Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת מאזדה CX5 החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חיובי: כסאות עור (רק אם הם בצבע בהיר אחרת לוהט) + כסא נהג חשמלי (רק אם יש זכרונות אחרת זה מיותר), כבר בגירסת הבסיס.

שלילי: העדר מערכות בטיחות אקטיביות מלבד בלימה אוטונומית בגירסת הבסיס. אין וייז וכנראה אין שיקוף לסלולר.

לגבי הריפודים - יש אפשרות לגוון בהיר (שגם נראה מעולה לדעתי), עדיין ביום חם זו לא מציאה גדולה..

לגבי המושבים - אני מאמין שאין זיכרונות אך מיותר זה לא. מושבים חשמליים מאפשרים יכולת כיוונון רחבה הרבה יותר ממושב מכאני, עד שלא מנסים לא מבינים כמה זה נוח. אז נכון כשאישתי נכנסת לרכב היא צריכה לכוון מחדש וכך גם אני, אך רוב רובו של הזמן אני ניהג ברכב ולכן אני "מרשה"* לה לכוון רק את המרחק...

* היא "מרשה" לי לחשוב שאני "מרשה" לה.. :wink:

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה, מתי זמני האספקה

נאמר לנו שהרכב יהיה באולמות התצוגה כבר בשישי הקרוב, לגבי זמני אספקה אומרים "מספר ימים".

לגבי הריפודים - יש אפשרות לגוון בהיר (שגם נראה מעולה לדעתי), עדיין ביום חם זו לא מציאה גדולה..

לגבי המושבים - אני מאמין שאין זיכרונות אך מיותר זה לא. מושבים חשמליים מאפשרים יכולת כיוונון רחבה הרבה יותר ממושב מכאני, עד שלא מנסים לא מבינים כמה זה נוח. אז נכון כשאישתי נכנסת לרכב היא צריכה לכוון מחדש וכך גם אני, אך רוב רובו של הזמן אני ניהג ברכב ולכן אני "מרשה"* לה לכוון רק את המרחק...

* היא "מרשה" לי לחשוב שאני "מרשה" לה.. :wink:

הסטנדרט הוא מושבי עור, לא ראיתי כאן מושבי עור שחורים, רק לבנים. אולי פספסתי. כן ישנה אופציה למושבי בד שחורים, למי ש.... "רגיש למוצרי עור".

זה קצת מוזר, ואולי זה רק אני, אבל מושבי הבד הרגישו לי יותר טובים, פחות קשים ועם בסיס מעט ארוך יותר.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

עם כל הכבוד ל-3008, קצת קשה לשלם עליה את אותו המחיר שעולה CX5 חדשה, קל וחומר כשהיא עוד יקרה יותר..

אתה מדבר כאילו המאזדה אמורה להיות יקרה מהפיז׳ו, אבל על מה ולמה בדיוק? כי אולי המאזדה תהיה אמינה יותר? ימים יגידו, אבל את זה לא מתמחרים. המאזדה נהנית מניהוג טוב אין ספק אבל המנועים שלה פרימיטיביים בהשוואה וגם מרגישים כך, תא הנוסעים שלה צפוף יותר, הבגאז׳ קטן משמעותית, ובאופן כללי היא מרגישה פחות מודרנית. אני אומר את הדברים כמו שהם, למרות שאין לי דבר וחצי דבר נגד המאזדה.

בקיצור, לך אולי קשה לשלם על הפיזּו את אותו הסכום שדורשים על המאזדה, ולאחרים לא, וזה בסדר גמור, יש אופציות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

יש סיכוי שמאזדה פיספסה את הרכבת? ניראה מה יהיו כמויות ההזמנה. נכון להיום יש מבחר ממש גדול ביחס לשנים בהם ה cx5 היתה כמעט בודדה בסגמנט.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אני חייב לציין שהמאזדה נראה מעולה בעיניי, הן חיצונית והן פנימית, מספר 1 בקטגורייה (חיצונית- בטוח, פנימית- לפחות מהתמונות האיכות של המאזדה זועקת רמה גבוהה מאד ויש אולי מתחרים שרק מתקרבים לרמה הזאת ויש רק מתחרה אחד שמשתווה ברמת העיצוב הפנימי- הפיז׳ו 3008.)

באיזה רמת גימור הרכב בתמונות הנ״ל?

מבחינת אביזרי בטיחות ומערכת המולטימדיה ללא שיקוף וללא וייז, ישנה אכזבה.

מבחינת מרווח פנימי, תא מטען וביצועים צריך לבדוק בפועל, כנראה שהם בינוניים.

מבחינת איכות נסיעה נראה שהיא מאד גבוהה.

בסך הכל מדובר במוצר חצי אפוי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

איך אתה מסוגל לקבוע שמדובר ב'מוצר חצי אפוי' מתמונות?

אז במערכת אין וויז. ביג פאקינג דיל. יש iGo.

מערכות בטיחות - מסכים עם הביקורת. הקומבינה הלא ברורה עם מובילאיי הזויה ועדיף היה בלעדיה. אבל עדיין, מערכות כאלו - וכבודן במקומן מונח - לא הופכות רכב ל'לא אפוי'. בפרט שהן קיימות ומסורסות ע"י היבואן ולא היצרן.

לא אומר שמדובר ברכב מושלם. לדעתי המחיר גבוה ויחידת ההנעה לא רלוונטית כיום. אבל לצאת בקביעות כאלו על רכב שעדיין לא ראית בכלל - קצת הזוי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אתה מדבר כאילו המאזדה אמורה להיות יקרה מהפיז׳ו, אבל על מה ולמה בדיוק? כי אולי המאזדה תהיה אמינה יותר? ימים יגידו, אבל את זה לא מתמחרים. המאזדה נהנית מניהוג טוב אין ספק אבל המנועים שלה פרימיטיביים בהשוואה וגם מרגישים כך, תא הנוסעים שלה צפוף יותר, הבגאז׳ קטן משמעותית, ובאופן כללי היא מרגישה פחות מודרנית. אני אומר את הדברים כמו שהם, למרות שאין לי דבר וחצי דבר נגד המאזדה.

בקיצור, לך אולי קשה לשלם על הפיזּו את אותו הסכום שדורשים על המאזדה, ולאחרים לא, וזה בסדר גמור, יש אופציות.

אבל היא כן צריכה להיות יקרה יותר מהפיז׳ו, למה, כי היא מאזדה והרי ידוע שמאזדה זה זום זום..

ועכשיו ברצינות,

אמינות - את זה אי אםשר לקחת ממה, גם אם ממש שונאים אותה, אמינה היא בטוח תהיה. יש לזה משמעות מאוד גדולה ללקוחות (אף אחד לא רוצה רכב לא אמין), יש לזה גם משמעות מאוד גדולה לירידת הערך ולסחירות, וכן יש לזה גם מחיר.

גם אם יצרן עם מוניטין מפוקפק היה מאוד רוצה לתמחר את הרכב שלו מקביל ליצרן עם מוניטין גבוה, הוא יכול לעשות את זה רק על הנייר, בפועל כל יצרן כזה נותן הנחות גדולות גם בארץ וגם בחו״ל.

מנוע - אולי הוא פרימיטיבי (ואני ממש לא בטוח בזה, אפילו שאין לו טורבו), אבל הוא אמין ופשוט לתחזוקה, הביצועים שלו טובים בסה״כ (לא הטובים בקטגוריה אבל בטח שטובים יותר מה-3008 דיזל).

זה נכון שמנוע ה-2.0 נחות משמעותית מה-1.6 טורבו של ה-3008, אבל זו עולה כבר 175k₪ וזה כבר יקר מידי לטעמי.

ובכל מקרה לכלל הלקוחות בקטגוריה זו הביצועים של המאזדה יהיו מספקים ככל הנראה (לא אשקר, הייתי מעדיף שיהיו לה ביצועים עוקרי סתימות אבל גם עם 10ש׳ ל-100 אפשר להסתדר).

תא נוסעים - מי אמר לך שהוא צפוף יותר מה-3008? גם ה-3008 לא בדיוק מהמרווחות בחבורה, אומנם המושב האחורי דיי רחב (135ס״מ בין ידיות הדלתות) אך מרווח הברכיים מצומצם. בהחלט אבדוק את הנושא לעומק, בינתיים הכי מרווחת היא הטיגואן. אך אם כבר מדברים על תא הנוסעים, עושה רושם שזה של המאזדה מכיל חומרים איכותיים יותר ובנוי כהלכה ועדיף על זה של ה-3008 (שטוב בפני עצמו אך בעיקר בעיצוב).

תא מטען - זו בהחלט נקודה שצריך לבדוק, אם הוא קטן מאוד אז לי אישית זו בעיה (בטח אחרי שהתרגלתי לתא המטען של הקאמרי), אבל אני בספק שלכלל הציבור זה יזיז הרבה, כל זמן שלא מדובר על סופר מיני זה יהיה בסדר..

מודרנית - למה הכוונה שלך במרגישה פחות מודרנית? זה שאין מסך מגע ענק ששולט על כל מערכות הרכב? תתפלא אבל זה יותר יתרון מחיסרון, רוב הלקוחות הפוטנציאלים שרוכשים רכב ב-170k₪ לא מחפשים התעסקות עם גדז׳טים כאלו רק בכדי לשנות את עוצמת המזגן, חוגות וכפתורים מכניים זה דווקא יתרון גדול. מעבר לכך העיצוב של המאזדה נראה אלגנטי, זה לא דבר רע.

בקיצור לשאלתך אז כן, אני בהחלט חושב שהפיז׳ו צריכה להיות מתומחרת מתחת ל-CX5 מקבילה, בטח שלא להיפך..

כנראה שלובינסקי צריכים ״לחשב מסלול מחדש״ אם הם באמת רוצים למכור ת ה-3008.

פורסם (נערך)

אלון, למה אתה חושב שיש ללובינסקי בעיה למכור את ה3008? הבעיה היחידה שיש להם זו בעיית מלאי ככל הידוע לי.

אני לא קונה את זה שהפיזו צריכה להיות מתומחרת מתחת למאזדה רק כי זו צרפתיה וזו יפנית. זו פיז׳ו לא לאדה, ואגב זה לא שונה בחו״ל את זה אני מבטיח לך. גם שם לא מתמחרים רכבים לפי תדמית כזו או אחרת...

לגבי איכות תא הנוסעים, לא מעט מבקרים לא מסכימים אתך שבפיזּו זה מסתכם רק בעיצוב. גם על האיכות במאזדה הביקורות קצת מעורבות, כשאף אחד לא טוען שהאיכות לא השתפרה מהקצה אל הקצה בהשוואה לדור הקודם, אבל קראתי למשל לפחות שתי ביקורות שציינו שאיכות ההרכבה נופלת מהקודיאק למשל.

ולגבי המנוע, לא הייתי קורא לו (ולא קראתי לו) פרימיטיבי, אבל בעיני הוא אכזבה כל פעם שיוצא לי לחוות אותו באחד הדגמים שלהם. אגב, גם ה2.5 בCX5 לא ממש הפילה אותי (או את אשתי אגב) מהכיסא. די אכזבה, בעיקר כי אני כן אוהב את איך שהרכב הזה נראה ומתנהג.

אגב אציין שוב שמעולם לא ראיתי כלכך הרבה תשומת לב כמו שה3008 מקבלת ברחוב, מה שמאוד קשה לי להאמין שהמאזדה תזכה לו (לא שיקול כמובן, אבל סתם הערה).

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
אלון, למה אתה חושב שיש ללובינסקי בעיה למכור את ה3008? הבעיה היחידה שיש להם זו בעיית מלאי ככל הידוע לי.

אני לא קונה את הסיפור הזה.

כמזמינים מלאים מצומצמים אז הכל נמכר ואפשר להציג מצג כאילו הרכב סופר דופר מבוקש ולא עומדים בביקושים...

קשה לי להאמין שהם לא ״הצליחו״ להשיג עוד רכבים מהיצרן.

זה תרגיל ידוע כאשר היבואן מנסה להנחיל רמת מחירים גבוהה לדגם מסויים אז הוא מוכן ״להקריב״ את המכירות בשנה הראשונה לדגם רק בכדי ״להרגיל״ את הציבור לרמת מחירים גבוהה (והרי הכל נמכר ויש רשימת המתנה..).

גם אצל צ׳מפיון אני לא מאמין לזה אגב.

אבל אולי זה רק אני, קטן אמונה שכזה.

אז לטענתך, בהינתן מצב שאין לאף אחד מן היבואנים הגבלת רכבים, ה-3008 תימכר באותם המספרים של ה-CX5 או ספורטז׳/טוסון?

פורסם

לגבי ה-3008 יש בעיה ליצרן לעמוד בביקושים גם באירופה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
איך אתה מסוגל לקבוע שמדובר ב'מוצר חצי אפוי' מתמונות?

אז במערכת אין וויז. ביג פאקינג דיל. יש iGo.

מערכות בטיחות - מסכים עם הביקורת. הקומבינה הלא ברורה עם מובילאיי הזויה ועדיף היה בלעדיה. אבל עדיין, מערכות כאלו - וכבודן במקומן מונח - לא הופכות רכב ל'לא אפוי'. בפרט שהן קיימות ומסורסות ע"י היבואן ולא היצרן.

לא אומר שמדובר ברכב מושלם. לדעתי המחיר גבוה ויחידת ההנעה לא רלוונטית כיום. אבל לצאת בקביעות כאלו על רכב שעדיין לא ראית בכלל - קצת הזוי.

ההגדרה חצי אפוי אולי לא נכונה מאחר והיא מתיחסת בדרך כלל לרכב עם טכנולוגיה חדשה לא בשלה וכאן מדובר דווקא על רכב שמבוסס על טכנולוגיה אפויה ובשלה מאד ויש לכך גם יתרונות אבל גם חסרונות.

אני די מתבסס על ההכרות שלי את ה- cx5 שלי, אבל דברים יכולים להיות שונים בחדשה.

למשל מרחב פנימי, ב- cx5 שלי ישיבה בתנוחת נהיגה נכונה מצריכה ישיבה קרובה מאד לפלסטיקים מאחורי ההגה ואז מרחב הברכיים מאחורי הנהג בסדר (עדיין ברף התחתון של הג׳יפונים החדשים). אבל תנוחת הנהיגה הזאת קצת מעיקה ומספיק שנהג מסוים יתרחק אחורה ואז הוא יקטין את מרחב הברכיים מאחורה למרחב מצומצם (עדיין תנוחת הישיבה מאחורה נוחה עם מושבים גבוהים מהריצפה ועם מרחב מעולה לכפות הרגליים).

מספיק שב- cx5 החדשה הרחיקו קצת את הפלסטיקה מאחורי ההגה אחורה וזה כבר יכול ליצור שיפור הן במרחב הרגליים של הנהג והן של הנוסע מאחוריו, למרות מידות ותכנון זהים של המרכב.

זה נכון דרך אגב לכל רכב, כלומר מרחב הברכיים בשורת המושבים השניה תלוי משמעותית בתנוחת הנהיגה של הנהג שמאפשר הרכב בפועל, כמו גם בתנוחת הנהיגה של הנוסע ליד הנהג בהתאם לצורת הדשבורד לפניו.

תא המטען ב- cx5 שלי בעל נפח קטן לפי נתוני היצרן (403 ליטר), בחדשה 442 ליטר, בתכלס מסרטונים ותמונות של החדשה תא המטען נראה לי בדיוק באותו הנפח, אני תמיד חשבתי שתא המטען שלי יותר גדול מהנפח המוצהר. בכל מקרה מדובר בתא מטען שימושי, יש לו יתרון של רשת גלילה שנפתחת למעלה עם הדלת החמישית וכן החלוקה של משענת המושב האחורי היא 40-60-40 שזה מאד נוח, כאשר מובילים חפצים ארוכים ועדיין מסיעים שני נוסעים וזה גם נשמר בחדשה ואם בחדשה גם הגדילו אותו אז יש שיפור, צריך לבדוק.

תאי המטען של המתחרים בכל מקרה גדולים יותר אבל ללא רשת הגלילה והחלוקה הנ״ל של המאזדה והשאלה מה יותר חשוב לכל אחד.

לגבי הביצועים, ב- cx5 שלי הביצועים עייפים במצב רגיל של התיבה וטובים בשימוש ידני, דבר שמצריך שימוש תכוף במצב הידני ולמען האמת זה די נמאס עלי. בחדשה יש מצב ספורט שיכול אולי לפטור את הבעיה הזאת ואני מניח שאם אני הייתי רוכש את החדשה המצב הזה היה נשאר דלוק באופן כמעט קבוע. מנוע דיזל של הפיז׳ו 3008 לדוגמה מושך אותי מבחינת הביצועים הטובים שהוא אמור לספק בחיי היום יום לאור המומנט הרב וגם החסכון היחסי בדלק, אבל מצד שני יש לי חששות לא קטנים מרעש וגסות. מנוע הדיזל 1.5 של רנו למשל, פשוט מרעיש כמו טרקטור, בייחוד לאחר התיישנות מסויימת, לפחות מבחוץ, בעצם טרקטור אפילו שקט יותר.

לגבי מערכות בטיחות אקטיביות, האמת שאני די בדילמה לגביהם, כאחד שנוהג עם רגל יחסית כבדה על הגז לרבות תמרונים בין מסלולים וקירבה יחסית לרכבים אחרים (בגבול הסביר- לא ערס :-)), אני די חושש מהתערבות של המערכות האלו ולמעשה אני די צופה שאכבה אותם בכל מקרה גם אם הן תהיינה ברכב אחר שארכוש (אפשר בכלל לכבות אותם?) אז ייתכן שהחיסרון במאזדה הוא לא חסרון, אבל זה אישית לגביי.

לגבי האיכות, היא מאד מדברת אליי אפילו תוך ויתור על משהו אחר, הפלסטיקה של ה- cx5 החדשה נראית בתמונות טוב מאד אבל ייתכן שבמציאות היא רק טובה מאד אבל לא פרימיום עדיין, כך זה היה במאזדה 6 לאחר מתיחת הפנים. בכל אופן כסאות העור נראים טוב בתמונות ומעלים את תחושת האיכות.

לגבי שיקוף לסלולר אם יפתרו את זה עד חודש ינואר אז אין בעיה.

בקיצור חפירה, מחר כנראה אלך לראות את המאזדה אולם התצוגה ואהיה יותר חכם.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלי.

לך לראות את הרכב לפני שאתה יוצא בהצהרות והשערות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...