Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכסוך שכנים בגלל על האש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו גרים בקומה ראשונה עם גינה, אחד לחודש בערך מתחשק לנו לאכול קצת על האש, אז אנחנו מדליקים מנגל קטן מכינים 15 כנפיים או 10 סטייקים וסוגרים. קומה שלישית גר בחור שכנראה לא כל כך אוהב בשר את או הריח של העל האש, הפתרון שלו זה לשפוך עלינו מלמעלה מים ולזרוק ביצים. הבלגנו פעם אחד והבלגנו פעם שניה וגם עשירית, היום בפעם ה20 לא התאפקנו והזמנו משטרה, השוטרים שהגיעו אמרו לנו שלפי חוק אסור לנו לעשות על האש במידה וזה מפריע לשכנים.

אמרתי לשוטר בנימוס שהאמת שהוא חידש לי, כל השכונה וגם השכנים ליד עושים על האש בכמויות אדירות אחת לשבועיים ואף אחד לא אומר להם כלום אז גם לא חשבתי שיש חוק כזה. בכל מקרתי אמרתי לשוטר חוק או לא חוק גם לשפוך מים ולזרוק ביצים זה לא פתרון, אם לבחור מפריע ואם יש באמת חוק כזה שיזמין משטרה כמו שאנחנו עשינו, זה לא שזרקתי לו ביצים חזרה לחלון.

חפרתי את האינטרנט לחפש חוק כזה ולא כל כך מצאתי, מצאתי כל מיני הסכמים עם שכנים בנוגע לזה אבל לא חוק ייבש, אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לשם.

* חשוב מאוד מאוד לציין, שהשכן מאוד בחור אגרסיבי ומוזר, ילדים שמשחקים בשכונה כדורגל הפתרון שלו זה לצאת עם סכין שף ולפנצ'ר להם את הכדור, כל השכונה לא כל כך אוהבת לתקשר איתו, וחשוב לציין שאם היה מבקש בצורה פשוטה ומנומסת כמו שכל שכן עשה בדברים אחרים שהפריעו לו, וכמו שאנחנו עושים כשמשהו מפריע לנו ככל הנראה והיינו מקשיבים לו ומחפשים פתרון יצירתי כדי לא להטריד את נפשו, אנחנו לא מהאנשים שאוהבים להיכנס לסכסוכים מיותרים בעיקר שכל דיירי השכונה הם אנשים מדהימים. ספציפית השכן הזה מהפעם הראשונה התחיל לשפוך מים ולזרוק ביצים אז מן הסתם שאבא שלי הפעיל את האגו הגברי שלו והמשיך לעשות על האש, עד כמה שלחלקכם זה ישמע לא בסדר.

אשמח הכוונה לחוק, ואשמח לשמוע דיעות של אנשים שהיו במצב דומה, שבוע טוב שיהיה :)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הגינה שלכם או שמדובר ברכוש המשותף של הבניין?

עקרונית, ככל הידוע לי, אין חוק האוסר ביצוע על האש ברכוש הפרטי (נניח במרפסת/גינה שהיא חלק מהדירה).

לגבי רכוש משותף, עקרונית, ככל שידוע לי אין חוק שאוסר זאת אלא ששם מקבלת משנה תוקף שאלת השימוש הסביר ברכוש המשותף.

ישנם חוקים המתייחסים לסוגיה, האם מדובר במטרד או לא, כגון עוולת המטרד בפקודת הנזיקין והחוק למניעת מטרדים.

קרא למשל את זה:

http://m.lawguide.co.il/userforum.asp?f=74&m=183053

בסופו שלדבר, הכל עניין של מידה והתאמות בין השכנים. מצידך, נסב לעשות את המקסימום כדי להימנע מפגיעה בשכנים (מאוורר, זמן עבודה וכד׳).

בנוגע למה אמרו השוטרים, עוולה לא פותרת עוולה ולכן לא משנה אם צודק בשכן או לא, עליהם לטפל בו עכ שנהג באלימות וצורתה איננה רלוונטית.

בנוגע לשכן, אם הוא באמת אינו איש שיחה ואין סיכוי להידברות, ובדוק את דרכי השלום קודם, אזי תעד אותו זורק ביצים, מים או כל דבר אחר, פנה למשטרה והגש תלונה.

זו דעתי האישית (בלבד).

בן

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לא מדויק.יש סעיף שכזה שנקרא "תקיפה על ידי עשן"...http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkBack/CdaViewOpenTalkBack/0,11382,L-4219369,00.html

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

לדעתי, כדאי להמנע בכל דרך אפשרית מסכסוך שכנים ובמיוחד עם אחד כזה שתיארת כאן. יש פסיכים שיודעים למצא דרכים יצירתיות למרר לשכנים שלהם את החיים והרשויות בישראל (משטרע ? חחחחחח) לא יגנו עליכם אם זה יקרה.

אם הדברים לא התדרדרו יותר מידי הייתי עולה לשכן הזה דופק בדלת, מתנצל קודם כל ומנסה להבין מה מפריע לו, ולא מפריע לו יותר.

מעבר לזה, בהרבה בתים משותפים יש החלטת וועד ש אסור לעשות על האש בחצר בניין או במרפסות, זה מטרד ומפריע מאד לאלה שגרים מעליכם, זה מזהם את האויר והקירות של הבניין, נכנס לחדרים של הדירות שמעליכם. והחצר בדירת הגן לא שונה מכל מרפסת אחרת לצורך העניין הזה.

פורסם (נערך)

עקרונית, ככל הידוע לי, אין חוק האוסר ביצוע על האש ברכוש הפרטי (נניח במרפסת/גינה שהיא חלק מהדירה).

יש כזה חוק בן,

אם העשן נכנס לבית של שכן אזי זה מטרד,היה פה שרשור דומה

לפני כמה חודשים אני מציע לפות''ש לחפש,תמצא המון תשובות.

אני לא אוהב על האש ובכלל ממעיט או משתדל להמעיט בבשר,

אבל אם השכנים עושים ונהנים המקסימום שאעשה זה לסגור חלון,

לא יותר.

עריכה,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?610333-%D7%A9%D7%9B%D7%9F-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%AA%D7%95-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%99&highlight=%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%9C

עריכה אחרונה על ידי yossy
הוספת קישור רלוונטי

פורסם (נערך)

איש הברזל,

השאלה היתה האם קיים חוק האוסר ביצוע "על האש"? לא מצאתי חוק שאוסר זאת ישירות, בין אם בכל הנוגע לרכוש הפרטי (מרפסת או גינה של הדירה) ובין אם מדובר ברכוש המשותף (אלא שכאן, אין ספק שחלים דינים רבים העוצרים זאת, כמו גם אפשרות לאכוף זאת מיטבית: האם מדובר בשימוש סביר ברכוש המשותף).

כן ציינתי חוקים העוסקים בתוצאות (העשן והפרעתו לסביבה), כגון החוק למניעת מטרדים, שיכולים לתת מענה לאותו בעל דירה שליטתו נפגע מהמנגל.

בנוגע לעבירת התקיפה,

אין סעיף שנקרא "תקיפה ע"י עשן". הסעיף כן קובע שתקיפה יכולה להעשות בין היתר ע"י: "...גאז, ריח או חומר אחר..." ולשם נופל כנראה העשן.

וכשזה נאמר, מבלי להיכנס כאן לניתוח הסעיף כולו והעבירה (וגם יתר הסעיפים שבסימן ח' לחוק העונשין הדן בתקיפה), על היסוד העובדתי והנפשי הנדרשים להקמתה, אם באמת פותה"ש עושה את המירב בכדי לא לפגוע בסביבתו, ספק אם ניתן יהיה להקים את העבירה הזו. מאידך, זריקה של ביצים/מים או כל פעולה אקטיבית אחר שמטרתה (ואפילו אם לא, שכן אדם חייב להיות מודע לטיב מעשיו ולתוצאות האפשריות של התנהגותו) לפגוע בו, תהה הסיבה תהה, עולה לדעתי כתקיפה.

אתה מוזמן לקרוא את הסעיפים.

זו דעתי.

עריכה:

יוסי, למיטב ידעתי - אין חוק שאוסר ביצוע מנגל, בוודאי לא ברכוש הפרטי. יש חוקים העוסקים בתוצאות שיכולות להגיע ממנו, קל וחומר אם הדבר נעשה במפגיע, אם מתוך כוונה ואם מתוך פזיזות, או לכל הפחות מבלי להתחשב באף אחד בכלל.

לגבי התגובה של מרטינס,

מסכים, יש להימנע ככל הניתן מקרבות מיותרים. אך אם נכנסים לקרב, אז רק בכל הכח, ודווקא כי מדובר במישהו בעייתי (כמובן עם שכל ובאמצעים חוקיים בלבד).

לגבי החלטות משותפות ,זו הדרך הכי טובה כנראה, אבל להגיד למישהו שהוא לא יכול לעשות על האש במרפסת שלו נקודה, לא הייתי מקבל את זה בחיים - ברור שיש להתחשב (אבל זה עובד גם כלפי הצד השני).

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

לגבי התגובה של מרטינס,

מסכים, יש להימנע ככל הניתן מקרבות מיותרים. אך אם נכנסים לקרב, אז רק בכל הכח, ודווקא כי מדובר במישהו בעייתי (כמובן עם שכל ובאמצעים חוקיים בלבד).

בן.

כל מי שיש לו פנטזיות על חוקים, קרבות ו"בכל הכח" שייקח בחשבון את מה שקורה במשטרה בשנים האחרונות.

פורסם

לא הבנתי איך זה סותר (אם זה נועד לסתור) את מה שכתבתי.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
איש הברזל,

השאלה היתה האם קיים חוק האוסר ביצוע "על האש"? לא מצאתי חוק שאוסר זאת ישירות, בין אם בכל הנוגע לרכוש הפרטי (מרפסת או גינה של הדירה) ובין אם מדובר ברכוש המשותף (אלא שכאן, אין ספק שחלים דינים רבים העוצרים זאת, כמו גם אפשרות לאכוף זאת מיטבית: האם מדובר בשימוש סביר ברכוש המשותף).

כן ציינתי חוקים העוסקים בתוצאות (העשן והפרעתו לסביבה), כגון החוק למניעת מטרדים, שיכולים לתת מענה לאותו בעל דירה שליטתו נפגע מהמנגל.

בנוגע לעבירת התקיפה,

אין סעיף שנקרא "תקיפה ע"י עשן". הסעיף כן קובע שתקיפה יכולה להעשות בין היתר ע"י: "...גאז, ריח או חומר אחר..." ולשם נופל כנראה העשן.

וכשזה נאמר, מבלי להיכנס כאן לניתוח הסעיף כולו והעבירה (וגם יתר הסעיפים שבסימן ח' לחוק העונשין הדן בתקיפה), על היסוד העובדתי והנפשי הנדרשים להקמתה, אם באמת פותה"ש עושה את המירב בכדי לא לפגוע בסביבתו, ספק אם ניתן יהיה להקים את העבירה הזו. מאידך, זריקה של ביצים/מים או כל פעולה אקטיבית אחר שמטרתה (ואפילו אם לא, שכן אדם חייב להיות מודע לטיב מעשיו ולתוצאות האפשריות של התנהגותו) לפגוע בו, תהה הסיבה תהה, עולה לדעתי כתקיפה.

אתה מוזמן לקרוא את הסעיפים.

זו דעתי.

עריכה:

יוסי, למיטב ידעתי - אין חוק שאוסר ביצוע מנגל, בוודאי לא ברכוש הפרטי. יש חוקים העוסקים בתוצאות שיכולות להגיע ממנו, קל וחומר אם הדבר נעשה במפגיע, אם מתוך כוונה ואם מתוך פזיזות, או לכל הפחות מבלי להתחשב באף אחד בכלל.

לגבי התגובה של מרטינס,

לגבי החלטות משותפות ,זו הדרך הכי טובה כנראה, אבל להגיד למישהו שהוא לא יכול לעשות על האש במרפסת שלו נקודה, לא הייתי מקבל את זה בחיים - ברור שיש להתחשב (אבל זה עובד גם כלפי הצד השני).

בן.

התעסקתי המון בתחום בעבר.זו עבירה מסוג עוון.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

ככלל כן, אבל לא בהכרח (ראה למשל את הנסיבות שבס׳ 382 לחנ״ש). אבל לא הבנתי מה הקשר בין סיווג העבירה לבין מהות הדיון.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אני סובל מאותה בעיה בדיוק ולכן יצא לי לבדוק את הנושא מהבחינה המשפטית ואלו המסקנות:

אין חוק נגד מנגל. יש חוק נגד מטרד.

אם אתה לא מדליק מנגל כל יום, אלא פעם בשבועיים-חודש, זה לא מטרד, זה שימוש סביר.

מול הזכות של השכן "לא לסבול עשן" עומדת הזכות שלך להנות מהנכס שלך ולעשות על האש ובכל התנגשות בין שתי זכויות שאותה רמה - אין עדיפות לאחת על פני השנייה ולכן שימוש סביר (מצידך) הוא חוקי.

מתי לא חוקי? כמו שכתבתי, שנעשה שימוש לא סביר (כן, אני יודע, זה מונח עמום, אבל זה שיטת המשפט שלנו) או שיש בתקנון של וועד הבית התייחסות לנושא. אם התקנון של וועד הבית לא אוסר - זה מותר (שוב, אם נשעה בכמות "סבירה").

זה תמצות של כל פסקי הדין שנוגעים בנושא.

פורסם

+1 לתגובה מעלי.

פותה״ש, לא כתבת, אתה עושה על האש בגינה פרטית (צמודה לדירה בטאבו) או בחצר משותפת של הבניין?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

שלום לכולם ותודה על התגובות.

הגינה היא פרטית צמודה לדירה בטאבו, ניסיונות בהתחלה לדבר עם השכן בהיגיון והגיע לעמק השווה לא הועילו בכלום, קיבלנו תקיפה מצידו ונקראנו רוצחים כי אנחנו אוכלים בשר.

פורסם

אז הוא חולה נפש ועם חולי נפש לא מדברים ולא מתעסקים פשוט מתעלמים\מערבים גורמים משטרתיים\נפשיים.

מי שיגיד לי לא לעשות על האש בבניין שלי, במרפסת שלי, בשטח שלי וללא מוזיקה או משהו שמפריע לשכנים יודע שגם בעזה ישמעו את הצעקות.

פורסם

אושריקו מאחר והוא הולך איתנו ראש בראש זאת בדיוק המטרה שלנו, במקום לדבר כמו בני אדם הוא עושה לנו שטיפה לגינה עם מים וביצים, אני רוצה לדעת בוודאות שאין באמת חוק ייבש שמונע ממני באופן מוחלט לעשות על האש בגינה שהיא פרטית שלי.

• תוכן חדש...