Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב ביקש לרכוש לו מגבר עד 500 שקל.

מצאתי באינטרנט מגבר של Crunch PZx1000.4 או דגם PZx2000.4 מחו"ל מeBay.

רכב הונדה סיוויק מקדימה התקנתי לו זוג Morel מקדימה ומאחור Pioneer דגם 6 על 9 TSA6985 .

האם מגבר של חברת קראנץ׳ הם טובים?

האם צריך לשלם מכס על מגבר שמחירו 75 דולר ?

האם יש דגם שקיים בארץ בתחום מחירים עד 500 שקל שהוא מומלץ?

תודה.

פורסם

ציוד יד שניה, ממש כאן בפורום, יתן תמורה טובה בהרבה:

אם עדין זמין, הריינבואו beat4 מפה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?615083

כתלות בגמישות שני הצדדים, מגבר בוסטון אקוסטיקס: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?602707

גם ידרוש גמישות מסויימת, מגבר JBL ותיק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?621747

פייבוריט הפורום לפני כמה שנים טובות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620033

עוד JBL אחד: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620175

אינפיניטי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620706

חדש, בארץ וקרוב יחסית לתקציב, מעיון אונלייני, אולי רק פיוניר GM-A6604 וזאפקו ST-4B.

פורסם

תודה רבה על תגובה.

חבל שלא התייחסת על דגם של מגבר לדוגמה זה

גם מגבר של פיונר הוא חלש יחסית בהספק לדגם 2000 של קראנץ׳.

האם יש לך ניסיון עם החברה? כי מפרטי הם ממש חזקים וזולים כלומר תמורה מצויינת עם מסתכלים Design to cost

ובנוסף רציתי לדעת האם לוקחים מכס על מגבר שמחירו 75 דולר בeBay?

תודה שוב.

פורסם (נערך)

הנתונים של מגברי קראנץ' ומותגים אחרים מבית מקסוניקס הינם נתוני מקסימום שאינם מאומתים ע"י שום דבר בערך וגם חסרי משמעות ביחס להספק RMS (נומינלי). אין לדעת מה ההספק האמיתי שלהם. וההספק RMS שלהם בכלל לא מפורסם.

(

עם דגם אחר שמספק בערך רבע מההספק שכן מוצהר).

גם אם נלך לפי הכלל אצבע של הספק כולל לפי 10 כפול ערך הפיוז החיצוני (עבור מגבר קלאס A/B), נגיע ל-300W לכל היותר (לפי הפיוז בערך 30A שמופיע שם בתמונה). זה בערך 75W לערוץ. וגם זה כנראה רק ב-2 אוהם. כלומר ב-4 עוד פחות.

ענין המכס עלה מספר פעמים. בצע חיפוש או כנס לאתר המכס. זה מאוד ברור.

בקצרה, עד 75$ לא אמורים לקחת (גם אם מחיר המשלוח גורם למחיר הכולל לעבור את הסכום, ובתנאי שהתמחור שלו מופיע בנפרד).

מעבר לזה, צפה ל-34.6% מס כולל על מלוא הסכום כולל המשלוח.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לגבי הספק RMS הם כן נותנים נתונים לדוגמה למגבר של 1000 ווט הספק RMS הוא משהוא כמו 150 ווט לערוץ שזה יפה מאוד.

מגבר 2000 ווט מגיע ל250 ווט ל 4 ohm.

לפי מה שאני מבין יש מספר פיוזים שהם לכל ערוץ בנפרד.

לגבי חישוב הספק קשה להגיד כי לא יודע כמה מתח וזרם מגבר מסוגל לדחוף פאר ערוץ ללא עיוות.

פורסם (נערך)

תראה לי מקור רשמי שמציין את הנתונים ב-RMS (ולא, מה שכתוב באתר sonicelectronix לא רלוונטי).

חוברת הוראות, כמו בסרטון, מציינת הספק MAXX שזה אפילו לא MAX. :?

באתר שלהם, לא מצוין מה יחידת המידה למעט וואטים.

כאמור, כלל אצבע להספק כולל שהמגבר מסוגל לו, במקרה דנן הוא בערך פי 10 מערך הפיוז/ים הנקוב.

החישוב הוא לפי 70% יעילות מקסימלית של מגבר בקלאס A/B, ו-14.4V כשרכב מונע.

אם יש פיוז בודד של 30A (שוב, לפי התמונה בלינק שצירפת), אז 30x14.4x0.7 שווה 300W. וזה ההספק הכולל שהמגבר מסוגל לספק.

חלק את ההספק ל-4 ערוצים, יצא 75W לערוץ. סביר שהם מתקיימים בהתנגדות הנמוכה ביותר שהמגבר יציב בה, להלן 2 אוהם.

בעבודה בהתנגדות גבוהה יותר, ההספק ירד.

כל זאת בהנחה והם באמת שם כדי לבצע עבודה. כבר ראיתי מגברים (יש

למגבר לאנזר) שיש לכאורה פיוז כפול, אבל אחד מהם בכלל לא מחובר ללוח. :shock:

אתה רוצה להאמין לפרסומים שלהם, תפאדל. ביקשת עזרה, סיפרתי לך את הסיפור ונתתי אלטרנטיבות עדיפות לטעמי.

רוצה לקבל, טוב. לא רוצה, גם טוב. לא כסף שלי. :wink:

מוזמן לעשות חיפוש נוסף לגבי מגברים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הי

באתר של יצרן רשום וגם מצולם תמונה של מגבר עם 2 פיוזים של 30 אמפר,סביר מאוד שמגבר מסוגל לדחוף לפחות 75 ווט או יותר נטו לערוץ שזה גם יפה מאוד .

מגברים אחרים של חברות אחרות לפי לינקים ששלחת לצערי לא מתכנסים לתקציב של 500 שקל והם משומשים ורובם מתקרבים לאלפיה ולא בטוח שביצועיים שלהם טובים בהרבה והספק שלהם חזק יותר מאשר מגבר של קראנץ׳ שמוגדר 2000 ווט כי אני מדבר על דגם Pzx2000.4

אין הרבה יצרנים של דרגות הספק וכולם משתמשים באותם טרנזיסטורים וטכנולוגיה והכל מייצרים בסין בגלל זה תחרות קשה מאוד ומחירים זולים היום שמות לא מדבר אלי.

אתן לחבר להחליט מה להזמין,יש מצב שנזמין דגם 1000.4 במחיר של 74 דולר הרי זה כלום כסף למגבר חדש או דגם חזק יותר ב90 דולר לדגם 2000.4 .

בכל מקרה תודה רבה על זמנך ועזרה.

פורסם (נערך)

עדיף להוסיף את המאה שקלים הנוספים ולקנות את הריינבואו, מגבר מעולה(כל עוד הוא במצב טוב) במיוחד במחיר הזה

עריכה אחרונה על ידי saharmen
פורסם

אלצ'קו, מה אני אגיד לך. שכנעת אותי. :roll:

טוב, לא באמת. אבל נשמע שאת עצמך כן.

הסברתי לפחות פעמיים שהנתון שהיצרן מפרסם הוא חסר על ערך. הוא איננו נתון RMS.

זה כלום כסף כי אין למגבר "משקל" תרתי משמע.

אגב, גוגל לא מוצא לי את הדגם שאתה מצין, PZX2000.4. אם תוכל לשים לינק אליו במקום למגברים אחרים שלא רלוונטים מבחינתכם, אודה.

פורסם

הי

דגם 2000 4 ערוצים קיים באתר שלהם.

מצד שני ראיתי מספר דגמים של חברות ידועות כמו בוס ופיונר אפילו כבר נעול על דגם שהמלצת של פיונר במחיר של 579 שקל בארץ. דגם פיונר 6604

חבר שלי לא מבין גדול במגברים אבל שם לי גבולות בכסף.

עלה על פרק מגבר נוסף של בוס דגם 4 ערוצים הספק 1800 ווט פיק.

ניתן לרכוש אותו ב74 דולר פלוס 50 דולר למשלוח.

השאלה מה עדיף פיונרgma-6604 בארץ או Boss R4004 מחו"ל?

פורסם

מן הפח אל הפחת.

עם מגברי בוס המצב עוד יותר גרוע מאשר קראנץ' לדעתי. הם גם רוכבים במידה מסויימת על הבלבול בין Boss ל-Bose.

מגברים לא אמינים במיוחד וגם הנתונים שהם מציגים אינם אמינים במיוחד.

אני ממשיך להעדיף אחד המגברים שנתתי אליהם לינקים קודם.

פורסם

TOMֹֹ_ֹ22 - הבנתי ,תודה על הכל

החלטנו לרכש מגבר של פיונר 6604 ,למעשה מה שהמלצת בהתחלה.

ברגע שנרכוש נתקין ותקבלו עידכון איך שומעים.

רב תודות על תשובות לכולם.

פורסם

אישית הייתי מעדיף את הריינבואו או את ה-GTO1004 מיד שניה (וגם את הבוסטון. אבל בשביל זה נדרשת כאמור גמישות בילטרלית).

אבל גם הפיוניר יספק. העיקר שתבוצע התקנה ראויה.

פורסם

חבר רוצה חדש עם אחריות לא רוצה להתעסק עם יד שניה או גנובים. אשמח אם משהוא יודע איפה ניתן להשיג דגם של פיוניר 6604 בזול.כרגע מחיר בחנות אלכסנדר הכי זול.

תודה מראש.

• תוכן חדש...