Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ מאזדה cx5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לדעתי כדאי לך לבדוק את הפיג'ו. הרכב מאוד מרשים, גיר אוטומטי 6 הילוכים רגיל והמון אבזור.

באבזור הבטיחות לא כדאי לזלזל, מעבר לכך אני מאמין שזה יהיה חשוב למי שיקנה את הרכב בתור משומש.

פורסם
הייתי אומר בנימוס שאתם לא קשובים לרצונות שלה.

צויין כבר שהיא לא מחפשת את אותם ביצועים של הרכב הנוכחי ומה שצריך זה בסה"כ רכב שיסחוב טוב בעליות של ירושלים .

לדעתי כל ג'יפון כמעט יכול לענות על הדרישות הבסיסיות האלו (מלבד אולי הקוראנים בגירסת ה-1.6 והקשקאי בנזין).

כל רכב דיזל בעל מומנט בריא ירגיש בסדר גמור, וזה אומר שגם ה-3008 דיזל והקשקאי דיזל יתאימו.

ה-CX5 מנוע 2L תרגיש גם בסדר ולא תתאמץ בעליות (גם אם הסל"ד יעלה, בידוד הרעשים הוא הטוב בקטגוריה ולמי אכפת מהסל"ד כל זמן שצריכת הדלק תשאר שפויה, ומניסיון היא אכן שפויה).

ה-3008 בנזין תהיה זריזה יחסית אך גם יקרה מידי לטעמי בגירסת הפרימיום (ואולי אפשר להסתפק בגירסת האקטיב).

מה שבטוח (וחבל שממשיכים להציע לה) הוא שהיא לא מוכנה לשמוע על רכבי VAG לאחר הניסיון שלה עם הלאון!

לגבי טרייד אין שמעתי שניסאן ממש בסדר בטרייד, מאזדה וטויוטה ידועים כלא אטרקטיבים בגיזרה זו.

הכי טוב למכור לבד, מאמין שלאון FR תהיה דיי מבוקשת.

תודה רבה על התגובה העניינית .

אני אדווח אחרי נסיעת מבחן. שאם היא לא תספיק אני פשוט אלך להשכיר את המאזדה לשישי שבת כך שאוכל לחוות אותה היטב.

לגבי ה3008- כבר קראתי שלפני כמה חודשים הייתה כבר קריאת ריקול ( שוב מחזיר את נושא האמינות של פיגו) , וגם לא מטוחה שאני מתחברת לעיצוב החללית(: ( הכוונה לעיצוב האיי קוקפיט )בפנים הרכב. בנוסף גם מפריע לי שאין תאורת יום לד....הנורות הצהבות הללו ככ מיושנות...

אגב עם הלאון לי אישית ברכב לא הייתה כל בעיית גיר פשוט אני שומעת יותרצויותר שככל שהקמ עולה יש סבירות גבוהה לבעיות ואני רוצה להימנע מזה.

פורסם

בתור בעלים של מאזדה 3 משנת 2016, הלכתי היום במסגרת התלבטות גדולה, לעשות נסיעת מבחן על ה CX5 ועשיתי בדיוק את מה שאת רוצה - עליות של חיפה. השוויתי אותה לאקס טרייל דיזל באותן עליות. האומנם אני הולך על הקשקאי, אך המנוע זהה.

אם להיות כנה, ה CX5 ממש מתאמצת בעליות, סל"ד של 4,000 לעומת סל"ד של 2,000 בקושי בטורבו דיזל של האקס טרייל או הקשקאי .

מה שכן, אחיזת הכביש של ה CX5 הרבה יותר טובה ויש לי מקום טוב להשוואה,אל מול המאזדה שלי. אגב,המנוע הוא אותו המנוע בדיוק כמו שיש אצלי במאזדה, עם שיפורים קלים בבלימה אוטונומית.

בכל מקרה, אני שוקל ברצינות ללכת לכיוון של ה CX5 (בטרייד של מאזדה שוחטים, דווקא בטרייד של קשקאי וגם של מיצובישי לדוגמא, נתנו לי הצעות מעולות !) . כל נושא הגיר בקשקאי ששובק לפתע, או התלונות על הגיר בטוסון 1.6 טורבו, או תלונות על ה 3008 (פגשתי היום מישהו שפשוט הפציר בי להתרחק מהרכב, לאחר ניסיון רב עם 3008 ושקנה CX5) החלטתי לשלם קצת יותר, אבל ללכת על בטוח. אני לא רוצה לראות מוסך, לא מעוניין להתעסק עם מנועי רנו ואני לא מעוניין לקחת סיכון שמא איתקע יום בהיר אחד עקב תקלה בגיר, בפרט לאחד שנוסע 30,000 ק"מ ומעלה, מתוקף תפקידי.

בכל מקרה, אני אישית מאוד אהבתי את ה CX5 , אם כי היא קטנה ומעט יותר צפופה מיתר הרכבים בקטגורייה.

נטען בפניי שצריכת הדלק שלה 1:13 , אך בנסיעה מעט אגרסיבית יותר , צריכת הדלק הגבוהה תבוא לידי ביטוי.

קחי בחשבון שטיפולים במאזדה יהיו זולים בהרבה מאשר בסיאט.

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

זה שהמנוע במאזדה מגיע ל-4000 סל״ד לעומת 2000 סל״ד בקשקאי לא אומר שהוא מתאמץ יותר, זה סה״כ אומר שהוא בנזין אטמוספרי שמתחיל לנשום בסל״ד גבוה מול טורבו דיזל שיעיל בסל״ד נמוך ונחנק בסל״ד גבוה.

מה גם שיש שוני מהותי בין גיר רציף לגיר פלנטרי.

ה-CX5 תהיה זריזה יותר מהאקסטרייל בכל מצב, רק אופי פעולת יחידת ההנעה יהיה שונה.

מה שבטוח הוא שהאקסטרייל/קשקאי יהיו הרבה יותר חסכוניים בדלק.

פורסם
בתור בעלים של מאזדה 3 משנת 2016, הלכתי היום במסגרת התלבטות גדולה, לעשות נסיעת מבחן על ה CX5 ועשיתי בדיוק את מה שאת רוצה - עליות של חיפה. השוויתי אותה לאקס טרייל דיזל באותן עליות. האומנם אני הולך על הקשקאי, אך המנוע זהה.

אם להיות כנה, ה CX5 ממש מתאמצת בעליות, סל"ד של 4,000 לעומת סל"ד של 2,000 בקושי בטורבו דיזל של האקס טרייל או הקשקאי .

מה שכן, אחיזת הכביש של ה CX5 הרבה יותר טובה ויש לי מקום טוב להשוואה,אל מול המאזדה שלי. אגב,המנוע הוא אותו המנוע בדיוק כמו שיש אצלי במאזדה, עם שיפורים קלים בבלימה אוטונומית.

בכל מקרה, אני שוקל ברצינות ללכת לכיוון של ה CX5 (בטרייד של מאזדה שוחטים, דווקא בטרייד של קשקאי וגם של מיצובישי לדוגמא, נתנו לי הצעות מעולות !) . כל נושא הגיר בקשקאי ששובק לפתע, או התלונות על הגיר בטוסון 1.6 טורבו, או תלונות על ה 3008 (פגשתי היום מישהו שפשוט הפציר בי להתרחק מהרכב, לאחר ניסיון רב עם 3008 ושקנה CX5) החלטתי לשלם קצת יותר, אבל ללכת על בטוח. אני לא רוצה לראות מוסך, לא מעוניין להתעסק עם מנועי רנו ואני לא מעוניין לקחת סיכון שמא איתקע יום בהיר אחד עקב תקלה בגיר, בפרט לאחד שנוסע 30,000 ק"מ ומעלה, מתוקף תפקידי.

בכל מקרה, אני אישית מאוד אהבתי את ה CX5 , אם כי היא קטנה ומעט יותר צפופה מיתר הרכבים בקטגורייה.

נטען בפניי שצריכת הדלק שלה 1:13 , אך בנסיעה מעט אגרסיבית יותר , צריכת הדלק הגבוהה תבוא לידי ביטוי.

קחי בחשבון שטיפולים במאזדה יהיו זולים בהרבה מאשר בסיאט.

איך נסיון רב עם 3008 אם הרכב משווק רק שנה?..

פורסם

שאלה נוספת למי שיש cx5.

אני עכשעו מבינה שבגרסת הבסיס הפנסים הם לא לד אלא הלוגן?? :((((( והגלילים 17 אינצ !

שווה להקיע 180 אלף שח על גרסת הביניים? אילו עוד הבדלים יש בין גרסת הבסיס לגרסת הביניים?

פורסם
3008 משווק כבר כמה שנים...

אומנם החדשה יצאה לפני שנה פלוס מינוס

כן, ואין להסיק דבר מהדגם הישן לגבי הדגם החדש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לגבי ה3008- כבר קראתי שלפני כמה חודשים הייתה כבר קריאת ריקול ( שוב מחזיר את נושא האמינות של פיגו) , וגם לא מטוחה שאני מתחברת לעיצוב החללית(: ( הכוונה לעיצוב האיי קוקפיט )

.

אין קשר בין ריקול לנושא אמינות. ריקולים זה דבר נפוץ למדי בעולם הרכב, וגם למאזדה היו כאלה.

לגבי עיצוב הפנים, הוא זכה באין סוף פרסים בשנה האחרונה אבל אין ספק שזה הייטקי מאוד, ואני יכול להבין כאלה שזה קצת מודרני מדי עבורם (אישית אני חושב שזה מרהיב...).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
שאלה נוספת למי שיש cx5.

אני עכשעו מבינה שבגרסת הבסיס הפנסים הם לא לד אלא הלוגן?? :((((( והגלילים 17 אינצ !

שווה להקיע 180 אלף שח על גרסת הביניים? אילו עוד הבדלים יש בין גרסת הבסיס לגרסת הביניים?

גג שמש

פורסם
הפנסים הם לד בכל הדגמים (גם בבסיסית). ההבדל הוא בתאורת יום (DRL) שבבסיסית זה הלוגן ובכל השאר זה לד.

הכוונה לתאורה שנדלקת באופן אוטומטי כשמתניעים?

והאם שווה לשדרג לרמת הביניים?

• תוכן חדש...