Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבירת שן בתאונת עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

במהלך ביצוע השחלת כבלים הףבעבודה קיבלתי פלאייר שפיץ לשן הקדמית ונשברה חתיכה ממנה בצד.

מישהו כאן יודע אולי להדריך אותי מה עושים במצב הזה?

זו הרי תאונת עבודה.

מי משלם מה הפרוצדורה?

תודה

פורסם

במקרה שלי לאחר שביטוח לאומי הכירו בפגיעה כתאונת עבודה קיבלתי החזרים מהקופת חולים .

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

m3forever

פורסם

אני לא מבין בתאונות עבודה,

אבל יש לי עיצה לגבי שן שבורה.

כשלי נשברה שן רופא השיניים הדביק לי מעין השלמה מעל ה"חצי" שן שנשארה.

במשך השנים ההשלמה הזו מתלכלכת מבפנים. זה אומר שאי אפשר לנקות. וזה לא נראה טוב.

במקביל התברר שה"חצי" שן שנשארה קיבלה טראומה רצינית ובעצם מתה וההשפעה היא שהצבע שלה משתמה מלבן לסוג של אפור מלוכלכך.

בקיצור, העצה שאני קיבלתי מרופא השיניים היא לעקור את השן השבורה לחלוטין ובמקומה לשים שן מלאכותית.

אני לא מתיימר לומר לך שזה מה שאתה אמור לעשות אבל לדעתי כדאי לפחות לשאול את רופא השיניים על הדבר.

פורסם

אותה השלמה שהתפספסה היא מקרה פרטי של רופא לא מוצלח או טעות בטיפול, לדעתי. אצלי יש השלמה מושלמת, כבר 12 שנה (רופא פרטי).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כנ״ל - אני שברתי את הפינה של השן בתור ילד (שן קדמית , גיל 10-11) - השלמה איכותית וטיפול מוצלח והכל טוב עד היום כאשר ״ריעננו״ אותה פעם אחת לפני כ10 שנים.

כלומר 20+ שנה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תאונת עבודה - צריך למלא טפסים ולהגיש לביטוח לאומי.

קח בחשבון שזה יקח זמן. הרבה זמן.

מאוד חשוב. אפילו קריטי : אם יש עדים למקרה - תיקח מהם פרטים. אם אפשר, שירשמו על דף מה הם ראו, בפירוט הכי גדול שרק אפשר + ירשמו פרטים אישיים (שם + טלפון + ת.ז. וחתימה). תשמור את זה.

במקביל, לפנות לרופא שיניים של קופ"ח שיבדוק את השן, ירשום ממצאים רפואיים + טיפול מומלץ + עלויות. (אני לא בטוח, אך אני חושב שבטפסים של ביטוח לאומי בנוגע לתאונות עבודה יש טופס ייעודי לרופא).

ביטוח לאומי עובד לאט. מאוד לאט. אחרי שתגיש את כל המסמכים, מתי שהוא בעתיד הם יזמנו אותך לראיון עם חוקר שלהם, ותצטרך ל"שכנע" אותו שהנזק לשן נגרם עקב תאונת עבודה ולא נזק שאירע מחוץ לשעות העבודה ואתה מנסה להלביש את הנזק עליהם (בגלל זה מאוד קריטי הנושא של עדים).

לגבי תיקון הנזק - אני חושב שאתה תצטרך לממן זאת בשלב התחלתי. אם וכאשר ביטוח לאומי יכיר בזה בתור תאונת עבודה - תהיה זכאי להחזר כספי מקופ"ח על כל מה ששילמת להם (תשמור קבלות וכל מסמך רלוונטי).

https://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Pages/default.aspx

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מנסיון, צריך שביטוח לאומי יכיר בשן כפגועה, ואז כל הטיפולים בשן הפגועה על חשבון ביטוח לאומי (גם בעתיד, במידה ומאשרים נכות על השן).

כמובן שעד שהם מאשרים את הפגיעה אתה משלם הכל ואחר כך דרך הקופת חולים מגיש בקשה להחזרים.

Sent from my COL-L29 using Tapatalk

m3forever

• תוכן חדש...