Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...:-)

מצאתי היום את הזמן לעשות סוף-סוף את טיפול הפוליש-ווקס שהרכב שלי כל-כך היה זקוק לו. (הבעלים הקודמים מעולם לא עשה טיפול כלשהו מהסוג הזה).

קפצתי לאוטו-דיפו, כאשר ממולי קיר ענק של חומרי ניקוי/פוליש/ווקס של כל החברות השונות.

בחרתי לפי הידע ולפי רשמים שקראתי ולבסוף קניתי את 2 המוצרים הבאים:

1-קופסה (פחית) של פוליש של חברת ארמור אול, RUBBING COMPOUND NO.7... (קופסה ירוק-לבן)..מחיר 25 ש"ח.

2-קופסת ווקס של חברת TURTLE (כן, זו עם הצב) מחיר 44 ש"ח כולל ספוג לעבודה.

אפשר לומר שיצאתי מרוצה מאוד מהמוצרים, וראוי לציין את הווקס שהוא כל-כך פשוט ונוח לעבודה..

החומר לא סמיך מדי והעבודה נעשית כמעט ללא מאמץ...

חומר הפוליש הוא לא פשוט לעבודה אבל זה ידוע והחומר עצמו טוב!! (לא ראיתי או שמעתי על חומרים אחרים).

הטעות היחידה שעשיתי זה שלא חיכתי עוד כמה דקות שהווקס התייבש והורדתי אותו מיד לאחר המריחה.. להבא זה כבר יעשה כמו שצריך...(יכול להיות שהתצואות היו יכולות להיות טובות יותר מאלו שקיבלתי)

(אגב, למאזדה לא בוצע שום טיפול ווקס או פוליש, אלא ניקוי רגיל עם סבון... והיא סתם נדחפה לי לתמונות..:wink: )

אמיר.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

פורסם
הפוליש שלקחת הוא עדין , נכון?
דווקא לא..

שכחתי לציין את זה באמת- החומר הוא חומר גס...חזק מאוד....

הרכב בן 11 שנה.

השכבה החיצונית העליונה כבר הפכה ל-מט לגמרי.

החומר החזק גילח את כל השכבה העליונה- הישנה..

פורסם

ה NO7 הוא חומר גס בטירוף,

אם העבודה היתה נעשית על רכב זהה בצבע כהה, אז היית מגיע לצבע היסוד.

ניסיתי סתם בשביל הספורט באיזו פינה באוטו שלי שלא נראית לעין, והחומר הזה ממש סורט.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צריך עזרה , אני מעוניין לקחת פרוייקט ביום שישי ולעשות לאבא שלי הפתעה עם איזה פוליש וואקס ספונטני , הצבע של האוטו הוא כסף מטאלי ואני לא רוצה לרטש את הצבע , איזה פוליש לקנות ?

וואקס אני כבר יודע איזה .

ואיך עובדים עם פוליש ?? בדוך או בסיבוב וכמה זמן לוקחת העבודה בערך.

ים long time no

פורסם

אוי ואבוי.

אתה באמת מתכנן לאבא שלך הפתעה...icon_confused.gif

קנה לו גם נבוט לשבור עליך , שתהיה הפתעה עד הסוף.

אם לא הבנת , בצע חיפוש על המילים "פוליש" ו"מטאלי" . ותחזור אלינו.

פורסם
ה NO7 הוא חומר גס בטירוף,

אם העבודה היתה נעשית על רכב זהה בצבע כהה, אז היית מגיע לצבע היסוד.

ניסיתי סתם בשביל הספורט באיזו פינה באוטו שלי שלא נראית לעין, והחומר הזה ממש סורט.

יש NO7 בצבע ירוק כהה שהוא באמת גס מאד ויש NO7 בצבע ירוק בהיר גס פחות.

אם אני זוכר נכון , הצבע שלך מיטאלי. מה לו ולפוליש חזק כמו N07...? ברור שזה לא מתאים.

שימוש בN07 הבהיר על צבע רגיל נותן תוצאה טובה , ואם לא "חופרים" גם לא מגיעים לצבע היסוד. (מניסיון עם צבע צרפתי משובח ושחור).

פורסם
אוי ואבוי.

מצטער מאוד להתעלק!

אבל רציתי לשאול אתכם האם הצבע הזהוב (שמפניה) של הלאנטיס 96' הוא מטאלי או רגיל? (אני שואל מאותה סיבה שאור שואל).

במהלך החיפושים, שעדיין לא התמקדתי לגמרי בהם למדתי שאין לעשות פוליש לצבע מטאלי וכמובן שישנם עוד חוקים בעניין.

לכן רציתי לוודא את הנושא לפני שאלמד טוב מה יש לעשות ולטפל ברכב.

אדגיש שוב שמדובר בלאנטיס הישנה, מודל 96', ולא כמו החדשות (אין לי מושג אם הצבע זהה).

BMW, כמובן שיצא יפה מאוד! גם אני רוצה..!

תודה רבה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אוי ואבוי.

יש פוליש עדין מיועד לצבע מטאלי, של חברת FORMULA

בקבוקון כחול , והפוליש במצב נוזל.

הוא פתר לי כמה בעיות של כתמים מעצבנים בלי לפגוע בלכה .

מחיר באייס : סביבות ה45 ש"ח, אפשר לתפוס ב25 במבצעים מזדמנים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה לשניכם על התשובות.

כעת אתחיל לנבור בחיפוש, וכשאגיע למסקנות סופיות, אפרסמן ואשאל סופית אם לבצע את הטיפול ע"פ מסקנותיי.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה לכולם על התגובות המשמחות.:-P

אני אתן המלצה ל-Evolution ולמי ששאל..

לקבלת תוצאות מירביות, הדרך הטובה ביותר לבצע את הטיפול הנ"ל היא,

שטיפה ראשונית מסיבית של כל הרכב (רק עם צינור מים וספוג כמו שמשתמשים במקלחת למשל)

שכוללת הורדת שכבת לכלוך,צואת ציפורים וכו'...

לאחר מכן, בעזרת מטלית מעט לחה (ע"מ שהפוליש יספג ימרח בצורה טובה יותר) להתחיל למרוח בתנועה סיבובית עד לקבלת שכבת חומר דקה. (חשוב לבדוק היטב את סוג החומר ורמת החוזק שלו בהתאם לצבע הרכב) רצוי מקום מוצל ללא שמש.

מכיוון שהחומר עצמו מאוד חזק, חשוב לא להשאיר אותו על הפח לזמן ממושך כי הוא פשוט ימשיך לאכול את הצבע- לכן מומלץ לבצע כל חלק בנפרד (להתחיל מהבגאז' למשל, להמשיך דרך דלתות הצד עד לדלת האחרונה ולהתחיל לנקות את כל האיזור לפי אותו סדר ואז להתחיל בצד השני)

לאחר ניקוי כל הרכב מהפוליש (עם מטלית נקייה לחלוטין ויבשה לחלוטין) כדאי לעבור שוב על כל הנקודות הנסתרות (חיבורים בין דלתות וכו') ולסרוק היטב שלא נשארו סימנים.

שוב שטיפה חזקה של צינור מים.

להשאיר את הרכב לייבוש מוחלט(אפשר בשמש) ולהתחיל עם הווקס.

מריחה באותה הדרך (סיבובית) אבל רצוי דווקא להשאיר את החומר כמה דקות על הרכב ורק אז לנגב עם מטלית יבשה ולחה!! (ותודה לאיציק על העצות)

למי שיש עוד שאלות ורוצה עזרה אני פה..:-)

אמיר.

• תוכן חדש...