Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה שאני לא בטוח שהיא בעיה אבל סביר להניח שכן: המזגן בקושי מקרר בסרק ורק בנסיעה רציפה אתה מרגיש קירור יותר טוב. למיטב הבנתי: חוסר גז\מעבה מזגן מלוכלך לפני הבעיות הרציניות.

ניגשתי למכונאים שאני מכיר ולמכון מיזוג אוויר שאני לא מכיר אבל הוא מכון מתמחה, נתקלתי בהתפלאות רצינית ובמכון למיזוג אוויר אף זלזלו בי עם השאלה על ניקוי מעבה מזגן.

אני לא מבין את הדבר הזה, למה אני צריך ללכת למכון רדיאטורים בשביל לנקות מעבה מזגן ואז ללכת למלא גז במקום שמתחמחה גם ככה בדברים שקשורים למזגן הרכב?

מישהו נתקל פעם במכונאים שלא מבינים מאיפה נפלת להם על הירח עם שאלה הכי לגיטימית בעולם? הרי מעבה ורדיאטור נסתמים מלכלוך, זה טבעי ועובדה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבה מזגן לא ניתן לפתיחה וניקוי כמו מצנן מים.ניתן רק לבצע ניקוי על ידי חומר ייעודי בלחץ מפתחי הכניסה והיציאה של הגז.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

מעבה מזגן לא תקין או מלוכלך פשוט מחליפים ולא מנקים. ניסית לבדוק את צנרת הקירור עצמה בזמן סלד גבוה בניוטרל? כי אולי הבעיה היא במדחס עצמו.

פורסם

האמת ... שאני לא סגור אם המעבה מקורי וכבר שמעתי שמועות שהרכבים האלה בסרק לא מקררים.

פשוט, לא מכיר את המערכת כאן.

אני אלך למלא גז כנראה כי אין ברירה, אבל לדעתכם זו יכולה להיות הבעיה?

חשוב לומר שרק בסרק "סובלים" וכשנוסעים כביש מהיר יש רוח קרירה ונעימה.

פורסם

לדעתי המוסכניקים לא רוצים לקחת על עצמם אחריות במידה ואחרי הניקוי המזגן לא יעבוד בכלל או הרווח הכלכלי קטן.

בקצרה...

תהליך הניקוי מצריך ריקון של הקרר מהמערכת ולפרק רכיבים שאסור לנקותם כגון: שסתום התפשטות,מדחס, מייבש ועוד...לאחר מכן יש לבצע טיהור בעזרת חנקן+וואקום ומילוי גז+שמן מדחסים וכמובן בדיקה שאין נזילות גז ככה שכול התהליך עשוי לקחת לפחות שעתיים במידה והוא מבוצע לפי הספר.

יש כאלה שממליצים לפרק את המעבה ולנקותו בחומר ניקוי בנפרד ויש כאלה אשר ממליצים בכלל להחליפו בחדש.

במידה והתהליך לא מבוצע בצורה מקצועית עלולים חלקיקים זעירים לסתום את המעבה ואז המוסכניק עלול להסתבך איתך. :wink:

בסיום התהליך ייתכן שבכלל הניקוי לא עזר מכיוון שהבעיה במקום אחר...

איזה כייף לי :)

פורסם
האמת ... שאני לא סגור אם המעבה מקורי וכבר שמעתי שמועות שהרכבים האלה בסרק לא מקררים.

השמועות לא נכונות. להורי הייתה קורולה כמו שלך חדשה מהמפעל והמזגן קירר בצורה מעולה גם בסרק. אל תשכח שמערכת המיזוג ברכבך כבר יישנה מאוד ובהחלט המדחס כבר לא בשיא הכושר או/גם חסר גז או בעיה במקום אחר.

האם בדקת שהמאוורר/מאווררים עובדים בתזמון נכון בסרק ?

פורסם

לא בדקתי לגבי מאווררי המזגן.

אני כן מרגיש את היציאה והכניסה של המדחס מזגן.

כל פעם שאמרו לי לנקות מעבה מזגן התכוונו שאני אשפוך עליו קצת לחץ מים, אבל לא חשבתי שניקוי יסודי מצריך את כל מה שציינת מרק.

לגבי גז, אני גם חושד בו אבל לפני כשנה וקצת המכונאי שלי מילא לי גז ולמען האמת לא עזר מי יודע מה אבל אתה הרגשת שהצינור חזר להיות קפוא כמו שצריך.

פורסם

אושר, התחל מהניקיון החיצוני של הרדיאטורים, בזהירות בזהירות.

להתיז חומר ניקוי כגון, סבון כלים סבון קצף לשטיפת רכב על הרדיאטורים ובין השלבים ברשת.

להמתין כשתי דקות, ואז לשטוף עם צינור מים - בזהירות לא בלחץ גבוה.

ואח"כ - עם לחץ אויר סביר לא גבוהה בהגזמה, לנקות בזהירות בין שלבי / סריגי הרדיאטורים.

אפשר לבצע זאת במקום לרחצת רכבים, במידה ויש להם גם לחץ אויר.

או לבד במוסך של חברים.

למלא ב מרסס ידני סבון כלים טוב, לדלל עם מים כ 1/8 סבון והשאר מים.

ולהתיז כמות גדולה על הרדיאטורים, ובמיוחד בין סריגי הרשת - אפשר בשני סיבובים.

כעבור כ 2 דקות, לשטוף טוב עם צינור מים - ואח"כ עם לחץ אוויר לעבור בזהירות בין הסריגים.

כאשר הרשת נקייה ופתוחה למעבר אויר, הרדיאטור מקרר טוב יותר את הגז במערכת.

ואיכות הקירור של המזגן ברכב עולה, כנ"ל גם קירור נוזל הקירור של המנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא בדקתי לגבי מאווררי המזגן.

אני כן מרגיש את היציאה והכניסה של המדחס מזגן.

כל פעם שאמרו לי לנקות מעבה מזגן התכוונו שאני אשפוך עליו קצת לחץ מים, אבל לא חשבתי שניקוי יסודי מצריך את כל מה שציינת מרק.

לגבי גז, אני גם חושד בו אבל לפני כשנה וקצת המכונאי שלי מילא לי גז ולמען האמת לא עזר מי יודע מה אבל אתה הרגשת שהצינור חזר להיות קפוא כמו שצריך.

שנינו לא הבנו אחד את השני. אני לתומי חשבתי שהמוסכניקים מסרבים לנקות את המערכת 'מבפנים'...

מה אני אגיד לך ? ניקוי חיצוני עשוי לעזור ממש קצת במקרה שלך מכיוון שאתה טוען שבנסיעה רציפה המזגן מקרר היטב לכן לדעתי הבעיה אצלך במקום אחר.

בעבר היה כאן חבר פורום בשם יצחקי שהינו בעל מקצוע מומחה במיזוג אוויר וחשמל רכב לכן אני מציע שתנסה לבדוק האם הוא עדיין עובד והיכן ולקפוץ אליו לבדיקה מקצועית.

פורסם

תודה לכם.

אגש בהזדמנות לבדוק את הגז, אולי באמת חסר גז רק למרות שקשה לי להאמין שיש דליפה חזקה...

אייל, תודה רבה אבל אין לי שום אפשרות בבית לדברים שציינת, אלא אם תקנה לי וילה מקורקעת. ולעשות את זה במכוני שטיפה זה לא בדיוק כיף כי כל הצינורות תפוסים, יש לחץ רציני ולא מעסיקים שם מומחים מדי לענייני מכונאות שיעזרו במקרה ש...:-P

פורסם

מצב שסתום חיטפשתות?

כיצד בודקים את מצבו של שסתום ההתפשטות?

אני החלפתי אותו לפני כמה שבועות מכיוון שהיה תקוע וגורם לקיפאון המאייד.

אבל בלי קשר לקיפאון, לפני ההחלפה הלחץ הגבוה היה צריך להגיע לאיזור 300 על מנת לקבל תפוקת קירור טובה, היום הלחץ הגבוה על 200 ויש תפוקת קירור מצויינת.

אם המאייד לא היה מתחיל לקפוא כניראה שלא הייתי חושד בשסתום.

אז כיצד ניתן לדעת שהוא נחוץ בהחלפה?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...