Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לאונה 93'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מפתיע העניין הזה. חשבתי שרכב שהיה כ"כ נפוץ פה (ועדיין רואים כאלה נוסעות פה ושם) יהנה מזמינות חלפים טובה.

מנסיוני במכוניות אירופאיות זה אחרת לגמרי. ניתן למצוא חלקים מקוריים או באיכות טובה בלי קושי מיוחד בארץ וכמובן בשפע באינטרנט.

כן זאת גם מחשבה שעברה לי בראש. אני גר לא רחוק מהשטחים וכשאני שם אני רואה כאלו לא מעט. אבל כמו שאמרו פה יתכן ורובן נוסעות על חלקים חליפיים באיכות ירודה.

מצחיק ש2 אנשים שהתייעצתי איתם על הלאונה שיש להם אמרו שהיא הייתה אמינה מאוד בשנים שהיא אצלם ולא עשתה בעיות, והם פשוט ended up עם הרכב הזה בלי אהבה מיוחדת אליו. כמובן ש2 אנשים זה לא מייצג.

קיבלתי כאן הרבה מידע...עדיין שוקל את הדברים. אולי בחירה יותר נכונה כרגע תיהיה מהדגמים שציינתי ואת הלאונה אני אשאיר לתקופה שבה אהיה פנוי יותר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש עוד לא מעט אנשים שמשתמשים בסובארו כאלה כרכב יומיומי. לרוב לא מדובר באנשים בעלי ממון רב, בדיוק הההפיך.

לדעתי אם אתה קונה אוטו שמור אפשר לשמור אותו במתב תקין ללא הוצאות גבוהות, הבעיה היא לאו דווקא הצד המכאני.

הביעה שאחרי 25 שנה ספוג של מושבים מתחיל להתפורר, כל חלקי הפלסטיק הופכים לשבירים ועוד כל מיני תופעות שלא מפריעות לאוטו לנסוע אבל הופכות את השימוש בו ללא נעים. ולתקן את זה יקר מאוד ולא ריאלי כמעט, אלא אם אתה משפץ את הרכב למצב תצוגה תקציב של כמה עשרות אלפי שקלים.

כמה תופעות שאני נתקלתי בהן במכוניות בגיל הזה: סכי שמש נופלים, פירורי ספוג עפים ממערכת מיזוג, נזילות מי גשם לתא מטען, ריפוד מושבים בלוי וקרוע, כרית מושב שקועה, חגורות בטיחות שלא חוזרות למקום. האוטו נוסע? כן. אבל כל הנ"ל לא נעים ולתקן בכל יקר ולך תמצא חלקים.

פורסם
מפתיע העניין הזה. חשבתי שרכב שהיה כ"כ נפוץ פה (ועדיין רואים כאלה נוסעות פה ושם) יהנה מזמינות חלפים טובה.

מנסיוני במכוניות אירופאיות זה אחרת לגמרי. ניתן למצוא חלקים מקוריים או באיכות טובה בלי קושי מיוחד בארץ וכמובן בשפע באינטרנט.

יש חלפים זמינים - פשוט הם באיכות מחרידה.

נגיד צירייה משופצת - שמחזיקה במקסימום חצי שנה. כנ"ל תפוחים.

זה הגיע למצב שתפוח שהחלפתי לפני טסט, היה צריך החלפה לפני הטסט שהגיע חצי שנה אח"כ.

היצרנים פשוט יוצאים מנקודת הנחה שהמטרה שלך היא תחזוקת שבר, שאתה רק רוצה לעבור עוד טסט בקלות ועדיף לתת לך חלק זול ולא משהו איכותי - כי גם ככה יש סיכוי טוב שתשבית את הרכב עוד כמה חודשים, או תמכור אותו לאומלל הבא.

חלקים מיוחדים, כמו למשל כבל צ'וק - כבר היה צריך להשיג בלעדית מפירוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלפים ברמה נמוכה בלבד בלי אפשרות למקוריים או לפחות למשהו ברמה סבירה לא נחשב זמינות מבחינתי. רכב שנמצא בשימוש יום יומי אי אפשר לתחזק בצורה הזאת ולצפות ממנו לאמינות.

להחליף כל חצי שנה ציריות וחלקי מתלה זה ממש לא בלאי סביר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עדיף לך ללכת על קורולה מאותם שנתונים, אני מזמין חלקים מקוריים מהיבואן בלי בעיות. ברור שאין במלאי והכל הזמנה מיוחדת עם תשלום מראש אבל מוכנים להזמין הכל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
עדיף לך ללכת על קורולה מאותם שנתונים, אני מזמין חלקים מקוריים מהיבואן בלי בעיות. ברור שאין במלאי והכל הזמנה מיוחדת עם תשלום מראש אבל מוכנים להזמין הכל.

לאיש חשובה צריכת דלק (יענו 100-150 ש"ח בחודש מאוד משנים לו) ויש לו 4500 ש"ח לרכוש רכב - אני חושב שהוא לא הטיפוס שיזמין בהזמנה מיוחדת חלפים מהיבואן.

פורסם

למה לא? ברוב המקרים חלק מקורי יוצא יותר זול מחליפי, אם מסכלים לטווח רחוק.

יבואן לא גובה תשלום נוסף על הזמנה מיודת, אלא רק את מחיר החלק. החלק מגיע עם המשלוח הקרוב.רוצים רק תשלום מראש שלא תתחרט ואז לא יהיה להם מה לעשות עם החלק.

פורסם

אני עדיין לא רואה את התועלת הגדולה ברכישה של אוטו כזה.

יש היום ב-15K סוזוקי אלטו חמודות להפליא, חסכוניות בטירוף - זה הרי ברור שהרבה יותר זול להחזיק אותן מאשר גרוטאה משפחתית מתפוררת שנסעה מאות אלפי קילומטרים.

הכל כמובן בהנחה ואתה מעוניין ברכב יומיומי ולא בתחביב כיפי ויקר.

פורסם

מכיוון שאני מחפש רכב יום יומי, זמינות חלקים מיידית חשובה לי.

הבנתי שאת האהבה לרכב הזה אצטרך לדחות במעט :) אם אני רוצה באמת להשקיע בו ולא להיות לחוץ .

אני חושב שהכיוון הוא פיאט פונטו..נראה שיש גם שנתונים יותר מאוחרים 2004-5 בטווח המחירים שלי. הגטס אולי יותר אמינה? יפנית, בכל זאת. אבל מעל התקציב שלי ואת האמת שאני פשוט לא אוהב שוםדבר ברכב הזה. הפונטו קורץ לי הרבה יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קוראני, אבל זה לא משנה.

במחירים האלה קונים את הרכב במצב הכי טוב שמוצאים, פחות חשוב ארץ המוצא.

פורסם

בתקציב הזה באופן כללי לא קונים מכונית. אתה פשוט נדפק מכל הכיוונים, בצורה שלא תיאמן - גם נוסע על רכב שחוק שמרגיש רע, וגם משלם למוסכים ים של כסף.

אם יש לך עבודה מסודרת - קח לך הלוואה ב-60 תשלומים או 72 תשלומים, וקנה לך רכב בן שנתיים-שלוש מגזרת המיני ידני. גם חסכוני בדלק, גם אמין וגם זול.

פורסם
מכיוון שאני מחפש רכב יום יומי, זמינות חלקים מיידית חשובה לי.

הבנתי שאת האהבה לרכב הזה אצטרך לדחות במעט :) אם אני רוצה באמת להשקיע בו ולא להיות לחוץ .

אני חושב שהכיוון הוא פיאט פונטו..נראה שיש גם שנתונים יותר מאוחרים 2004-5 בטווח המחירים שלי. הגטס אולי יותר אמינה? יפנית, בכל זאת. אבל מעל התקציב שלי ואת האמת שאני פשוט לא אוהב שוםדבר ברכב הזה. הפונטו קורץ לי הרבה יותר.

דווקא מבחינת פשטות וכיעור של פנים הרכב, סוזוקי אלטו ויונדאי גטס לא נמצאות ממש הרחק מהסובארו ליאונה, ככה שזה דווקא לטובתך.

פורסם

עובד איתי מישהו שנושק לגיל 80. העבודה בשבילו היא "עבודת פנסיונרים". לפני שיצא לפנסיה שימש בתפקידים ניהוליים ונסע בוולוו ובמכוניות אמריקאיות. כשיצא לפנסיה החליט להצטמצם וקנה סובארו ליאונה. הוא החליף כמה כאלה, עד שלאחרונה אפילו הוא נשבר מזמינות החלפים ההולכת ודועכת.

שורה תחתונה - חפש לך יונדאי גטס, גם טסט אחד בשנה, וגם חלפים זולים וזמינים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואחד הצטמצמות. אף אחד לא קונה רכב אספנות כדי לחסוך.

פורסם

הניסיון שלי עם ליאונה 86 שהחזקתי לפני כעשור היה נפלא, אחרי ניקוי קרבורטור הרכב אכל 1-12 והיה אמין זריז ונעים

העניין הוא כמובן מצב הרכב, לדעתי חלפים עדין זמינים אצל המוסכים הישנים אבל זה לא כמו פעם

• תוכן חדש...