Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

יש לי גיפ מעט ישן ורועש.

מותקן כרגע-

HU פיוניר (איני זוכר דגם, בן שנתיים בערך).

קומפוננט מורל 5.25" מלפנים ומאחור - טמפו ומקסימו

ללא מגבר.

מראש הסאונד לא נשמע משהו, בלשון המעטה.

ולאחר כשנתיים, רמקול אחד מכל סט הפסיק להישמע כמו שצריך (מחרחר).

1. האם טבעי שרמקולים כאלו יתקלקלו בתוך שנתיים? האם זה קשר לעובדה שהם מחוברים ללא מגבר?

2. לאור המצב אני רוצה להחליף רמקולים, אין לי כוונה להרכיב מגבר- אשמח לדעת מה עדיף-

שוב סט קומפוננט? או רמקולים "רגילים".

יכול להכניס במקום 5.25 עד 6.5 כאשר הבעיה היא עומק הרמקול ולא הגודל.

אשמח להמלצה מה לרכוש.

כאמור- התקנה ללא מגבר.

תקציב לרבעייה- עד 800 גמיש.

תודה.

פורסם

מה זה ג'יפ ישן מעט ורועש? אתה נוסע על איזה CJ ?

רמקולים יכולים לההירס גם בעניין של מספר שניות אם אתה תדחוף להם אחוזי עיוות גבוהים או תחום תדר יותר רחב ממה שהם אמורים לנגן או אם לסירוגין תרכיב אותם על הגברה חלשה מידי והמגבר זה שיכנס לרוויה ואז המגבר הוא זה שידחוף אחוזי עיוות ומשם הסוף ידוע מראש.

בהינתן הידיעה שאתה לא מעוניין בהגברה חיצונית אז אתה מחפש רמקולים נצילים ככל שאפשר.

בהינתן הידיעה שהוקטר הוא חמש ורבע אינטש אתה מוגבל למעט מאוד באס שמיע מבלי שהרמקולים האלה יעוותו ומהר מאוד יחזירו נשמתם לבורא סלילי עולם.

מתחת ל100 הרץ אל תצפה לשמוע שום דבר באמת נקי עם קוטר שכזה וגם אני לא יודע לתוך איזה נפח הם בכלל מנגנים.

וגם תיקח בחשבון שרמקולים פשוטים וללא יכולת לכוון אותם - רוב הסיכויים גם שתקבל את הקצה העליון של הצליל - צורם וחד.

ואם אתה רוצה רביעייה בתקציב של 800 שקלים - אז אין כאן פתרון פלא והאמת היא שלא הייתי משקיע מעבר לכל רמקול 2WAY קואקסיאלי פשוט שתימצא ויכנס לך בתקציב אבל כן הייתי ממליץ לנסות לבדוק מוצרים שהם ממותגים ידועים לפחות (אם יכנס בתקציב) כמו רמקולים קואקסיאליים של MOREL או אולי סדרת AUDISON PRIMA או ALPINE למשל

מוראל יהיו בעלי טוויטרים נעימים יותר וחמים יותר לאוזן אבל יהיו קצת פחות נצילים וגם דורשים הספק קצת יותר רציני בכדי לזוז באותה המידה.

אודיסון יהיו הרבה יותר נצילים אבל ירדו קצת פחות נמוך כי הם בנויים על טכנולוגיה של הגברה מקצועית

ALPINE בונים רמקולים שלא דורשים הרבה הספק, בעלי נצילות - אבל לדעתי גם יהיו כאן היקרים יותר בחבורה (תבדוק מחירים מחו"ל אם אתה פתוח לרכישה מחו"ל)

אלו הן סה"כ שלוש דוגמאות מתוך בערך אין ספור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אני מסכים עם התשובה העליונה - היא פשרה כי אתה לא רוצה מגבר.

לדעתי במצבך אתה חייב יותר עוצמה בהספק לרמקולים - מגבר או רדיו עם מגבר פנימי חזק.

יש לך רעש בסיסי חזק ברקע של הרכב, תמיד אתם תעלו קצת את העוצמה

כאשר יש שיר טוב/טרק.

והרמקולים יקבלו מהרדיו הנוכחי, אות מעוות אשר יכול לגרום לנזק.

אם הרכב היה קטן ולא רועש אפשר כפשרה רדיו רגיל, במצב הנוכחי כדאי יותר הגברה.

לפני החלטה להחלפת הרמקולים - צריך לבדוק את חיבורי הרמקול אולי התנתק שם משהו.

יש מכשירי רדיו עם מגבר פנימי בהספקים יותר גבוהים, חפש וקנה אחד כזה.

או השאר עם הרדיו הנוכחי, והוסף מגבר קטן, אל תתרגש מכך, חשוב שזה המגבר הפנימי של הרדיו.

ובמקום ביחידה אחת, הוא יושב צמוד - יש מגברים מאוד קטנים קצת יותר גדולים מקופסת סיגריות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ראשית תודה.

אני לא נגד מגבר.

גם יש לי אחד חדש דנדש בקופסא איזה 8 שנים.

אבל אין לי מקום/רצון להתחיל להתקין ולהריץ כבלים עבים מהמצבר וכו'

אם יש מגבר קטן פיזית שלא דורש התקנה מורכבת והרבה מקום- זה יכול להיות מעולה.

אשמח מאוד להמלצה.

כרגע מתמקד ברמקוליהם 6.5 בהספק נמוך.

יש לא מעט. כולם די זהים בפרמטרים.

אם יש סט מומלץ כאמור אשמח .

פורסם

מאוד אהבתי את התשובה של אייל, כאשר יתנגן טרק טוב אתה תעלה טיפה ווליום ותכניס עיוות לרמקול, מפה כמו שאייל אמר הסוף ידוע.

בנוגע להתקנה, יש כיום מגברים נורא קומפקטים שיתנו לך תמורה מעולה למחיר ולתוצאת השמע, מאמין שתוכל להתקין בפאנל הרדיו (כמו שעשיתי בעבר) או מתחת למושב הנוסע.

חפש על המגבר של pioneer gm620, קטנטן עם אחלה תוצאה, אני התקנתי אותו בפאנל עצמו של הרכב, רק לחבר זוג rca ומתאם לhu.

בנוסף, תוותר לדעתי על זוג האחוריים ותקנה סט קומפוננט קדמי בלבד, תחסוך כמה שקלים.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

לפי הודעות עבר מדובר כנראה בג'יפ סופה וותיק.

האם הרכב במבנה סגור או פתוח? האם מרבה לסוע איתו מחוץ לכביש?

שואל משום שנסיעה באזור מרובה אבק גם יכולה לגרום לרמקולים למות בטרם עת אני מניח, במידה ומצליח לחדור לאזור הסליל.

הפתרון במקרה כזה יהיה רמקולים ימיים שאטומים יותר או לחילופין לבנות לרמקולים שתרכוש תיבות אטומות. עם/בלי קשר אפשר אולי להתקין רמקולים 6X9 בתיבות ולהניח אותן מאחור במקום כלשהו.

תוכל לרשום את דגם הר"ד המדויק?

אם בכל זאת מגבר, מה התקציב עבורו?

פורסם

הי

לא לא סופה.

צירוקי ישן. סגור ממוזג והכל.

היום פתחתי לראות שלא התנתק.

הרמקול מחרחר.

אם נוגעים בו ומזיזים טיפה פנימה הוא מנגן פיקס.

משהו פנימי נדפק.

כאילו הממברנה התרחקה. לא מבין בזה.

נבאס לאללה!

בקיצור- שתי אפשרויות:

4 רמקולים 5.25 רגילים ללא מגבר.

או קומפוננט קדמי 5.25 עם מגבר.

מחפש מגבר קטן ואיכותי לשני ערוצים.

לא יודע מה ההגבר ברדיו אבל מניח דזה 25 או 30 w rms - איזה עוצמת מגבר מינימום צריך?

כי אני מאוד רוצה להימנע מכבילת חשמל חדשה ועבה מהמצבר.

הפיוניר הזה נראה נחמד אבל לא חלש? לא מצאתי זמין בארץ.

אשמח לעוד המלצות-

סט קומפוננט עמיד ואיכותי 5.25 ומגבר קטן מימדים. התקציב פתוח.

תודה .

פורסם

או לחלופין

לשים רמקול 5.25 בהספק נמוך

ולהבין שזה מה יש.....

לא מצפה לשמע איכותי.

רק שיעבוד וישרוד.

ושהווליום הכללי יהיה מספק.

פורסם

מה שצריך לענין אותך זה לא ההספק במקרה זה, אלא הנצילות (dBm).

כמה שיותר גבוה, כך תאורטית ישמע יותר חזק בהגברה נתונה.

שים לב שחברות שונות מפרסמות לעיתים ע"ב מדידה שונה. חלק ב-1W וחלק ב-2.83V.

המדידה בצורה השניה, במקרה של רמקול 4 אוהם שוות ערך ל-2W, כאשר מבחינת dB הפער הוא 3.

לדוגמה, רמקול עם נתון 90dB 1m/1w שווה ערך לרמקול עם נתון 93dB 1m/2.83V.

• תוכן חדש...