Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי רנו סניק שנת 2012. עד היום טיפלתי בה כמו ילד טוב במוסך יבואן ושילמתי מחירים בהתאם (שלא תמיד נראו לי מוצדקים).

עכשיו, כשהאוטו כבר מתחיל להתיישן, הגיע הזמן לעוד טיפול ואני מתלבט האם להמשיך עם מוסך היבואן או ללכת למוסך אחר (מוסך מכובד ומורשה שמטפל לפי הוראות היצרן, אבל לא מוסך יבואן).

מצד אחד, זה רק טיפול ולא משהו מסובך והמוסך השני יעלה לי כ-30% פחות ונמאס לי לשפוך סכומי עתק על האוטו.

מצד שני, כשארצה למכור את האוטו אז היסטוריית טיפולים מלאה במוסך יבואן עושה רושם טוב יותר. כמו כן רנו זה אוטו שיחסית רגיש לשגיאות בטיפולים (זו לפחות הדעה המקובלת).

מה דעתכם ? עד כמה זה משמעותי הן במובן הטכני של הטיפול הטוב באוטו והן במובן של מכירת האוטו כשיגיע הזמן. האם כדאי להפסיק ללכת למוסך היבואן ?

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא הייתי ממשיך ביבואן לאור המחירים, בעצמי עברתי למוסכים מורשים במיצובישי וברנו שברשותי.

כשתרצה למכור העיקר שתציג היסטורית טיפולים מסודרת ולא דווקא ממוסך יבואן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי אם אין לך אחריות על הרכב לך פשוט למוסך שידוע במוניטין שלו לא חייב תמיד לשלם יותר, העניין הוא זה העבודה לא המחיר, מנסיון אישי יכול להמליץ לך על מוסך גבע בתל אביב שם טיפלתי בשני צרפתיות שהיו לי.

Peugeot 206 XS 2008 1.6 Manual

Peugeot 207 2008 Sport 1.6 Manual

Seat Ibiza 2010 Sport 1.6 Manual

פורסם (נערך)

שמע, אני עוד יותר קיצוני. על אוטו חדש באחריות אני לא מגיע ליבואן אלא במקרה של ריקול, כשל מכני ידוע . אני שומר קבלות ומצלם חלפים. משתמש רק בחלפים מקוריים. מביא אותם מחו"ל אם מתאפשר.

מקצר מרווחי טיפולים. אבל זה אני.

היבואן כל פעם שולח לי מסרונים לבוא לבדיקת קיץ חורף/חינם ואני מתעלם.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אם זה מורשה שמתמחה ברנו, אין שום הבדל ברושם שנעשה על הקונה העתידי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני גם חושב לעבור מוסך בתום תקופת האחריות,

כי הם נורא יקרנים, מעולם לא שילמתי על טיפול 15 קטן 750 ש"ח, שערוריה.

במוסכים אחרים טיפול כזה עולה ברכ"כ 300 - 400 שקלים כולל עבודה.

פורסם

יקרנים, שוחטים, גנבים, בלה בלה בלה..

אבל דבר אחד בטוח - במוסך יבואן תמיד מעודכנים בכל מיני נהלי עבודה ועדכונים שוטפים לגבי הרכבים שלהם.

ככל שהזמן עובר, רכבים חדשים נהיים מורכבים ומסובכים יותר ודורשים טיפול מעמיק וממוקד לרוב דרך מחשב יצרן מקורי שנמצא רק במוסכי יבואן. שלא נדבר על זה שבמקרה של תקלה טיפה מסובכת במוסך לא מטעם היבואן יתחילו לנחש ולאלתר פתרונות - במקרים מסויימים גם הורסים.

אני יודע שזה לא חד משמעי ושיש מוסכי יבואן ברמת שירות מחפירה - וזה המקום שלנו לשאול, להתעניין, ולנסות לאתר את המוסך הכי טוב, וכמובן להישאר עם עין פקוחה בזמן הטיפול (כמו כל בעל מקצוע אחר שמכניסים הביתה), ולבסוף להתמקח על המחיר. כי בסופו של דבר מוסך מורשה משרד הרישוי ייתן הצעת מחיר יותר זולה (אם כי לא בפער משמעותי בראייה שנתית), ולרוב ישתמש בחלקים לא הכי מתאימים.

הסובארו שלי בת 11 ומטופלת מיומה הראשון במוסכי יפנאוטו שלא ידועים במחירים הזולים שלהם.. מידי פעם עשיתי השוואה פה ושם למוסכים אחרים וההפרש הסתכם ב 200-300 ש"ח, סכום שלא יגרום לי לוותר על מוסך יבואן ותיעוד רציף ושקוף. שלא נדבר על זה שהם זמינים לכל שאלה שלי, טיפול מקצועי, והכי חשוב שליטה מלאה במערכות הרכב דבר אשר חוסך כאב ראש וטרטור מיותר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

האיזון בנושא הזה תלוי רבות באופיו של בעל הרכב. אני המשכתי לטפל במוסכי יבואן ברכבים שלי לטיפול שוטף אבל החלפות בלמים למשל במוסך ותיק שהוא כללי.

פורסם

גם עם רכב באחריות, אין מה להתקרב למוסכי יבואן.

לא משנה מה יגיד לכם, האחריות תופסת אם טיפלתם במורשה משרד התחבורה בחלפים מקוריים.

דוגמא על עצמי:

לפני שבוע עשיתי אצלי ברקסים באוטו (רק רפידות קדימה-אחורה).

אצל היבואן רצו 2,000 ₪ כולל עבודה, עשיתי ב-750 ₪ כולל עבודה ורפידות מקוריות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני גם חושב לעבור מוסך בתום תקופת האחריות,

כי הם נורא יקרנים, מעולם לא שילמתי על טיפול 15 קטן 750 ש"ח, שערוריה.

במוסכים אחרים טיפול כזה עולה ברכ"כ 300 - 400 שקלים כולל עבודה.

כנראה שהם משתמשים בחלפים סוג ז'. בטיפול קטן רק שמן ופילטר זה כבר 200-250 שקל. איפה פילטר מזגן אם צריך? איפה עבודה? איפה מע"מ? 400 זה נראה לי לא איכותי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

דוגמא על עצמי:

לפני שבוע עשיתי אצלי ברקסים באוטו (רק רפידות קדימה-אחורה).

אצל היבואן רצו 2,000 ₪ כולל עבודה, עשיתי ב-750 ₪ כולל עבודה ורפידות מקוריות.

זו דוגמה ממש לא מייצגת, אסביר:

גם אני - חסיד הטיפול במוסכי יבואן - נמנע מהחלפת בלמים במוסכים האלה כי שם זה סתם יקר. יצרן הרכב רוכש את הבלמים מיצרנים מתמחים ואין שום סיבה לשלם כפול עבור אותו חלף מאותו יצרן משנה, רק כי האריזה שונה וחותמת יצרן הרכב חסרה.

הדבר החשוב ביותר הוא שכשתמכור את הרכב אף אחד לא ישאל אם החלפת /טיפלת בבלמים בזמן, כי זה חלף מתכלה שקל מאוד לאבחון את מצבו ובמקסימום מחליפים שוב.

זה לגמרי שונה מהחלפת שמן מנוע או טיפול שגרתי במכלולי הרכב הקבועים, שבהם טיפול לא איכותי יכול לקצר את חיי הרכיב ושם הרוכש ידרוש לראות ספר טיפולים מושלם.

פורסם

גם אני בעשור האחרון טיפלתי בואגיות שהיו לי רק במוסך מורשה יבואן, הרבה אחרי האחריות, בדיוק מהסיבות שlegacy 1.8 וdorki ציינו, וגם ב6 הנוכחית אמשיך לעשות זאת אפילו שגם היא עברה את 3 שנות האחריות (לשמחתי גם הבעלים הקודמים הקפיד לטפל במורשה יבואן).

עם הואגיות זה השתלם אפילו יותר כי באחת מהן ניצלתי את ה"אחריות של רצון טוב" (שנה שלישית) גם שבועיים אחרי שהסתיימה וגם באחרונה זה הוכיח את עצמו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
כנראה שהם משתמשים בחלפים סוג ז'. בטיפול קטן רק שמן ופילטר זה כבר 200-250 שקל. איפה פילטר מזגן אם צריך? איפה עבודה? איפה מע"מ? 400 זה נראה לי לא איכותי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פילטר מזגן ברכב עם 15K? למה?

המוסך שטיפלתי בו קודם עם המיצובישי שהיתה לי, היה מבקש ממני להזמין את החלקים מחלקי חילוף לידו, ונותן לי את אפשות הבחירה של סוגי שמנים ופלטרים, עלות כוללת של שמן טוב ולא זול שהיה להם כולל פלטר שמן תחליפי לא סיני היה עולה כ120ש"ח סה"כ בנוסף לזה הייתי מוסיף עוד כ200 ש"ח עבודה.

אצלו טיפול גדול כולל בלמים היה עולה לי סה"כ 700 ש"ח.

אני ממש חושש להגיע לטיפול הזה לפני תום האחריות בפיג'ו, אני לא יודע איך זה יתבטא מבחינת המחיר במוסך של היבואן,

מה שאני כן יודע מהניסיון שלי, זה שבפיג'ו לא מומלץ להשתמש בחלקים תחליפיים אלא רק מקוריים שאת עלותם בחנות חלקי חילוף אינני מכיר, ואם יהיהו יקרים מדי כנראה שאמשיך לטפל ביבואן, יש לי עוד שנתיים לתום האחריות.

• תוכן חדש...