Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכסוך שכנים בגלל על האש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל אתה מניח שיש לך זכות לעשות על האש בסביבה מגורים. שנית, אני חושב שפעמיים בשבוע או אפילו פעמיים בחודש זה שימוש לא סביר. שלישית, אתה מוזמן לעשות כל יום על האש אצלך במטבח. אין לך זכות לפלוש למרחב האישי שלי.

וכן, ריח של עשן ועוד איך נדבק אפילו ממרחק כמה קומות. שכנים שלי מידי פעם עושים על האש במרפסת, אבל אני מבליג כי הם מדליקים מנגל פעם בשלושה - ארבעה חודשים, אבל פעם אחת בגללם נאלצתי לכבס מחדש סל כביסה. אני לא צריך לשבת בבית עם חלונות סגורים (ודרך אגב, ריח של עשן נכנס לבית גם כאשר החלונות סגורים) כי החלטת להיות אגואיסט.

+1

מדינת ישראל זו מדינת שחיים בה הרבה בבונים. שמים פס על החוק וחושבים רק על עצמם. גם אם יש חוק (ובמקרה זה אין) אין אכיפה - ראו ערך רעש ממפוחי עלים.

שמעתי שבמדינות מע' אירופה יש חקיקה ויש אכיפה. אני יודע שיש לנו נציגי בשוויץ, אשמח אם יספר לנו כיצד החוק יטפל בשיוויצרי שהחליט "לחרבן לשכנים שלו על הראש" ולעשות מנגל במרפסת השמש.

יש לנו גם נציג בסינגפור, מעניין אותי לדעת גם מה יעלה בגורלו של סינגפורי שהחליט לעשות מעשה דומה....

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל אתה מניח שיש לך זכות לעשות על האש בסביבה מגורים. שנית, אני חושב שפעמיים בשבוע או אפילו פעמיים בחודש זה שימוש לא סביר. שלישית, אתה מוזמן לעשות כל יום על האש אצלך במטבח. אין לך זכות לפלוש למרחב האישי שלי.

וכן, ריח של עשן ועוד איך נדבק אפילו ממרחק כמה קומות. שכנים שלי מידי פעם עושים על האש במרפסת, אבל אני מבליג כי הם מדליקים מנגל פעם בשלושה - ארבעה חודשים, אבל פעם אחת בגללם נאלצתי לכבס מחדש סל כביסה. אני לא צריך לשבת בבית עם חלונות סגורים (ודרך אגב, ריח של עשן נכנס לבית גם כאשר החלונות סגורים) כי החלטת להיות אגואיסט.

אני לא מניח, פשוט יש לי זכות במרחב האישי שלי לעשות מה שאני רוצה, כל עוד זה לא מטרד קבוע (קרי, פתיחת ברביקיו כל היום מתחת לחלון שלך), אין לך זכות להגיד לי מה לעשות במרחב האישי שלי ולקבוע לי תדירות.

אתה יכול לבקש, ואני אתחשב, אבל מכאן ועד שאתה תקבע מה נחשב לשימוש סביר, זה לא סביר.

אז תיכב תגיד לי גם לא לבשל בבית כי זה עושה לך חשק לאכול ונכנס לך דרך החלון, וזה שאתה רעב בגללי זה מטרד.

נו באמת

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא עושה על האש בתדירות כזאת ולא דוגל בברבריות כפי שאתה מתאר, אני לא אעשה בכוונה לאף אחד, אבל אני כן חושב שהאמת היא איפשהוא באמצע, וזה שאתה תקבע לי את התדירות זה לא הגיוני בעליל. לא סתם אין קביעה כזאת בחוק המטרד שציינו בתחילת השרשור.

דבר נוסף שלא קשור לכתוב מעלה, בשכנות כמו בזוגיות, צריך להיות פשרה. בוא נניח ואני רגיל לעשות על האש 3 פעמים בשבוע, אני אתפשר ולא אעשה לך מנגל 3 פעמים בשבוע, אלא רק פעם-פעמיים בשבוע. אתה תבוא ותגיד שגם זה לא תקין, אבל איפה ההתפשרות שלך?

או שאתה כמו הדתיים, רק הדרך שלך ולא שום דרך אחרת ?

פורסם

למרבה הצער אין חוק שמונע ברגע שנוצרת הפרעה. הפסיקה היחידה שאני מכיר בד"כ היא למקרים בהם זה נהיה מטרד של ממש (שימוש ברמה של פעם/פעמיים בשבוע), ואז הפסיקה היתה הפחתת כמות ושימוש במנגל גז/חשמל בלבד.

לדעתי צריך לתקן את החוק. יש לי בעיה דומה עם דיירים בדירה המושכרת שהשכן מלמטה מעשן להם לתוך הדירה. אין פתרון פשוט.

אז השכן מעשן להם לתוך הדירה, והדיירים גוררים לו כסאות בכוונה. עייפתי.

פורסם
אני לא מניח, פשוט יש לי זכות במרחב האישי שלי לעשות מה שאני רוצה, כל עוד זה לא מטרד קבוע (קרי, פתיחת ברביקיו כל היום מתחת לחלון שלך), אין לך זכות להגיד לי מה לעשות במרחב האישי שלי ולקבוע לי תדירות.

אתה יכול לבקש, ואני אתחשב, אבל מכאן ועד שאתה תקבע מה נחשב לשימוש סביר, זה לא סביר.

אז תיכב תגיד לי גם לא לבשל בבית כי זה עושה לך חשק לאכול ונכנס לך דרך החלון, וזה שאתה רעב בגללי זה מטרד.

נו באמת

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא עושה על האש בתדירות כזאת ולא דוגל בברבריות כפי שאתה מתאר, אני לא אעשה בכוונה לאף אחד, אבל אני כן חושב שהאמת היא איפשהוא באמצע, וזה שאתה תקבע לי את התדירות זה לא הגיוני בעליל. לא סתם אין קביעה כזאת בחוק המטרד שציינו בתחילת השרשור.

דבר נוסף שלא קשור לכתוב מעלה, בשכנות כמו בזוגיות, צריך להיות פשרה. בוא נניח ואני רגיל לעשות על האש 3 פעמים בשבוע, אני אתפשר ולא אעשה לך מנגל 3 פעמים בשבוע, אלא רק פעם-פעמיים בשבוע. אתה תבוא ותגיד שגם זה לא תקין, אבל איפה ההתפשרות שלך?

או שאתה כמו הדתיים, רק הדרך שלך ולא שום דרך אחרת ?

יש לך זכות לעשות במרחב האישי שלך מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא פולש למרחב האישי שלי. העניין הוא שעשן מהמנגל פולש למרחב האישי שלי. במקרה הזה בהחלט יש זכות להתערב ולדרוש ממך לא לעשות על האש במרפסת/גינה. כנ"ל לגבי ריחות מהמטבח. חובתך להתקין קולט אדים.

חלילה אני לא מאשים אותך אישית, אבל ידוע שהתחשבות במרחב אישי זה קונספט זר לישראלים.

פורסם

אם זה מנגל פחמים זה באמת קצת עינוי אך לא צריך להגיב כמו שהשכן מגיב.

כשאנחנו עושים על האש (גריל גז קומה גבוהה) אנחנו בדר"כ "מצטרפים" לשכנים שכבר עושים על האש ו"מסריחים את האוויר" יוצא פעם בחודשיים ככה.

הייתי שם מצלמת גו פרו בזווית למעלה לשכן, כאשר הוא זורק משהו רואים אותו בבירור ומעלה לרשתות חברתיות.

הייתי מציע אולי לתת לו איזה סטייק טוב כדי שירגע :)

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

עוד שרשור עם פוסטים שמנציחים את הכוחניות הישראלית. אני לא מדבר כמובן על המקרה של פות״ש - שם ברור שמדובר בשכן עם הפרעה נפשית - אלא על הדיון שהשרשור הדרדר אליו מהר מאוד, כמו שקרה כבר בשרשור דומה לא מזמן. מיד צצות התגובות הכוחניות - משני הצדדים - בסגנון ״אף אחד לא יגיד/יקבע לי״, ״אני אעשה מה שאני רוצה״ ועוד שלל תגובות שעיקרן צפצוף על אנשים אחרים והרצונות להם.

אתם חייבים להפנים שאם אתם גרים בבניין משותף, הדבר בהכרח יגרור פשרות בחיים. לא תמיד תוכלו לעשות מה שבא לכם, כן, אפילו ב״שטח הפרטי״ שלכם, כי אתם חולקים חלל משותף עם דיירים אחרים וכי המרחק הוא אפסי והחפיפה גדולה בין ה״שטחים הפרטיים״. הגישה הנכונה היא תמיד קודם כל לדבר ולנסות להגיע לפשרה. להתחפר מלכתחילה בעמדה של ״לא יגידו לי״ לא יועיל לאף צד.

ועוד הערה קטנה: באמת שדי כבר עם ההשוואה לשוויץ/סינגפור שצצה בכל שרשור על התנהגות של ישראלים. היא לא תורמת לדיון ואין לה שום משמעות. מי אמר שדווקא שוויץ (המדינה שבה הומצאה תיירות הזבל) או סינגפור (מדינה שהיא דה פקטו טוטליטרית) הן הרול מודל שלנו או של כל אחד אחר? מספיק.

פורסם

אתה טועה.

זה לא קשור. יש כאן בעיה הבנתית של חלק מהאנשים שהמרחב בפרטי (בית / חצר) שלי הוא "שלי" ואני יכול לעשות מה שאני רוצה בגבול הטעם הטוב. וזה כולל לעשות על האש. לפתוח בריכה. לעשות מסיבה (בגבולות השעות החוקיות. ווליום סביר)

ולאף שכן אין זכות למנוע זאת ממני.

בדגש על שימוש סביר.

מסיבה כל יום. או פעם בשנה ביום הולדת. כל יום- תזמינו משטרה. פעם בשנה- תסגרו את החלון.

ולכן הקו מחשבה של תבינו יש לכם שכנים וכו. לא יעזור.

*השכנים שלי מבשלים בתוך הבית. ואצלי בתוך הבית יש ריח של אוכל בגללם כל יום. אז מה אני צריך לעשות בנושא. ??

ללכת לשכן ולהגיד תשמע תפסיק לבשל בשעות הצהריים , כי זה מפריע לי לדיאטה. או הריח נכנס לי לבית.?

*אני לא מסוגל להריח סיגריות.

השכנה שלי מעשנת. וזה לא משנה איפה / חלון / דלת. אצלי יהיה ריח סיגריות.

אז מה אתה מציע ללכת אליה, ולהגיד מעכשיו את מעשנת עם חלון סגור. ומחניקה לעצמך את הבית? כי ברגע שתפתח חלון הריח יוצא.

ואני חי בארץ, לא מעניין אותי חו"ל. החוק בחו"ל לא תקף בארץ ! וכנ"ל הפוך.

ואף אחד לא מתחפש בהגדרה שזה שלי. ולא אי אפשר לקבוע. צריך להתחיל מהנקודה מה זה שימוש סביר ומשם להתחיל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת היא כרגיל איפשהו באמצע. בשימוש סביר וסבלנות כלפי הזולת אפשר לעשות הכל ואף אחד לא יפגע. זה שיש כאלה שרק מחפשים איך להיפגע מכל שטות ורואים בעצמם קורבנות נצחיים - זו בעיה שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש לך זכות לעשות במרחב האישי שלך מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא פולש למרחב האישי שלי. העניין הוא שעשן מהמנגל פולש למרחב האישי שלי. במקרה הזה בהחלט יש זכות להתערב ולדרוש ממך לא לעשות על האש במרפסת/גינה. כנ"ל לגבי ריחות מהמטבח. חובתך להתקין קולט אדים.

חלילה אני לא מאשים אותך אישית, אבל ידוע שהתחשבות במרחב אישי זה קונספט זר לישראלים.

יש לי זכות לעשות במרחב האישי שלי מה שאני רוצה - נקודה.

המרחב האווירי במרחק מילימטר מחוץ לחלון הוא לא שלך ולא שלי, הוא של כולם.

עכשיו, אני אעשה מה שאני רוצה, ואתה תבוא ותבקש ממני בצורה יפה להגביל כי זה מפריע לך, עד כאן הכל תקין.

מה שלא תקין - הוא העובדה שאתה חושב שזכותך להכתיב לי את "תנאי השימוש הסביר".

בשכנות טובה אנחנו נגיע לעמק השווה, אני אהיה מוכן להגביל את עצמי, אבל ממש לא ל X הפעמים שאתה חושב שזה מתאים, אלא משהו ששנינו מסוגלים להסכים עליו. ואם אתה לא תזוז מהעמדה שלך, שכנות טובה לא תהיה כאן - ובעיקר מצדך.

אם אני מוכן ללכת לקראתך, אבל אתה לא מוכן ללכת לקראתי, אתה הלא בסדר.

פורסם

אצלינו בבניין היה גם את עניין ה- "מפריע לי".

אחרי כמה פעמים שאנשים התלוננו, הצעתי את הפתרון המתבקש.

מי שעושה "על האש", פשוט מודיע לפני בקבוצה של הבניין. (כולם חוץ ממני. אני מפריע רק לאלוהים...)

פורסם
אתה טועה.

זה לא קשור. יש כאן בעיה הבנתית של חלק מהאנשים שהמרחב בפרטי (בית / חצר) שלי הוא "שלי" ואני יכול לעשות מה שאני רוצה בגבול הטעם הטוב. וזה כולל לעשות על האש. לפתוח בריכה. לעשות מסיבה (בגבולות השעות החוקיות. ווליום סביר)

ולאף שכן אין זכות למנוע זאת ממני.

בדגש על שימוש סביר.

מסיבה כל יום. או פעם בשנה ביום הולדת. כל יום- תזמינו משטרה. פעם בשנה- תסגרו את החלון.

ולכן הקו מחשבה של תבינו יש לכם שכנים וכו. לא יעזור.

*השכנים שלי מבשלים בתוך הבית. ואצלי בתוך הבית יש ריח של אוכל בגללם כל יום. אז מה אני צריך לעשות בנושא. ??

ללכת לשכן ולהגיד תשמע תפסיק לבשל בשעות הצהריים , כי זה מפריע לי לדיאטה. או הריח נכנס לי לבית.?

אז מה אתה מציע ללכת אליה, ולהגיד מעכשיו את מעשנת עם חלון סגור. ומחניקה לעצמך את הבית? כי ברגע שתפתח חלון הריח יוצא.

ואף אחד לא מתחפש בהגדרה שזה שלי. ולא אי אפשר לקבוע. צריך להתחיל מהנקודה מה זה שימוש סביר ומשם להתחיל.

שים לב שבכל התרחישים שציינת תמיד הברירה היא ללכת ו״להגיד״ למישהו לעשות משהו. הכל שחור או לבן. ״ולאף שכן אין זכות למנוע את זה ממני״.

מה לגבי לנסות לדבר ולהגיע להסדר? או אפילו סתם לדבר, בתור התחלה? ולא ללכת ו״להגיד״.

אתה אומר שאני טועה, אבל תוכן הפוסט שלך רק מחזק את מה שאני כתבתי.

פורסם (נערך)
יש לי זכות לעשות במרחב האישי שלי מה שאני רוצה - נקודה.

המרחב האווירי במרחק מילימטר מחוץ לחלון הוא לא שלך ולא שלי, הוא של כולם.

עכשיו, אני אעשה מה שאני רוצה, ואתה תבוא ותבקש ממני בצורה יפה להגביל כי זה מפריע לך, עד כאן הכל תקין.

מה שלא תקין - הוא העובדה שאתה חושב שזכותך להכתיב לי את "תנאי השימוש הסביר".

בשכנות טובה אנחנו נגיע לעמק השווה, אני אהיה מוכן להגביל את עצמי, אבל ממש לא ל X הפעמים שאתה חושב שזה מתאים, אלא משהו ששנינו מסוגלים להסכים עליו. ואם אתה לא תזוז מהעמדה שלך, שכנות טובה לא תהיה כאן - ובעיקר מצדך.

אם אני מוכן ללכת לקראתך, אבל אתה לא מוכן ללכת לקראתי, אתה הלא בסדר.

במרחב האישי יש לך זכות לעשות מה שאתה רוצה, אבל ברגע שאתה פולש למרחב האישי שלי מתחילה בעיה. ריח של עשן זו פלישה למרחב האישי שלי. אני לא מכתיב לך שום תנאי שימוש. מבחינתי תעשה על האש במטבח 24/7, אבל אני לא רוצה להריח את הריחות.

כן, שכנים שלך צריכים להתקין קולט אדים. כן, שכנה שלך לא צריכה לעשן מהחלון או במרפסת אם זה מפריע לך. אי אפשר לקבוע מה זה שימוש סביר כי לכל אחד יש הגדרה שונה. אנשים פשוט צריכים לעשות את מירב המאמצים בשביל לא להפריע לזולת. קונספט מאוד זר ומסובך בשביל ישראלים, אבל ככה מתנהלים בני אדם במדינות מתורבתות יותר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

במדינות מתורבתות יותר אנשים מבשלים גם בלי קולט אדים, ועושים על האש בגינה, ומעשנים בחלון. והשכנים שלהם לא מתערבים להם בעניינים ולא מציבים דרישות מוזרות ("חובתך להתקין קולט אדים" המשפט האהוב עליי בשרשור).

V5

פורסם (נערך)

אם אתה חושב שאני יבוא לשכנה שלי. ואגיד לה לקנות קולט אדים בגלל הריח.

אתה חיי באשליה. אבל אשליה רצינית. כזו עם גמדים כחולים. וענקים ירוקים.

אתה יודע מה תהיה התשובה שלה.

תסגור את החלון שלך. אני לא הולכת לבזבז כסף בגללך.

אגב..

אני הייתי עונה לה בדיוק אותו דבר. במצב הפוך. ואני מבטיח לך שגם 95% מהפורום.

ולגבי השכנה המעשנת.

איפה אתה מצפה שהיא תעשן?? במקלחת?

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...