Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - ג'יפ רנגייד 4x4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד חג הטיולים הרשמי, לקחנו את ג'יפ רנגייד בגרסת ההנעה הכפולה למבחן דרך בכביש ובשביל (ובעליה חצי-מטורפת, ובמעבר מים, ובהצלבות לרוב). טיול נעים.

גיפ-רנגייד-06.jpgגיפ-רנגייד-10.jpgגיפ-רנגייד-14.JPGגיפ-רנגייד-18.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

שכרנו את הרכב הזה בטיול בארה"ב לפני כמה חודשים. אני לא יודע להגיד מה הגרסה המדוייקת, אולם מכיוון שמדובר ברכב השכרה אני מניח שהיא הנמוכה.

במילה אחת - אכזבה. מנוע רועש, הגה לא נוח, התנהגות כביש לא נעימה, ומעל הכול - תא נוסעים מחפיר, עם פלסטיק פשוט ושחור.

אני זוכר שדיברנו (זוגתי ואני) על כמה רכב כזה אמור לעלות בארץ, אם וכאשר הוא ישווק, ואני טענתי שאם הוא יעלה שקל מעל 130,000 אף אחד לא יקנה אותו.

לאחר שהמזגן ברכב שבק, קיבלנו ספורטאז' חליפי. באמת עולם אחר (ואני לא ממעריצי הספורטאז', רחוק מכך, אבל את מה שהוא אמור לעשות - הוא עושה מצויין).

חשוב לציין שהטיול היה על כביש בלבד, ללא שום שטח.

פורסם

אני רוצה להאמין שמה שהגביל מאוד את יכולת השטח של הרנגייד הם מערכת בקרת היציבות והצמיגים, שאין להם אפילו טיפה של אוריינטציה לשטח, אלו צמיגי כביש פר אקסלנס.

לפני שנתיים-שלוש שלקחנו את ה XV 1.6 הידני לאחת העליות המוזכרות בכתבה (שמגיע מהמפעל עם צמיגי יוקוהמה גאולנדר שהרבה יותר מתאימים לנסיעת שטח מצמיגי המישלין המפונפנים של הרנגייד), ה XV עלה אותה ללא דרמה, רק עם קצת תנופה כי לא היה לו כוח לטפס. הרנגייד, שכוח לא חסר לו, עלה את אותה עלייה גם עם תנופה וגם תוך מאמץ רב ומספר נסיונות לא מבוטל.

מעבר לכך (למרות שאולי גם זה קשור באופן ישיר לצמיגים) התרשמתי שמערכת בקרת היציבות של הרנגייד לא ממש מנסה לסייע לו להתקדם אלא דווקא מסרסת את המנוע והכוח העובר לגלגלים.

היה יכול להיות מעניין מאוד לבחון את גרסת הטריילהוק של הרנגייד. למיטב ידעתי היא לא מיובאת לארץ, אבל על פניו זו ה-גרסה למי שרוצה לקחת את הרנגייד שלו הרחק אל מעבר לגבולות האספלט.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ג'יפון פיאט אין שופוני

ג'יפון ג'יפ יש שופוני

כמו שנכתב 98.5% לא ירדו לשטח אבל יטפסו על מדרכות רמת אביב בסבבה.

תודה על המבחן המשולב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מבחן מעניין וברורה לי ההתעקשות לקחת אותו לשטח וגם לא מפתיעה אותי האכזבה. בסה"כ גימיק של פיאט לשווקים לא מסורתיים שלה.

פורסם

דווקא הטרייל הוק שבנוי לשטח הפתיע הרבה סקפטיים בנושא השטח (אינני יודע אם מיובאל לארץ).

נדמה לי אם אני זוכר נכון מהכתבה שהוא גבוה יותר טיפה, דיפרנציאל נעול וצמיגים

בולמים מתאימים יותר לשטח ועוד כמה שינויים.

פורסם
והמחיר?

בעת עריכת המבחן המחיר היה 206.0 אש"ח.

מספר ימים לאחר מכן היה מבצע בו הוא שווק ב 189.0 אש"ח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כשהתחילו לשווק את הרכב בארץ הייתי קצת מבולבל בגלל המחיר שלו, חשבתי שהמבחן הזה יבהיר פה כמה נקודות, אבל דיי יצאתי מבולבל עוד יותר.

קודם כל, אני מאלה שדווקא מאוד מחבבים את העיצוב של הרכב. בדומה למקרה עם המיאטה/פיאטה, לרכב האיטלקי יש את העיצוב הפחות מרשים גם הפעם. אני אוהב את השילוב של המראה הקלאסי המחייב של המותג, עם איזה משהו מודרני שכזה. זה עובד טוב במציאות, במיוחד בצבע הזה. האמת שגם מכסה מנוע שמכסה חלקית את הפנסים הקדמיים תמיד נראה בעיניי נחמד.

בפנים הם ניסו לתת את ההרגשה שאנחנו נוסעים באיזה וויליס פתוח או משהו כזה. לא יודע אם זה עבד להם או לא, אבל סה"כ נחמד לשבת באוטו. מלבד זה שהמקום לרגליים של הנוסע מקדימה, מוסט ימינה מידי. זה גורם למצב שבו הברך ממש נשענת על הקונסולה. לי אישית זה ממש לא היה נוח. כאשר נהגתי המצב לא היה ככה, ואפילו היה אקסטרה מקום. אולי היו צריכים להזיז את כל הקונסולה שמאלה קצת, לא יודע.

אני גם מאוד אוהב שיש אקסטרה "Oh shit handle" על הדשבורד, כבר לא רואים את זה ברכבים היום, זה לגמרי צריך לעשות קאמבק.

כל הטאצ'ים הקטנים האלה שמזכירים את המותג לדעתי מגניבים מאוד, ואני בטוח שיש עוד כמה שלא הצלחנו לגלות. מה שכן, כמו שיואב כתב, אם צריך את כולם כדי להזכיר לנו שאנחנו ברכב שטח מסוקס, כולל כיתוב בגופן שנראה שנלקח היישר מ-Operation market garden, לא בטוח שהמצב כזה מזהיר.

ואכן בשטח המצב באמת לא כזה מזהיר. שבילים ודברים בסיסיים לא מהווים בעיה, ולטעמי האוטו באמת התמודד איתם בקלות ובכיף. מקומות קצת יותר טריקיים, שבהם XV מדלג דיי בקלות, היו בעייתיים, ברמה שהרכב פשוט הרים ידיים בשלב מסוים. אני לוקח את ה-XV בתור דוגמא לרכב שטח רך שעושה עבודה טובה לדעתי כשמבקשים ממנו.

ההצלבות הפשוטות ביותר, בהן הייתי מצפה לראות את הבקרות האלקטרוניות עושות את העבודה שלהן, גורמות לאוטו להיעצר במקום. אין כאן משהו אגרסיבי מידי, זה לא שניסינו לטפס את מעלה ורדית או משהו, אבל הייתי מצפה שאת המכשולים שכן הצגנו בפניו הוא יצלח.מה גם שבירידונת הקטנה בה צילמנו אותו מרים את רגלו האחורית, בפנים המצב הרגיש קצת לא נעים מבחינת הצלילים שכל הפלסטיקה השמיעה. אין פה איזה נזק בכלל, אבל זה ממש הרגיש שהרכב לא אמור להיות שם. מעניין, במיוחד לאור כל הסרטונים שראיתי, אמנם של גרסת הטריילהוק, שבהם הרכב נוסע בכיף במקומות שנראים אפילו יותר מפחידים. אמנם הגרסה פה היא לא הטריילהוק, אבל משהו צריך לחלחל מטה, לא?

צמיגים מתאימים יותר בהחלט יכולים לשפר את המצב, אבל א'- קשה לי להאמין שהם ישפרו בהרבה, ב'- אני בספק שיהיו לקוחות שבאמת ישדרגו אותם בפועל. אולי אנחנו פשוט מבקשים ממנו יותר ממה שהוא תוכנן להיות? אולי זה שכתוב שם Jeep מקדימה כבר לא באמת מחייב שהוא יהיה כוכב בשטח? זמנים משתנים אני מניח.

בסופו של דבר, קשה לי ממש להצדיק אותו. הוא נראה מגניב, נוסע סה"כ בסדר (אני דיי מסכים עם דבריו של רומן), ומתפקד טוב בשטח קליל מאוד. אבל גם המתחרים שלו עושים את זה, ואפילו מתפקדים טוב יותר בשטח קצת יותר דורשני. לי אישית זה נראה שהמחיר פה הוא תוצאה של מיתוג בגדול, וחבל, כי כבר אמרתי שהוא נראה ממש מגניב?

002.jpg004.jpg006.jpg008.jpg

!AWDSOME

פורסם

הבעיה היא שהפכו את ג'יפ לסוג של מותג "פרימיום" והתמחור בהתאם.

בעממי יש להם קרוסאוברים של סובארו - אז למה להתאמץ עוד?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מחיר הזוי, זה רכב בקטגוריה מתחת ל3008, ספורטאג' וכו' בכלל

והקטע של הניסיון להפוך למותג פרימיום זה לא רק היבואן, הצ'ירוקי והגרנד צי'רוקי אמורים להיות יקרים ויוקרתיים. הם מתכננים גם דגם גדול ויקר מהגרנד צ'ירוקי

פורסם

ראיתי אותו אתמול המציאות - מכוער יותר מבתמונות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...