Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אתה מדבר כמו ליברל קיצוני.. 😄

החופש הלימודי הזה נגמר איפשהו?

ואם אני מוסלמי ורוצה ללמד את הבן שלי שהציונים הקקות גנבו את הארץ מהסבים שלו ושהוא חי במדינה שאין לה זכות קיום? תתמוך בבית ספר שמלמד את זה?

שאלה קצת טריקית, כי זה לא רק דעה.

פה אתה קודם כל נכנס לתאקל מול חוקי המדינה (שלילת קיום המדינה וכו'). דבר שני אנחנו יודעים שהמוסלמי שולח את הילד למקום שאומר לו "לך תהרוג יהודים תהיה שאהיד תקבל כבוד".

אם רב חרדי יגיד לתלמיד שלו "לך תפגע בהומואים" אני מניח שאתה יודע מה תהיה התגובה שלי.

חוץ מזה גם אם הוא לא יילמד את זה בבית ספר הוא יילמד את זה מאבא שלו (וכנל הבן של סמוטריץ).

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

החלק הבעייתי של תוכניות לימוד מתחיל בחלקו (בדחיפת הפרוגרסיבים) בארה״ב ביסודי וכולל גם כל מני חקיקות לגבי זה שבית ספר יוכל לא לדווח להורים על כל מני דברים.

לא איזה תוכנית בחטיבה שולית כמו בישראל.

על זה ההתרעמות פה.

(גם בתור משהו מאוד פתוח לנושא - מוצג מוקדם מדי ופחות מדי קונטקסט וביקורתיות על הנושא לטעמי. כבר בכיתה ה’ ונתקלתי בזה השנה כבר עם הילדים שלי)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

זה עיניין של תוכנית הלימוד, אז הבעיה שלך היא עם תוכנית הלימוד הנוספת שמציעה החטיבה של ביתך. זה לא עיניין כלל ארצי שהוא חובה נכון?

אני כתבתי משהו על עניין (1) ישראלי ו-(2) שהוא כלל ארצי?

שאלת דוגמא, עניתי. זה קיים. זו לא אג׳נדה מדומיינת.

אני מכיר את הקו הזה שלך כי כבר דיסקסנו אותו בעבר פה, אבל באמת שאני לא יודע מה אתה רוצה. חד הוריות קיימת והייתה קיימת מזמן.

ועכשיו בארה״ב יש יותר ובייחוד בשכבות סוציואקנומיות נמוכה וזה מזוהה כבעיה חברתית/כלכלית קשה. 

בישראל פחות. אנחנו חברה יותר שמרנית מהבחינה הזו.

אתה שאלת אם אכפת לי, לא, לא אכפת לי. שיתחתנו.

חתונה גוררת שורה של הטבות ותקנות שמשפיעות על המצב הכלכלי של הזוג, לטובה ולרעה. חתונה היא הסדר כלכלי שהמדינה מכירה בו, למשל, למשכנתאות. למשל, במתן הטבה לרכישת דירה.

לא אמרתי שצריך להביא כסף למי שרוצה לחיות עם ארבע נשים, וגם לא להביא אקסטרא כסף למי שרוצה להתחתן עם אחותו. למה לקחת את זה לשם?

כי אנחנו שם.

אנחנו נותנים (או לא) אקסטרא כסף למי שמביא יותר ילדים, למשל.

אנחנו נותנים את הזכות לאמץ תינוק לזוגות מסוג מסויים.

אתה טוען שהסוגייה של חתונה היא אישית בלבד.

זה לא נכון.

זו סוגה חברתית וכלכלית, לא רק סוגיה אישית.

אישית, גם בארה״ב כל אחד יכול לעשות בדלת אמותיו מה שבא לו.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אין לי ממש בעיה עם זה. כל עוד זה לא גורר כל מיני הטבות כלכליות מעבר למה שמקבל זוג.

ומה אם ניצול נשים במגזר הבדואי, וגם ייבוא נשים פלסטיניות מהשטחים?

אתה לא רואה קורלציה בין תרבות פטריאכלית נצלנית לבין ריבוי נשים?

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אני חושב שאתה מבלבל פה סיבה ותוצאה.

אוכלוסיות עם הכנסה נמוכה נוטות להריונות בגיל צעיר, בלי קשר לאג׳נדות בבית הספר.

אכן קשה לדעת מה הייתה קודם, הביצה או התרנגולת, אבל אי אפשר לטעון לבלבול כשקושרים הטבות כלכליות לסוג מסויים של תא משפחתי (חד הוריות או ריבוי צאצאים) לגידול בסוג הזה של משפחה.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

האם זה טוב לילדים להיות בבית בו שני ההורים מעשנים?

אתה רוצה פאטרנליזם של המדינה?

כאמור, אני לא אוסר כלום. השאלה היא מה המדינה צריכה לעודד. עישון היא לא מעודדת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

חתונה היא הסדר כלכלי שהמדינה מכירה בו, למשל, למשכנתאות.

בישראל. זה גם לא אומר שזה בסדר, כי בהולנד נגיד זה עובד לפי "פרטנר פיסקלי" מה שיותר נכון לטעמי. (שגם הוא מוגבל ל 1)

לפני 6 דקות, falou כתב:

למשל, במתן הטבה לרכישת דירה.

זה למשל, משהו שאנחנו בכלליות לא צריכים לממן. אז בוא נבטל. 

לפני 7 דקות, falou כתב:

כי אנחנו שם.

אנחנו נותנים (או לא) אקסטרא כסף למי שמביא יותר ילדים, למשל.

יש הסכמה שזה לא הכי טוב ודורש שינוי.

לפני 8 דקות, falou כתב:

אנחנו נותנים את הזכות לאמץ תינוק לזוגות מסוג מסויים.

גם זה לטענתך לא סבבה בכלל וצריך להגיע עם כוכבית. אז מוסיפים כוכביות...

לפני 8 דקות, falou כתב:

זה לא נכון.

זו סוגה חברתית וכלכלית, לא רק סוגיה אישית.

זה כן נכון. הטענה שלך שזאת סוגי כלכלית מתייחסת מתוך יציאה מנקודת הנחה שאני צריך לתת תנאים מיוחדים למי שמחליט להקים משפחה עם 14 אמהות. אני לא רוצה להביא להם שום תנאי מיוחד - תסתדרו. 

לכן מבחינתי היא אישית, גג חברתית שולית/זניחה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ביידן פורש (תשמעו אם הוא היה ממשיך כנראה שזו הייתה יותר מבוכה עבורו) זה אומר שתאורטית קמלה האריס נכנסת במקום ביידן?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא פורש מהמירוץ לא מהנשיאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

זה אומר שתאורטית קמלה האריס נכנסת במקום ביידן?

כמו שכתבו - פורש מהמירוץ - לא מהמינוי הנוכחי שלו כנשיא.

והתשובה היא לא - היא לא אוטומטית במקומו בריצה - אבל הם דיי דפקו את המפלגה הדמוקרטית בקטע הזה עם זה שהוא פרש כ״כ מאוחר.

הם דחו ועשו טריקים סביב הבחירות הפנימיות האלו וכ״כ מאוחר יש גם בעיות טכניות עם כספי קמפיין (שהם שרפו אגב בטירוף) , גם עם פתקי הצבעה ומועמדויות שחלק מהסטייטים יעשו להם בעיות עם החלפת מועמדים (אפילו להאריס) וגם לגבי הסיכויים של מועמדים אחרים בשלב כזה מאוחר בשנה.

אז גם אחרי הצעד הזה בתוך המפלגה הדמוקרטית יש בלאגן רציני ביותר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

הוא פורש מהמירוץ לא מהנשיאות.

וחבל שכך, כי ניכר שהוא לא כשיר, לכן נשאלת השאלה - מי מנהל את העניינים ומקבל את ההחלטות מאחורי הקלעים?

לגבי האריס - היא לא העיפרון הכי חד, בלשון המעטה. גם אין לה ממש יכולת להתמודד מול מנהיגים כמו פוטין או נשיא סין (שלא לדבר על המטורפים במזרח התיכון).

בסוף עוד נקבל הפתעה בדמות מישל אובמה + חזרה של הקורונה (הצבעות "מרחוק"), או תרחיש דומה אחר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואולי הם יבחרו בRFK לך תדע.

מישל אובמה זה אסון לכל העולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל המפלגה הדמוקרטית זה אסון לעולם. ראינו את זה ב2 הקדנציות האחרונות של המועמדים שלהם.

לא צריך להיות אוהד של טראמפ, או מצביע למפלגה הרפובליקנית, כדי להבין את זה.

גם מבחינת ענייני פנים, הקדנציה של ביידן הייתה אסון - משבר המסתננים בגבול הדרומי, פשיעה גואה, פגיעה בכלכלה ועוד.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

כמו שכתבו - פורש מהמירוץ - לא מהמינוי הנוכחי שלו כנשיא.

והתשובה היא לא - היא לא אוטומטית במקומו בריצה - אבל הם דיי דפקו את המפלגה הדמוקרטית בקטע הזה עם זה שהוא פרש כ״כ מאוחר.

הם דחו ועשו טריקים סביב הבחירות הפנימיות האלו וכ״כ מאוחר יש גם בעיות טכניות עם כספי קמפיין (שהם שרפו אגב בטירוף) , גם עם פתקי הצבעה ומועמדויות שחלק מהסטייטים יעשו להם בעיות עם החלפת מועמדים (אפילו להאריס) וגם לגבי הסיכויים של מועמדים אחרים בשלב כזה מאוחר בשנה.

אז גם אחרי הצעד הזה בתוך המפלגה הדמוקרטית יש בלאגן רציני ביותר.

התחושה שלי היא שהם הבינו שכנראה שאת הבחירות האלו הם מפסידים, אז רוצים להריץ אשה שחורה כדי להראות עד כמה הם מתקדמים ופרוגרסיבים ואז בבחירות הבאות לחזור להריץ גבר ו\או לבן כדי לנצח (כמו שזה עובד באמריקה).

על הדרך זה יאפשר להם להשתולל בחקיקות וכדו' בחצי שנה הקרובה בלי לדאוג להשפעה של זה על הבחירות.

הימור שלי - שינוי בהרכב בית המשפט העליון.

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

וחבל שכך, כי ניכר שהוא לא כשיר, לכן נשאלת השאלה - מי מנהל את העניינים ומקבל את ההחלטות מאחורי הקלעים?

יש בשיטה האמריקאית מספיק פונקציונרים וממלאי מקום כדי שהיא לא תחדל לתפקד, גם אם הנשיא לא הכי חד. היו בעבר נשיאים עם בעיות תפקודיות, המדינה לא תלויה בזה שהם יהיה 100%. לדוגמא: רוזוולט, אייזנהאואר ורייגן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אז למה צריך נשיא, או סגן נשיא?

בוא נמשיך עם אותם "פונקציונרים", שיחליטו מה לעשות בלי קשר לרצון הבוחר.

אגב, אני לא חובב תיאוריות קונספירציה, אבל אני יכול להבין למה ה"ממסד" מרוצה מבובות על חוט כמו ביידן והאריס, ופחות אוהב מועמדים כמו טראמפ.

הרי המיליונים שהלכו לאיבוד בסיוע לאוקראינה, זה טעות תמימה, כך גם סוכן ה-FBI, שהשתתף בחקירה של רוסיה גייט וטראמפ, ובסוף הסתבר שהוא עצמו היה קשור לרוסים או לגורם זר, וכך עוד שלל "פרשיות", שאיכשהו עוברות חלק או מתחת לרדאר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...