Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטויות, תחליף שמן וזהו שים משהו איכתי והכל בסדר

זה כמו המכונאיםהאלה שאומרים שלא כדאי להחליף נוזל קירור למנוע למרות כי יכול להיות נזילות בגלל אבנית שהצטברה...

PEUGEOT 206XS

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

mark_Avn

1.אני

עוסק בתחום

ולא

בהתנדבות-

אמת.....

2.אם תרצה יותר פרטים בנושא החלפת שמן גיר-פנה אלי ישירות

בטלפון-זה

בהתנדבות

פורסם
לא לגעת סתם

מצדיק את אושריקו

יש טעם מסויים בדברייך. אני מציע לפנות לבעל מקצוע בתחום הגירים ולהתייעץ איתו לגבי הגיר של פותח האשכול לאחר בדיקה של בעל מקצוע ולא עם חוקרי יוטיוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בוקר אור,

אם כבר מבצעים החלפת שמן גיר לתיבה שלא הוחלף בה השמן זמן/קילומטרים רבים , אז לעשות החלפה חלקית (לא להוציא מהטורק) עם שמן איכותי, זו הדעה שלי.

מחזק את אסף ומרק, הדוגמא הכי טובה אלו רכבים עם תיבה מסוג al4.

אין ספק שהחלפות שמן עושות לה רק טוב.

ורכבים שכבר הוחלפו השסתומים, או משנת 2004 כבר לא יסבלו מתקלות ככל הנראה, לחכות לתקלות כבר כנראה יהיה מאוחר מדי, כבר ראיתי מקרים כאלו.

עוד דבר, בחודש האחרון החלפתי שמן גיר ופילטר ל c class עם.720,000 קילומטר.

ול - e class עם 500k+.

לשתיהן מותקנת תיבת הילוכים מסוג 722.6, שדי נפוצה ואמינה של מרצדס .

ומבלי לפתוח פה (במקרה הזה מקלדת)הכל עובד מצויין.

Sent from my MX6 using Tapatalk

רועי

פורסם
יש טעם מסויים בדברייך. אני מציע לפנות לבעל מקצוע בתחום הגירים ולהתייעץ איתו לגבי הגיר של פותח האשכול לאחר בדיקה של בעל מקצוע ולא עם חוקרי יוטיוב.

יכול מאוד להיות שבעל מקצוע יחשוש מלקחת אחריות במידה ובהחלפה של השמן יתחילו החלקות כלשהן או השהיות במעבר בין ההילוכים אז גם את עניין בעל המיקצוע פותח השירשור ייצטרך לקחת בעירבון מוגבל אבל בהחלט כדאי לשמוע דעות מקצועיות בעניין זה לא מזיק.

דעתי האישית ומניסיוני האישי עם הקורולות הנל החלפה חלקית בלבד אפילו 2 החלפות חלקיות לא ייגרמו לשום נזק לגיר הזה גם אם גמע 250 אלף קמ ויכולות רק להייטיב עימו. אבל לומר לפותח השירשור לא לגעת בכלל ולקחת את הריזיקה שהגיר ייתפגר יותר מהר ממה שהוא יכול להחזיק זה פשוט חבל ולא נכון לנהוג כך.

פורסם

בגולף דור 4 שלי, שנת 2001, עם תיבה 01M לאחר 120 אלף ק"מ שתי החלפות חלקיות.

אחת כולל פירוק קרטר והחלפת מסנן + ניקוי + החלפה חלקית אחת שכללה רק ריקון ומילוי בעת התקנת קולר גיר אצל רון ממש לפני חדוש וקצת. כמעט שנה אחרי - רק טוב. כמובן שמן של יורול בשתי ההחלפות שעומד בתקן הנדרש וקיט פילטר של MANN.

תמיד כדאי לחזור ולראות את הסרטון של כריס פיקס המסביר מאוד טוב את הבעד ונגד ומתי יש לחשוש אם בכלל.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

https://techinfo.toyota.com/techInfoPortal/resources/jsp/siviewer/index.jsp?dir=omms/SMG100_MS0001&locale=en&openSource=TechinfoPrelogin

עמוד 27.

לפי הוראות היצרן בארה"ב יש להחליף שמן גיר כל 24 חודשים או 30 אלף מייל(כלמור כל 48 אלף ק"מ) מכייון שבארץ לא עושים את אותה תחזוקה מונעת שמאפשרת להגיע למכוניות עממיות כמו הונדה וטיוטה למיליון ק"מ אפשר להתפשר על כל 60 אלף וכל 120 אלף החלפה עם פילטר(למי שפדנט).

כן יש מצב אחריי החלפה התיבה תתחיל להחליק לכן לפי מה שגרשון מציע גש למוסך או למכון גירים ששם יבצעו לך החלפת שמן BY THE BOOK .

החללפה כזאת תעלה אני מתאר קרוב ל600 ש"ח עם שמן שמוספק ע"י המוסך או המכון.

בכל מקרה אם מתחיל להחליק אז כנראה התיבה מתחילה לגסוס ולפחות אתה לא תהיה מופתע כשתתקע באמצע הדרך(קרה לי פעם,לא ברכב שלי).

אני יכול להגיד שאצלי בסזוקי הגיר לא החליק אחריי החלפה ראשונה ב200K והחזיק עוד 50 אלף עד המכירה והיה תקין במעמד המכירה.

עשיתי רק החלפות חלקיות בלי החלפת פילטר.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם (נערך)

קודם כל, בטיוטה שלי מצויין בספר הרכב שצריך להחליף שמן גיר כל 60K. אני מניח שהגיר של הקורולה כמו של פותח השרשור הוא אותו גיר שהגיעו כל הקורולות הישנות דאז אבל לא בטוח. תבדוק, כי אם יש הוראות להחליף בקביעות כל 60K זה משהו אחר אבל עצם הדיון זה להחליף אחרי ה-מ-ו-ן זמן שלא הוחלף וזה הפחד.

אגב, מארק, אתה באמת בדעה שעדיף להחליף שמן גיר אחרי המון זמן ובמידה ויש החלקה ובעיות להשלים עם הגורל של הגיר שהיה מת בכל מקרה אולי, אבל מחזיק עוד הרבה זמן יחסית ? לא יודע, המחשבה שלי היא שונה בכל מה שקשור להארכת חלקים גם אם הם "גוססים".

חוץ מזה, נסעתי בקורולה 98 של חבר לשעבר, אם הוא עדיין מחזיק אותה אז הוא עבר כבר מזמן את ה300 אלף ק"מ, הגיר שלו העביר חלק כמו חמאה (הרבה יותר משלי), ואני מניח שמעולם לא החליפו אצלו שמן גיר או לפחות המון המן זמן כי מבחינת נסיעה היא לא הייתה הכי מטופלת. היית לוקח סיכון ב300 אלף ?!

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

בפעם המיליון, ברכב שלא החליפו בו שמן התיבה תקרוס במוקדם או במאוחר , החלפת שמן כנראה תקדים את המאוחר וגם זה אולי

כי עם כל הכבוד עד כמה שהשמן לפני ההחלפה סמיך אין מצב שהוא יצליח לכפר על חופשים גדולים בגיר.

כך שמי שהחליף שמן בגיר והגיר קרס הוא פשוט הקדים את המאוחר במס' חודשים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בכמה חודשים האלו אתה יכול לעשות כסף, אולי להעיף אותה, אולי לזכות בלוטו, אולי להרוויח כסף בדיוק לשיפוץ גיר...

אל תזלזלו , אם אפשר למשוך - למשוך.

ניסיתי להתווכח עם מכונאים שיחליפו שמן גיר, מסרבים...

פורסם (נערך)

כן פעם נתקעתי כנוסע עם ניסאן אלמרה דור ראשון עם בעל רכב שכנראה לא החליפו ברכב שמן גיר במשך 300K ק"מ.

אני מעדיף לתקן את מה שלא עובד תקין מאשר לחכות שיתפגר.

יש דברים שמראש ידוע לך שהם לקראת הסוף כמו צריכת שמן מוגברת ברכב ישן שהחלפתו מצריכה פתיחה ראש מנוע והחלפת אטמים אז אתה מושך עד שהרכב מתפגר.

בגיר שלא ידוע לך מראש אם יש החלקות ואתה מגלה רק אחריי החלפה בכל מקרה אין מה לעשות.

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להחזיר את אותו השמן הישן שהגיר כל כך "אוהב" ולחכות שתתקע לך באמצע הערבה בדרך לאילת(זה עוד לא קרה לי) ויעזור לך מישהו עם רכב צרפתי ישן שכן החליף שמן גיר או לחלופין לתקן ולא סבול את הבושה של רנו 5 שעוברת לידך בזמן שאתה עם מכסה מנוע מורם בצידי הכביש.

שום מכונאי לא מסרב לכסף.

הדבר היחיד שזה אומר שהמכונאי שלך כל כך "מוכשר" שהוא מפחד לגעת בגיר .

כל מכונאי מראש לא ייקח אחריות על החלפת שמן גיר זה פעולה שאתה לוקח את כל האחריות על עצמך.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

מכונאים לא ממש מעניינים אותי הם גם אומרים שלא צריך להחליף נוזל בלם.

לשמן גיר כמו כל נוזל אחר יש אורך חיים (משום מה המוסכניקים חושבים ששמן גיר הוא מוצר על שאינו דורש החלפה)

והוא צריך החלפה. דווקא החלפה יכולה להועיל לתיבה מכיוון שהיא אולי יכולה להפסיק את הרס הגיר המתמשך כי אתה לעולם לא יודע באיזה מצב נמצא הגיר באמת מבחינת שחיקה, אז אם הוא שחוק ומחליק לאחר החלפת השמן בסה"כ הקדמת במעט את המאוחר , ואם הוא לא שחוק מאוד החלפת השמן תאריך את חייו ותתן לך תחושת נהיגה טובה יותר

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

יש מכונאים טובים מאוד מהיכרות אישית, רובם מאוכלוסייה מסויימת ספציפית, נכון, אבל קיימים.

אני נוטה להאמין לכאלו שעבדו עשרות שנים במוסכים וראו דבר או שניים והם לא יושבים על כיסא עם בירה ושווארמה.

אני גם מסכים עם מה שאתה אומר, אני אומר אישית לא הייתי מסכים לעולם להחליף שמן גיר בטיוטה שלי אם לא החליפו בה אף פעם, בגלל שכן החליפו וגם כתוב בספר הרכב שכן צרי כל 60K ללא איזכור איזה שיטת החלפה אז המשכתי להחליף.

פורסם

אם תמיד בריא להחליף שמן גיר, מאיפה הגיעה הסטיגמה של לא להחליף שמן גיר?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

^ זה הגיע כי גירים שבקו חיים אחרי החלפת שמן, גיר שעבר 200k ק"מ ומעולם לא הוחלף בו שמן גיר והגיר לא במצב טוב אז כן, זה יכול להזיק.

לא מזמן חבר החליף שמן גיר באלנטרה 2006 עם 210 אלף על השעון והגיר מת לו.

יש מוסכים שלא מחליפים כי לא בא להם להיכנס לזה, גם אם הרכב עבר 40 אלף ק"מ וגם אם יש הנחייה של היצרן אבל המכונאי לא בודק.

עריכה אחרונה על ידי Adamm

• תוכן חדש...