Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין למה צריך אישור בלמים לרכב שעומד לעבור טסט?! הרי זה בדיוק מה שמכון הטסטים בודק, את תקינות הבלמים, אז למה הכפילות הזו? עכשיו תגידו שהמכון לא בודק היטב, אז אם כך למה בכלל לעשות טסט לרכב?!

פורסם

בודק את תקינות הבלמים בזמן הבדיקה בלבד ולא את מצב הבלמים באופן כללי (במוסך מפרקים גלגלים לבדוק את המצב של הרפידות וצלחות).

פורסם

אישור הבלמים נועד לכך שאתה תגיע למוסך לבדיקת תקינות הבלמים ולקבל אישור ולעבור את הטסט.

בטסט בודקים (עם כל הצער עם איך שבודקים והזלזול) את יעילות ויכולת הבלמים אבל הם לא אלו שיכולים להגיד לך מה הבעיה או במה לטפל או האם אתה תכף מאבד את הבלמים כי הרפידה במצב קריטי ואז מה, תאלץ לחזור למוסך לתיקונים?

לכן, מראש אתה נאלץ להגיע למוסך, בודקים את הבלמים ואתה מקבל את האישור.

נשמע מאוד הגיוני עבור רכבים בני 16, זה לא נקרא טרטור או כפילות כי מטרת המכון רק לבדוק, שום דבר מעבר לזה כיוון שלעיתים, רכבים בגיל כזה נוטים לפחות קפדנות בטיפולים וזה מגיע לטפל בדיוק בזה, בגיל הרכב והיכולות שלו.

פורסם
הרי זה בדיוק מה שמכון הטסטים בודק, את תקינות הבלמים

בפועל מכון טסטים לא בודק את תקינות הבלמים אלא את עוצמת הבלימה.

ניתן בקלות לעבור טסט עם דיסק בלם סדוק ורפידות שחוקות עד הברזל.

יום טוב גם לך

פורסם
בפועל מכון טסטים לא בודק את תקינות הבלמים אלא את עוצמת הבלימה.

ניתן בקלות לעבור טסט עם דיסק בלם סדוק ורפידות שחוקות עד הברזל.

כן. אבל זה נכון גם לרכב בן 3 שנים ולאו דווקא רכב בן 16.

פורסם
אישור הבלמים נועד לכך שאתה תגיע למוסך לבדיקת תקינות הבלמים ולקבל אישור ולעבור את הטסט.

בטסט בודקים (עם כל הצער עם איך שבודקים והזלזול) את יעילות ויכולת הבלמים אבל הם לא אלו שיכולים להגיד לך מה הבעיה או במה לטפל או האם אתה תכף מאבד את הבלמים כי הרפידה במצב קריטי ואז מה, תאלץ לחזור למוסך לתיקונים?

לכן, מראש אתה נאלץ להגיע למוסך, בודקים את הבלמים ואתה מקבל את האישור.

נשמע מאוד הגיוני עבור רכבים בני 16, זה לא נקרא טרטור או כפילות כי מטרת המכון רק לבדוק, שום דבר מעבר לזה כיוון שלעיתים, רכבים בגיל כזה נוטים לפחות קפדנות בטיפולים וזה מגיע לטפל בדיוק בזה, בגיל הרכב והיכולות שלו.

זה רק צעד ראשון בדרך לגיל 20 של הרכב בו צריך לעשות טסט כל חצי שנה, לשני הצעדים מטרה אחת בלבד מצד המדינה - לגרום לאנשים להוריד רכבים ישנים לברזל ולקנות חדשות - להכניס מיסים למדינה. תרצה או לא תרצה רכב בן 20 אם מטופל לא צריך טסט כל חצי שנה, וישנם רכבים בני 10 מוזנחים שלא הייתי נותן להם להסתובב חופשי בכבישים ומועברים טסט בקומבינה, זה ממש לא עניין של גיל רק עניין של טיפול רציף ברכב.

פורסם

ענית לעצמך היטב, להוריד גרוטאות בנות 20 מהכביש - זה ברור, לא על זה עניתי.

למה? כיוון שזה שאתה ואני ועוד 300 אנשים מקפידים היטב על רכבים בני 18-20, יש עוד 100,000 אנשים אחרים שאותם ממש לא מעניין הטיפולים השגרתיים או בדיקות ברכב בן 20.

אנשים לרוב שוכחים שזה שיש כאן פורום עם מודעות ויש איזה 500 אנשים שבאמת מקפידים, יש עוד עשרות ומאות אלפים שכבר מזניחים בגיל 10 וגם 15 את הרכבים וכן, הם לעיתים אולי לא כשירים (הרכבים) להיות על הכביש.

כאן זאת לא אמריקה ואמריקה, זה לא כאן לטוב ולרע.

פורסם

רק שכחתם לציין שכדי לקבל את אישור הבלמים לא באמת מפרקים את הגלגלים - בפועל, בסיום הטסט, שולחים אותך למוסך הצמוד שנותן אישור בלי להסתכל אפילו על הרכב...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

הזכרת לי על בחור אחד מהעיר שלי, בעל מוסך עם מכון לכיוון פרונט.

הכנסנו אליו 3 רכבים, שתיים שלי בהפרש של שלוש שנים ובין לבין אבא שלי נכנס אליו עם שלו.

לכל השלוש הוא אמר גלגל ימני קדמי תקול עקב מתלה שהתעקם, צריך ליישר את המתלה עם מתיחה או כל מיני ספייסרים ( לא ארד לפרטים הקטנים של המכניקה והתקנות) את האוטו שלי בשביל הקטע לקחתי לעוד מכון שקבע שהכל פיקס,אבא שלי עבר מאז כבר 150 אלף קילומטר עם סט צמיגים שהוחלף כאשר הקודם נאכל בצורה שווה.

אני מאמין שהמכשיר שלו תקול אבל הוא בנחשיות מאכיל בלוקשים.

יכול להיות שמדובר גם בצירוף מקרים אבל בכל פעם זה אותו גלגל ואותו סיפור עם אותו פתרון.

אני בכל מקרה מעדיף כבר להתרחק.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...