Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שבדורינו, הרבה יותר קל להתקדם בזיג-זג (כלומר לעבור ארגון ולהתקבל לתפקיד יותר בכיר מזה שאתה עוזב).

יש בזה אמת, אבל עובד צריך לדעת לזגזג בחוכמה ולא להפוך לעוד אחד שמגיע ואחרי שנה זז למקום אחר. אנשים כאלה יש כמו זבל ותכל'ס הם לא באמת מתקדמים. הזגזוג יוצר אשלייה של התקדמות, אבל זו בסך הכל אשלייה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיוון שלמדתי וחקרתי המון את נושא התעסוקה בארגונים והתרבות הארגונית אני יכול לומר לך דבר אחד,

אלו שמתקדמים בארגונים (הינם ברוב המוחלט!!) אלו שהיכולת הבינאישית שלהם גבוהה ומקושרים לדרג גבוה מהם.

בנוסף, המחקרים מצביעים שאין קשר ישיר בין רמת המקצועיות לקידום, משמע, עובד מצטיין לרוב לא יקודם, אלא עובד שמקורב להנהלה יקודם על פניו.

כלל אצבע,

תרצה להתקדם?

תתחיל להתחבר להנהלה מעלייך..

זה יעבוד.

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם
בנוסף, המחקרים מצביעים שאין קשר ישיר בין רמת המקצועיות לקידום, משמע, עובד מצטיין לרוב לא יקודם, אלא עובד שמקורב להנהלה יקודם על פניו.

Footnotes are your friend!

בכל אופן, צריך להבדיל בין "מקורב" להנהלה, לבין "אותו 'טיפוס' כמו הטיפוסים בהנהלה."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הזגזוג יוצר אשלייה של התקדמות, אבל זו בסך הכל אשלייה.

אם הבן אדם לא מקצועי, בסוף יאכל אותה.

אבל אם יש בו אפילו קצת מקצועיות וגישה, תוך 3-4-5 תפקידים יכול להיות סמנכ"ל.

משכנתא זה קל

פורסם

סמנכ"ל של מה?

כי גם אני יכול להיות CPO או VP Product של סטארט-אפ שכולל שניים וחצי אנשים. יש הבדל בין זה לבין חברה מוסדרת וגדולה.

כבר ראיתי מפתחים ש"קפצו" להיות CTO ורואי חשבון שהפכו פתאום ל-CFO, אבל יש C לבל של חברה אמיתית, ו-C לבל פרטצ'י שלא הייתי נותן לו לנהל מכולת שכונתית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

של סטארט-אפ שכולל שניים וחצי אנשים שבו: א. המשכורת בהתאם לתפקיד. ב. התפקיד הוא אחלה מקפצה במקרה של "כשלון", כי התפקיד הבא יהיה גם הוא של סמכ"ל ועלול להיות בחברה מוסדרת וגדולה.

אגב, מי קבע שחייבים לעבוד בחברה מוסדרת וגדולה?

משכנתא זה קל

פורסם
כיוון שלמדתי וחקרתי המון את נושא התעסוקה בארגונים והתרבות הארגונית אני יכול לומר לך דבר אחד,

אלו שמתקדמים בארגונים (הינם ברוב המוחלט!!) אלו שהיכולת הבינאישית שלהם גבוהה ומקושרים לדרג גבוה מהם.

כלל אצבע,

תרצה להתקדם?

תתחיל להתחבר להנהלה מעלייך..

זה יעבוד.

לא יודע מה ואיפה חקרת ולכן אשמח לשמוע אםהמסקנות הונפקו על סמך מחקרים בארגונים סטייל אינטל וטבע או אירגונים סטייל נמל אשדוד ומכס ישראל?

בנוסף, מעניין על סמך אילו שאלונים הונפקו המסקנות האלה, מה, אנשים אשכרה מודים שקודמו כי הם לא מוכשרים אבל מלקקים לבוסים?

קשה מאוד לקפוץ מחברה קטנה לגדולה.

ואדקדק עוד יותר, "מחברה קטנה שפשטה את הרגל בזמן שאתה סמכ"ל שקר כל שהוא".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אומרים במילים יפות, בולשיט יכול להביא אותך לצמרת אבל לא להשאיר אותך שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמובן אפשר לעבור דרך כמה חברות בינוניות בין לבין.

אני מכיר מנהל פרויקט שנהיה מנכ"ל (של האגף הישראלי בחברה בינלאומית) בצעד אחד (הפרויקט נהיה סטרטאפ שאח"כ נרכש).

מכיר גם מהנדס צעיר שנהיה ראש מחלקה תוך כמה חודשים וכעבור שנה-תיים עבר למתחרים כראש תחום (חברה בטחונית ענקית ומתחרתה).

מכיר מהנדס שעבר למנהל ייצור בחברה אחת כדי לקפוץ להיות מנהל מפעל בחברה שמתחרה בחברה הראשונה בה היה מהנדס (כבר הספיקו להעיף אותו כי גם בתור מהנדס הוא לא היה משהו).

דוגמאות של זיגזוג+יותר מזל משכל לא חסר.

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מהניסיון המועט שלי, ואני מדבר עכשיו על ניהול זוטר ולא מנכ"לות (קרי - מנהל מחלקה נניח),

דווקא בחברות קטנות שבאמת יש רצון אמיתי של כולם שהחברה תצליח אז דווקא האנשים המקצועיים יקודמו.

מהניסיון שלי עם חברות גדולות (אחת מהן גם הוזכרה פה כבר בשרשיר כדוגמה לאחת מהגדולות), כמה שתעלה יותר למעלה (שוב, במסגרת הניהול הזוטר) ככה תיתקל באנשים פחות מוצלחים טכנית ויותר פוליטיקאים.

פורסם

צריך להיות בשילוב מסוים של מקצועיות ויחסי אנוש טובים. אני לא מאמין שלהיות שחסבק של הארגון יקדם אותך גבוה, אלא להיות ענייני בעבודה ולהיות חבר לעבודה.

אחד הדברים הכי חשובים במקום עבודה הם האנשים. אתם חיים עם אותם אנשים למשך תקופה ארוכה ביחד (8 וחצי שעות זה לא קצת זמן ביום).

פורסם
מהניסיון המועט שלי, ואני מדבר עכשיו על ניהול זוטר ולא מנכ"לות (קרי - מנהל מחלקה נניח),

דווקא בחברות קטנות שבאמת יש רצון אמיתי של כולם שהחברה תצליח אז דווקא האנשים המקצועיים יקודמו.

מהניסיון שלי עם חברות גדולות (אחת מהן גם הוזכרה פה כבר בשרשיר כדוגמה לאחת מהגדולות), כמה שתעלה יותר למעלה (שוב, במסגרת הניהול הזוטר) ככה תיתקל באנשים פחות מוצלחים טכנית ויותר פוליטיקאים.

יש בזה משהו. בחברות קטנות אין זמן לשטויות וישארו (וגם יקודמו) רק אנשים חזקים. בחברות גדולות יש הרבה יותר זמן ומקום לפוליטיקה קטנונית.

פורסם

לחברה קטנה משתלם להיכנס כשותף כי לעובדים בחברות קטנות בדרך כלל אין לאן להתקדם וכאשר החברה תגדל ינחיתו מישהו מבחוץ מעל הראש של העובד הוותיק.

• תוכן חדש...