Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע, שככל שהבלמים{הרפידות}, נשחקות יותר, המפלס יורד.

כרגע הרפידות הקדמיות, הם 60%, עם די הרבה בשר, אבל מפלס הנוזל בלמים נמצא כ-2 מ"מ מעל קו המינימום.

כשהרכב נקנה לפני 3.5 שנים,{חדש מהסוכנות}, המפלס היה בסמוך לסימן ה-MAX, כ-1 מ"מ נמוך.

בטיפולים "פספסו" משום מה, החלפת הנוזל עצמו, וגם אני שכחתי בזמנו להזכיר להם.

האם גם לכם יצא להוסיף נוזל בלמים בין החלפת הרפידות?

{איביזה 2014}

פורסם

לא מדדתי אותם. אני יודע שזה לא קנה מידה, אבל לפי "העין" יש להם די הרבה בשר. גם בטיפול האחרון שהרכב עבר, לפני חודשיים בערך, זה מה שאמר לי גם המנהל עבודה, לאחר פירוק הגלגלים. אני מכיר אנשים עם רכבים כאלה, שנוסעים מרחק כפול מזה, ואף יותר עם רפידות מקוריות. בירידות אני גם מוריד הילוכים, ולא "נרדם" עם רגל על ברקסים.

השאלה הייתה, האם לאחר 30000 ק"ם, ו-3.5 שנים כאשר רוב הנסיעות היו עירוניות, עם כ-50\60 % עובי סוליות, המפלס יכול לרדת ?

בינתיים המפלס בין הסימנים, אבל קרוב כ-2 מ"מ" לקו הסימן "MIN".

תודה.

פורסם

המפלס יורד כל הזמן בהתאם לשחיקה, גם אם הרפידות נשחקו מיקרון המפלס ירד בהתאם.

כאשר תחליף רפידות המפלס יעלה ויהיה קרוב ל max.

כשכל הרפידות חדשות המפלס צריך להיות ב max.

פורסם (נערך)

אתה טועה ומטעה. חפש הודעות של בעל מקצוע מומחה בשם רון אוחנה וחזור עם תובנות.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618120-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-2014&p=5285465&viewfull=1#post5285465

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

רון אוחנה כבודו במקומו.

גם אני בעל מקצוע מומחה להבדיל ממך יש לי מספיק ידע וניסיון, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שהרפידות חדשות המפלס צריך להיות ב max.

הקישור שהעלאת מחזק את דבריי קרא את תגובתו הנכונה של דניאל.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618120-החלפת-רפידות-קדמיות-סיאט-איביזה-2014&p=5285323&viewfull=1#post5285323

אתה פשוט צריך להפסיק בכל תגובה שלי לקפוץ, שאני טועה ומטעה לפני שאתה עושה שיעורי בית.

Max כאשר הכל חדש ותקין.

מתחת ל min הנורה תדלק ומתריע על בעיה/שחיקה מוגברת.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
רון אוחנה כבודו במקומו.

גם אני בעל מקצוע מומחה להבדיל ממך יש לי מספיק ידע וניסיון, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שהרפידות חדשות המפלס צריך להיות ב max.

תשמ'ע,

הבחור שאל עם מפלס נוזל הבלמים אצלו ברכב תקין ! עניתי שכן בגלל שחיקה של הרפידות.

אתה כתבת "

רצוי ב max כדי שהנורה של מפלס נוזל הבלמים לא תידלק כאשר הרפידות עדיין תקינות.

למה רצוי שהמפלס יהייה ב-MAX כאשר הירידה במפלס היא בתלות השחיקה ? פה אתה טועה ואין צורך להסביר. המנורה לא תדלק לפני שהרפידות יגיעו למינימום.

ברגע שהבחור יחליף את הרפידות לחדשות המפלס יעלה לגובה הנכון ב-MIN-MAX.

בדרך כלל בספרות ייצרן מציינים שלאחר החלפת רפידות המפלס צריך להיות בין MIN-MAX או MAX תלוי באיזה שנה נכתבו ההנחיות לגבי בדיקת מפלס נוזל הבלמים.

פורסם (נערך)

אתה פשוט מתעלם מהתגובה הראשונה שלי וקופץ לאמצע הסיפור:

המפלס יורד כל הזמן בהתאם לשחיקה, גם אם הרפידות נשחקו מיקרון המפלס ירד בהתאם.

כאשר תחליף רפידות המפלס יעלה ויהיה קרוב ל max.

כשכל הרפידות חדשות המפלס צריך להיות ב max.

התגובה שלי זאת שאתה הדגשת באדום היא מכוונת לתגובה שלך:

כאשר הרפידות חדשות המפלס צריך להיות בין MIN-MAX

הגבתי לך:

רצוי ב max כדי שהנורה של מפלס נוזל הבלמים לא תידלק כאשר הרפידות עדיין תקינות.

כל הרפידות חדשות קו max.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
ידוע, שככל שהבלמים{הרפידות}, נשחקות יותר, המפלס יורד.

כרגע הרפידות הקדמיות, הם 60%, עם די הרבה בשר, אבל מפלס הנוזל בלמים נמצא כ-2 מ"מ מעל קו המינימום.

כשהרכב נקנה לפני 3.5 שנים,{חדש מהסוכנות}, המפלס היה בסמוך לסימן ה-MAX, כ-1 מ"מ נמוך.

בטיפולים "פספסו" משום מה, החלפת הנוזל עצמו, וגם אני שכחתי בזמנו להזכיר להם.

האם גם לכם יצא להוסיף נוזל בלמים בין החלפת הרפידות?

{איביזה 2014}

תוריד גלגלים ותראה כמה בשר נשאר ברפידות. אם נישאר מספיק אז תשלים נוזל בלמים עד לקו המקס ואז תעקוב שלא קיימת נזילה כלשהיא. אם אין מספיק בשר ברפידות החלף אותן ובדוק על הדרך מה מצב הצלחות ועוביין.

פורסם (נערך)
תוריד גלגלים ותראה כמה בשר נשאר ברפידות. אם נישאר מספיק אז תשלים נוזל בלמים עד לקו המקס ואז תעקוב שלא קיימת נזילה כלשהיא. אם אין מספיק בשר ברפידות החלף אותן ובדוק על הדרך מה מצב הצלחות ועוביין.

לא ! כול עוד לא קיימת נזילה והחלפת נוזל בלמים בוצעה כראוי בעבר אין צורך להוסיף נוזל בלמים.

ירידת המפלס סה"כ משקפת בצורה גסה את שחיקת הרפידות וכול עוד מידת הרפידות לא ירדה מתחת למינימום מנורת אזהרה לא תדלק.

תמיד חשוב לבדוק ולעבוד לפי הנחיות הייצרן ואתה עובד לפי אוטודאטה צריך לדעת זאת.

Pages from NewSwift_Workshop_Manual_RS415.pdf

Checking brake fluid.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מרק, תרשה לי גם לכתוב משהו:

זה שהמפלס אמור להיות בין המינימום לקמסימום וזה תקין, נכון.

זה שיש ירידה של המפלס עם שחיקת הרפידות, נכון.

זה שלא צריך להוסיף נוזל בלמים למקסימום כשהרפידות שחוקות ב (נניח) 50%, נכון. אם תוסיף הוא עלול להישפך מהכוסית לאחר החזרת הבוכנות של הקליפרים בעת החלפת רפידות.

אבל, אם החליפו רפידות בכל 4 הגלגלים ולאחר מכן רואים שהמפלס בכוסית קרוב למינימום, רצוי להשלים למקסימום.

למה: אם התחלת עם רפידות חדשות ממינימום, לאחר שחיקה של (שוב, נניח) 60-70% המפלס ירד מתחת למינימום ותידלק נורת ביקורת, בפניות או בשיפוע.

לכן נראה מאוד הגיוני לאחר החלפת כל הרפידות להשלים את המפלס למקסימום ולא להסתפק בזה ש"הוא בתחום בין min ל max וזה תקין".

פורסם

בוקי, אתה מסכים עם מה שכתב מאור30 ?

הרי ברור מעל לכול ספק שהמפלס יירד כמצופה בהתאם לרמת השחיקה של הרפידות וזה מתאים גם להנחיות של הייצרן VAG.

מרק, תרשה לי גם לכתוב משהו:

זה שהמפלס אמור להיות בין המינימום לקמסימום וזה תקין, נכון.

זה שיש ירידה של המפלס עם שחיקת הרפידות, נכון.

זה שלא צריך להוסיף נוזל בלמים למקסימום כשהרפידות שחוקות ב (נניח) 50%, נכון. אם תוסיף הוא עלול להישפך מהכוסית לאחר החזרת הבוכנות של הקליפרים בעת החלפת רפידות.

יש לי מה לכתוב אבל אני קצת ממהר לכן אכתוב תשובה מפורטת יותר בערב.

פורסם

לא מסכים עם מה שכתב מאור ואני יודע מה אתה רוצה לכתוב:

מנגנון של נורת ביקורת מתוכנן כך שגם אם תתחיל עם רפידות חדשות ממפלס מינימלי בכוסית נוזל בלמים, נורת ביקורת לא תידלק עד שהרפידות לא ישחקו לגמרי."

יכול להיות שזה נכון אבל אין פה דיוק של מילימטרים ולכן לדעתי אחרי החלפת רפידות בכל הגלגלים כדאי להשלים את המפלס למקסימום.

• תוכן חדש...