Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מחפש לקנות רכב ראשון ואשמח לקצת עזרה, לצערי התקציב הוא די נמוך, אבל אשמח בכל זאת לקבל את ההצעות הכי טובות שאוכל לקבל תמורת המחיר הזה. השימוש של הרכב הוא לעבודה(כמעט) יום-יומית בנסיעה של 30~ ק"מ לכיוון(95% מהנסיעה היא נסיעה בין-עירונית, ללא פקקים לרוב).

איןשא אפשרות כרגע להשקיע יותר מכיוון ני זקוק לרכב על מנת שאוכל להגיע ולחזור מהעבודה בשעות מסוימות שאין לי תחבורה ציבורית, ואין לי כל כך אפשרות להמשיך בעבודה ללא רכב על מנת לחסוך עוד.

אז בקשר לרכב עצמו, אני לא מבין כלל ברכבים, ברור לי שבתקציב כזה אי אפשר לקבל הכל, אבל זה מה שהייתי מקווה לקבל ברכב: מבחינת גיר, ידני/אוטומט לא משנה לי ממש, מה שכן קצת משנה לי זה שאם זה רכב ידני, אעדיף שהנפח מנוע יהיה מעל 1000(כמובן, בתקציב שלי אי אפשר להציב דרישות, זה רק נקודת העדפה), מבחינת אמינות, מחיר טיפולים, וצריכת דלק, העדיפות היא כמובן שהמחיר יהיה כמה שיותר נמוך, אבל גם זה עניין בעייתי.

בכל מקרה, לא אחפור יותר מדי, אשמח להעצות לדגמים שיכולים להיות רלוונטים לצרכים שלי, תודה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם אתה לא מחפש להתפנק ולהתרגש

ניסן טידה

רכב מצויין אמין מאוד ולא בזבזן,

אין לו שוק חזק וגם לא יח"צ ובשבילך זה יתרון

יש בשוק המון שמורים ובמחירים עממיים

תוכל למצוא 2008 עם 150.000 ק"מ

באזור ה-15.000 ש"ח

עריכה אחרונה על ידי אייזיק דייטש
שגיאת כתיב
פורסם

לא נראה שהוא צריך משפחתית, וניסאן טידה היא לא הדגם שהייתי בוחר לרכוש בתקציב הזה בגלל שמחירי החלפים כשצריך אותו לא זולים.

אם כבר משפחתית הייתי הולך על מאזדה 3 - יש שפע של היצע בשוק בתקציב הנתון, הרכב אמין, והחלפים מצויים וזולים.

אישית אני חושב שהייתי בוחר ביונדאי גטס מ-2008/2009/2010 שאמנם צריכת הדלק גבוהה אך עלות הרכישה והתחוזקה נמוכות.

אפשר גם לחשוב על פיג'ו 107 ידנית למרות שמדובר במנוע 1000 בתקציב תכנס 2010 ואולי גם 2011.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם אתה לא מחפש להתפנק ולהתרגש

ניסן טידה

רכב מצויין אמין מאוד ולא בזבזן,

אין לו שוק חזק וגם לא יח"צ ובשבילך זה יתרון

יש בשוק המון שמורים ובמחירים עממיים

תוכל למצוא 2008 עם 150.000 ק"מ

באזור ה-15.000 ש"ח

ניסאן טידה היא מכונית שהטיפולים שלה והחלפים לא ממש זולים, ואני גם לא חושב שהוא צריך משפחתית.

אישית לו אני במקומך הייתי רוכש יונדאי גטס מ2008/2009/2010 אמנם צריכת הדלק לא נמוכה, אבל עלות הרכשיה ומחיר התחזוקה זול מאד.

תודה על התגובות, שמעתי די הרבה דברים טובים על יונדאי גטס חוץ מהצריכת דלק באמת כמו שאמרת. לגבי הטידה, סך הכל, אני באמת לא יודע יותר מדי כמה זה קריטי בסופו של דבר, אבל ממה שאני חושב רכב משפחתי באמת יהיה לי פחות שימושי ואולי יותר מבוזבז מאשר רכב מיני.

אשמח לשמוע קצת חוות דעת על רכבים שממה שקראתי קצת נראים יחסית סבירים:

סוזוקי אלטו, מצאתי כבר דגמים שנתון 2010/2011 בתקציב שלי, נראה רכב סך הכל די טוב, לפי מה שיצא לי לקרוא הצריכת דלק שלו אמורה להיות מדהימה, אבל אני מתאר לעצמי שבתקציב הזה שום דבר לא מושלם, וזה כנראה בא על חשבון מחיר טיפולים/חלקים(שוב, לא מבסס את זה על שום ידע, ככה ההגיון אומר לי).

שמעתי גם דברים מאוד טובים על דייהטסו סיריון, גם לגבי זה אשמח לפירוט.

על פיז'ו 206 מצד אחד שמעתי הרה דברים טובים, ומצד שלי גם שמעתי המון דברים לא טובים, אז גם פה אשמח ליתרונות וחסרונות. יש עוד המון דגמים שראיתי אבל אז זה לא באמת יגמר.

תודה על העזרה, ואם יש עוד דגמים שאפשר להמליץ אשמח. עוד דבר קטן, באיזה צורה הכי כדאי לקנות רכב משומש כיום? ביד2 נראה שיש הצעות די טובות, מצד שני במגרש לפעמים יש אחריות ובכללי זה יכול להיות יותר אמין.

פורסם (נערך)

הטידה סוג של סופר מיני

בפרט האצ'בק נראית בגודל הערך כמו 'פולו'

המזדות שחוקות...

לא חושב "שהטידה עצמה" היא המציאה כמו שמצב השוק שלה הוא מציאה!

שמורות וקילומטרים נמוכים ובמחירים 'פייר' לגמרי

עריכה אחרונה על ידי אייזיק דייטש
פורסם

הייתי בודק קליאו ידנית, נוחה עם בטיחות טובה, לא זריזה אבל צריכת דלק בין עירונית 1/17-18.

פיאט פנדה ידנית גם מאופציה טובה, חיסכונית ואמינה.

ב2011 המנוע קיבל חיזוק ל69 כ״ס, לפני כן היה 60.

גבולית בתקציב היא הפיאסטה בעלת7 כריות אוומר עם איכות חומרים טובה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הטידה סוג של סופר מיני

בפרט האצ'בק נראית בגודל הערך כמו 'פולו'

המזדות שחוקות...

לא חושב "שהטידה עצמה" היא המציאה כמו שמצב השוק שלה הוא מציאה!

שמורות וקילומטרים נמוכים ובמחירים 'פייר' לגמרי

לגבי גודלה של הטידה - היא אכן קצת צרה, אך במימד האורך בתא הנוסעים, די סבריה.

לגבי דבריך על העובדה שהמאזדות שחוקות והטידות שמורות - זוהי הכללה שאיננה מבוססת. יש ויש. אני אפילו יכול להעריך שיש פי כמה מאזדות שמורות מאשר טידות שמורות, ולו רק בשל העובדות שעל כל טידה אחת נמכרו כ-10 מאזדות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הייתי בודק קליאו ידנית, נוחה עם בטיחות טובה, לא זריזה אבל צריכת דלק בין עירונית 1/17-18.

פיאט פנדה ידנית גם מאופציה טובה, חיסכונית ואמינה.

ב2011 המנוע קיבל חיזוק ל69 כ״ס, לפני כן היה 60.

גבולית בתקציב היא הפיאסטה בעלת7 כריות אוומר עם איכות חומרים טובה.

האמת שגם הפיאט פנדה וגם הקליאו נראים די טוב(בעיקר הפנדה לדעתי), נגיד בהשוואה לדגמים הבאים מה דעתך:

יונדאי גטס, שברולט ספארק, פיאט פנדה, רנו קליאו, סוזוקי אלטו, פיז'ו 206.

אשמח התייחסות בעיקר לחוות דעת כללית, צריכת דלק, אמינות, וטיפולים, תודה.

פורסם

גטס - פחות חסכונית מהקליאו, פחות נוחה, פחות בטיחותית, נחשבת זולה לתחזוקה, רגישה לנוזל קירור לא איכותי ויש טיימינג (לבדוק שבוצע בזמן).

קליאו - נוחה מאוד, לא חזקה, די חסכונית, בטיחותית בטווח המחירים הזה, תחזוקה שוטפת סבירה, רצוי רכב שטופל במוסך מורשה או במוסך המתמחה בצרפתיות (כמו גבע המומלץ בפורום), תא נוסעים הרבה יותר נעים ואיכותי מהגטס למשל, טיפול טיימינג יקר יחסית. אם תמצא אחת בתקציב שלך, אני חושב שזאת התמורה הכי טובה לכסף.

פנדה - בתקציב שלך אני מניח שמדובר בפנדה מהדור הקודם, היא מיושנת יחסית, בטיחות נחותה, נחשבת חסכונית וסוחבת בסדר, בפיאטים באופן כללי חשוב להקפיד לחפש רכב שטופל בנוזל קירור איכותי. גם כאן יש טיימינג ורצוי לוודא שבוצע בזמן.

אלטו - חבר טוב החזיק כזאת עד לא מזמן, נסע איתה בעיקר מחוץ לעיר והיה מרוצה מאוד מצריכת הדלק, ביצועים לא משהו לדבריו (אני נהגתי על הגרסה האוטומטית, אצלו הייתה ידנית), הרכב לא נוח, תא הנוסעים בסיסי למדי.

אם האלטו נכנסה למכלול השיקולים הייתי מכניס גם C1/107.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה בגטס שרמת איבזור הפופולרית יותר glf לא בטיחותי, בקליאו כסטנדרדט אתה מקבל 6 כריות אוויר וesp.

בפנדה יש רק שניים.

מבחינת נוחות נסיעה הקליאו נוחה יותר, מרווחת יותר ומאובזרת יותר מהפנדה ובכלל מהרשימה למעט הגטס gls a שמגיעה עם גג נפתח.

הספארק זריזה יותר ולדעתי גם נוחה, אם כי המושבים של הקליאו עדיפים.

אין האלטו לפנדה עדיף פנדה, מנוע 4 צילנדרים שלא רועד בעמידה,תא מטען גדול יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הבעיה בגטס שרמת איבזור הפופולרית יותר glf לא בטיחותי, בקליאו כסטנדרדט אתה מקבל 6 כריות אוויר וesp.

בפנדה יש רק שניים.

מבחינת נוחות נסיעה הקליאו נוחה יותר, מרווחת יותר ומאובזרת יותר מהפנדה ובכלל מהרשימה למעט הגטס gls a שמגיעה עם גג נפתח.

הספארק זריזה יותר ולדעתי גם נוחה, אם כי המושבים של הקליאו עדיפים.

אין האלטו לפנדה עדיף פנדה, מנוע 4 צילנדרים שלא רועד בעמידה,תא מטען גדול יותר.

לאיזה דגם הכוונה ברינו קליאו? ביד2 למשל יש המון דגמים(רנו קליאו B, רנו קליאו דור 3 2006-2017, לאיזה דגם בדיוק הכוונה?

ובכללי, אם היית צריך לדרג פחות או יותר את הדגמים שהכי כדאי לי, איך היית מדרג שמחשבים בערך את כל הדברים שרלוונטיים?

קו בחשבון שדברים כמו מראה, "פוזה" וכו' לא משנה לי בכלל, מבחינת נוחות של שאר המושבים חוץ מהנהג, גם לא קריטי בכלל, בגדול, מה שאני מחפש זה רכב שיקח אותי ממקום למקום במחיר הכי זול והכי יעיל.

פורסם

קליאו דור 3.

לדעתי אלטו במקום אחרון, אחריה הפנדה, שספארק, קליאו.

פורסם
קליאו דור 3.

לדעתי אלטו במקום אחרון, אחריה הפנדה, שספארק, קליאו.

מה עם יונדאי גטס, פיז'ו 107, סיטרואן C1?

לא עדיף למשל אלטו/פנדה/גטס שנת 2010-2012 לעומת קליאו שנת 2007/2008(זה בערך מה שמצאתי)?

פורסם (נערך)

מבחינת צריכת דלק כן, מבחינת נוחות ובטיחות הקליאו עדיפה.

הגטס אגב לא חיסכונית כמו ה107/אלטו/פנדה.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם
מבחינת צריכת דלק כן, מבחינת נוחות ובטיחות הקליאו עדיפה.

הגטס אגב לא חיסכונית כמו ה107/אלטו/פנדה.

כן הצריכת דלק סבירה, אבל לפי מה שרשמו למעלה הטיפולים אמורים להיות יחסית זולים, ככה שאולי בכל זאת זה אופציה שיכולה להיות משתלמת. תאמת שהקליאו לטעמי נראית קצת גדולה מדי בשבילי, למרות שזו עדין יכולה להיות אופציה מעולה, מקווה בקרוב ללכת למגרש ולראות מה יש שם. אם יש עוד עצות/דגמים/כל דבר אחר אשמח עדין לשמוע :)

• תוכן חדש...