Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי כמה ימים לפני טסט, והלכתי למוסך להוציא אישור בלמים (רכב בן 15 שנה). על הדרך הוא הסתכל ואמר שיש נזילות מארבעת בולמי הזעזועים, והרכב בטוח יכשל בטסט. כפתרון זמני הוא הציע שאני אשטוף אותם וככה לפחות יש סיכוי שהרכב יעבור טסט. אני מודע לעניין הבטיחות של בולם תקול, אבל אני מעוניין להחליף אותם בזמני הפנוי ולא בלחץ של זמן מהמכון טסטים

כמה שאלות ברשותכם:

האם בולם נוזל סימן שסוף חייב הגיעו ?

איך הכי נכון לנקות אותם עצמאית ?

איזה חברה של בולמים מומלצת לרכב שלי ומה הטווח מחירים?

תודה מראש

פורסם

חד משמעית. בולם נוזל = מחליפים.

קנה לך רביעייה של KYB אצל אבי חלפים. תבדוק גם מה מצב הכריות, אולי הגיע הזמן להחליף גם אותן.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אני ביצעתי את השטיפה הזו ועברתי חלק לפני שנה שנתיים ולאחר מכן החלפתי את הבולמים שבדיעבד לא הרגשתי שום שיפור לטוב ולרע אבל לא חשוב.

יכול לחתום שאין מצב שכל הבולמים נוזלים לך.

אצלי ברכב שנת 99 הכריות בולם יצאו במצב כמעט מושלם, הן מקדימה והן מאחורה.

בכל אופן, לא לשים סיני, עבודה מורכבת גם ככה, אז עדיף להשקיע ושלא נדבר על ההבדלים.

לרכב הזה = KYB.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

בולם זה חלק בטיחותי ואם זה אסור לשחק, בולם נוזל משמועתו פגיעה. באיכות הנסיעה, אחיזת כביש לקויה. והארכת טווח העצירה.

משחקים כגון שטיפה או שוחד במכון פוגעים בסוף רק בבטיחות שלך, ממליץ לך לצאת מהראש של הטסט ולטפל בכל מה שצריך בלי כל קשר.

אל תתקרב לבולמים סיניים, ממליץ לך על מונרו או kyb (קייבה).

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם (נערך)

אבי - די להיות יפה נפש. הבנאדם הסביר שלחוץ לו להחליף בולמים בסמוך לטסט וברור למה. לשטוף את האיזור המון מוסכים עושים את זה וכל עוד זה פתרון זמני בלבד לא רואה פה בעיה.

ברור לכולם שבולמי זעזועים תקינים חשובים מאוד.

פותח השרשור, הסכומים נעים בסביבות ה 300- 400 לאחד, לפחות זה מה שיצא לי לראות פה באיזור שלי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

לא. זאת התושבת העליונה של הבולם, מה שמחבר בעצם את מכלול הקפיץ + בולם, למרכב:

StrutMount_large.jpg

ממש כמו תושבת מנוע היא עשויה מתכת וגומי, שעם הזמן מתייבש נסדק או נקרע.

את הקדמיות רואים בקלות בכל פתיחת מכסה מנוע. את האחוריות אפשר לראות רק אחרי פירוק מושבים או דיפון בגאז', תלוי ברכב.

Stay Dirty

פורסם
אבי - די להיות יפה נפש. הבנאדם הסביר שלחוץ לו להחליף בולמים בסמוך לטסט וברור למה. לשטוף את האיזור המון מוסכים עושים את זה וכל עוד זה פתרון זמני בלבד לא רואה פה בעיה.

ברור לכולם שבולמי זעזועים תקינים חשובים מאוד.

פותח השרשור, הסכומים נעים בסביבות ה 300- 400 לאחד, לפחות זה מה שיצא לי לראות פה באיזור שלי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

תפסיק לבלבל את המוח עם השטויות שלך, יפה נפש?

אחלה פתרון זמני, לידיעתך בולם זעזועים מאבד מתפקודו עוד לפני שהוא מתחיל לנזול, ברגע שיש נזילה זה כבר מצב לא בטיחותי הרכב הופך לנדנדה לא יציבה, זה שאתה נסעת על בולמים נוזלים וקפיצים עייפים לא אמור להפוך לנורמה אצל כולם, ושמצב זה תקין.

ותסלח לי מוסך שמנקה בולמים נוזלים לדעתי צריכה להישלל ממנו התעודה. זה כבר לא חאפר זה רשלן!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

מוסך שמנקה בולמים נוזלים אני מצדיע לו.

מוסך שמנקה בולמים נוזלים כדי שהלקוח יעבור טסט ולא יעשו לו בעיות אך ידע לאבחן את הבעיה ויחליף כמו שצריך , זה מוסך שאני מוכן להצדיע עם היד.

איך הפכת את זה למוסך שמנקה בולמים ומשחרר את הלקוח לדרכו לעד לבין מוסך שיעזור ללקוח לעבור את הטסט ויחליף לו את הבולמים לאחר מכן.

פורסם

ומה ההבדל בין בולם נוזל להגה נוזל?

אושריקו כנראה שאתה לא באמת מבין מה תפקידו של הבולם אחרת לא היית מדבר כך

בולם נוזל ועוד ארבע כאלה הם סכנת נפשות, תחשוב שביציאה מהטסט הוא יצטרך לבצע תמרון חרום ויתהפך מה אז תגיד?

וכולי ספק אם בכלל יחליף כי הרי עבר טסט, ואם הוא מתכוון להחליף אז למה לא כבר עכשין לפני הטסט?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מוסך שמנקה בולמים נוזלים אני מצדיע לו.

מוסך שמנקה בולמים נוזלים כדי שהלקוח יעבור טסט ולא יעשו לו בעיות אך ידע לאבחן את הבעיה ויחליף כמו שצריך , זה מוסך שאני מוכן להצדיע עם היד.

איך הפכת את זה למוסך שמנקה בולמים ומשחרר את הלקוח לדרכו לעד לבין מוסך שיעזור ללקוח לעבור את הטסט ויחליף לו את הבולמים לאחר מכן.

דבר ראשון בעל תעודת כתב הסמכה לניהול מוסך אחראי לכל רכב ששיחרר, אינך יכול לסמוך על לקוח שהוא באמת יתקן בתקופה הקרובה אם בכלל יתקן, לנקות בולמים נוזלים זה הסתרה מהבוחן במכון הטסטים ולקיחת האחריות ישירות אלייך, זה לא מנוע מזיע שזה שטותי יחסית כאן מדובר במכלול בטיחותי. כמו שאמרת אתה לא רואה בעיה, עכשיו אני אשאל אותך בתור נהג איך זה לקחת רכב עם בולמים נוזלים לסיבוב במהירות? בבלימות? איך האחיזה מורגשת עם בולמים גמורים? נוחה? בטיחותית?

תפסיק לדבר שטויות ואת ההצדעות תשאיר לבעלי המדים.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם (נערך)

לא יודע כמה זמן הבולמים אצלי נזלו , אבל נניח והם נזלו הרבה עד שעלו על הבדיקה , הרגשתי חרא אחיזה.

לאחר מכן החלפתי לבולמים חדשים של קאייבה והאחיזה נהייתה אותו הדבר , אותן איבוד אחיזה בנקודות דומות ואותה אחיזה בנקודות דומות.

אתה תתווכח איתי שאני מכיר את הרכב למעלה מ5 וחצי שנים , יום יום, כולל התפרעויות בזמנו שהייתי "צעיר מתלהב" ? מניח שאין לך סיכוי.

ואני לא יודע מה חשיבות בולמי זעזועים זה כמו להגיד שאני לא יודע מי ראש הממשלה. מה שלמדתי ועבדתי אני זוכר היטב,

אני פשוט אומר שלא צריך לעשות סיפור מזה שהבחור רוצה לשטוף את הבולמים לטסט ומיד לאחר מכן להחליף.

פורסם

להזכירך שבטויוטה שלך הייתה בעיה גם עם קפיצים עייפים, את אולי שכחת אבל אני זוכר, ואם הייתה יודע את החשיבות של בולם זעזועים באמת ואת ההשלכות של בולם פגום לא הייתה מדבר כך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...