Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה שמאור כתב לא נכון ולא מדוייק.

קיבולת הכוסית נקבעת ע"י יצרן הרכב בהתאם לנפח הבוכנות של הקאליפרים/משאבות אופן, עובי צלחות מינימלי עובי רפידות כו וכו.

כשכל הרפידות חדשות המפלס צריך להיות במקסימום.

אם פותח האשכול ימלא נוזל בלמים עד קו הmax עם רפידות לא 100 אחוז אז בהחלפת רפידות המפלס יעלה ויגלוש מהכוסית ויהיה מעל קו הmax.

עכשיו נניח ואף אחד לא יעשה זאת אבל נניח ואני לא רוצה להחליף רפידות אבל פדאנט רוצה שהמפלס יהיה תואם לעובי הרפידות במצב הנוכחי נניח ונשאר בהם בשר של 70 אחוז, אז צריך לפרק 4 גלגלים ולכווץ את ארבעת הקאליפרים, לאחר מכן למלא נוזל בלמים עד קו ה max ולאחר מכן לנפח את דוושת הבלם והמפלס יתאזן בדיוק בהתאם לרמת השחיקה, זהו.

כאשר המפלס בכוסית נמוך זה אומר שקיימת שחיקה מוגברת בבלמים או נזילה, עם בלמים לא משחקים בטח שלא ממלאים נוזל בלמים ואומרים לפותח האשכול "תעקוב" (מאור)למה בדיוק לעקוב לחכות לאסון? לא! פותחים 4 גלגלים ובודקים את מצב הבלמים, צנרת משאבות...

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

ba323f

בעניין: ירידת מפלס נוזל הבלמים.

מה שמאור כתב לא נכון ולא מדוייק.

,,,,

,,,

כאשר המפלס בכוסית נמוך זה אומר שקיימת שחיקה מוגברת בבלמים או נזילה, עם בלמים לא משחקים

בטח שלא ממלאים נוזל בלמים ואומרים לפותח האשכול "תעקוב"

(מאור)למה בדיוק לעקוב לחכות לאסון? לא!

פותחים 4 גלגלים ובודקים את מצב הבלמים, צנרת משאבות...

תוריד גלגלים ותראה כמה בשר נשאר ברפידות. אם נישאר מספיק - זה נקרא לפרק גלגלים ולבדוק

אז תשלים נוזל בלמים עד לקו המקס, ואז תעקוב שלא קיימת נזילה כלשהיא.

אם אין מספיק בשר ברפידות החלף אותן ובדוק על הדרך מה מצב הצלחות ועוביין.

כתבתה את אותה תשובה במילים אחרות.

קראתי את התשובה של מאור.

ואני עדיין מסכים עם התשובה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, לא צריך לשלוח למוסך בעל רכב על כול פיפס או שינוי במפלס נוזלי הרכב כול עוד הדבר עומד בבחינה של הנחיות הייצרן והגיון טכני בריא.

אם הייתי חרד כמוך לגורל הרכב כנראה הייתי מוסיף לחתימה שלי "יש ספק גש למוסך".

מכיוון שאני וגם נוספים שהגיבו באשכול הינם בעלי ניסיון מסויים בכדי לתת עיצה טובה כאשר צריך.

במקרה דנן אין שום סיבה בעולם להוסיף נוזל בלמים ולהתחיל בתהליך מעקב. לדעתי אם תעצור לבדיקה 100 רכבים תמצא מחסור מסויים בנוזל בלמים או over-filling.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לא ! כול עוד לא קיימת נזילה והחלפת נוזל בלמים בוצעה כראוי בעבר אין צורך להוסיף נוזל בלמים.

ירידת המפלס סה"כ משקפת בצורה גסה את שחיקת הרפידות וכול עוד מידת הרפידות לא ירדה מתחת למינימום מנורת אזהרה לא תדלק.

תמיד חשוב לבדוק ולעבוד לפי הנחיות הייצרן ואתה עובד לפי אוטודאטה צריך לדעת זאת.

מאור קבל התנצלות על אי ההבנה שלי כלפי תגובתך מחוסר קריאה מלאה של כל התוכן.

התגובה הזו של מרק מסכמת בצורה ברורה את הנושא, שאין להוסיף נוזל בלמים כל עוד הוא בטווח ומצב הבלמים תקין.

עוד נקודה חשובה:

רוב כלי הרכב מפלס נוזל הבלמים אינו תואם למצב עובי הרפידות משום שלעיתים מחליפים רק נוזל בלמים ובהחלפה לא מחזירים את המפלס כפי שהיה אלא ממלאים עד ה max.

לכן חשוב להדגיש שאין להסתמך על מפלס נוזל הבלמים לגבי מצב הבלמים כתוצאה מחוסר תיאום שנגרם בין אם ע"י הנהג שמחוסר ידע הוסיף סתם נוזל בלמים או במוסך שלא מילאו לפי המפלס הקודם, מעטים בעלי המקצוע שדואגים למפלס נכון, מהידיעה ש "מקסימום הנוזל יגלוש החוצה"

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

עוד נקודה חשובה:

רוב כלי הרכב מפלס נוזל הבלמים אינו תואם למצב עובי הרפידות משום שלעיתים מחליפים רק נוזל בלמים ובהחלפה לא מחזירים את המפלס כפי שהיה אלא ממלאים עד ה max.

לכן חשוב להדגיש שאין להסתמך על מפלס נוזל הבלמים לגבי מצב הבלמים כתוצאה מחוסר תיאום שנגרם בין אם ע"י הנהג שמחוסר ידע הוסיף סתם נוזל בלמים או במוסך שלא מילאו לפי המפלס הקודם, מעטים בעלי המקצוע שדואגים למפלס נכון, מהידיעה ש "מקסימום הנוזל יגלוש החוצה"

מסכים עם מה שכתבת.

במקרה של פותח האשכול מדובר על רכב יחסית חדש שעדיין לא הוחלף נוזל בלמים או סבל מבעיות במערכת ההידראולית ולפי הבנתי גם לא הוחלפו רפידות לכן ההמלצה שלי הייתה לא להוסיף נוזל בלמים.

פורסם

קודם כל, תודה לכולם על התשובות.

האם ברכב שלי קיים כבל שיוצא מהרפידה ומתחבר למע" האלקטרוניקה של הרכב, שמצביעה על שחיקת הרפידה?{כמו בכל רכב נורמלי אחר}, הכוונה לשני נוריות אזהרה:

1-לשחיקת הרפידה,

ו-2 למפלס הנוזל.

כאמור בינתיים לא נדלקה שום מנורה.

או שצריך להתייחס רק למנורה של מפלס נוזל הבלמים, כאינדיקצייה {היחידה}לזה שהבלמים עברו את ה-60% מהעובי שלהם כשהיו חדשים.

פורסם

1. תבדוק בספר הרכב האם קיימת התראה על רפידות שחוקות.

2. סובב את המפתח בסווי'ץ למצב ON ובדוק שנדלקת מנורה למשך מספר שניות כמו בתמונה המצורפת.

3. התראה על מפלס נוזל בלמים נמוך בהחלט קיימת. לדעתי זה חלק מדרישות התקינה.

אם אתה רוצה לבדוק עוד דברים לעומק אנא ציין את קוד דגם הרכב+קוד מנוע כפי שרשום ברישיון הרכב.

untitled.JPG

• תוכן חדש...