יעבוד עליו קשה):

מספר למוסכניק שייתקן את הראש מנוע אבל תגיד שלא שיתחיל לעבוד, רק כשאתה במוסך, קודם אתה תגיע למוסך.

כאשר תגיע , תגיד שהתחרטת, תיקח אותו למוסך אחר וככה למוסכניק לא יהיה זמן באמת להרוס את הראש מנוע.

אם תגיד לו בטלפון שאתה תיקח למוסך אחר, אז הוא יחריף את הבעיה שעשה ברכב ובאמת יהרוס את הראש מנוע.

אשמח שתגיד פה או בפרטי באיזה מוסך מדובר (לחמי התרחש מקרה ממש דומה גם עם פונטו משנת 2003-2005).

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מצטער על הסיפור המסורבל.

האם יש בדיקות פשוטות שאני יכול לעשות במקום?

למשל לבדוק אם הוא ניתק איזה כבל, פיוז או מצת?

אני אמנע מלהזכיר את שם המוסך מאחר ואלה השערות..

תודה!

פורסם
מצטער על הסיפור המסורבל.

האם יש בדיקות פשוטות שאני יכול לעשות במקום?

למשל לבדוק אם הוא ניתק איזה כבל, פיוז או מצת?

אני אמנע מלהזכיר את שם המוסך מאחר ואלה השערות..

תודה!

כן,אבל בשביל זה צריך שהרכב יהיה אצלך ולא במוסך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא מבין את השטות הזו של לתת את הרכב למוסכניק כיד שיעביר טסט. אם הרכב תקין, חפש מכון אמין והעבר אותו בעצמך. אם הרכב לא תקין חפש מוסך אמין, תקן אותו והעבר אותו בעצמך.

עכשיו אתה במלכוד מסויים. כי הרכב כבר שם ולא נוסע, לקחת אותו משם יעלה לך עלות הטיפול + גרר למוסך אחר.

למה שטות? לא תמיד יש זמן ואפשרות ללכת לעמוד בתור במכון טסטים, לאחר לעבודה או לקחת חופש אם צצות בעיות. כשמדובר ברכב שצריך בכל מקרה אישור מהמוסך, מה שמחייב אותך לגשת למוסך לפני הטסט, זה הרבה יותר נח. אתה בא עם הרכב למוסך בבוקר, הולך לעבודה וחוזר בסוף היום לקחת את רכב עם טסט. ככה ביום שישי אתה יכול להתעורר מאוחר...

האינטרס של מוסך נורמלי הוא להעביר לך את הרכב טסט בלי בעיות ועיכובים כדי שתבוא אליו גם בטסט הבא ובזה שאחריו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם לסבא יש נסיון רע עם מכונאי רמאי ותחמן (לכאורה), למה הנכד בוחר ללכת לאותו מכונאי?

פורסם

כדאי לנסות ללחוץ על ה"מתג אינרציה" שיתכן שהוא רק קפץ ולכן מנתק את הזנת משאבת הדלק.

מתג זה נועד לנתק את אספקת הדלק למנוע במקרה של תאונה חזקה או התהפכות הרכב,

כדי שלא תפרוץ דליקה (חס וחלילה) אם נקרע איזה צנור דלק וכו'.

בפיאט פונטו ספייס, זה עדיין מתג מכני עצמאי שנמצא מתחת למושב הנהג ונראה כמו בתמונה.

לאחר שמצאת אותו, אתה לוחץ, באצבע, מכיוון למעלה כלפי מטה (בנקודה האמצעית, A בשרטוט) ואם נשמעת נקישה (טיק) סימן שהוא קפץ ונסה להניע המנוע.

שים לב גם שמחברו החשמלי מחובר אליו (מלמטה).

כמובן שקשה ולא ניתן לאבחן תקלות כאלו מרחוק ובודאי לא לדעת אם ומה יד אדם ביצעה.

בברכה - רפי לין

&#1502;&#1514;&#1490; &#1488;&#1497;&#1504;&#1512;&#1510;&#1497;&#1492;.jpg

פורסם

האינטרס של מוסך נורמלי הוא להעביר לך את הרכב טסט בלי בעיות ועיכובים כדי שתבוא אליו גם בטסט הבא ובזה שאחריו.

בדיוק, אני בבוקר מכניס את הרכב למוסך מציץ על מצב הרפידות וחופשים שונים אם יש.

מאשר לתקן את מה שצריך והולך לעבודה. בסוף היום מחכה לי הרכב אחרי הטסט.

אם הרכב היה חוזר בלי מנוע זאת היתה הפעם האחרונה שהוא היה רואה אותי

פורסם
אם לסבא יש נסיון רע עם מכונאי רמאי ותחמן (לכאורה), למה הנכד בוחר ללכת לאותו מכונאי?

אבא שלי המליץ לי ללכת אליו. בדיעבד התברר שלסבא שלי היה ניסיון רע איתו...

כדאי לנסות ללחוץ על ה"מתג אינרציה" שיתכן שהוא רק קפץ ולכן מנתק את הזנת משאבת הדלק.

מתג זה נועד לנתק את אספקת הדלק למנוע במקרה של תאונה חזקה או התהפכות הרכב,

כדי שלא תפרוץ דליקה (חס וחלילה) אם נקרע איזה צנור דלק וכו'.

בפיאט פונטו ספייס, זה עדיין מתג מכני עצמאי שנמצא מתחת למושב הנהג ונראה כמו בתמונה.

לאחר שמצאת אותו, אתה לוחץ, באצבע, מכיוון למעלה כלפי מטה (בנקודה האמצעית, A בשרטוט) ואם נשמעת נקישה (טיק) סימן שהוא קפץ ונסה להניע המנוע.

שים לב גם שמחברו החשמלי מחובר אליו (מלמטה).

כמובן שקשה ולא ניתן לאבחן תקלות כאלו מרחוק ובודאי לא לדעת אם ומה יד אדם ביצעה.

בברכה - רפי לין

תודה רבה! אני אנסה לבדוק.

• תוכן חדש...