Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרמקולים ברכב "הלכו", נקרעו.

כשקנינו את הרכב הם היו סבבה לגמרי והיינו מרוצים מהסאונד אפילו שמדובר במערכת מקורית של הרכב, שהיא - אגב - דיי טובה כשהרמקולים תקינים (C4 2007).

ברכב יש 4 רמקולים ו-2 טוויטרים.

שיקול ראשון: האם בכלל לשנות את המאזן כוחות ברכב ולהיכנס להתקנה של קומפוננט (שתצריך התעסקות בלתי מבוטלת עם חיווט, כי כרגע הכל מגיע ל HU... גם הטוויטרים וגם הרמקולים) ?

סה"כ הבעיה העיקרית היא ברמקולים ולא בטוח שאני רוצה כרגע להתעסק עם התקנת קומפוננט (יש לי קומפוננט של מורל מקסימו 6.5" שוכב במחסן ורק מהמחשבה של הוספת 6 זוגות חוטים מה-HU למקום אחר בו ניתן למקם את הקרוסים - מביאה לי את הג'ננה :D )

בקיצור - ננסה להתמקד ברמקולים קואקסיאליים ונשאיר את הטוויטרים המקוריים במקומם - ואם למישהו יש איזה SAY בעניין אז קדימה, זה הזמן לדבר.

על הפרק:

פוקאל R165C

91DB, 2way, 60W-RMS

(כ 380 שח לזוג)

פוקאל קומפוננט R165S2 (שוב, פחות בא לי להתעסק עם קומפוננט).

כנ"ל כמו הוקדמים (נצילות גבוהה ב 0.5DB)

(כ 440 שח לזוג)

JBL CS762

45RMS (מתאימים ללא הגברה לרכב)

נצילות 93DB

2 WAY

(כ 300 שח לזוג)

לפיוניר יש מגוון עצום של רמקולים ולטענתם (האופטימית או לא) טווח התדרים שלהם מתחיל נמוך יותר מהמתחרים, משהו באיזור 30HZ ביחס לרמקולים מקבילים של המתחרים).

יש למישהו המלצה בטווח מחירים הנ"ל ?

(צריך כמובן להחליף את כל הארבעה, כך שזה 2 סטים).

שורה תחתונה:

חלקכם אולי יגידו שבמאפיינים הנ"ל של הרכב, אין חשיבות גבוהה לאיזה רמקול יהיה ברכב.

גם אם זה נכון וגם אם לא -

1. על מה הייתם ממליצים ?

2. בהתחשב בהמלצה שלכם, אם יתווסף מגבר בהמשך הדרך - כדאי לקחת משהו אחר ? מה היתרונות של מגבר על רמקולים כאלה (היכן יורגש השינוי) ?

תבוא עליכם ברכה ;-)

שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא הייתי חושש מהתקנת קומפננטים.

במידה וכדי להחליף את הרמקולים הישנים, צריך לפתוח את כיסויי הדלת, אפשר גם קומפוננט.

להתקין את רמקול הוופר במקום הרמקול הישן, ולמקם את הטוויטר ליד, או בפינות.

דופן המראות וכו' - יש כאן עבודה קטנה, אבל גם כייף .

בדלתות האחוריות אפשר להתקין קווקסאלי - וקדימה קומפננט.

לדעתי טוויטר , מעל גובה האמצע + , יתן אפקט טוב יותר.

כאשר אתה מפרק את דופן כיסויי הדלתות, בדוק אולי יש מקום בדופן עצמה.

לא חייבים לקבע על מתכת הדלת, הטוויטר עם משקל די קל, ואפשר לקבע אותו לכיסוי הדלת.

א - אפשר לעלות על הקו של חוטי הרמקולים בדש בורד - ולהתקין שם את הקרוס אובר.

ולמשוך חיווט ולהתקין את הטוויטר בצד פס קורה A, על הדש, והוופר יחובר עם החוט האורגנלי

המגיע לדלת.

ב - אפשר להתקין את הקרוס בדלת - ולמשוך חוט נוסף ולהתקין את הטוויטר.

על משולש הפלסטיק של מראות הצד, או בדופן כיסוי הדלת.

אני מחלק את העבודה לשתיים - אוסף מידע ברשת, מנסה לראות סרט הדרכה.

(או :wink: משגע את אדי ותם)

מפרק את הדלת.. מצלם ומבין את המצב, ומחזיר חזרה.

אח"כ אוסף את החלפים לעבודה, וביום אחר מבצע את העבודה.

לדעתי בגדול.. הפוקול עדיפים במידה ותרצה להוסיף מגבר בעתיד.

ויש להם בקורות טובות ברשת..

תדרי השמע ברמקולים, תלויים גם במערכת המפעילה השולחת את התדרים.

ובחיבור למערכת הרכב הרגילה, הרמקולים יתקשו לשחזר תדרים נמוכים.

ואם ישחזרו אותם, הם יצרכו הספק, אשר למערכת הרגילה ברכב קשה לספק.

לכן כל רמקול בגודל 6.5 אינץ , המשמיע תדרים מעל 50-60H .

בהספק של מעל 60W RMS , מתאים וטוב.

וחבל שהתעצלנתה, תמיד רשום קישור למוצרים - כך נכנסים בקלות למוצר ורואים נתונים.

ואפשר יותר לעזור.

אם אתה אוהב את ה פיוניר, העלה קישורים של הרמקולים.. ונבדוק.

בעתיד במידה ותרצה לשדרג עם מגבר, לתדרים הנמוכים כדאי יהיה להוסיף סאב קטן.

אייל.

מצא פינה מוצלת.. או מוסך של חבר.., או קפוץ לשמר, הוא יהנה לפרק צרפתית חדשה.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זו הזדמנות עבורך לשדרג את הסאונד, אבל אתה יכול לבחור בין "שימור" יחסי של הסאונד המקורי לבין שדרוג.

לא הבנתי דבר אחד - אתה מתכוון להתקין מידבאסים קואקסיאליים ביחד עם הטוויטר המקורי ושניהם יפעלו?

Big no. שני טוויטרים ביחד? אל.

אם אתה מחפש לחסוך בהתעסקות, בדוק אופציה להתקנת הקרוסים בתוך הדלת, כך לא תצטרך להשחיל שום חוט נוסף אלא רק בדלת לכל רכיב בנפרד.

מעבר לזה כמובן חפש סט או קואקסיאל נציל כמה שיותר, בהתחשב בזה שאין הגברה חיצונית.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אקס שכנוס,

אם אתה רוצה להשאר על הגברה מקורית, נצילות זה שם המשחק.

גם אם תבחר בפוקל, יש לי הרגשה שאתה תעדיף לשמר את הטוויטר המקורי אז אל תמהר להשליך אותו או להרוס את המתקון שלו.

תבדוק גם מידבאסים מבית אודיסון סדרת פרימה דגם ap6.5 יש גם בהתנגדות 2 אוהם אבל אני לא בטוח שהמגבר הפנימי של המערכת המקורית יהיה מיוצב לכזו התנגדות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ליין-מן ו-AlonBar:

הטוויטרים המקוריים ממוקמים על הדשבורד קרוב לשמשה הקדמית, אפשר לומר - כמעט כמו בכל רכב.

האמת ? לא רואה שום סיבה הגיונית (למעט עצלנות קיצונית בהתקנה) לשים על הפאנל של הדלת עוד טוויטר. לדעתי זה יהיה מכוער. הייתי עושה את זה בשמחה אם לא היה לטוויטרים מקום "מקורי".

בנוגע לרמקולים עצמם - אני רואה שכולם 2 WAY ולפי מה שאלון אומר זה BIG NO אם הם עובדים יחד עם הטוויטרים המקוריים.

כח-לנוס:

האודיסון אכן נראה מעניין. מצאתי בחיפוש בגוגל רק מקום אחד שמוכר אותו אונליין.

האם הוא סוג של "מקביל" למה שיש היום ברכב ? (ז"א, היצרן בעצמו שם וופר רגיל עד כמה שאני יודע)

מחירו מקביל לקומפוננטים של יצרנים אחרים - יש העדפה למשהו ספציפי ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוופרים של הפוקול טובים בפני עצמם - לא חייבים להתקין את הטוויטרים שלהם.

אפשר להתחיל רק עם הוופרים.

לפעמים בהתאמה נכונה, הוספת עוד טוויטרים לסאונד הכללי גם מוסיפה.

במיוחד אם הם נמוך בדלת, ויש עוד טוויטרים על הדש.

צריך לבצע התאמה נכונה.. וזה קצת סיפור, אבל אם מבצעים נכון - הסאונד משתדרג.

במידה ותקנה את הקומפוננט של פוקול - אפשר לנסות רק לשמיעה ובדיקה.

להדביק את הטוויטרים הנוספים, עם דבק דו צדדי על כיסוי הדלת לבדיקת האפקט.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הפרימות כמו גם מוראל מקסימוס (לא מקסימו, מקסימוס) מבוססים ציוד הגברה מקצועית.

רמקולים קצרי מתלה בעלי נצילות גבוהה - אתה מקבל עוצמת שמע גבוהה על הספק נמוך.

ההבדלים בין הרמקולים שיצרנים שמים ברכים לרמקולים אפטר מרקט הם עצומים.

היצרן לוקח בחשבון הרבה מאוד דברים והראשון והעיקרי שבהם הוא משקל עצמי - הכל נמדד היום בנתונים וביצועים, הרמקולים צריכים להיות בראש ובראשונה קלי משקל!

בנוסף לכך יצרנים פועלים לפי הנחיות של משרד בריאות ותקנים עולמיים ולכן עוצמות השמע ואיזון תחום התדר לרוב יהיו אנמיים יותר והסאונד של רמקולים מקוריים יהיה עמום יותר - אם תבדוק את רוב הרמקולים המקוריים אתה תגלה שההתנגדות שלהם היא בכלל 16 אוהם בוופרים - ברוב המקרים - הם מאוד נצילים אבל ההתנגדות גבוהה.

אבל היצרנים גם בד"כ עושים משהו שאתה לא יכול לעשות עם רמקול אפטר מרקט - הם מראש מתכננים את מבנה הרמקול או לפחות המתאמים שהוא יושב עליהם - להיאטם בול! על המילימטר - עם קו הדיפון ובכך יוצרים תנאי עבודה טובים לרמקול.

בגלל זה גם אתה מקבל באס מרמקולים מקוריים שמספק באופן יחסי את קהל היעד העיקרי שקונה את הרכב וברגע שאתה תחליף אותם ברמקולים אפטר מרקט אתה תצטרך לספק לרמקול החדש את התנאים האלו בעצמך וזה אומר -

1. טבעת אטימה מספוג בין הרמקול לדיפון.

2. מגן מים.

3. בידוד אקוסטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פירקתי הערב דיפון אחד לראות מה המצב.

בחרתי בדלת אח' צד ימין כי משם התחילו חירחורים כבר לפני הרבה זמן.

הממצאים:

1. יש הגבהה (ספייסר) מקורי מפלסטיק עבור הרמקול

2. יש טבעת ספוג מסביב לרמקול (ככל הנראה בשביל למנוע איבוד קול\תדרים לתוך הדיפון עצמו ולמעשה לנווט את מה שצריך לעשות הרמקול - לכיוון הנכון.

3. טבעת הגומי בין הממברנה למסגרת עצמה - קרועה לחלוטין. לא קצת, לא חצי, לחלוטין.

הממברגה כאילו עובדות עם אפס אטימה למסגרת של הרמקול.

מסקנות:

מכל מה שנאמר עד כה, האופציה של לשים רמקולים (וופרים\מידריינג'ים) תואמים ככל שניתן למקור - היא האופציה שאומנם הכי קלה אבל תיתן את התוצאה הכי בינונית. הבינונית הזו, לכעורה, עשתה עבודה יפה ביותר.

אממה, עם החלפת הרמקולים המקוריים באחרים - אני חושב שאני צריך לעשות איזה מהלך בשביל להשתכנע על עבודה יסודית יותר שתיתן לי תוצאה טובה יותר.

בשלב ראשון אני הולך לעשות ניסוי שיכלול חיבור פרוביזורי לזמן קצוב בשביל בדיקה בלבד (ללא תשתיות) לקומפוננט שכבר יש לי (מורל) בחלק הקדמי של הרכב + מגבר 2 ערוצים.

במידה וזה יתן תוצאה שהיא טובה ומשכנעת יותר מהמקור - אמשיך עם הסטאפ הזה וארכוש לחלק האחורי 2 מידריינג'ים ואשאיר אותם על ההגברה של ה HU המקורי. אופציה נוספת היא לרכוש כבר עכשיו סט קומפוננט זהה ואשתמש בוופרים עם הקרוס (בשלב ראשון ואולי אחרון - ללא חיבור טוויטרים מאחורה) לדלתות האחוריות. בנוגע למגבר - יש לי אחד פשוט של 2 ערוצים ועוד אחד OLD SCHOOL (כמו ש lanosforce אוהב לקרוא לו) עם 4 ערוצים. צריך לנסות את שניהם בשביל לקבל החלטה לכאן או לכאן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...