Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אחד מקורי שזקוק לשיפוץ, שייך למנוע NFU של סיטרואן/פיז'ו.

אשמח לדעת אילו חלקים לרכוש והיכן. אין דחיפות.

כמו כן אשמח לשמוע טיפים ורעיונות למה לשים לב ובכלל איך לעשות זאת.

אני לא רואה מדוע אחד כזה ששופץ כמו שצריך, לא יחזיק מעמד איזה 4-5 שנים לפחות.

(יש לי אגב כלים וניסיון רב בשיפוץ אופנועים ישנים).

תודות.

פורסם (נערך)

יצא לי להחליף פעמיים אלטרנטור במנוע הזה, ובכל פעם הוא יצא שונה, אחד של VALEO, השני של מיצובישי.

לכן תתחיל בזיהוי האלטרנטור לפי התווית שיש עליו.

משם תמשיך למשל ל MOBILETRON. חפש בקטלוג שלהם מה המק"ט של הווסת ועם זה תיגש לאיביי.

http://www.mobiletron.co.uk/MobCAT

מעבר לזה, תחליף מיסב קדמי ואחורי לפי מה שרשום על המיסב עצמו. תשייף מעט את טבעות ההחלקה.

אני בדיוק מתכונן לשפץ אלטרנטור כזה שהוצאתי מ-C4.

P_20170221_120041.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה אסף. הוא מתוצרת מיצובישי. האם אני צריך רק לדאוג לווסת ומסבים, או שיש עוד חלקים מעבר?

אין שם איזה פחם או משהו?

האם תוכל לתת פרטי תהליך השיפוץ, באופן כללי?

פורסם

אם אתה רוצה אשדך אותך עם בית מלאכה מצויין לשיפוץ מכללים אלה ותמורה 450_500 שקל תקבל משופץ עם אחריות חצי שנה.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם (נערך)

קח בינתים מדריך לפתיחת האלטרנטור לגורמים.

פתח בורג פיליפס, ואום 10 מ"מ שנמצא מאחורי כיסוי פלסטיק, ושלוף את "מאריך הפלוס"

P_20170221_135347.jpgP_20170221_135231.jpg

בוקסה 8 מ"מ לפתיחת ארבעת הברגים, ואז בעזרת פטיש לפי החץ הצהוב, תפריד את 2 החצאים:

P_20170221_135416.jpgP_20170221_135547.jpg

חץ אדום= מיסב, חץ צהוב = טבעות החלקה:

P_20170221_135604.jpgP_20170221_135612.jpg

כעת מפרידים את הסלילים מתחתית האלטרנטור. 2 ברגי פיליפס, והשלישי מתחבא מתחת. דחוף מעט את הסלילים עם מברג שטוח, זה יתן לך גישה לבורג השלישי:

P_20170221_135738.jpgP_20170221_135852.jpg

P_20170221_135927.jpgP_20170221_135934.jpgP_20170221_135938.jpg

חץ צהוב = מברשות(פחמים)

P_20170221_140106.jpg

במקרה של האלטרנטור הזה - המברשות עוד קיימות, כך שכנראה הווסת עצמו לא תקין.

הווסת מולחם לגשר הדיודות עם 2 רגליים, צריך להפריד אותו ממנו ולהמתין לווסת החדש שיגיע.

כמובן שאפשר להחליף גם את הגשר, אבל בד"כ הווסת הוא זה שמתקלקל.

זה ערוץ היוטיוב שהתכוונתי אליו:

https://www.youtube.com/user/WestronicsIrl

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
ברשותי אחד מקורי שזקוק לשיפוץ, שייך למנוע NFU של סיטרואן/פיז'ו.

אשמח לדעת אילו חלקים לרכוש והיכן. אין דחיפות.

כמו כן אשמח לשמוע טיפים ורעיונות למה לשים לב ובכלל איך לעשות זאת.

אני לא רואה מדוע אחד כזה ששופץ כמו שצריך, לא יחזיק מעמד איזה 4-5 שנים לפחות.

(יש לי אגב כלים וניסיון רב בשיפוץ אופנועים ישנים).

תודות.

לפני שאתה רץ לפתוח אלטרנטור לעבוד לפי שטנץ מאוד בסיסי של שיפוץ, שאולי כלל לא יעזור.

האם ידוע לך איזה תקלה הייתה עם האלטרנטור הזה?

פורסם

האלטרנטורים האלו סוסים, במיוחד אם מדובר ב 120 או 150 אמפר.

לרוב הבעיה היא בווסת וזו נקודת התורפה שלהם. המקורי שהיה לי בקסארה (90A) החזיק מעל 200K ק"מ והדבר היחיד שהתקלקל היה הווסת. לצערי הוא הוחלף במשופץ (פעמיים) וזה ממש לא כמו המקורי.

בארץ מתקינים ווסת חליפי (מזבלה) שגורם לאלטרנטור להתנהג כמו במכוניות של שנות ה 80: סיבוב הגה בסרק מוריד מעוצמת האור באופן מוחשי - ובכלל בסלד נמוך האלטרנטור דיי "עייף".

אם יש לך ניסיון עם אחד מקורי 100% אתה תדע לבטח שגם בסרק וגם בסלד ביניים, המתח נשאר יציב ולא נצפות תופעות של ירידת מתח (ירידת עוצמה תאורה בלוחות המידע בתוך הרכב).

יש לי אחד כזה 150A שירד מברלינגו שכל הבעיה שלו היתה: פולי קלאץ' שהתפרק. זה אלטרנטור מקורי של 300,000 ק"מ ולא שופץ מעולם.

קניתי לו חלקים (את כל הבוקסות המיוחדות לפתיחה של הפולי קלאץ') אבל נעצרתי בשלב שבו הגיע פולי קלאץ' לא נכון מ EBAY - ומאז הוא באיחסון.

ב YOUTUBE יש מדריכים מעולים ומפורטים ברמות לא רגילות של שיפוץ אלטרנטור כזה.

שיפוץ אלטרנטור הוא הרבה יותר מורכב ממה שנראה - אבל ברוב המקרים החלפה של החלקים התקולים ובדיקה בסיסית לקיימים מחזירה אותו לחיים של עוד כמה שנים טובות לפחות. נכון, אין לאף אחד בבית ציוד מקצועי לבדיקה של כזה מכשיר (כמו שמרק ציין בעבר) - וגם היה לנו דיון ארוך בנושא הזה - אבל גם באופן חובבני אפשר להגיע לתוצאות לא רעות בכלל.

המלצה שלי:

אם אתה רוצה תוצאות לעבודה שלך - קודם תשיג ווסת מקורי ! כל השאר - קל להשיג.

בלי זה - לא הייתי מתקדם (ובכלל, אם הווסת תקין והפחמים גמרו קריירה - הייתי מחליף פחמים ומנסה לעשות לו החייאה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...