Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, זה יכול לעבוד, כמו שהעניין של כמה כ"ס יש למנוע שלך או איזה נפח הוא לא נכנסו ברגע לתודעה של האנשים. צריך לפתח את זה ולהכניס את כל הגורמים שיש למשוואה וליצור משהו יותר כללי ומדוייק. רק אז באמת יהיה אפשר לנסות ולקדם את זה לאנשהו...

אני מבין על מה אתם מדברים ובכל זאת זה נראה לי לא כל כך פרקטי....:?

!AWDSOME

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נסתכל רגע על מדד אחר לא כל-כך פופולרי כמו מקדם דינמי של מכונית ונראה עד כמה יש מיתאם טוב

בין התנהגות כביש לבין המקדם : פיז'ו 205GTI עם 0.92 כמו למבורגיני קונטאש

פורד פוקוס האצ'בק 0.94

מיני-קופר ופיאט מולטיפלה 0.99

נכון שחסרים פה הרבה גורמים כמו שיטת הנעה,גובה מרכז הכובד, חלוקת משקל ,מיתלים וכיולם אבל עדיין רואים שיש יחס או מיתאם טוב בין המספר לבין התנהגות הכביש (כן ,לפיאט יש אחיזה גבוהה)

.I'm a blocked user

פורסם
כשהנגזרת תהיה קבוע אחשוב על זה ,אבל פה מדובר (בפעם החמישית) בווקטור שהוא קירוב של הגרף

המלא של הספק ביחס לסל"ד ,וזה בד"כ גרף מורכב שאפילו פונקצייה פשוטה הוא לא (מינימום צריך פה טורי

פורייה לקבל תיאור פונקציונלי שלו) הנגזרת תהיה שונה בכל מדרגת סל"ד וכמו שאמרתי אין דרך

לכמת ווקטור רב-מימדי לסקלר בעל משמעות

כל הנושא הזה מיותר, אבל ניתן לצורך העניין לקחת ערך ממוצע בתחום היעיל. זה מספיק.

dirty old man

need love too

פורסם

1. בכל הדיונים שנערכו כאן לא ראיתי פעם אחת שמישהו מזכיר נתון עקרוני ביותר: משקל. אין כל טעם בהשוואה בין מכוניות אשר מכניסה לשיקול את צריכת הדלק, אם לא מוצאים דרך להתחשב במשקל. ואם כבר, מה לגבי מבנה? הרי מכונית ספורט בנויה מלכתחילה אחרת מ-SUV שבנוי כמו לבנה...

ולגבי המקדם הדינמי... אתה באמת חושב שיש איזה דמיון בין התנהגות הכביש של מיני קופר לפיאט מולטיפלה? זו בדיוק ההוכחה לכך שהמקדם הזה נכשל.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
1. בכל הדיונים שנערכו כאן לא ראיתי פעם אחת שמישהו מזכיר נתון עקרוני ביותר: משקל. אין כל טעם בהשוואה בין מכוניות אשר מכניסה לשיקול את צריכת הדלק, אם לא מוצאים דרך להתחשב במשקל. ואם כבר, מה לגבי מבנה? הרי מכונית ספורט בנויה מלכתחילה אחרת מ-SUV שבנוי כמו לבנה...

ולגבי המקדם הדינמי... אתה באמת חושב שיש איזה דמיון בין התנהגות הכביש של מיני קופר לפיאט מולטיפלה? זו בדיוק ההוכחה לכך שהמקדם הזה נכשל.

טל

1. כשבונים מודל ובמקרה הזה נוסחה לחישוב מקדם מקובל לנסות להסתפק בתיאור פשוט

שעדיין מספיק טוב לתאר את המציאות,כדי לעשות זאת מניחים הנחות ,מבצעים קירובים ,מזניחים גורמים זניחים,ומוסיפים אילוצים שתוחמים את המציאות לתחום מוגדר שם המודל מתנהג

בהתאמה טובה למציאות.

לגבי משקל : אם נתייחס למכוניות משפחתיות רובן ככולן שוקלות בסביבות ה 1200 ק"ג

ומצוידות במנועים עם מומנט שמספק תאוצות סבירות לכל הפחות ומעלה. אפשר להסתכל על קבוצת

מכוניות עם משקל דומה ביניהן ,כדי לקבוע את המשתנה הזה, ההתייחסות בנוסחה היא רק

למנוע ולא לגוף אותו הוא נושא ,לכן המשקל חייב להיות קבוע ,הרי הייתי יכול לחשב מקדם

כזה למנוע של אופנוע ספורט ומקבל ערכים די גבוהים ואז נאלץ להכניס בחשבון את המומנט

2. לא, אבל הפיאט מוליטיפלה מתנהגת בקטגוריה אליה היא שייכת טוב יותר מהשאר וגם

מכמה מכוניות משפחתיות , יש מיתאם טוב בין המקדם להתנהגות ואם הייתי מחפש

מכונית מקטגוריה אחת (כמו כל אחד שמחליט קודם מה הוא מחפש:משפחתית,ספורט,ואן...) הייתי מסתכל על המקדם הדינמי.

הרי לא נראה לך שמישהו יתלבט בין מכונית ספורטיבית, מכונית ספורט או מיקרו-ואן ויבחר לפי המקדם דינמי שלהן ?

.I'm a blocked user

פורסם

רעיון לעידון הנוסחה והתאמתה לטווח יותר גדול של קטגוריות הוא להכפיל את כל שאר

הפרמטרים במומנט ,וכדי לקבל מספרים בתחום נוח לחלק את הכל ב 10כלומר :

[הספק(כ"ס או קילוואט)*מומנט(קג"מ)]/ [נפח מנוע(ליטרים)*צריכת דלק(ליטרים ל 100 ק"מ)*10]

כך עדיין המספרים קשורים בלעדית למנוע (צריכת הדלק בעיר לא תלויה במקדם גרר כי עד 130 קמ"ש

הוא לא חשוב ובעיר לא מגיעים למהירויות כאלו)

.I'm a blocked user

פורסם

רעיון!(+הקפצה)

לנסות לבנות משוואה שתיתן את התאוצה המקסימלית הרגעית על סמך יחס כ"ס-משקל או ע"פ פרמטרים אחרים...

יכול להיות מעניין...

בהצלחה

פורסם

הבעיה שזה קושר אותך לרכב עצמו ,ואז אתה מקבל תלות לא רצויה .

אם אתה רוצה להתייחס רק למנוע עצמו כיישות נפרדת ,אל תכניס פרמטרים

של הרכב עצמו. נכון שצריכת דלק זה דבר שתלוי קצת ברכב עצמו, אבל אם אתה מתייחס

לצריכת דלק במהירות קבועה נניח של 90 קמ"ש , אז אין חשיבות למקדם הגרר ,

שמשפיע במהירות גבוהה יותר, וגם למשקל, כי אתה משייט במהירות קבועה

.I'm a blocked user

פורסם

LEVIL, לטעמי, אתה עדיין מפספס. אתה ל-א יכול "להתייחס למנוע כיישות נפרדת", כי הוא מפיק את הביצועים שלו בתוך רכב ספציפי. צריכת דלק זה דבר שתלוי מאד ברכב עצמו, לא קצת. מספיק צמיגים שונים כדי להשפיע. וגם ב-90 קמ"ש יש בהחלט חשיבות למקדם הגרר, וגם למשקל (שמשפיע, גם במהירות קבועה - על התנגדות הצמיגים לגלגול, למשל). הרי אתה לא באמת חושב שמנוע של S2000 יתן את אותה צריכת-דלק אם תשים אותו בהאמר H1, נכון? גם תמסורות עם יחסי-העברה שונים הן בעלות יעילות משתנה בהעברת הכוח דרכן והאובדנים שם לא קבועים. בקיצור, הדרך היחידה להתייחס למנוע כאל ישות נפרדת היא לבדוק אותו מחוץ לרכב, בדינמומטר-מנוע.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

הכל טוב יפה, אבל לא מכומת ,המטרה היא לקבל מתאם טוב מספיק ,

גורמים שניתנים להזנחה יוזנחו , אתה טוען שהבדלים בין הצמיגים משפיעים בצורה לא זניחה על

הרכב , כמה זה "לא קצת" ? 3-4 אחוז ? יותר ?

אם נתחום את המנועים למכוניות מאותה קטגוריה כמו שהצעתי קודם ,אז הדוגמא האהובה עליך עם ההאמר לא מתאימה.

לגבי החשיבות של מקדם הגרר במהירות של 90 קמ"ש ,אני לא יכול כרגע להתעמק מחדש בתורת

הרצף ולהתחיל לחשב עד כמה זניח מקדם הגרר במהירות הזו,

זכור שלרוב המכוניות המשפחתיות מקדם גרר שנע בין 0.28 ל 0.33

משקל דומה ,ששטח החזית דומה וכמומחה לארטילריה ובליסטיקה אתה יכול לוודא את ההבדל בכוח

בין שני קצוות התחום במהירות 90 קמ"ש .

לגבי העברת כוח במכוניות הנעה קדמית רבות זה בסביבות ה 14 אחוז כשהאודי A3 יוצאת

דופן עם 7 אחוז בהנעה אחורית זה בד"כ 20-17 אחוז .

אם כל סה"כ הגורמים ישפיעו על המקדם ב 7-8 אחוז וההפרש בין המקדמים עדיין יהיה 50 -60 אחוז אז עדיין הקירוב יהיה מספיק

ושוב כמו שאמרתי מקודם במכוניות מאותה קטגוריה הצמיגים, משקל , מקדם גרר די דומים

.I'm a blocked user

פורסם

אני לא אמרתי להכניס צריכת דלק... פשוט שאלתי בעברית צחה לאיזה תאוצה אפשר להביא את האוטו...

ברררר עכשיו כשאני באמת חושב על זה:

משוואה של f=ma

אבל צריך ב-F להמיר מומנט לניוטון, לחשב יחסי העברה,בלה בלה בלה...

בקיצור.... אפשר לעשות את זה בעשר דקות למכונית....

ד"א איך אני מחשב את הכוח שנוצר במשיק לגלגל?(או בעברית - את הכוח F בניוטון שהגלגל מפעיל על הרצפה בנקודה בה הוא נושק לכביש...(הווקטור שמשיק לרצפה במגמת הנסיעה))

פורסם

אתה יודע כמה עולה היום לפתור משוואה דיפרנציאלית מסדר ראשון ?

(גם אחרי הנחה לחברי פורום זה יהיה יקר מידי,ואני לא יקרן)

.I'm a blocked user

פורסם

לא רצתי לפתוח ת'רד חדש

אבל הינה עוד רעיון

הרי היום רוב אם לא כל חלקי המכונית הם אלק'

ובדיוק למדתי על גבישים ומתנדים

ואם יש לכם ראש פתוח אתם תבינו שהמכונית גם עובדת על תנודות של הבוכנה

אז מה דעתכם על איזה גביש קווארץ שיבצע את התנודות במקום הדלק ומעע' החשמל

אולי זה רעיון הזוי לעכשיו

אבל אתם חושבים שהוא בר ביצוע בעוד כמה שנים

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

מה אתה רוצה להחליף במה? לא ברור כלל , וכדאי שתפתח שרשור חדש לנושא שונה

זה לא עולה כסף ,אתה יודע.

.I'm a blocked user

פורסם

מה אתה לא מבין

גביש קווארץ במקום מע' הדלק ומע' החשמל

ועוד משהו זה ככ'כ הזוי שרוני יסגור את זה על הטיפשות

2. זה עוד משהו שקשור לדברים שהם בגדר השערות בלבד כמו השירשור הנוכחי

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...