Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מחפשת רכב משפחתי שיחסית לא תורגש בחילה במושב האחורי. הבת שלנו מאוד רגישה לבחילה בנסיעה. אשמח לדעת מה יוצר את תחושת הבחילה ברכב ואיזה רכב מומלץ. אנחנו מתלבטים בין אוקטביה לטויוטה קורולה, אבל אשמח לעוד המלצות.

פורסם

יכולות להיות הרבה סיבות:

1. רגישות יתר של רפלקס ההקאה - זה יעבור עם השנים.

2. אופי נהיגה בבלימות, תחילת נסיעה, תאוצה. עדיף שהאוטו יתנדנד כמה שפחות. בנוסף, חשוב שמזגן יגיע טוב למושבים האחוריים.

חוץ מזה, זה לא אמור להשפיע על בחירת האוטו (פרט לעניין של מזגן). תתאים סגנון הנסיעה, אני חושב.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם (נערך)

בוסטר או כסא גבוה , שתראה החוצה אולי יכולים לעזור.

בכל מקרה, בכל סוג של רכב, כדאי להצטייד בשקיות.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

בחילות במושב האחורי של רכב זה משהו מאוד אינדיבידואלי. יש רכבים בהם יותר אנשים יקבלו בחילה ויש רכבים בהם פחות אנשים יסבלו מזה, אבל להגיד לך איפה הבת שלך תסבול הכי פחות קשה מאוד להגיד.

הגורמים העיקריים לבחילות הן התנודות של הרכב, אי יכולת להסתכל החוצה ומחנק.

לגבי מכוניות שנוטות להתנדנד - ככלל אצבע הייתי נמנע ממכוניות גבוהות בכלל וג'יפונים בפרט. בולמי הזעזועים שלהם אמנם קשיחים יותר מאלה של מכוניות נמוכות אבל בגלל המשקל הגבוה שנמצא גבוה, הם יתנדנדו הרבה יותר מאשר מכוניות קטנות ונמוכות. מעבר לזה, זה קצת long shot אבל הייתי הולך על מכונית שאינה "נוחה" קלאסית - כלומר רכה ומעלימה את הפגמים הקטנים בכביש אבל מתנדנדת על גלים אלא מעדיף משהו עם "קשיחות גרמנית" (שבאופן די מצחיק כבר כמעט לא קיימת במכוניות גרמניות שהפכו רכות יותר בשנים האחרונות). מהשתיים שהצעת, אם מדובר במכוניות חדשות - הטויוטה היא בין המכוניות היותר רכות (ולכן נוחות) אבל בדיוק בגלל זה היא פחות תתאים לכם. את האוקטביה החדשה (עברה מתיחת פנים לא מזמן) אני לא מכיר אבל הקודמת הייתה מאוזנת מספיק בין רכות לקשיחות.

מעבר לזה - מכוניות שהייתי פוסל: יונדאי i30 ומעלה, סיטרואן C4, סובארו אימפרזה (לא מכיר את החדשה, שופט לפי הקודמת), ניסאן סנטרה (שופט לפי האלטימה והמקסימה) ופולקסווגן ג'טה.

מכוניות שעשויות להתאים: מאזדה 3, קיה פורטה, פורד פוקוס, אופל אסטרה, פיג'ו 308 (עדיף את הסטיישן - מרווחת הרבה יותר), פיאט טיפו.

עוד דברים שצריך לשים אליהם לב - שהחלונות מספיק גדולים והילדה יכולה להסתכל החוצה (עשוי להיות בעייתי באסטרה) ושהיא (אבל זה כבר עניין שלכם) לא תקועה בטלפון/טאבלט כל הנסיעה. זה אחד הגורמים החזקים ביותר לבחילות בנסיעה. לחילופין, אפשר להושיב אותה באמצע המושב. ככה היא גם תקבל מיזוג חזק יותר וגם תוכל להסתכל קדימה על הכביש, זה אמור להפחית את הבחילות משמעותית.

מעבר לזה - אם מדובר ברכב חדש - זה אמנם עלול להישמע דבילי להחריד אבל ממש לא כדאי לזלזל בחשיבות של הריח של האוטו. הריחות של מכוניות חדשות שונים מהותים ממכוניות למכונית (בדרך כלל לכל יצרן יש "ניחוח" איקוני שלו) ויצא לי כבר לנסוע במכוניות שגרמו גם לי בחילה. אבל זה מאוד אישי ורצוי להביא את הילדה לעולם התצוגה ולהושיב באוטו לכמה שניות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אוטו שגרם לאשתי בחילות הוא סיטרואן c4 picasso רובוטית .

נסענו פעם עם חברים לתל אביב , היא ישבה בשורה השלישית וסבלה כל הנסיעה

פורסם

הרוב זה עניין של הנהג וריח (מנסיון כואב עד היום של עצירות להקאות של אחד הילדים),

בכל מקרה יש תרופה טביעית שעוזרת מאוד (אגיע הביתה ואבדוק את שמה).

פורסם

אני, עד גיל 10 בערך, גם הייתי מרגיש בחילות בנסיעות.

אני מסכים עם מה ש-Spire כתב לגבי הקשיחות. מכוניות רכות כמו סוברו, מיצובישי וקצת טויוטה, לדעתי, פחות עדיפות במקרה הזה.

לדעתי, אוקטביה יכולה להיות בחירה טובה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם
אני, עד גיל 10 בערך, גם הייתי מרגיש בחילות בנסיעות.

אני מסכים עם מה ש-Spire כתב לגבי הקשיחות. מכוניות רכות כמו סוברו, מיצובישי וקצת טויוטה, לדעתי, פחות עדיפות במקרה הזה.

לדעתי, אוקטביה יכולה להיות בחירה טובה.

סיביק או אקורד? יושבות נמוך בעיקר הסיביק ויציבות (מבחינת תנודות).

זווית גלגול מינימלית תעזור ובצירים מפותלים לנסוע לאט...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אקורד כבר לא נמכרת (אירופאית "רגילה" והאמריקאים "הייבריד") וסיוויק אוטוטו מגיעה חדשה. הייתי ממתין לחדשה או מוותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...