Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטויות בלי סוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה נושא מאוס וטחון אבל מה לעשות....אני עדיין מהרהר...

אני מתכוון לקנות אופנוע ראשון והמועמדים הם הKLR250 או הXT350/500 בנוסף אני מתלבט לגבי הER500 ששונה מהותית מהקודמים. האופנוע אמור לשרת אותי ככלי עיקרי ביום יום(30-40 ק"מ) ובנוסף נסיעות סופ"ש בינוניות עד 100-200 ק"מ פעם ב....המחשבה היא גם לטייל קצת בשטח מדי פעם (לא לנתר באויר אלה להגיע לנקודה ולפתוח גזיה לקפה).

השיקולים הם כלי שיאפשר כניסה "קלה" בעיקר ללמוד לרכב. לא מחפש להשתולל אלה קודם ללמוד את הבסיס וכמו כן אמינות חיסכון וכו'. הנטיה היא דווקא לKLR שמצטייר כמועמד המוביל. העניין הוא שאני לא יודע אם הוא יתאים לי לגובה (170) ואם הוא יסתדר עם העליות בירושלים (טווחים קצרים) לפי מה שראיתי עד כה הוא לא נחשב מבוקש בקרב מתחילים יש סיבה "חשודה"? למרות חיפוש בפורום וברשת לא מצאתי מספיק מידע עליו לטעמי מי שיוכל להרחיב תבוא עליו הברכה.......

פורסם

אני מתכוון לקנות אופנוע ראשון והמועמדים הם הKLR250 או הXT350/500 בנוסף אני מתלבט לגבי הER500 ששונה מהותית מהקודמים. האופנוע אמור לשרת אותי ככלי עיקרי ביום יום(30-40 ק"מ) ובנוסף נסיעות סופ"ש בינוניות עד 100-200 ק"מ פעם ב....המחשבה היא גם לטייל קצת בשטח מדי פעם (לא לנתר באויר אלה להגיע לנקודה ולפתוח גזיה לקפה).

השיקולים הם כלי שיאפשר כניסה "קלה" בעיקר ללמוד לרכב. לא מחפש להשתולל אלה קודם ללמוד את הבסיס וכמו כן אמינות חיסכון וכו'. הנטיה היא דווקא לKLR שמצטייר כמועמד המוביל. העניין הוא שאני לא יודע אם הוא יתאים לי לגובה (170) ואם הוא יסתדר עם העליות בירושלים (טווחים קצרים) לפי מה שראיתי עד כה הוא לא נחשב מבוקש בקרב מתחילים יש סיבה "חשודה"? למרות חיפוש בפורום וברשת לא מצאתי מספיק מידע עליו לטעמי מי שיוכל להרחיב תבוא עליו הברכה.......

לגבי ה-KLR:

יופי של אופנוע. אחד כזה טחן שנתיים בשטח איתנו ונמכר במצב חדש.

מושב נוח ונמוך, יתאים יופי לגובה שלך, מנוע מתקדם ואמין מאד (קירור מים, גל זיזים כפול), קל להתנעה וקל לטיפול עצמי. יכולת שטח לא רעה בכלל - הכלי שוקל רק 116 ק"ג.

רכיבות של 100-200 ק"מ לא יהיו תענוג גדול אך אפשריות בהחלט. הבחור שלנו עשה גם (הרבה) יותר מזה בדרך לטיולי שטח ועמד בקצב של כל השאר.

הכלי לא מבוקש אך אין מה לחשוש - הוא הוכיח את עצמו מעל ומעבר. אפשר לקנות כלי שמור בגרושים ויש אחד כזה למכירה - של אשת הדוקטור.

כאן:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=47217963

את יכולות השטח שלו תוכל לראות בגלריות גלבה אם כי הבחור שרכב עליו קצת הגזים - מסלולי אנדורו וכו'. לכלי זה לא הזיז.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

לדעתי כדאי שתתן את הדעת על DR350 לא במקרה הוא כל כך סחיר ומבוקש. הוא מעולה בשקט ומתחילים וגם קצת אח"כ, אין לא בעיה לנסוע מרחקים, כמו שהגדרת, בכביש (יחסים לדו"ש מהנפח היחסי שלו).

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

תודה על המידע ...רוב הרכיבות יהיו קצרות ובעיקר בכביש. על טוילי שטח אני מדבר לעיתים לא תכופות וגם בהם מדובר בטיולי שבילים רגועים ולא טחינת סלעים.......

אם מישהו יכול לתת לי הערכת עלויות של ביטוח ואחזקה וכו' לסדר גודל של 1000 1200 ק"מ בחודש?

עניין אחר אך לא פחות מבוטל הוא הציוד שמסביב ...כמו שיש אופנועי דו"ש האם יש ציוד דו"ש? כלומר קסדה יש לי ודי טובה כנ"ל כפפות עור לא רעות. אני מתלבט לגבי מעיל (כלומר ברור שאקנה רק איזה מומלץ?) כנ"ל לגבי חגורת גב ומגפיים. מכל מה שסקרתי עד עכשיו הם מתחלקים או לכביש או לשטח האם יש משהו שחי טוב בשני העולמות?

אגב התקציב לאופנוע +ציוד הוא כ20,000+/-(יש קסדות כפפות שרשרת וכיסוי לשמחתי בירושה)לא כולל ביטוח שישולם בנפרד.

ושוב מי שרוצה להוסיף מידע ולהרחיב מוזמן.

פורסם

שקלתי אותו ו"מעלותיו הידועות בציבור" אכן נלקחו בחשבון אבל הכלי אמור להיות כלי כביש בעיקרו (ביחס של 80%-20% ) והDR נראה לי פחות הולם למשימה למרות היתרונות שהוא נותן בשטח. אני עדיין מתלבט אל מול הXT. דבר נוסף שמרחיק אותי מהDR לצערי היא החיבה הגדולה שרוכשים לו "אנשים" שרצוי שלא היו נושמים אויר צח כשיצאו מבטן אמם.......במיוחד באזור שבו אני גר.......

פורסם
תודה על המידע ...רוב הרכיבות יהיו קצרות ובעיקר בכביש. על טוילי שטח אני מדבר לעיתים לא תכופות וגם בהם מדובר בטיולי שבילים רגועים ולא טחינת סלעים.......

אם מישהו יכול לתת לי הערכת עלויות של ביטוח ואחזקה וכו' לסדר גודל של 1000 1200 ק"מ בחודש?

עניין אחר אך לא פחות מבוטל הוא הציוד שמסביב ...כמו שיש אופנועי דו"ש האם יש ציוד דו"ש? כלומר קסדה יש לי ודי טובה כנ"ל כפפות עור לא רעות. אני מתלבט לגבי מעיל (כלומר ברור שאקנה רק איזה מומלץ?) כנ"ל לגבי חגורת גב ומגפיים. מכל מה שסקרתי עד עכשיו הם מתחלקים או לכביש או לשטח האם יש משהו שחי טוב בשני העולמות?

אגב התקציב לאופנוע +ציוד הוא כ20,000+/-(יש קסדות כפפות שרשרת וכיסוי לשמחתי בירושה)לא כולל ביטוח שישולם בנפרד.

ושוב מי שרוצה להוסיף מידע ולהרחיב מוזמן.

הערכות של אחזקה קצת קשה לעשות ( תלוי מאוד באופנוע הספציפי ובאופי הרכיבה שלך) אבל 300-400 לחודש יכול להיות כיוון.

מבחינת ציוד לשטח, ציוד קומפלט עולה באזור3000-4000 לחדש, שרובו הולך למגפיים וקסדה אכותיים שרצוי מאוד שיהיו כאלה למען שלמותך.

בקשר למעיל, מדובר על מעילי אנדורו/קורדורה, טובים לעיר, לקיץ ולשטח (1500 בממוצע).

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

שוב אני מדגיש....תחום השטח הוא לא נרחב...

לגבי סוג האופנוע אני מדבר או על הKLR או הXT ולגבי סגנון....רגוע ...יום יום וטיולים בינוניים בסופ"ש

פורסם
לדעתי כדאי שתתן את הדעת על DR350 לא במקרה הוא כל כך סחיר ומבוקש. הוא מעולה בשקט ומתחילים וגם קצת אח"כ, אין לא בעיה לנסוע מרחקים, כמו שהגדרת, בכביש (יחסים לדו"ש מהנפח היחסי שלו).
הוא (ה-DR) גם יקר וקשה מאוד למצוא אחד לא שחוט. הוא גם גבוה.

לצרכים שלו ה-KLR עדיף לדעתי.

לגבי הציוד:

לפי סדר החשיבות: חובה - מגפי שטח, מגיני מרפקים וברכיים, מיגון לחזה ולגב וכפפות. אל תרד אפילו לשבילים בלי הפריטים הללו. בהמשך כדאי להצטייד בקסדת שטח+משקפי אבק (בעיקר ענין של נוחות), חגורת כליות וכפפות יעודיות לשטח. חליפת שטח נראית יפה אך אין לה כמעט ערך בטיחותי.

ניתן וכדאי לקנות ציוד משומש בגרושים (פרט לקסדה), לפחות בתחילת הדרך. חפש בלוחות תפוז.

מעיל ממוגן יתן פיתרון סביר אך המיגונים פחות מהודקים, אין מיגון לחזה וחם איתו יותר ממיגון שטח. יספיק להתחלה. אחרי זמן מה תרצה לרכוש צבי-צב או חליפת רשת.

יש קסדות דו"ש אך הן יקרות יחסית ולא תרצה לרכב ביומיום עם ג'יפת השטח - מניסיון. מגפי שטח נורמליים יהיו מאסיביים מדי לרכיבת כביש ולא שמעתי על מגפי דו"ש. שים מגף כביש מול מגף שטח ותבין מיד (מספיק לחוש את המשקל).

חגורת גב תהיה טובה לכביש ולשטח אם כי גם כאן תופס ענין הג'יפה.

בהצלחה.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם
שוב אני מדגיש....תחום השטח הוא לא נרחב...

לגבי סוג האופנוע אני מדבר או על הKLR או הXT ולגבי סגנון....רגוע ...יום יום וטיולים בינוניים בסופ"ש

אם זה המצב לך על XT 500 ולא על ה350, יש הבדל גדול מאוד בניהם ולטעמי ה500 הרבה יותר יעיל במיוחד בכביש (פרט לנפח הוא זהה ל600 שנחשב למאוד מוצלח בדו"ש פרקטי), יש לי חבר עם אחד והוא מאוד מרוצה ממנו.

לגבי ציוד חבל לקנות קסדה לשטח במצב שלך, בקשר למגפיים קשה לי להגיד את אותו הדבר.

קנה מעיל קורדורה+חגורת גב+מגני ברכיים ואתה מסודר.

פורסם

לגבי ציוד משומש: את הבסיס (מגפיים+צביצב+כפפות+מרפקים+ברכיים) תוכל להשיג בסביבות אלף שקלים וקצת. את המגפיים, הפריט היקר ביותר, קשה בד"כ למצוא במשומשים מפאת ענין המידות.

אם אתה לא בטוח בהמשך קריירת השטח שלך זו לדעתי אופציה נבונה.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

לדעתי בשל השימוש הדומיננטי יותר בכביש הXT יתן מענה טוב יותר.

מנוע יותר גמיש וחזק,משמע "שרידות" טובה יותר בכבישינו ה"ידידותיים".....

כמו כן יוכל לקחת אותך בבטחה ל"נקודת הקפה".....

פורסם

תודה על כל התשובות...לא שאני פחות מתלבט אבל קצת התבהרו דברים...

אני רק רוצה למקד את העניין שרוב הזמן אהיה בכביש והרעיון להתמקד בדו"ש הוא כי הגיוני לי יותר כמתחיל ללמוד על דו"ש קל (ולכן הXTהגדול קצת מרתיע) וטיולי השטח הם בונוס נחמד לעובדה שאני מתחיל עם דו"ש. על כל אלה נוסיף את העלויות הזולות יחסית לכן התעמקות לעולם השטח בשלב הזה לא תהיה ...רק אחרי שאצבור הבנה מספקת לאן אני הולך עם אופנועי אחליט על כיוון מסויים ינתיים אני די רוצה כולבויניק (איום ככל שזה נשמע)

מבחינת ציוד אני בעיקר מחפש דגמים למעילי קורדורה רב תכליתיים(בסביבות ה1000) שיתאימו לכביש מגפיים לשימוש כביש כהתחלה ואולי גם משהו פשוט לשטח....שאר המגינים נשמע לי הגיוני לקנות משומש לאור השימוש הלא תכוף שיעשה בהם.....

כל העניין רק מעלה את המחשבה שבהמשך כשנעשים קצת יותר ממוקדים צריך בעצם סטים כפולים לכל דבר....אלוהים כמה כסף...לעזזל למה הכל יקר כל כך אי אפשר להנות פה קצת בלי לשחוט את הכיס?

פורסם
תודה על כל התשובות...לא שאני פחות מתלבט אבל קצת התבהרו דברים...

אני די רוצה כולבויניק (איום ככל שזה נשמע)...

כל העניין רק מעלה את המחשבה שבהמשך כשנעשים קצת יותר ממוקדים צריך בעצם סטים כפולים לכל דבר....אלוהים כמה כסף...לעזזל למה הכל יקר כל כך אי אפשר להנות פה קצת בלי לשחוט את הכיס?

אל תרגיש שאתה "מתפשר" במשהו - אתה עושה את הצעד הנכון ביותר לתחילת דרכך הדו-גלגלית.

אכן, אם תתמקד בשטח תרכוש לבסוף סט נפרד. לא נורא, בשימוש סביר הפריטים מחזיקים שנים רבות ואין כמו לזרוק את ציוד השטח המאובק במרפסת ולהיכנס למחרת למדי ה-א' הנקיים.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

אגב...מה השנתון האחרון של KLR (מופיע רק ב99) ומה של XT ? יש דגמים בסגנון דומה תואמים שהחליפו אותם.?

מה המחירון הראלי לאור מצב השוק לכלי במצב סביר וטוב לעומת מה שהמחירונים מציגים....נראה לי כי כל קשר בין מחירונים רשמיים שמתפרסמים והמציאות הוא מקרי ביותר......

פורסם
אגב...מה השנתון האחרון של KLR (מופיע רק ב99) ומה של XT ? יש דגמים בסגנון דומה תואמים שהחליפו אותם.?

מה המחירון הראלי לאור מצב השוק לכלי במצב סביר וטוב לעומת מה שהמחירונים מציגים....נראה לי כי כל קשר בין מחירונים רשמיים שמתפרסמים והמציאות הוא מקרי ביותר......

לדעתי הוא לא יוצר אחרי 99 כנראה שלא היו קופצים רבים.

האפשרויות שלך הם רק XT 350/500

וה-DR350, שממש לא כולם במצב גרוע, חבר שלי חיפש היטב וראינו לא מעט במצב סביר פלוס יחסית למודלים שלהם.

• תוכן חדש...