Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בחול, מה כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתכנן לנסוע לספרד ומעניין להשכיר רכב לכמה ימים.

אין לי ניסיון בלהשכיר רכב באירופה.

כמו חשוב שלאוטו יהיה אישור יציאה מספרד לאנדורה והאוטו יהיה יחסית גדול ובעל יכלת לנסועה בשלג.

בנתיים קיבלתי הצעה מסיקסט על group g2 fdar שכלל את Mercedes benz c class ב 500 יורו ל 4 יום כלל הכל, אבל הם לא מתחייבים על הרכב הנל ויכל לספק כל רכב שלפי דעתם הוא באותה קבוצה וממש לא בה לי להתקע אם איזה במוו.

עכשיו כמה שאלות:

1) מה עדיף להשכיר כבר מהארץ או שמה במזומן?

2)מבחינת ביטוח איך מבטלים השתתפות עצמית בחברות אחרות?

3)איזה חברה השכרה מומלצת בספרד?

4)באיזה רכב כדאי לבחור? עיקרונית הרכב צריך לשמש 4 ימים ואם נסעות של איזה 200 קמ התקציב הוא עד 500 יורו עדיף כמה שפחות כמובן, הדרישות שהרכב יהיה נוח אם מקום למזודות בעל יכולת לנסוע במעט שלג. חשבתי גם על איזה SUV ו על איזה Mercedes מה לפי דעתכם כדאי לבחור?

פורסם (נערך)

לא בא לך להתקע עם איזו ב.מ.וו? [emoji15] באמת איום ונורא...

אל תדאג, בקבוצה של הC הגיוני גם שתקבל משהו כמו פאסט וכדומה, כך שכנראה לא תיתקע עם איזו סדרה 3 עלובה חס וחלילה...

אם יש לך דרישה ליכולת נסיעה בשלג אני ממליץ לך בחום לא לשכור (אתה שוכר לא משכיר אגב...) מרצדס או ב.מ.וו או כל רכב עם

הנעה אחורית לצורך העניין.

אם צפוי הרבה שלג לך על הנעה כפולה, ואם שלג קל עד בינוני, גם הנעה קדמית זה בסדר.

כמה מזוודות? כמה אנשים? מאיפה בספרד אתה אוסף את הרכב?

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

2-3 מזוודות, 2 אנשים, מברצלונה לא איכפת לי לנסוע קצת משדה תעופה במונית אם יש מהוא שווה.

יש שלג בינוני באנדורה באתר סקי, אך אני שוכר 4X4 איזה קטגוריה זה?

פורסם (נערך)

אתה צריך להתייחס לשכירת רכב כמו לרכישת רכב:

שני הגורמים העיקריים שישפיעו על בחירתת הרכב הם:

1. צרכים.

2. תקציב.

הדבר הראשון שעליך לבדוק הוא כמה נוסעים יהיו ברכב, מה גילם ומה כמות המטען שיקחו בדרך משדה התעופה ואליו או במעבר בין מקומות לינה.

הדבר השני - תקבך.

אין לך סיבה להתלהב ממותג יוקרתי, בדרך כלל לא תקבל את הדגם ה"מייצג" שמופיע באתר האינטרנט אלה מה שחברת ההשכרה מגדירה כ"שוה ערך" . וה"שוה ערך" הזה יצירתי מאד. כמוכן - כל דגם כזה מגיע עם מבחר מנועים ורמות גימור, ולא מובטח לך איזה מהם תקבל.

למה בכל זאת כדאי לשים לב:

1. אם תקציבך אינו בלתי מוגבל - עדיפות לדיזל. יחסוך הרבה מאד דלק.

2. ביטוח - לשים לב כי המחיר בחברת ההשכרה או התיווך כולל את כל ההרחבות האפשריות. אם לא - ראה את סעיף ההפתעות בהמשך. הביטוחים הנדרשים הם TP ("הגנה מפני גניבה") ו-CDW ("ביטול נזקי תאונה"), וחשוב מאד לרכוש אותם בהרחבה המכסימלית, שכן ההשתתפות העצמית נעה בין 800-5000 אירו, בהתאם לדגם הרכב, המדינה וחברת ההשכרה.

3. אם אתם זוג הזמן משפחתית קומפקטית. שלשה - משפחתית סטיישן. ארבעה - משפחתית גדולה סטיישן. חמישה - ואן 7 מושבים. עליך להביא בחשבון מקום למזוודות, ושוב, החברות יצירתיות מאד בהגדרת מזוודות ותיקים באתרי האינטרנט שלהן.

4. שים לב שבדרך כלל יוצע רכב ידני. רכב אוטומטי נחשב באירופה לפרימיום, ותוספת המחיר יכולה להיות גדולה. כמובן אם יש לך מגבלה ברשיון או ביכולת הנהיגה אין לך ברירה אלא לשכור אוטומטית ולשם תמורת זאת.

5. "הפתעות" - הבטחתי לך סעיף כזה. לפעמים זו הפתעה נחמדה בדמות שדרוג הרכב. אבל בדרך כלל מדובר בהפתעה לא נעימה, כאשר אתה מגיע לדוכן ההשכרה כלקוח שבוי ומגלה שצריך לשלם עוד כמה מאות אירו תמורת נהג שני, נהג צעיר, הרחבת ביטוח וכו'. חפש שרשור שפתחתי לפני כחודש על הרפתקה שהיתה לי בבריסל.

6. דלק - רצוי לשכור בשיטת"מלא - מלא", כלומר מקבלים מיכל מלא ומחזירים מיכל מלא. יש מקרים נדירים בהם יש עדיפות מה ל"מלא-ריק", בתנאי שאתה באמת מחזיר מיכל ריק. אבל זה החריג, עדיף לך לבחור ב"מלא-מלא" ולמלא דלק בתחנה שבשדה התעופה.

7. אקסטרות - בעצם צריך להצטרף לסעיף ההפתעות. אבל פחות בעייתי. GPS מיותר, יש לך טלפון נייד (התקן HereWeGo) והתקן את המפות הרלונטיות. בספרד קנה כרטיס SIM מקומי והתקן עליו חבילת גלישה, ואז תוכל להשתמש במפות גוגל או ב-Waze, ויש עוד יתרונות. צמיגי חורף - אם יש דרישה במקום ובזמן בו אתה שוכר. מושבי ילדים - לפי צרכיך, ואם אינך מביא מהבית.

עריכה:

ראיתי את התוספת שלך.

לצרכים שלך תספיק משפחתית, אלא אם אתה צריך מקום לציוד הסקי.

לא יודע מה הדרישות לצמיגי חורף. חפש באתרים העוסקים בנהיגה בספרד ובאנדורה. רכב עם צמיגי חורף בד"כ עולה יותר.

עצה חשובה - אל תכנס לברצלונה עם רכב. אם אתה שוהה בעיר עם רכב קח מלון בשוליה והכנס לעיר בתח"צ, או שכור את הרכב רק לתקופה בה אינך בעיר. בשכירת או החזרת רכב בנמה"ת יש עמלה מסויימת, בד"כ עדיף לשלם אותה על פני הגררות לשדה בתח"צ או תשלום למונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש נסיון עם HERTZ, אבל שכרתי סיטיגו, ולא מרסדס.

אתה יכול לשכור מרסדס B180, שזה רכב גדול יחסית, בעלות כוללת של 1372 ש"ל כולל כיסוי ביטוחי רחב.

השתתפות עצמית במקרה גניבה/תאונה 1250 יורו. (השתתפות עצמית הכי מופחתת שניתן)

איסוף והחזרה משדה התעופה עצמו.

חופשה נעימה!

פורסם

מספר שנים אני שוכר רכב בקיץ כשאנחנו בחופש כל המשפחה. לרוב זו הקטגוריה של פאסאט sw. פעם אחת קיבלתי סיאט גדולה פעם אחת מרצדס c class כל פעם משהו אחר דומה. בכל מקרה המחיר שכולל הכל אף פעם לא עבר את ה 60 עד 65 יורו ליום השכרה. מדובר על חודש אוגוסט התקופה הכי יקרה בשנה. את כל ההזמנות עשיתי דרך סוכנויות בארץ, לרוב סיקסט היו הכי זולים. הם בין היחידים שנותנים ביטול ולא החזר השתתפות עצמית. ככה אתה טס בראש שקט.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מנצלש בהקשר דומה - צריך משהו מיוחד כדי לחצות את הגבול מאוסטריה בסלובניה? נניח לשכור רכב בקלגנפורט ולנהוג ללובליאנה?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מנצלש בהקשר דומה - צריך משהו מיוחד כדי לחצות את הגבול מאוסטריה בסלובניה? נניח לשכור רכב בקלגנפורט ולנהוג ללובליאנה?

יש צורך לברר בחברת ההשכרה אם הם מאשרים להוציא רכבים למזרח אירופה. בד"כ זה תלוי בחברת הרכבים (מרצדס, אודי לא - פורד וסיאט כן)

לפעמים זה גם יעלה אקסטרה כסף - יש תוכניות בחברות השכרה כמו GO EAST וכאלה

בכל מקרה, אל תחשוב אפילו לצאת מחוץ לגבולות המדינות המאושרות כי יש משדרי GPS ברכבים והכל מנוטר.

פורסם

לא אמורה להיות בעיה בדרך כלל.

כבר שכרתי הרבה פעמים רכב באוסטריה, באינסברוק או בוינה, ויצאתי איתם להונגריה/קרואטיה/סלובניה.

תמיד הודעתי מראש על יעד הנסיעה, לפעמים שילמתי תוספת של 8 יורו לכל יום של השכרה בשביל ביטוח מורחב.

בדרך כלל החברות הזולות חייבו אותי על תוספת ביטוח (Buchbinder או Megadrive), בחברות בינלאומיות לא שילמתי תוספת.

ככלל אני משתדל להתרחק משתי החברות האלו, יש להן מנטליות ישראלית של 'שיטת מצליח' לחפש כל מיני נזקים שנגרמו לרכב, כביכול.

אגב סלובניה, אל תשכח לרכוש אגרת כבישים לסלובניה, תקופת המינימום הוא שבוע, כמדומני, והמחיר הוא 15 יורו.

אם יעצרו אותך ללא תוית האגרה, זה יעלה לך 120 יורו.

פורסם

6. דלק - רצוי לשכור בשיטת"מלא - מלא", כלומר מקבלים מיכל מלא ומחזירים מיכל מלא. יש מקרים נדירים בהם יש עדיפות מה ל"מלא-ריק", בתנאי שאתה באמת מחזיר מיכל ריק. אבל זה החריג, עדיף לך לבחור ב"מלא-מלא" ולמלא דלק בתחנה שבשדה התעופה.

7. אקסטרות - בעצם צריך להצטרף לסעיף ההפתעות. אבל פחות בעייתי. GPS מיותר, יש לך טלפון נייד (התקן HereWeGo) והתקן את המפות הרלונטיות. בספרד קנה כרטיס SIM מקומי והתקן עליו חבילת גלישה, ואז תוכל להשתמש במפות גוגל או ב-Waze, ויש עוד יתרונות. צמיגי חורף - אם יש דרישה במקום ובזמן בו אתה שוכר. מושבי ילדים - לפי צרכיך, ואם אינך מביא מהבית.

כדאי לתת 2 דגשים חשובים!

בנוגע לדלק - לעולם אל תתדלק פול טנק בתוך העיר ובטח שלא באיזור השדה תעופה..תתדלק מחוץ לעיר במחיר מוזל ורק תשלים את הדלק בתחנת דלק בשדה"ת - ההפרשים באירופה משמעותיים!

בנוגע לקליטה סלולרית..קח בחשבון שאירופה זה לא ישראל וקליטה אין בכל מקום..בצרפת בריטניה ואיטליה נתקלתי בהמון איזורים כפריים עם קליטת דור שני בלבד או ללא קליטה סלולרית ברשת המארחת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

נוקנוק - דווקא בערים הדלק יחסית זול, היקר הוא בכבישים המהירים.

יש הרבה מאד מרכזי קניות בקרבת הכבישים המהירים שמשמשים את העיירות הסמוכות, בהם הדלק יותר זול.

בשדות התעופה בהם נקלתי דווקא לא נורא יקר, אולי יש עליהם פיקוח כלשהו. מכל מקום, אני אוהבל לתדלק בעיירה כלשהי ובנמה"ל לבצע רק topping. עם זאת היו לי כמה מקרים בהם תדלקתי רק פעם אחת בטיול (דיזלים עם מיכלים שמספיקים ל-800-900 ק"מ) וזה היה בהחזרת הרכב, במחיר סביר לגמרי. אבל גם כאן, אם נניח שההפרש הוא 20 יורוסנט לליטר ותלדקת 50 ליטר זה סה"כ 10 אירו, מתגמד יחסית לכלל עלות הטיול.

לגבי שירות סלולרי - האתר החביב עלh הוא Wikia , מעודכן ונותן מידע כן לגבי טיב הכיסוי והן לגבי עלויות ותוכניות. עם זאת אתה גם קצת תלוי במי שמוכר לך את ה-SIM, הרבה פעמים לקיוסק יש בלעדיות עפ חברת סלולר מסויימת, עד היום לא התאכזבתי. מצד שני, היו גם מקרים שבהם קניי ישירות בחות של חברת הסלולר או בדוכן שלהם באיזה כלבו או חנות טכנולוגיה גדולה. המוזר ביותר היה בפינלנד שבה בנסיעה ראשונה היה לי סים של Elisa Saunalahti ואכן מחוץ לערים עיקר הכיסוי היה 2G, רק משולי העיר ולתוכה 3G (באותו זמן לא היה לי מכשיר 4G). לעומת זאת בנסיעה ללפלנד שנה וחצי מאוחר יותר היה לי כבר מכשיר 4G לתוכו הכנסתי סים של DNA שהיא הקטנה בחברות הסלולר הפיניות, והיה לי כיסוי 4G מעולה גם בכבישים נידחים, למעשה חוסר כיסוי שלם היה לי רק בטיול למפלים הקפואים, שנמצאים בתוך ואדי די עמוק.

האזהרות לגבי אגרות כבישים תקפות במדינות רבות - אוסטריה, שויצריה וסלובניה ביניהן. לפני הנסיעה כדאי ללמוד על כך במרשתת כיון שבכל מדינה השיטה שונה, והמשותף הוא קנסות כבדים למי שלא שילם את האגרה. הנהיגה בסלובניה יכולה להיות קשה - יש להם שני כבישים מהירים מעולים שחוצים את המדינה בצורת X והמצטלבים בכביש הטבעת של ליובליאנה (המבנה המרובע של המדינה עוזר לכך), אבל מחוץ להם ניסיוני - ב-2012 - הוא שכבישי ההרים יכולים להיות תלולים ומפותלים, נהיגה לא קלה. צד שני האנשים נחמדים והנופים מדהימים, בהחלט טיול מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...