Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישבת פעם עם גורם קישור מצרי? קראת פגישות בין שגרירים ונציגים שונים של המדינות? ראית את שיתוף הפעולה הבטחוני בשטח?

כי אני כן.

אז אולי כן אפשר להסתדר....

בוודאי שיש מגעים, וזה חשוב. אבל למה יש מגעים? מהי הסיבה הראשונית? פחד, שבגללו יש מגעים. הרי תסכיםנאיתי שזה לא הגיוני, שעד לא מזמן רצו להרוג אותנו, ופתאום נדברים איתנו ואפילו משחקים כדורגל. חבל שאתה נופל בפח שלהם.

יוסי,

מבחן זה טוב ויפה, אבל אתה מבין שזאת לא מסננת אמיתית. נו אז הוא ילמד מספר שורות מההימנון, יגיד שלא יפה להתייחס לנשים כאל משהו נחות, שצריך סובלנות כלפי האחר, כדי לקבל את הדרגכון, אבל את קו המחשבה והמנטליות שלו זה לא ישנה. שכחת את כל ההבטחות והדיבורים היפים של עראפת? זה שינה משהו?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אתייחס רק לזה. מעט צורם מה שכתבת, ואני אסביר. זה לא שאסור להשוות את השואה לרצח של עמים אחרים, אלא שההשוואה (בהינתן תקופה היסטורית מוגדרת- נניח ב150 שנה האחרונות) בעיקר מראה על זילות השואה. כל עוד (ואני באמת מקווה שלא יחזור על עצמו בשנית) לא בוצע רצח שיטתי, עם תורה סדורה כיצד למיין, לשנע ולרצוח מליוני בני אדם בעלי שיוך כלשהו (במקרה הזה דת) ההשוואה פוגעת במובהקות ובשפל האנושי הגדול אליו הגיעו (במקרה הזה יותר מלאום אחד) בני האדם.

אני מניח שהחרבת ערים שלמות בכל מקום היא מזעזעת, למעט מקרים מסוימים של יחסי איבה- ולא רק- עבור הרבה מאוד אנשים.

בנוגע לטראמפ- הסיבה, לדעתי, לא מצטמצמת לבנייה בהתנחלויות, אלא בין היתר ביחסים חמים יותר בין המדינות, בעיקר בין ראשיהן.

השוואת מראות על זילות השואה בעייני יהודים רבים, כי מושרש בכולנו שזו זילות השואה.

ג׳נסויידס באפריקה או במקמות אחרים לא היו שונים קונספטואלית בכלום. ההבדלים שם היו בעיקר טכנולוגיים, אבל לא רעיונים.

עזוב אפריקה.

גם אם אני מסתכל על מיליוני האנשים שסטלין הרעיב למוות בברהמ, כדי לדכא את האיכרים שם, באזורים גאוגרפיים מאוד קונקרטיים - גם זה רצח עם לכל דבר.

וזה משעשע לדון בזה בהקשר של טראמפ, כי הוא עשה בדיוק את מה שבארץ נוהגים להתייחס אליו כזילות השואה.

ברור שאם הנשיא היה ברק חוסיין אובמה, כבר היינו רואים גם פוסטים של יאיר לפיד וגם של ביבי ושל מי לא, על נשיא - שונא ישראל, שמעיז לא להתייחס בנפרד לרצח היהודים במלחמת העולם השניה.

אבל כשהנשיא בעד בנייה בהתנחלויות, אז הכל זורם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אל תעוות את ההיסטוריה!

סטלין, שהיה גם תאב דם לא הרג אנשים על רקע מוצאם או דתם. מנחת ידו סבלו כולם. היטלר הפנה את מכונת הרצח שלו כנגד עם מסוים, וכאן ההבדל העיקרי. אזורים גאוגרפיים קונקרטיים? אתה מתכוון לצ'צ'ניה ואוקראינה? אתה אמור לדעת מצוין למה הוא עשה את זה. וחא, הסיבה לא היתה לאומנית.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם (נערך)
השוואת מראות על זילות השואה בעייני יהודים רבים, כי מושרש בכולנו שזו זילות השואה.

ג׳נסויידס באפריקה או במקמות אחרים לא היו שונים קונספטואלית בכלום. ההבדלים שם היו בעיקר טכנולוגיים, אבל לא רעיונים.

כן.

גם אם אני מסתכל על מיליוני האנשים שסטלין הרעיב למוות בברהמ, כדי לדכא את האיכרים שם, באזורים גאוגרפיים מאוד קונקרטיים - גם זה רצח עם לכל דבר.

לא.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למי איכפת מה הסיבה?

הרי זו בדיוק הטענה שלי.

רצח מיליוני אנשים הוא רצח מיליוני אנשים. מה זה משנה אם הסיבה לכך היא תורה גזענית כלשהי, אמונה בכך שהרצח שלהם הכרחי לכלכלה או מאבק כוחני בין שבטים פרימיטיבים באפריקה?

ובוודאי שסטלין הרג אנשים גם על רקע דתם.

ובוודאי שהוא הרג אנשים גם על רקע לאומי, כמו בקווקאז (אם אתה קורא רוסית, זכור לי שכן).

בכלל, לא צריך להיות היסטוריון מומחה להיסטוריה רוסית מודרנית, כדי לדעת שהרוסים מדכאים את הקווקאזים כבר מאות שנים. מה זה, אם לא ג׳נוסייד, כשזה הופך לאלים, כמו בתקופה של סטלין?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הרי תסכים איתי שזה לא הגיוני, שעד לא מזמן רצו להרוג אותנו, ופתאום נדברים איתנו ואפילו משחקים כדורגל. חבל שאתה נופל בפח שלהם.

לא מסכים לחלוטין ודוחה על הסף כל טענה שכאילו מי שפעם היו אוייבים, לעולם יהיו אוייבים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

לגמרי. הרי לפי ההגיון הזה, צרפת ואנגליה צריכות להיות אויבות מרות ברמה שתגרום לישראל וחמאס להיראות כמו BFF.

יבגני, הטענה שלל עכשיו אחרת.

לטעון שחומרת הרצח נובעת ממעשה הזדון ומהיקפו ולא מהסיבה שעומדת מאחוריו. גם המונגולים רצחו מליונים על מיליונים של סינים אבל מאחר ורעיון הלאום לא היה קיים - זה לא קיבל לייבל של רצח עם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

רק כדי לדייק אי אפשר לפטור את הפערים הגדולים בין מקרי הרצח באמצעות "הבדלים טכנולוגיים", זה הרי הרבה יותר מזה.

בהינתן ההנחה כי יש דרגות לרצח, הדרך והשיטה בה נרצחו היהודים בשואה שונה, בצורה מובהקת יש לציין, מאשר המקרים שהזכרת.

לא בכדי, לצערנו, השואה היא מאורע מיוחד מבחינת האמצעים שננקטו על מנת לבצע רצח עם (מיון, בחירה, שינוע, שיטת הרצח וכו').

אני מניח כי השמדת שבטים (כהכללה לכל קבוצת בני אדם בעלת מכנה משותף) היא לא המצאה של הנאצים- היישום אולם, הוא לחלוטין שונה ממקרי רצח אחרים.

עם זאת וכמו שאמרתי מקום, השמדה של כל אוכלוסיה צריכה להפריע לכל בר-דעת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

המקרים האפריקאים חולקים את כל המאפיינים המהותיים של השואה למעט יכולת הביצוע הגבוהה של הנאצים. כנ״ל רצח הארמנים.

וכשאני חושב על זה, הטענה של יבגני מקובלת עלי - חומרת המעשה נעוצה בפעולת הרצח ההמוני, לא בכך שהכוונה שלה היא להכחיד עם כלשהו או לא.

פורסם
לא מסכים לחלוטין ודוחה על הסף כל טענה שכאילו מי שפעם היו אוייבים, לעולם יהיו אוייבים.

הטענה שלך נכונה בין מדינות, עמים ודתות שאין ביניהם מחלוקת עקרונית, במיוחד דתית. הסכסוך הנוכחי הוא צעיר, ככה שלא משנה כמה תאמינו בזה, לא יצא מזה כלום. עובדה, נתתם להם רובים להגן על עצמם, אבל הם ירו עליכם ועלינו. נתתם להם אוטונומיה וכסף לפיתוח, הם השתמשו בזה ליצירת מכונת מוות. ואתם ממשיכים בשלכם. הצרפתים והאנגלים עד היום לא אוהבים אחד את השני. עם הזמן הם הגיעו להבנה אחת עם השנייה וחיות בשקט. אבל מי יודע מה יוליד יום, בטח יזכרו בעבר כשיהיה צריך.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

כיום, אני לא מרשה לך וליבגני לבקר בשכם.( וזה לא נתון לויכוח :wink: )

ראינו כבר כי הם פוגעים גם בפעילי שלום ישראליים, רק כי הם ישראליים.

לכן - זה עוד מוקדם לחשוב כי "יגור זאב עם כבשה..

באירופה הם נחנקו מהמלחמות ואמרו די.

אצלנו השכנים עדיין מתלהבים "נרצח ת'יהוד, אטבח אל יהוד"

הם עדיין לא מוכנים לכך, אולי והלוואי עוד דור או שניים.

ובתנאי שיפתחו יותר לעולם הנאור - ולא לעולם מלא הדם הצמוד בסוריה ועירק.

ולצערי די דומה אצלנו, במערכת בין החרדים לחילוניים.

על-אף כי יש התקדמות קטנטנה, והחרדים מתחילים קצת לצאת לעבודה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

סתם לאמת ההיסטורית

היטלר גם רצח מיליונים שלא היו יהודים

כי הם לא היו ארים

והיה ממשיך בטיהוריו אילו לא היה מפסיד במלחמה.

וכיוון שמדובר בגרמנים אז הם ניסו לבצע זאת על הצד הטוב ביותר , היעיל ביותר , והמסודר ביותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...