Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בבעלותי מיצובישי לנסר, 2008, ק"מ נמוך מאוד, רק ידיים פרטיות, ללא תאונות.

בנסיעה ביום-יום הרכב לא מתחמם בכלל. הכל תקין לחלוטין.

לאחרונה הרכב התחמם, במצב עמידה, אחרי נסיעה מאומצת מאוד וחד פעמית לצפון.

מאז הנסיעה עבר חודש שבו בנסיעה יומיומית הרכב בכלל לא התחמם.

מבדיקה, נאמר לי שהבעיה כנראה ראש מנוע.

מכיוון שכל השאר נראה תקין.

ובעיקר בגלל הבדיקה שכאשר הרכב קר, ופותחים את מכסה הרדיאטור, ואז מניעים את הרכב, מים משפריצים מהרדיאטור, מה שמצביע על בעיה באטם ראש מנוע.

נאמר לי שכל עוד הרכב לא מתאמץ מדי (נסיעות של חצי שעה במרכז), ואני מקפיד לבדוק מים, הרכב לא אמור להתחמם ואפשר לנסוע עוד שנים.

אגב, קראתי שאם הלך אטם ראש מנוע, המים ברדיאטור יהיה בצבע אפור. המים אצלי ירוקים לחלוטין! ואלו מים שהוספתי לפני חודש, למים שכבר היו שם שנה.

זה אומר שבעצם לא הלך אטם ראש מנוע?

שאלותיי:

1. מה ההשלכות של אטם ראש מנוע? עד כמה זה קריטי לתקן?

2. האם כדאי לתקן, או "להפטר" מהרכב ולעשות טרייד לרכב אחר?

3. מה עדיף - לתקן את הראש מנוע במיצובישי יד פרטית עם ק"מ נמוך, או להחליף לרכב ליסינג עם 150 אלף ק"מ?

תודה לכל העונים.

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם (נערך)

בדוק כאשר הרכב קר לחלוטין,האם יש הופעת סימני מים בשמן (גם על המדיד וגם על פקק השמן האם יש מעין טחינה) ? האם יש חוסר בנוזל קירור ברדיאטור ?

אם אין סימן לפריצה,קח את הרכב למוסך /מכון רדיאטורים ובקש ,שיבצעו בדיקת לחץ למערכת הקירור ובמקרה הצורך גם לבדיקה בלחץ הפוך.

התחממות מנוע יכולה לנבוע גם ממכסה רדיאטור שלא אוטם,טרמוסטט שנתפס (אם זה קרה בעליות,סיכוי טוב) רדיאטור סתום/נוזל,משאבת מים,שכנפיה כבר אכולות (בלאי זמן ולאו דווקא ק"מ),צינורות מתחברים לרדיאטור,שכבר עשו את שלהם.

אם אתה רואה סימנים,יש פריצת אטם ראש וככל שתקדים ותטפל בעניין,הנזק פחות גדול.

במוסך כללי (לא מורשה מיצובישי),העבודה תהיה זולה יותר.

יש להרים ראש מנוע,לשלוח את הראש מנוע לחרט לשיפוץ למילוי,חריטה וישור,החלפת /ליטוש שסתומים.

בכל מכון בדיקה,יגלו (אם יש פריצת אטם ראש בפועל) שיש מעבר C02 למערכת וקשה לי להאמין,שגם אם הרכב עבר ק"מ ממש נמוך,שיהיה מי שיקנה את הרכב הזה במחיר ריאלי.

עלות התיקון יכולה להגיע ל 2500-3,000 שזה קצת יותר מ 10% מערך הרכב.

להחליף את הרכב שלך (אם יש בו בכלל תקלה) ברכב ליסינג עם 150,000 ק"מ זה להחליף נבלה בטרפה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא מחייב ערבוב של מים ושמן בפריצת אטם ראש.

עצם זה שהמים קופצים מעיד על פריצה בין תא שרפה אחד או יותר למערכת הקירור.

בראש יש מעברי מים ומעברי שמן,זה לא מחייב שהם יפרצו יחד.

פורסם

שאלה נוספת:

הבדיקה נעשית כשהרכב קר, נניח אחרי לילה.

פותחים את הפקק של הרדיאטור.

מניעים, והמים קופצים רק בשניה של ההנעה.

מיד אחר כך, אפשר ללחוץ על גז, והמים לא קופצים.

זה עדיין סימנים של ראש מנוע?

פורסם

בדקתי היום לשם התרשמות את הרכב של חבר שלי - הונדה 2011 במצב מצויין, שלא מתחממת בנסיעות ארוכות.

גם אצלו, ההתנהגות של הרדיאטור בדיוק כמו שלי:

רכב קר

מוציאים פקק של רדיאטור

מניעים

קופצים מעט מים

לוחצים גז, גובה המים ברדיאטור עולה.

אותה התנהגות בדיוק! הוא אמר שהוא מכיר שזה ככה.

גם לו יש ראש מנוע? או לשנינו אין?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המים קופצים כי משאבת מים מתחילה להסתובב כשמתניעים. אתה יכול למעוך עם היד צינור מים והמים יקפצו ככה גם.

אם המים מבעבעים כמו ג'קוזי כשהמנוע עובד, גם עם ובלי גז, אז יש פריצה באטם.

הרכב יכול להתחמם מכל מיני סיבות, רדיאטור סתום, משאבת מים גמורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא בטוח כלל שמדובר בפריצת אטם ראש! יש לגשת לבצע בדיקת co2 במערכת הקירור או לחילופין בדיקת לחץ הפוך. אם תרצה יש לי את סט הבדיקה של הלחץ הפוך, אם בא לך להגיע לחדרה תבוא וניבדוק.

במידה ואכן תהיה פריצה כל עיכוב בתיקון עלול להחמיר את הנזק.

פורסם
המים קופצים כי משאבת מים מתחילה להסתובב כשמתניעים. אתה יכול למעוך עם היד צינור מים והמים יקפצו ככה גם.

אם המים מבעבעים כמו ג'קוזי כשהמנוע עובד, גם עם ובלי גז, אז יש פריצה באטם.

הרכב יכול להתחמם מכל מיני סיבות, רדיאטור סתום, משאבת מים גמורה.

המים ממש לא מבעבעים.

כאשר מניעים קופצים מעט מים פעם ראשונה, ואחר כך כשלוחצים על הגז, המים ברדיאטור מתחילים לעלות קצת למעלה. ממש לא בעבוע, ממש לא פעפוע, ממש לא ג'קוזי.

ושוב, מה שהפתיע אותי, שההתנהגות של המים ברדיאטור דומה לחלוטין ברכב שלי, ובהונדה 2011 של חבר שלי (שהיא נוסעת נהדר ולא מתחממת בנסיעות ארוכות).

פורסם
לא בטוח כלל שמדובר בפריצת אטם ראש! יש לגשת לבצע בדיקת co2 במערכת הקירור או לחילופין בדיקת לחץ הפוך. אם תרצה יש לי את סט הבדיקה של הלחץ הפוך, אם בא לך להגיע לחדרה תבוא וניבדוק.

במידה ואכן תהיה פריצה כל עיכוב בתיקון עלול להחמיר את הנזק.

תודה!

• ספונסר פורום
פורסם

גם אני לא סבור שמדובר ספריצת אטם ראש אם הרכב לא מתחמם ולא מאבד מים, כנס למוסך לבדוק את סיבת ההתחממות.

אורן

• חברי המעגל הראשון
פורסם
המים ממש לא מבעבעים.

כאשר מניעים קופצים מעט מים פעם ראשונה, ואחר כך כשלוחצים על הגז, המים ברדיאטור מתחילים לעלות קצת למעלה. ממש לא בעבוע, ממש לא פעפוע, ממש לא ג'קוזי.

ושוב, מה שהפתיע אותי, שההתנהגות של המים ברדיאטור דומה לחלוטין ברכב שלי, ובהונדה 2011 של חבר שלי (שהיא נוסעת נהדר ולא מתחממת בנסיעות ארוכות).

אם אין בועות הרכב כנראה שאין פריצה. יש בדיקה עם נוזל שמחליף צבע שרואים בוודאות אם האטם נשרף ועוברים ממנו גזי פליטה למים. עוד בדיקה שאתה יכול לעשות לבד - לנסות ללחוץ מעט על צינורות המים מהמנוע לרדיאטור עם היד כשהמנוע חם (כמובן עם סמרטוט) ולראות אם הם קשים כמו אבן או ניתנים למעיכה. אם זה קשה כמו אבן סימן שיש פריצה. אם לא, תקין. ההתחממות שלך כנראה נובעת ממשהו אחר והמוסך חירטט אותך. לך למישהו מקצועי יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אין בועות הרכב כנראה שאין פריצה. יש בדיקה עם נוזל שמחליף צבע שרואים בוודאות אם האטם נשרף ועוברים ממנו גזי פליטה למים. עוד בדיקה שאתה יכול לעשות לבד - לנסות ללחוץ מעט על צינורות המים מהמנוע לרדיאטור עם היד כשהמנוע חם (כמובן עם סמרטוט) ולראות אם הם קשים כמו אבן או ניתנים למעיכה. אם זה קשה כמו אבן סימן שיש פריצה. אם לא, תקין. ההתחממות שלך כנראה נובעת ממשהו אחר והמוסך חירטט אותך. לך למישהו מקצועי יותר.

תודה רבה!

אבדוק ואעדכן.

• תוכן חדש...