Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיון הדל שלי בתעסוקה הראה לי שאתה יכול להיות העובד הכי מצויין שיש, כול עוד אין לך "חיבור" עם המנהל(לא מדבר על כסאח, אלא על פשוט חוסר כימיה מעבר לענייני עבודה). אין לך שום סיכוי לתקדם(כול עוד הקידום תלוי במנהל הנ"ל)

סתם רציתי לדעת, האם אתם הצלחתם להיות מקודמים איכשהו רק על בסיס מקצוע, למרות קשר בינוני עם המנהל?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שבדורינו, הרבה יותר קל להתקדם בזיג-זג (כלומר לעבור ארגון ולהתקבל לתפקיד יותר בכיר מזה שאתה עוזב).

משכנתא זה קל

פורסם
הנסיון הדל שלי בתעסוקה...

כפי שאמרת,הנסיון שלך דל.

אם אתה מקצועי בעבודה ומגדיל ראש ועונה על הקריטריונים לקידום, אין סיבה שלא תקודם, גם אם אתה לא סחבק של הבוס.

לא רק שלא הכל מושחת, אפילו ההפך!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אשאל אותך ככה - בתור אחד שלא כ"כ מתחבר עם אנשים, היית באמת רוצה משרה ניהולית?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא ניסיתי מעולם משרה ניהולית, ככה שאני לא יודע.

יש כול מיני שיטות ניהול. לא בהכרח הסחבק המוחצן שיודע לשעשות סמול טוק זה בהכרח המנהל היחיד שיכול להיות.

ותודה באגירה על המענה.

פורסם
כפי שאמרת,הנסיון שלך דל.

אם אתה מקצועי בעבודה ומגדיל ראש ועונה על הקריטריונים לקידום, אין סיבה שלא תקודם, גם אם אתה לא סחבק של הבוס.

לא רק שלא הכל מושחת, אפילו ההפך!

בתור מישהו עם נסיון תעסוקתי לא קטן (מעל ל-10 מקומות עבודה ב-15 שנה מאז נכנסתי לשוק העבודה), אני נאלץ לחלוק עליך. גם אם אתה סופר דופר מקצועי, צריך עוד איזה משהו אקסטרה כדי לקבל קידום (בין אם תפקיד בכיר יותר או שכר גבוה יותר). that being said, אני מתכוון כמובן מבלי ליזום שיחה על הנושא ולנסות לשכנע למה מגיע לך עוד שקל לשעה כאילו שאתה מנסה להסביר לאמא של עולל רך שזה ממש ממש בסדר שהיא תתן לך לאכול את הילד שלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברור שזה לא סוג יחיד של מנהל. זה גם סוג מאוד גרוע של מנהל.

אבל אני יודע את זה על עצמי - אני לא מתחבר עם אנשים, לא רוצה אחריות על אנשים, לכן הייתי רוצה להתקדם מקצועית אבל לא ניהולית.

ולהתקדם מקצועית אני מאמין שכן אפשר רק על בסיס עבודה והתמקצעות. אם לא במקום נוכחי, אז אומרים יפה שלום, מעדכנים קו"ח וממשיכים הלאה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הנסיון הדל שלי בתעסוקה הראה לי שאתה יכול להיות העובד הכי מצויין שיש, כול עוד אין לך "חיבור" עם המנהל(לא מדבר על כסאח, אלא על פשוט חוסר כימיה מעבר לענייני עבודה). אין לך שום סיכוי לתקדם(כול עוד הקידום תלוי במנהל הנ"ל)

סתם רציתי לדעת, האם אתם הצלחתם להיות מקודמים איכשהו רק על בסיס מקצוע, למרות קשר בינוני עם המנהל?

איזה יופי של שאלה שאלת. אני בדיוק במצב שלך. ואני חושב שאין הרבה סיכוי להתקדם.

אבל זה תלוי מאוד במנהל. המנהל הקודם של המנהל שלי, היה מודד אנשים מקצועי נטו וידע להעריך מקצועיות.

זה שהגיע אחריו, מקודמים אצלו רק כאלו ש"קרובים לצלחת", אלו שהוא אוהב.

בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה תלוי בהרבה גורמים, כמו סוג העבודה והאנשים שאיתך. מהניסיון הדל שלי, כשאתה טוב משמעותית משאר העובדים במה שאתה עושה בעבודה, המנהל מתחיל לחבב אותך גם אם אתה טיפוס של אנדרואיד והוא בקטע של אייפונים. העניין הוא שלא תמיד אפשרי להיות טוב משמעותית מכל האחרים, במיוחד בעבודות שלא מקבלים אליהן כל מי שיש לו דופק. לפעמים במצבים כאלה הלקקנים הם אלה שמתקדמים כי העובדים החרוצים עסוקים מדי בלעבוד. יש מנהלים שמזהים את זה, יש שאוהבים ליקוקים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש ויש.

יש מנהלים שמקדמים אנשים לפי מקצועיות.

יש מנהלים שמקדמים דווקא אנשים שלא קרובים אליהם "חברית" כדי שלא ייראו בהכרח כנותני עדיפויות לפי קשרים חברתיים.

ויש מנהלים שדואגים רק לחברים שלהם.

אגב, זה מאוד תלוי באופי הארגון. אם מדובר בארגון קטן ולא סופר מסודר, זה יכול להיות כל אחד מהשלושה. אם מדובר בארגון גדול ומאוד Strict אז יש ככל הנראה פחות מקרים של קידומים לפי סחבקיות עם הבוס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ובהמשך לדבריו של רוני, מנהלים היום בכל דרג נמדדים בביצועים של המחלקה אוךתה הם מנהלים (אני מדבר על מקום עבודה גדול ומודרני, לא על מסגריה של 10 פועלים באזור תעשיה), מנהל שממנה קידומים לפי סחבקים הוא לא רק אידיוט, אלא גם מהר מאוד יזומן לשיחה על הירידה בביצועי המחלקה שלו.

זו גם הסיבה שטענתי מההתחלה שבמרבית החברות הגדולות היום, קידומים הם ענייניים ולא סחבקיים (למרות שזה בהחלט עדיין קיים, במיוחד במקומות שביצועי העובד הם לא באמת ביצועים מדידים כמו, סתם לדוגמא, עו"ד שמאוד ברור לראות בכמה תיקים ניצח ובכמה הפסיד).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לחפש תשובה גנרית לשאלה שלך, זה פשוט להסיר מעצמך כל אחריות לקריירה שלך.

המון תלוי ארגון ותרבות ארגונית.

קשרים תמיד יכולים לעזור להתקדם, אבל אם אתה טמבל זה לא יעזור לאורך זמן. הקשרים גם יחליפו תפקיד, ואז הטמבל יהיה הראשון שנבעט.

זכותו של מנהל להחליט את מי הוא מקדם, ולעובדים אין כל כל המידע על מנת לשפוט את ההחלטה, ואז הכי נוח, חמים, ומנחם זה להגיע למסקנה "הוא מקורב / מלקק לבוס" וכד'. כמו להפליץ בחרמונית. העולם מתקדם ואתה נשאר להתבשל עם הסירחון שלך.

קח אחריות על החיים שלך ואל תחפש משתנים חיצוניים. הם תמיד יהיו קיימים אבל אתה כמעט ולא יכול להשפיע עליהם. אתה יכול להשפיע על המקצועיות שלך ועל התרומה שלך לארגון בו אתה פועל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני חושב שצריך לשאול למה אין לעובד ״כימיה״ עם ההנהלה. אם זה אישי לחלוטין, אז אין שום הכרח שזה יפגע בקידומו.

אבל לארגונים יש גם אופי או צביון מסוים. אם עובד לא מסתדר עם מעסיקיו בגלל שהוא אינו מתאים ברמה האישיותית לצביונו של הארגון - זו כבר בעיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש ויש.

אני מדבר על מקום עבודה גדול ומודרני, לא על מסגריה של 10 פועלים באזור תעשיה

המון תלוי ארגון ותרבות ארגונית.

צודקים, בתשובה שלי התייחסתי לחיים שלמים של עבודה במסגרות קטנות ומקומות עבודה בהם מי שמחליט על קידומים הוא הבעלים והוא גם זה שמודד את הביצועים וגם נשאר להתמודד עם ההשלכות בסוף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קח בחשבון שלעיתים קרובות העובד המקודם יעבוד (יותר או בכלל) מול המנהל עצמו (למשל במקרה של ראש פרויקט שבוחר ראש צוות חדש), ולכן מנהלים נוטים לקדם לתפקידים כאלה אנשים שהם חושבים שיהיה להם נוח (מבחינה אישית) לעבוד איתם. זה לא אומר שהם מזניחים את הצד המקצועי, אבל גם לצד האישי יש מקום בשיקולים.

• תוכן חדש...