Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע בAVIS

Smiley96
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי מאזדה 3 2004 במצב טוב שהגיע כבר ל217K,

סתם דפדפתי בפייסבוק, ואז ראיתי פרסומת של AVIS, שרשום שם יענו קח רכב חדש 2016 0KM,

שלם מקדמה של 7.5K וכל חודש נגיד על יונדאי I20 900 שקל למשך 18 חודש. וגם מציעים חבילת טיפולים וביטוח תמורת 400 שקל, ואמרתי לעצמי, המאזדה שלי עוד מעט תיתן את נשימתה, ולמה שאני לא אסע ברכב חדש בלי יד אל הדופק? זה משתלם כלכלית?, עשיתי חישוב יצא בערך 20K ב18 חודשים בלי חבילת טיפולים,

אשמח לחוות דעת שלכם המומחים.:)

זה חבילת AVIS אקספרס

פורסם

קודם כל המזדה שלך יכולה לנסוע עוד כמה שנים טובות בלי יותר מדי בעיות. אתה אומר שהיא במצב טוב, אם היא מטופלת בזמן - לא צריכים להיות בעיות מיוחדות. אין לרכב מחלות מיוחדות עד כמה שידוע לי.

רק שתקבל פרופורציות, להורים שלי הייתה מזדה דמיו 2002 עד לפני שנה (נרכשה ב2004 מחברת השכרה עם 60,000 ק"מ), נמכרה לפני שנה עם 450,000 ק"מ. עם מספר תקלות לאורך השנים שאפשר לספור על יד וחצי. מנוע וגיר מקוריים שאף פעם לא נפתחו. טיפולים בזמן וזהו.

אם בא לך להתפנק עם רכב חדש זה סיפור אחר. אבל קח בחשבון - כל המבצעים האלה זה סיפורים נחמדים, בסופו של דבר זו פשוט הלוואה, בשמות אחרים.

בגדול אתה משלם את המחיר של רכב 0 ק"מ, רק פורסים לך אותו לחלקים. מקדמה, סכום קטן כל חודש, וסכום גדול בסוף התקופה.

אין ארוחות חינם.

אם תבוא עם מזומן ביד, רוב הסיכויים תקבל מחיר יותר טוב מהסכום הכולל של העסקה הנ"ל.

קח בחשבון גם שיונדאי i20 היא סופר מיני - קטגוריה אחת יותר נמוכה ממהמזדה 3 שלך, והיונדאי i20 הנוכחית רכב לא מוצלח במיוחד, גיר אוט' מיושן 4 הילוכים (אם אני לא טועה), בשילוב עם מנוע 1400 מיושן גם כן - מתקבל רכב לא זריז ולא חסכוני.

לדעתי - קודם תחליט אם אתה באמת רוצה\צריך רכב חדש, אח"כ תחפש את הרכב שעונה לך על הצרכים.

פורסם

כלכלי זה לא. המזדה שלך מגלה עד כה אמינות טובה ? אם כן,כשתגיע התקלה שתעלה כמו חצי אוטו אז תגש לאוויס. תאמין לי , גם אז ה"מבצע" יהיה בתוקף.

פורסם
קודם כל המזדה שלך יכולה לנסוע עוד כמה שנים טובות בלי יותר מדי בעיות. אתה אומר שהיא במצב טוב, אם היא מטופלת בזמן - לא צריכים להיות בעיות מיוחדות. אין לרכב מחלות מיוחדות עד כמה שידוע לי.

רק שתקבל פרופורציות, להורים שלי הייתה מזדה דמיו 2002 עד לפני שנה (נרכשה ב2004 מחברת השכרה עם 60,000 ק"מ), נמכרה לפני שנה עם 450,000 ק"מ. עם מספר תקלות לאורך השנים שאפשר לספור על יד וחצי. מנוע וגיר מקוריים שאף פעם לא נפתחו. טיפולים בזמן וזהו.

אם בא לך להתפנק עם רכב חדש זה סיפור אחר. אבל קח בחשבון - כל המבצעים האלה זה סיפורים נחמדים, בסופו של דבר זו פשוט הלוואה, בשמות אחרים.

בגדול אתה משלם את המחיר של רכב 0 ק"מ, רק פורסים לך אותו לחלקים. מקדמה, סכום קטן כל חודש, וסכום גדול בסוף התקופה.

אין ארוחות חינם.

אם תבוא עם מזומן ביד, רוב הסיכויים תקבל מחיר יותר טוב מהסכום הכולל של העסקה הנ"ל.

קח בחשבון גם שיונדאי i20 היא סופר מיני - קטגוריה אחת יותר נמוכה ממהמזדה 3 שלך, והיונדאי i20 הנוכחית רכב לא מוצלח במיוחד, גיר אוט' מיושן 4 הילוכים (אם אני לא טועה), בשילוב עם מנוע 1400 מיושן גם כן - מתקבל רכב לא זריז ולא חסכוני.

לדעתי - קודם תחליט אם אתה באמת רוצה\צריך רכב חדש, אח"כ תחפש את הרכב שעונה לך על הצרכים.

מה שאתה כותב זה פשוט לא נכון.

אין סכום גדול בסוף התקופה ואתה משלם על ירידת ערך בלבד.

לדעתי זאת עסקה מצויינת. אם כבר תיקחמל30/36 חודש

פורסם

אין ארוחות חינם.

חשבתי לקחת טיפה הלוואה מהבנק ולקנות אופל אסטרה 2012

מה אתה אומר

פורסם

לא חושב שזו עסקה טובה,

אתה משלם כל חודש ובסופו של דבר נשאר בלי רכב.

תמכור את המאזדה שלך ב15 אלף.

מקדמה 7500.

מה שתשלם בסוף התקופה הוא בערך 30000 שקל.

אם תיקח את הסכום הזה בהלוואה תוכל לרכוש I20 מ2013 עם נתונים טובים מאוד ולקחת את ה900 ש"ח האלה כהלוואה-הריביות נמוכות מאוד ולא תפסיד יותר מידי.

בעוד 3 שנים תהיה בלי הלוואות ועם רכב יחסית חדש ואמין.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אתם מערבבים פה תפוחים ופאי רועים.

קודם כל אל תשווה רכב חדש למשומש. אלו לא אותם עלויות.

בעסקה של אויס אתה משלם רק את ירידת הערך. לא מבין את הקטע של נשאר בלי אוטו בסוף.

אם אני קונה i20 חדשה ב100 אלף ש״ח.

מוכר אחרי 3 שנים ב70.

אז גם נשארתי בלי האוטו. מה זה שווה?

אהה... כי נשאר לי 70 אלף ש״ח ביד? זה אותו דבר באויס אקספרס.

הם פשוט אומרים לך במקום שתביא לנו 100 ונחזיר לך 70. תביא מראש 30. בתשלומים.

אין יותר הגיוני מזה לרכב חדש.

מה שכן. רכב חדש לא הגיוני/מתאים לכולם.

ברור שאפשר לקנות i20 מ2010 ב40 אלף.

אבל זה רכב בן 6-7. לא לשכוח

פורסם

זו למעשה עסקת שכירות לא רכישה. אתה שוכר את ה-I20 בסביבות 1300 לחודש (אחרי שקלול המקדמה בהנחה שיש לך את זה ביד ללא עלויות מימון). האויס אקספרס חבילה שאת טיבה איני יודע עוד 350 אם אתה רוצה. אז בעלויות הללו שכרת רכב, בגדול.

אלא אם יש כא איזה קץ' אז בעיני זו דרך נכונה לחיות. רכב לא צריך להיות השקעה הונית. זו הוצאה שוטפת חלק מהוצאות משק הבית. רכב זה לא נכס, זה לא השקעה זה כמו שכ"ד או אוכל. לכן אני בכלל לא מחשב כמה שילמת "לכל התקופה". להיפך מי שקונה רכב אני שואל: כמה זה עולה לך לחודש? בגלל אותה לוגיקה.

פורסם
חשבתי לקחת טיפה הלוואה מהבנק ולקנות אופל אסטרה 2012

מה אתה אומר

תגיד מה הצרכים שלך (עדיף בשירשור חדש), כמה אנשים נוסעים ברכב, עירוני \ בין עירוני,

אם אני נוסע רוב הזמן לבד\זוג אז אין כל כך טעם ברכב משפחתי כמו אסטרה, אפשר להסתפק בסופר מיני,

אם יש לך 2 ילדים אז כן רצוי משפחתי.

מה יותר חשוב לך - אמינות \ נוחות \ צריכת דלק \ עלויות החזקה \ מנוע חזק וכו'.

ותחשוב גם איזה סכום אתה רוצה להשקיע, עם או בלי הלוואה.

פורסם
אתם מערבבים פה תפוחים ופאי רועים.

קודם כל אל תשווה רכב חדש למשומש. אלו לא אותם עלויות.

זה בדיוק העניין!

העלויות דומות, פחות או יותר, לרכישת רכב חדש.

אז כשבן אדם שואל האם זה משתלם כלכלית, השאלה היא האם הוא בכיוון של רכב חדש.

זה נשמע מפתה, זה כיף לקבל רכב חדש וזה נוח לא להתעסק בקניה ומכירה, אבל כל אחד עושה את ההחלטה שלו.

כלכלית הרבה יותר משתלם לקנות רכב בן 3 ולספוג ירידת ערך הרבה יותר קטנה כל חודש.

או להמשיך עם המאזדה הקיימת עוד שנתיים, אם היא במצב טוב ולא עושה בעיות, ואז הירידת ערך היא בערך 300 (תכלס אפילו פחות) ש"ח בחודש, ולא 1300 ש"ח.

זה גם עניין של סדר עדיפויות.

פורסם
זו למעשה עסקת שכירות לא רכישה. אתה שוכר את ה-I20 בסביבות 1300 לחודש (אחרי שקלול המקדמה בהנחה שיש לך את זה ביד ללא עלויות מימון). האויס אקספרס חבילה שאת טיבה איני יודע עוד 350 אם אתה רוצה. אז בעלויות הללו שכרת רכב, בגדול.

אלא אם יש כא איזה קץ' אז בעיני זו דרך נכונה לחיות. רכב לא צריך להיות השקעה הונית. זו הוצאה שוטפת חלק מהוצאות משק הבית. רכב זה לא נכס, זה לא השקעה זה כמו שכ"ד או אוכל. לכן אני בכלל לא מחשב כמה שילמת "לכל התקופה". להיפך מי שקונה רכב אני שואל: כמה זה עולה לך לחודש? בגלל אותה לוגיקה.

מסכים עם הגישה הנ"ל ויש לזה שם - ליסינג תפעולי

פורסם
תגיד מה הצרכים שלך (עדיף בשירשור חדש), כמה אנשים נוסעים ברכב, עירוני \ בין עירוני,

אם אני נוסע רוב הזמן לבד\זוג אז אין כל כך טעם ברכב משפחתי כמו אסטרה, אפשר להסתפק בסופר מיני,

אם יש לך 2 ילדים אז כן רצוי משפחתי.

מה יותר חשוב לך - אמינות \ נוחות \ צריכת דלק \ עלויות החזקה \ מנוע חזק וכו'.

ותחשוב גם איזה סכום אתה רוצה להשקיע, עם או בלי הלוואה.

אני כרגע רווק בן 24 עם בת זוג שמטיילים הרבה, עשיתי עם המאזדה בערך מאז שקניתי לפני שנה וחצי +- 27K,

שזה נסיעה לאילת, נסיעה לת"א ניסעה לפה לשם, הרכב פשוט רומס לי תכיס מבחינת דלק, כרגע זה לא משנה לי הדלק כי אני עדיין רווק, בקיצור חשבתי להתקדם לרכב יותר חדש, אני רוצה מצד אחד רכב חזק ומהיר ולא חסכוני שיסע לאט ושמשאית תעקוף אותו,

חשוב לי מהרכב שהוא יהיה אמין, נוחות, ומנוע חזק, זה כרגע מה שחשוב, צריכת דלק כרגע לא חשוב כי אין לי ילדים שצריך לגדל,

המאזדה כבר רועדות למרות שהחלפתי תושבות ונמאס לי והיא מרעישה, (סלד ב3K על 100 קמש), חשבתי על כיוון אופל אסטרה טורבו, לקחת הלוואה קטנה, או לאנסר הדור החדש.... אני אוהב גם פוזה.... הסכום שאני מוכן זה עד 50 לפחות

• תוכן חדש...