Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו דוגמה ממש לא מייצגת, אסביר:

גם אני - חסיד הטיפול במוסכי יבואן - נמנע מהחלפת בלמים במוסכים האלה כי שם זה סתם יקר. יצרן הרכב רוכש את הבלמים מיצרנים מתמחים ואין שום סיבה לשלם כפול עבור אותו חלף מאותו יצרן משנה, רק כי האריזה שונה וחותמת יצרן הרכב חסרה.

זה נכון רק לבלמים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דעתי בצער אני שולח את הטויוטה סטרלט שלי משנת 96 יד ראשונה לגן עדן אולי אתן לבחור צעיר שכן במתנה שיחליף את הגיר התקול וכך יהיה לו אוטו מצוין בתקוה שימצא גיר מפרוק במצב סביר. כואב לי הלב לשלוח את האוטו המצוין הזה לפירוק. את ההיסטוריה התחלתי במוסך מורשה של טויוטה ושם לראשונה צצה בעיית הברקסים " שלי" כמעט כל טיפול החליפו לי ברקסים . ממש " כשל התנהגותי בכביש מצדי". הייתי דוחה טפולים לחסוך הוצאה של אלפי שח לטיפול. לאחר 7 שנים עברתי למוסך אוטודיפו ושם חדלה לפתע "בעית" הברקסים. לאחר שמוסך אוטודיפו נסגר עברתי למוסכניק שעובד לבד וגם אצלו בעיית הברקסים " שלי" חלפה. מיותר לצין שעברתי טסטים כמו גדול מעולם לא נפלתי בברקסים לא כשהבעיה "הייתה קיימת" לא כשהבעיה חלפה. מדוע אני כותב זאת כי האחרון שעובד לבד תרם לתיקול בגיר בשגגה . לא אפרט. האם זה היה כדא?י . כן הטפולים באוטודיפו ואצל האחרון חסכו לי לדעתי אוטו חדש לו הייתי מטפל במוסך מורשה. וגם ללא השגגה האוטו הגיר בטיפול זהיר היה מחזיק מעמד עוד שנתיים שלוש לא יותר .

פורסם

פילטר שמן מקורי של פיז'ו עולה 100 שקל. לפני שייבה ובורג אם צריך. שמן סינטטי טוב עולה 200 שקל. ככה לסבר את האוזן

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

כדאי להיות צרכנים חכמים - טיפול שוטף.. כגון החלפת שמן רצועת טיימינג - מוסך יבואן.

כך פעם בשנה נכנסים לטיפול במוסך יבואן, שומרים על האחריות, ו..של הרצון הטוב.

והדבר החשוב - מתעדכנים אם יש קריאות טיפול פנימיות, אשר מדווחת רק לרשת

מוסכי היבואן, ועדכוני תוכנה זמינים.

טיפולים שונים - כגון קניית צמיגים, מצבר, החלפת בלמים - מוסך כללי טוב, ויותר זול.

ותמיד כדאי לבצע סקר מחירים, ולהתעדכן בפורום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

boooleit - "פילטר מזגן ברכב עם 15K? למה?"

ישנם רכבים שבהם הנחיות היצרן/יבואן לבצע החלפת פילטר מזגן מידי שנה.

לדוגמה: רכבי פיג'ו 206, 207, 307, 308 (בשנתונים מסוימים).

למרות שבחלק מהדגמים שציינתי מתבקש לבצע טיפול לרכב 30,000 או שנתיים.

בהגיעך לביקורת תקופתית מידי שנה במוסכי היבואן/מורשי היבואן,

בודקים את פילטר המזגן ובמידת הצורך זה הפריט היחידי שמוחלף בביקורת הנ"ל.

וכפי שנרשם על ידך - "בפיג'ו לא מומלץ להשתמש בחלקים תחליפיים אלא רק מקוריים".

פורסם
דעתי בצער אני שולח את הטויוטה סטרלט שלי משנת 96 יד ראשונה לגן עדן אולי אתן לבחור צעיר שכן במתנה שיחליף את הגיר התקול וכך יהיה לו אוטו מצוין בתקוה שימצא גיר מפרוק במצב סביר. כואב לי הלב לשלוח את האוטו המצוין הזה לפירוק. את ההיסטוריה התחלתי במוסך מורשה של טויוטה ושם לראשונה צצה בעיית הברקסים " שלי" כמעט כל טיפול החליפו לי ברקסים . ממש " כשל התנהגותי בכביש מצדי". הייתי דוחה טפולים לחסוך הוצאה של אלפי שח לטיפול. לאחר 7 שנים עברתי למוסך אוטודיפו ושם חדלה לפתע "בעית" הברקסים. לאחר שמוסך אוטודיפו נסגר עברתי למוסכניק שעובד לבד וגם אצלו בעיית הברקסים " שלי" חלפה. מיותר לצין שעברתי טסטים כמו גדול מעולם לא נפלתי בברקסים לא כשהבעיה "הייתה קיימת" לא כשהבעיה חלפה. מדוע אני כותב זאת כי האחרון שעובד לבד תרם לתיקול בגיר בשגגה . לא אפרט. האם זה היה כדא?י . כן הטפולים באוטודיפו ואצל האחרון חסכו לי לדעתי אוטו חדש לו הייתי מטפל במוסך מורשה. וגם ללא השגגה האוטו הגיר בטיפול זהיר היה מחזיק מעמד עוד שנתיים שלוש לא יותר .

אז מה אתה אומר?

במקום להגיע מוכן למוסך שיטפל כהלכה העדפת לשים את האוטו אצל אדם שלא באמת ידע מה הוא עושה, ובזאת חסכת כסף. וואלה, לא הצלחת לשכנע, לא לכאן ולא לשם...

לגבי הסטארלט, פתח בבקשה הודעת מכירה לפני שאתה חושב לשלוח אותה לפירוק ולבטל את הרישוי. אם המצב שלה טוב מבחינת שלדה ומרכב במחיר הנכון היא יכולה לחזור לכביש.

פורסם

פילטר המזגן זה אחד מהדברים שאני מחליף לבד..

חתיכת קרטון שלא אמורה לעלות יותר מ 20 ש"ח שממוקמת פחות או יותר באותו מקום בכל הרכבים

.. לפני כל קיץ אני מחליף בעצמי לכל רכבי המשפחה - גם נהנה וגם חוסך להם זמן וכסף.. שלא נדבר על אוויר חזק ונקי. אגב, אף פעם לא החלפתי מסנן נקי.. כולם היו מטונפים גם אחרי פחות משנה.

לגבי הברקסים, בארבע שנים שהסובארו בבעלותי החלפתי פעמיים דסקיות ופעם אחת צלחות. את ההחלפה עשיתי במוסך מורשה אך עם החלפים שאני בחרתי (הדסקיות המקוריות של סובארו על הפנים).

גם בשאר הרכבים החדשים שהיו לי בעבר לא יצא לי להחליף בלמים אף פעם במוסכי יבואן.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
גם אני מטפל במוסך יבואן אבל לא עושה אצלו ברקסים. לגיטימי.

תרשו לי לחלוק על הדעה הזו.

ברכב נורמלי (מבחינת נסועה שנתית), מחליפים ברקסים פעם בשנתיים-שלוש. קחו את ההפרש בין העלות במוסך יבואן למורשה, וחלקו אותו ב-3. זו העלות השנתית לברקסים.

כבר הגעתם למוסך לטיפול, הרכב כבר על הליפט, למה לא לעשות?

בשבילי, לבזבז עוד זמן כדי ללכת בנפרד למוסך אחר, כדי לחסוך כמה עשרות שקלים בשנה, נראה לי לא משתלם.

פורסם

אתם מצחיקים:

מצד אחד אתם אומרים שכדאי לטפל במוסך יבואן.

מצד שני אתם אומרים שמוסך יבואן לאו דווקא נותן איכות טובה.

מצד שלישי אתם אומרים שיש יבואנים לא קלים גם אם אתם מטפלים במוסכים שלו.

מסקנה: יצאתי מבולבל.

Sent from my M52_Red_Note using Tapatalk

פורסם
זה נכון רק לבלמים?

ככלל זה נכון לכל רכיב שבר בדיקה.

לדוגמה, פילטר מזגן ספק אם אני אחליף בעצמי כי זה תלוי בהפרש המחיר ובטרחה, אבל לגמרי לא שולל.

ב- is שהייתה לי החלפתי מצתים בעצמי, כי המוסך דרש 160 ₪ לאחד ( כפול שש) + 500 ₪ עבודה + מע'מ על הכל.

רכשתי מאיביי ממוכר אמין מצתים 'מקוריים' ב- 300 ₪ החלפתי בעצמי ונהנתי מאוד מהעבודה.

לטובת העתיד הקפדתי לשמור על המצתים הישנים ולצלם את ההחלפה.

פורסם (נערך)

ברכב נורמלי (מבחינת נסועה שנתית), מחליפים ברקסים פעם בשנתיים-שלוש. קחו את ההפרש בין העלות במוסך יבואן למורשה, וחלקו אותו ב-3. זו העלות השנתית לברקסים.

בשבילי, לבזבז עוד זמן כדי ללכת בנפרד למוסך אחר, כדי לחסוך כמה עשרות שקלים בשנה, נראה לי לא משתלם.

מאות בשנה, לא עשרות, לפי התדירות שציינת. בשביל עשרות לא הייתי חושב על זה אפילו.

מספרים: 1000 שח רכיבים במורשה, 500 בחלקי חילוף ועוד מע''מ שמעלה את ההפרש.

עבודה עוד כ300 ועוד מע''מ במורשה, במוסך כללי 150 ועוד מע''מ (ואצל אסף בכלל לא עולה כסף להחליף, אבל זו לא ההשוואה)

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

ממש לא נכון, אולי אתה זוכר שנפגשנו בת"א כשרון טיפל ב- IS אפורה (לא שלי).

להחלפת בלמים ברכב הזה דרשו ברחוב תובל (מוסך מורשה) כמעט 4,000 ש"ח ואצל רון היא עלתה 1,700 בלבד, בשני המקרים מדובר בחלפים מתוצרת TEXTAR (כשבמורשה החלפים האלה ארוזים בקרטון של טויוטה).

עכשיו בוא ותגיד לי שבעבור הפרש כזה לא היית אומר לחבר'ה מהמורשה להוריד את הרכב מהליפט, נוסע קילומטרים בודדים ומחליף במוסך אחר (שים לב שאפילו לא השוותי את החלפה למה שאני מבצע בעצמי ואז זה עולה הרבה פחות - השוותי מוסך למוסך).

פורסם

אנשים שמטפלים ברכב שלהם בצורה עצמאית - ישר כוח לכם! הלוואי ויכלתי גם.

אולי כשאסיים ללמוד הנדסה אלמד גם איך לעשות טיפולים שוטפים.

עד אז, אמשיך להגיע לצ'מפיון ולשלם מלא כי אני צריך את הרצון הטוב שלהם ואחר כך אלך לרון.

פורסם
ממש לא נכון, אולי אתה זוכר שנפגשנו בת"א כשרון טיפל ב- IS אפורה (לא שלי).

להחלפת בלמים ברכב הזה דרשו ברחוב תובל (מוסך מורשה) כמעט 4,000 ש"ח ואצל רון היא עלתה 1,700 בלבד

בוודאי שאני זוכר, היה שם משהו תקוע במכלול, שלא הצליחו לשחרר, ורון לא וויתר, ושיחרר.

שים לב איזה רכב נתת כדוגמה.

פותח השרשור כתב על מכונית משפחתית עממית, וגם רוב המגיבים התייחסו לכזה. ברור שיש חריגים.

בו נסכים שכשמדובר על משפחתית נפוצה, של כל היצרנים (וגם קטנות יותר), ההפרש לא מצדיק ללכת למוסך נפרד בשביל בלמים, בנסועה שנתית ממוצעת.

• תוכן חדש...