Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוכרי רכבים חסרי סבלנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה הכי שכיחה ומתסכלת היא אנשים שלא טורחים לקרוא פרטים במודעה, מתקשרים ושואלים.

אם אני טורח לפרט כל דבר במודעה והקונה לא יכול להשקיע 10 שניות כדי לקרוא, שלא יתפלא למה אני עונה בחוסר סבלנות על "איזה יד? קמה קמ?", במיוחד שהוא לא הראשון ולא האחרון ששאל את השאלות המפגרות האלה.

נ.ב.

זכורה לי פעם שאלו אותי באיזה צבע הרכב.

סיפור אמיתי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מידיי פעם אני שואל שאלות כלליות עם הרכב לא בגלל שאני לא יודע אותן מהמודעה - רק כדי לתת לעצמי עוד אימות כמה המוכר מכיר את הפרטים של רכב טוב כדי לבחון האם מדובר בסוחר סמוי, הרבה פעמים כאלה ששאלתי אותם(שאלה-2, לא עכשיו לשאול ממש כל דבר שכבר מופיע) ולא ידעו לענות בדיוק בסוף הודו שזה לא הרכב היחיד שהם מוכרים והם סוחרים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני מחשיב את עצמי קונה רציני ומתייחס לזמן של המוכר כיותר יקר מהזמן שלי.

אני אתאם איתו זמן שקודם כל מתאים לו. אם צריך אשכיר רכב כדי להגיע אליו, (פעם אחרונה זה היה נסיעה של כמעט שעתיים למוכר במרכז שאני מהצפון), ואזכיר לו כשאני מגיע, כמה שעות לפני רק כדי לוודא שהוא יודע שאני בדרך אליו.

אם אתה מוכר רכב - אני יודע לקרוא. אני יודע מה פרסמת.

ואם הרמתי לך טלפון אני אשאל אותך, בין היתר, ואפילו אתחיל - עם מה שפירסמת.

ואצפה לתשובות.

למה ? כי אני רוצה לשמוע אותך מדבר על הרכב.

אני רוצה לשמוע איך אתה מתייחס לרכב, על מה שאתה יודע שהוא עבר, ולמרות שכתבת יד ראשונה מפרטי, לוודא שמה שכתוב ברישיון זה 00 ולא 01. שהרכב ללא שיעבודים או שלפחות אתה מודע לזה שהרכב בשיעבוד וצריך להוציא מהבנק שלך אישור שהם יסירו את זה.

נתקלתי במוכרים שהם אחלה אנשים ואין להם מושג וחצי מושג מה כתוב בנייר הזה שכתוב עליו רשיון רכב.

אין להם מושג מה רמת הגימור של הרכב, ומה שהם יודעים על הרכב מסתכם במה שאמר להם הנציג באולם המכירות או חבר או אפילו תחושה אישית. או כאלה שלדעתם אם הרכב לא מקולקל אין סיבה להכניס אותו למוסך..

פורסם

העמדתי לפני כמה חודשים ב.מ.וו למכירה. הייתי הכי סבלני ומנומס בעולם ופירטתי הכל כולל הכל.

בחור אחד נשמע היה כמו סוחר. קבענו טננטיבית פגישה ביום מסוים אבל לא שמעתי ממנו. כעבור כמה ימים הוא חזר אלי לנסות לקבוע (שוב) ונדחה בנימוס.

בחור אחר פנה אלי בוואטסאפ אחת ליומיים, חפירות על חפירות אבל היה לחוץ על המחיר וקיווה להוריד אותי יותר מדי.

בחור שלישי התקשר, מנומס להפליא, הכיר אינסוף פרטים על הרכב, שאל את כל השאלות שצריך ועוד לא מעט שאלות נוספות. לא התמקח מראש על המחיר, קבענו פגישה, סידרתי לו ביטוח כדי שיוכל לנהוג וביום הפגישה הוא מרח אותי קצת אבל הגיע - חנון לבנבן עם מבט של עגל וחיבה יתרה למכוניות באופן כללי. התסכל על האוטו מכל הצדדים, חיפש פגמים בכח אבל לא מצא שום דבר וקצת נלחץ. לקח את הרכב לסיבוב התחראות שממנו רק בנס יצאתי בחיים כשהבחור נהנה קצת יותר מדי. אחרי שהדופק חזר לרמה תקינה, העלתי אותו לדירה, עשיתי לו קפה ואז התחילו גמגומים על זה שהוא צריך לבדוק עם הבנק ולראות מה הוא יכול לסדר, הוא יצא מהדירה עם מבט של עגל עם רגשות אשמה וזנב של עגל בין הרגליים והבנתי שהוא לא יכול לסדר כלום. הבן אדם שרף לי שעות, עלה לי תוספת ביטוח, כמעט הרג אותי וכנראה שגם גמר לי על הרכב כשמלכתחילה כל מה שבאמת עניין אותו זה סיבוב ולא רכישה.

בסוף הרכב הלך לטרייד שהיה מוכן לתת עליו מחירון. בחור מספר שתיים, מהוואטסאפ, שהמשיך לחפור לי כל הזמן, הלך וקנה אותו מהטרייד ולמרות שהוא כבר לא קנה אותו ממני, עדיין המשכתי להיות איתו הכי סבלני ומנומס ועניתי לו על כל השאלות שהיו לו על הרכב (גם חודשים לאחר מכן).

אי אפשר להכליל...

פורסם
אני מעדיף שבכלל לא יתקשרו, זה מבזבז יותר זמן. אין לי בעיה לנהל את הכל בהודעות עד הפגישה.

אני מקלידה מהר, אפילו מאוד מהר, גם במחשב וגם בנייד. עדיין, מרגישה ששיחה אחת לוקחת הרבה פחות זמן ואנרגיה מאשר להסביר את הדברים בהתכתבות.

בשיחה שומעים דברים שקשה יותר להבחין בהם בהודעות, בין אם לזהות סוחר לקונה רציני או בלבלן מוח.

ואז התאבדתי סופית, ובבושת פנים העלתי מודעה מתרעננת ליד2. כי די - אני חייב למכור ולהתקדם לרכב המתאים יותר לצרכיי, בכל מחיר.

דווקא אני רואה את ההיררכיה קצת שונה.

קודם כל פרסום בין חברים בקבוצות ווטסאפ ואז בפורום, יד2, קבוצות סגורות בפייס ורק בסוף אם ממש אין ברירה אני מגיעה לפשפשוק (שלא נדע).

הכי מצחיק זה כשאתה מוכר רכב וקונים פוטנציאליים שומרים את מספר הטלפון שלך אצלם לפי הדגם שאתה מוכר.

מי שי לו אפליקציית Me, יכול לראות תחת איזה שם מספר הטלפון שלו שמור אצל אחרים.

ואז מגלים שקוראים לך "קליאו לבן" או "סובארו כסוף" וכו', אחרי הרבה שנים...

באפליקציית NOKNOK מצאתי את עצמי בתור "רכב 9".

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

האמת שחבל על הניתוחים והוויכוחים כל אחד פונה בדרך שנוחה לו בסופו של דבר ונראית לו לנכון לא לכם. כשאתה מוכר רכב אתה לא יכול לדעת מי הקונה הרציני ומאיזה פלטפורמה הוא יגיע. גם הקונה שנשמע הכי רציני יכול להתגלות כעגל שרצה לקרוע למישהו את האוטו, וגם הקונה שנשמע הכי לא רציני יכול פתאום להפתיע ולהניח על השולחן כסף מזומן.

צריך להתייחס לכולם בכבוד במיוחד אם אתם מוכרים רכב בשוק של היום, לכו תדעו מי עומד מולכם. כל עוד זה לא הגיע למצב של בזבוז זמן ששווה כסף למה לא לענות להודעה/שיחה גם אם היא נשמעת לא רצינית או בערבית השם ישמור. כשאתם קונים רכב תעשו את זה בצורה שנוחה לכם, ואם הצד השני התייחס אליכם בכבוד על הכיפק אם לא להמשיך הלאה. יש הרבה רכבים בשוק.

כמובן שיש גבול לכל דבר ואם לאט לאט מבינים שהקונה מחפש סטוץ ממין זכר/נקבה ולא רכב חותכים, אבל בתור התחלה אני מעדיף לבזבז 10 דקות בהתכתבויות/שיחות מאשר להפסיד קונה פוטנציאלי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
התופעה הכי שכיחה ומתסכלת היא אנשים שלא טורחים לקרוא פרטים במודעה, מתקשרים ושואלים.

אם אני טורח לפרט כל דבר במודעה והקונה לא יכול להשקיע 10 שניות כדי לקרוא, שלא יתפלא למה אני עונה בחוסר סבלנות על "איזה יד? קמה קמ?", במיוחד שהוא לא הראשון ולא האחרון ששאל את השאלות המפגרות האלה.

נ.ב.

סיפור אמיתי.

כניראה שרוב מי שהיה מתקשר הוא אכן חמור שלא קורא כלום,

אבל מצד שני אתה יודע כמה חזרה על פרטים חסכה לי נסיעות מיותרות?

כמה יונדאי גטס gli/gls התגלו כ glf ? כמעט כולן.

היה אפילו פעם שרכב היה רשום במודעה שהוא יד 2, ובפועל אחרי שאלה של "איזה יד אתה"? התגלה שהוא יד 7(!)

פורסם

נ.ב.

סיפור אמיתי.

לא תאמין כמה סוחרים וחרטטנים סיננתי עם שאלות מהסוג הזה שמופיעות שחור על גבי לבן במודעה.משום מה ברגע שואלים את השאלות למרות שיש תשובות מול העיניים, התשובות משתנות(ק"מ קופץ מ50 אלף ל150 אלף כי "בטעות" וכו'..)

פורסם

היה אפילו פעם שרכב היה רשום במודעה שהוא יד 2, ובפועל אחרי שאלה של "איזה יד אתה"? התגלה שהוא יד 7(!)

**ביד 2 הרכב מופיע יד שלישית,וזו שיחה לא מונפצת**

שלום,איזה יד הרכב?

"שלישית"

מה רשום ברשיון?

"04 אבל זה היה אצל היבואן אז אני שלישית"

הבן אדם בכלל יד חמישית והרכב מעסקת 0ק''מ.

זה נכון שאתה כנראה לא תנסה לרמות ולתחמן,אבל לא חסרים כאלה שינסו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני זוכר את זה מהתקופה שחיפשתי גטס, אם להאמין ליד2 אז בערך 99% מהגטס בישראל הן GLS פרטיות,

בפועל הכל GLF, מי שמכיר קצת את הדגם יכול לזהות מהתמונות שמדובר בחרטטן ולעבור הלאה.

במקרה שלי ברכב האחרון (או השניים האחרונים) אפילו צרפתי רישיון רכב (מצונזר) למודעה, עדיין..

"איזה יד, כמה קמ, איפה אתה גר, אהה אני מגיע מבאר שבע בוא ניפגש באמצע" :brickwall:

לא תאמין כמה סוחרים וחרטטנים סיננתי עם שאלות מהסוג הזה שמופיעות שחור על גבי לבן במודעה.משום מה ברגע שואלים את השאלות למרות שיש תשובות מול העיניים, התשובות משתנות(ק"מ קופץ מ50 אלף ל150 אלף כי "בטעות" וכו'..)

באיזשהו מקום אני מבין את הקונים כי באמת ברוב המודעות אנשים משקרים או פשוט CLUELESS כי הם לא חובבי רכב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני דווקא מגיע עם סיפור קצר מהצד השני.

כשמכרתי את הרכב הקודם שלי (סיאט לאון 2015), נקבתי במחיר מסויים שקיוויתי לקבל.

כשהתקשרו קונים פוטנציאלים לגבי רכישת הרכב, עוד בשיחת הטלפון תמיד ניסו להוריד אותי מהמחיר ברמה לא הגיונית, עד שהתקשר בחור שעל פניו נשמע חביב והיה מוכן לשלם כמעט את המחיר המבוקש. דיברנו במשך שבועיים (!!) על הרכב (יום כן כמה ימים לא) וכל שיחה גלשה גם לנושאים אחרים, הוא שלח את אבא שלו שעליו הוא סומך שיבדוק את הרכב ולבסוף אחרי שכבר פספסתי שתי מכירות הוא תירץ שלא יוכל להספיק להפגש איתי כי הוא טס לחו"ל, שהבן שלו חולה, שהוא חשב על זה שוב פעם ורכישה של רכב כעת לא מתימה לו.

אז לפעמים אני כן יכול להבין למה מוכרים הם חסרי סבלנות, למרות שחוסר סבלנות יכול לרמז על משהו שהמוכר מנסה להחביא או שבאמת שיגעו אותו.

לא היית אמור לפספס מכירות בזמן הזה. אני מכרתי לפני חודשיים, בא מישהו ביום שישי, ראה, אמר לי ביום ראשון בערב אני בא לעשות העברת בעלות (לא הייתי פנוי באותו שישי, גיסי הראה לו), אבל תמחק את המודעות בינתיים אני רציני מאוד. אמרתי עם כל הכבוד אני לא מכיר אותך, עד שאין כסף ביד אני לא מוחק כלום. בסוף הוא בא וקנה אבל באותה מידה הוא יכל להתהפך ביום, לא מבטלים כלום אלא אם מישהו נתן מקדמה.

פורסם
מידיי פעם אני שואל שאלות כלליות עם הרכב לא בגלל שאני לא יודע אותן מהמודעה - רק כדי לתת לעצמי עוד אימות כמה המוכר מכיר את הפרטים של רכב טוב כדי לבחון האם מדובר בסוחר סמוי, הרבה פעמים כאלה ששאלתי אותם(שאלה-2, לא עכשיו לשאול ממש כל דבר שכבר מופיע) ולא ידעו לענות בדיוק בסוף הודו שזה לא הרכב היחיד שהם מוכרים והם סוחרים.

בדיוק. גם אני שואל 2-3 שאלות כאלה, ככה אפשר לפחות לנסות לסנן סוחרים. גם בהתחלה אומר "שלום זה בקשר לאוטו", ולא אומר דגם, אם זה בנאדם פרטי אז הוא יודע איזה אוטו הוא מציע למכירה

פורסם

אני לא מצליח להבין מה מטרת הפוסט.

כן, יש אנשים שאתה כלקוח מפריע להם להעביר את הזמן בטטריס, ויש כאלה שיתנו לך את התחושה שאתה הדבר הכי חשוב שקרה להם היום.

זה נכון גם למגרשים וגם לפרטיים.

זה נכון גם לתחום הרכב וגם לחנויות פרטיות ולחנויות של רשתות.

יש מיליון דוגמאות.

זה נכון גם לקונים של מכוניות ולא רק למוכרים. רק שלשום היתה לי שיחה הזויה על הסובארו לגאסי שאני מוכר. כבר הייתי מבקש מהבנאדם את מספר החשבון שלו כדי להעביר לו כסף רק שיעשה לי טובה ויקח את הרכב. מטומטמים יש בכל מקום.

יש אנשים שעל רכב ב 6000 ש"ח יאכלו לך את הראש ויש כאלה שיבואו, יסתכלו יעשו סיבוב ויסגרו עם לחיצת יד וחיוך.

אין מה לעשות עם זה, בטח לא להתעצבן.

מי שלא מתייחס אלי ראוי (לא פלצני - סתם יחס בסיסי בין שני אנשים) לא יראה אותי אצלו. יש אחרים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ואז התאבדתי סופית, ובבושת פנים העלתי מודעה מתרעננת ליד2. כי די - אני חייב למכור ולהתקדם לרכב המתאים יותר לצרכיי, בכל מחיר.

אני דווקא מתגעגע לימיה החזקים של היד2! כשהייתי מקבל טלפון ממישהו, אשכרה שאלו את כל השאלות וזוכר לטובה שרובם היו רציניים מנומסים שהתקשרו בשעות סבירות של היום ותהליך המכירה לקח ימים בודדים.

סקורט- וולקם!

היה לך רכב ישן, שרצית לקבל עליו מחיר של רכב משנתון מתקדם? כאלה אנשים רואים הרבה במודעות בפייס שמתייבשים בתהליך המכירה כי הם לא התפשרו. ועוד "בבושת פנים".

היום בזכות המדיה החברתית הנפלאה,אין סנטימנטים! פוסט פרסום בכל המדיות. באמת מעניין אותי למי הרכב (או כל מוצר) שלי הולך.

נ.ב

חבר מכר איטלקיה מזדקנת לבן דוד, תהליך המכירה לא גרר ויכוחים מיותרים ויום למחרת הבן דוד הביא זר פרחים למוכר. בדיעבד נאמר לו שככה נהוג לעשות על עסקה מוצלחת.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם (נערך)

את רוב הקונים שדיברתי איתם היה מעניין רק המחיר.

שואלים על הרכב רק בשביל להתחיל את השיחה, לא מקשיבים לתשובות ועוד לפני שאני עונה לשאלה ראשונה הם כבר עוברים לשאלה שבאמת מעניינת אותם: כמה אתה רוצה? למה זה לא 20% מתחת למחירון? לא מעניין אותם יד ,ק"מ , טיפולים בזמן , ללא תאונות (אם יש תאונות זה כן מעניין אותם כי אפשר להוריד את המחיר). מנסיון שלי - אם כל מה שמעניין לקונה זה מחיר (ואני תמיד כותב מחיר ריאלי במודעה) - הוא לא יקנה, כי לבן אדם אין מוסג כמה אוטו שווה בשוק והוא מפחד לצאת פרייר.

יש גם הרבה כאלה ששואלים המון שאלות על הרכב (שהתשובות כתובות במודעה) ומבזבזים לך את הזמן ,אבל אתה מרגיש שהתשובות לא מעניינות אותם והם רק מושכים זמן עד שיגיעו לשאלת המחיר. אחרי עשרה אנשים כאלה אתה כבר חסר סבלנות.

אפשר לחשוב שלאנשים פשוט אין כסף, אבל מכרתי רכבים משומשים ב 20 אלף ש"ח ב 60 אלף וב 160 אלף והיחס היה אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תוכן חדש...