Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל חברי הפורום,

רציתי לשאול ולקבל המלצות לגבי קניית רכב ראשון (סופר מיני אוטומטי) כאשר התקציב שלי הוא ~70K. הרכב הולך לשמש אותי ואת בת הזוג כאשר רוב הנסיעות שלנו יהיו נסיעות קצרות בתוך העיר (אבל חשוב לציין שלא צפויים פקקים ארוכים דוגמת תל אביב), נסיעות מהדרום (איזור ב"ש) לצפון וחזרה סביבות פעמיים בחודש ולעיתים יחסית נדירות נסיעות לאיזור המרכז (גם כן בשעות פחות פקוקות).

מה שהכי חשוב לי זה אמינות ובטיחות. כרגע ההתלבטות שלי היא בין:

1) סוזוקי סוויפט החדשה מהסוכנות

2) סקודה פביה

3) סיאט איביזה

4) פולקסווגן פולו

אבל העניין הוא כזה: את הסוזוקי סוויפט אני יכול לרכוש חדשה מהסוכנות במחיר הנחה של ~81K ועם הוזלה משמעותית של טיפולים במשך הזמן דרך חבר טוב שעובד במקום. למרות שזה טיפה חורג מהתקציב זהו לא סכום שיש לי בעיה להוסיף. מה שמפריע לי הוא עניין הבטיחות. ממה שקראתי הסוויפט החדשה אינה מגיעה עם אף מערכת בקרת בטיחות אקטיבית מקורית, ואילולא החיסרון הזה הייתי הולך עם הסוויפט בעיניים עצומות.

מצד שני הפביה, האיביזה והפולו נחשבות ליותר בטיחוטיות אבל אני לא מפסיק לשמוע על בעיות בגיר הDSG שלהם.

אז השאלה שלי בסופו של דבר היא על מה מומלץ ללכת? האם המחסור במערכות הבטיחות הנ"ל אינו מהווה חסרון משמעותי עד כדי כך וכדאי ללכת על הסוויפט? או שעדיף ללכת על אחד מהרכבים האחרים (יד 2 שנת 2014 ומעלה) ולקחת את הסיכון את התחזוקתי?

אני גם לא פוסל רכבים אחרים ואשמח לקבל מכם תשובות והמלצות.

תודה רבה והמשך יום מעולה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי dabadie
פורסם

אם אמינות מאוד משמעותית עבורך, רד מהוואגיות. חפש מאזדה 2 מהדגם החדש (16-17), תיתן לך את השילוב המבוקש של אמינות ובטיחות, ובאופן כללי רכב לא רע (רק קצת צפוף).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אם אמינות מאוד משמעותית עבורך, רד מהוואגיות. חפש מאזדה 2 מהדגם החדש (16-17), תיתן לך את השילוב המבוקש של אמינות ובטיחות, ובאופן כללי רכב לא רע (רק קצת צפוף).

אם כבר איזור מחיר המאזדה, למה לא ה208 או אפילו היאריס?

פורסם

היאריס לדעתי פחות איכותית (אם כי יותר מרווחת), ה-208 לא מציעה שום אבזור בטיחות אקטיבי (וכמובן תמיד ימצא מי שיגיד שהיא לא מספיק אמינה).

אני מסכים איתך

פורסם

אם אני מבין נכון אתם (כרגע) זוג בלבד ורוב הנסועה היא קצרה בתוך עיר.

אז למה לא קיה פיקנטו חדשה?

אפילו תקבל אבזור בטיחות ראוי ביחס למחיר...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
היאריס לדעתי פחות איכותית (אם כי יותר מרווחת), ה-208 לא מציעה שום אבזור בטיחות אקטיבי (וכמובן תמיד ימצא מי שיגיד שהיא לא מספיק אמינה).

באמת? חשבתי שה208 מציעה המון ענייני בטיחות.. מוזר. לגבי היאריס אני נוטה להסכים למרות שאמינות יש.

המאזדה לא באה עם מוביליי? משום מה הבנתי שזה משהו די מעצבן.

פורסם
המאזדה אכן באה עם מובילאיי גם ברמות גימור שלא צריכות את זה.

Sent from my MX5 using Tapatalk

זה לא איכסה?

פורסם

לא יצא לי לנהוג בה, אבל הסוויפט החדשה קלה מרוב המכוניות בסגמנט בכ-200-300 ק״ג. זה גורם לה להרגיש יותר זריזה מאשר רכבים עם מנוע עם הספק דומה, וזה למרות שהיא מרווחת באופן סביר לסופר מיני. מצד שני - יש שיגידו שרכב קל בלי מערכות בטיחות אקטיביות זה פעמים כי רע.

בהתעלמות מהמחיר, המאזדה 2 רכב באמת טוב, חוץ מאשר מרווח מאחור. גם אמור להיות אמין, מן הסתם.

פורסם

אגב אני לא יודע למה אתם אומרים של208 אין בטיחות אקטיבית.. כתוב אצלהם מפרט עם כל מה שצריך, לפי מה שאני מבין לפחות.

פורסם

שלחת אותי להסתכל שוב על המפרט באתר של פיג'ו.

לעניין: במפרט אין שום מערכת בטיחות אקטיבית. לא בלימה אוטונומית, לא שמירה על נתיב, לא התראת שטחים מתים, כלום.

פחות לעניין: משום מה זכור לי שממש לאחרונה הגיעה בלימה אוטונומית. זה די מתחבר לטעויות גסות במפרט - 100 כ"ס לדגם הבנזין? באמת? 12 שסתומים בדיזל? עצוב.

לדעתי, זה פשוט מפרט לא מעודכן (ומלא טעויות). אבל ברכבים שלא עלו על הכביש בחודשים הספורים האחרונים אין שום אמצעי בטיחות אקטיבית.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
שלחת אותי להסתכל שוב על המפרט באתר של פיג'ו.

לעניין: במפרט אין שום מערכת בטיחות אקטיבית. לא בלימה אוטונומית, לא שמירה על נתיב, לא התראת שטחים מתים, כלום.

פחות לעניין: משום מה זכור לי שממש לאחרונה הגיעה בלימה אוטונומית. זה די מתחבר לטעויות גסות במפרט - 100 כ"ס לדגם הבנזין? באמת? 12 שסתומים בדיזל? עצוב.

לדעתי, זה פשוט מפרט לא מעודכן (ומלא טעויות). אבל ברכבים שלא עלו על הכביש בחודשים הספורים האחרונים אין שום אמצעי בטיחות אקטיבית.

המממ.. מאוד מוזר.. אני זוכר בהשקה שלה שהראו בלימה אוטונומית במבחן דרכים פה בארץ.

אבל ממה שאני רואה בחיפושים כל מה שאתה אומר אכן נכון לצערי.

אז אם ככה איזו סופר מיני חוץ מהמאזדה 2 עם המובילאי המגעיל שלה הכי מאובטחת? האיביזה? אבל היא רק שנתיים אחריות..

עריכה אחרונה על ידי rozroz
פורסם

ה208 קיבלה לא מזמן בלימה אוטונומית.

http:// https://m.icar.co.il/חדשות_רכב/פיג'ו_208_מקבלת_מערכת_בלימה_אוטונומית/

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...