Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הזוי?

מה אתם שם בשדרות ,לוקחים כל היום LSD ? חיים יפים יש לכם שם

כשתגמור את הטריפ , תפתח שרשור חדש , תפרט יותר את הרעיון שלך ,אוכל להבין במה מדובר

וגם להתייחס

.I'm a blocked user

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין למה אי אפשר לקחת את נתון המומנט המירבי בסל"ד מסויים ולחשב תאוצה על פיו(לקחת בחשבון כמובן חיכוך, משקל ושאר ירקות)....

הרי זה אפשרי... רק פשוט אני עם הרמה המתימטית שלי לא מסוגל לפתור או לבנות כזה דבר... למרות שאולי... אם הייתי רק מנסה להתאמץ...

טוב לא משנה

פורסם

תעיף פעם מבט בפרק של מכניקה של גוף קשיח ברמה של שנה א' באוניברסיטה

ואז תבין במה מדובר , ופה יש לך 4 גלגלים שמחוברים למכונית ,גם אם תזניח פה ושם

אתה תקבל משוואה דיפרנציאלית מורכבת שבשביל לפתור אותה אני אצטרך לוותר על משחק סנוקר

ובירה טובה , למה ?

.I'm a blocked user

פורסם

levil, מעבר לדיון המתמטי הראוי להערצה (לא בהכרח בגלל התוכן, אבל עצם זה שיש דיון בפורום שהמונחים 'וקטורי' 'דיפרנצאילי' ו-'מקדם' מופיעים בו יותר מ-'אחי' 'פצצות' ו-'חבל"ז'), אני לא מבין מה אתה מנסה לייצר.

אולי כדאי להשקיע כמה דקות חשיבה בלתת שם למדד הזה שלך, ככה שנבין מה הוא מודד. כרגע זה נשמע לי כמו "מקדם מוצלחות" או "מקדם שכלול" של המנוע, וזה לא אומר הרבה, כי יש הרבה סוגים של "משוכלל" והרבה סוגים של "מוצלח" ...

מעבר לזה ברגע שהכנסת לנוסחה גורם כמו צריכת דלק, שאין דרך אובייקטיבית למדוד אותו, איבדת את האובייקטיביות של המדד שלך. כמו שאמרו כאן, צריכת דלק היא נתון של הרכב ולא של המנוע. ולא, לא ניתן להזניח בו זמנית מקדם גרר, הפסדים בצמיגים, הפסדי תמסורת, וסל"ד המנוע באותם 90 קמ"ש סטנדרטיים שהצעת. אם אני מבין נכון, אתה מחפש מדד למנוע ולא לרכב.

במקום אוסף מספרים ניתן במספר אחד לדעת את ביצועי המנוע (ביחס לנפח ולצריכת הדלק)
זו לדעתי טעות בסיסית. זה כמו להגיד שאפשר בציון אחד להגיד כמה בן-אדם מסויים הוא "מוצלח". אולי הוא חכם ? אולי הוא חזק ? אולי הוא חברותי ?

או כמו לנסות לכמת במספר אחד כמה מחשב הוא "מהיר". מהיר במה ? גרפיקה ? חישובים ? גישה לדיסק ?

חוץ מהמתמטיקה, צריך לדאוג לשימושיות של המדד שלך.

אותי למשל, ממש לא מעניין מה נפח המנוע, אם הוא מוכן להפיק בשבילי 200 כ"ס ב-3000 סל"ד ולצרוך 5 ליטר דלק לשעה תוך כדי. אם כבר משהו מעניין אותי במנוע כזה, זה רק שהוא לא שוקל חצי טון (המנוע עצמו).

וגם אם נתת לי את הנתונים האלה על המנוע, כדי שאני אהיה מוכן לשלם את ה-$100K שאתה דורש עבורו, אני רוצה לדעת מה משקל הרכב שבו תתקין לי אותו. אם מדובר ב-65 טון של טנק מרכבה, אז זה לא אטרקטיבי.

ואז אני רוצה לדעת האם המנוע שלך יקיים את אותו מומנט גם מ-1500 עד 6500 סל"ד, או שמכרת לי מנוע של ספינה ואני צריך גיר של 12 הילוכים כדי להחזיק אותו ברצועת הכוח שבין 2999 ל-3001 סל"ד.

שורה תחתונה, המספר האחד שלך לא עונה לי על כל השאלות האלה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
levil,

אני לא מבין מה אתה מנסה לייצר.

כתבתי בתחילת השרשור וגם יותר חשוב את המוטיבציה למדד כזה

מעבר לזה ברגע שהכנסת לנוסחה גורם כמו צריכת דלק, שאין דרך אובייקטיבית למדוד אותו,

דווקא יש, כמו שטל שביט ציין על דינמומטר רק שהנתון הזה לא מפורסם ע"י היצרן בד"כ

לא ניתן להזניח בו זמנית מקדם גרר, הפסדים בצמיגים, הפסדי תמסורת, וסל"ד המנוע באותם 90 קמ"ש סטנדרטיים שהצעת. אם אני מבין נכון, אתה מחפש מדד למנוע ולא לרכב.

אמרתי שניתן להזניח את ההפרש היחסי של הגורמים האלו בין מכוניות שונות מאותה קטגוריה

אותי למשל, ממש לא מעניין מה נפח המנוע, אם הוא מוכן להפיק בשבילי 200 כ"ס ב-3000 סל"ד ולצרוך 5 ליטר דלק לשעה תוך כדי. אם כבר משהו מעניין אותי במנוע כזה, זה רק שהוא לא שוקל חצי טון (המנוע עצמו)

יש קשר בין נפח למשקל וצריכת דלק

ו אני רוצה לדעת מה משקל הרכב שבו תתקין לי אותו. אם מדובר ב-65 טון של טנק מרכבה, אז זה לא אטרקטיבי.

כתבתי שאפשר לחלק את זה קטגורית אני לא יצפה ממנוע של מכונית פאר להיות עם מדד של מיני ובכל מצב יש מרכיב של מומנט בהגדרה

שורה תחתונה, המספר האחד שלך לא עונה לי על כל השאלות האלה.

הוא לא חייב לענות על כל השאלות , אני רוצה לראות עד כמה המנועים התקדמו עם הזמן ועד כמה הבדלים יש באותה תקופת זמן בין יצרנים שונים .כדי להשיג התאמה טובה ככל האפשר למציאות אמרתי שאפשר לתחום לפי קטגוריית מכוניות

פשוט כדי לענות על השאלה אם את הגורמים שטל שביט ציין כלא ניתנים להזנחה צריך להשקיע

יותר ממה שאני יכול ולכן יש דרכים חליפיות להתגבר על כך

שהצעתי אותן

.I'm a blocked user

פורסם
אולי כדאי להשקיע כמה דקות חשיבה בלתת שם למדד הזה שלך, ככה שנבין מה הוא מודד.
כתבתי בתחילת השרשור וגם יותר חשוב את המוטיבציה למדד כזה
כדי לדעת עד כמה מנוע מסוים הוא מודרני ומשוכלל מבחינת הביצועים [...]פרמטר יותר מתוחכם יהיה הספק/נפח, אבל [...] לפיכך הספק/(נפחX צריכת דלק) יתן תמונה יותר מדויקת
אוקיי, אז אני מבין שהמדד הוא "מדד מודרניות ומשוכללות המנוע מבחינת הביצועים". זה עדיין נשמע לי ערטילאי משהו.

אולי מה שאתה מחפש זה מדד ליעילות מנוע, ואז מה שאתה כנראה צריך זה פשוט תפוקת אנרגיה ליחידת מסה של דלק (בהנחה שמדובר באותו דלק). זה בהחלט נתון שמתקדם עם השנים והטכנולוגיה.

אני רוצה לראות עד כמה המנועים התקדמו עם הזמן ועד כמה הבדלים יש באותה תקופת זמן בין יצרנים שונים
מצויין. אז ייצרת מדד להשוואה הספציפית שלך, אבל אני בספק אם כצעקתה "מדד חדש לביצועי מנוע".

כדי להשיג התאמה טובה ככל האפשר למציאות אמרתי שאפשר לתחום לפי קטגוריית מכוניות
ברגע שהמדד שלך שונה בין 'קטגוריות', מתחילה להישאל השאלה איך מחלקים ל'קטגוריות', ואז כל האספקט המדעי המדוייק נעלם ...

חוצמזה, אני ממש לא מסכים לזה שאמרת ש"ניתן להזניח את ההפרש היחסי של הגורמים האלו בין מכוניות שונות מאותה קטגוריה", אם אני מבין נכון את החלוקה לקטגוריות (למשל, משפחתומטיות, ספורטיביות קטנות, סאלון וכו').

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אני מסכים לגמרי...

רק מה? אתה לא ממש יכול לחשב תפוקת אנרגיה ליחידת מסה של דלק... מכיוון שיש לך צריכה ותפוקה שונה בכל סל"ד, שלא לדבר על טמפרטורות חיצוניות...

מה שכן, אתה יכול איכשהו לחשב את זה אם היית מחשב את התפוקה הנ"ל לסל"ד מסויים(חסכוני? גבוה? נמוך?)

• תוכן חדש...