Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח דירה לאחר משכנתה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביטוח תכולה לא מעניין אותי וגם לא נזק כזה או אחר של 10-20 אלף שקל (לא שזה לא יכאב אבל זה ניתן לספיגה בקלות יחסית). החשש היחיד שלי הוא מקריסה של המבנה.

בדיקה ב-WOBI העלתה שביטוח דירה הוא רק על 279K (וביטוח תכולה מינימלי של 65K).

בדקתי דרך סוכנת שאני מכיר והמקסימום שנתנו הוא ביטוח של 600,000 ש"ח בעלות של 100 ש"ח בחודש.

די בטוח שלשכנים בבניין אין ביטוח לדירות שלהם (אוכלוסיה חלשה, בניין רכבת בן 60-70, 5 כניסות, 6 דיירים בכניסה).

שווי הדירה מוערך ב-800-900K.

לעשות, לא לעשות ? אם כן איזה ביטוח לעשות ? המלצות אחרות ?

תודה מראש

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אתה לא מחויב בביטוח מטעם המשכנתא ?

ביטוח משכנתא + תכולה + עסק בבית עולה לי ~1300-1400 לשנה

ביטוח מבנה בלבד צריך לעלות בערך חצי.

פורסם
תעשה ביטוח לפי ערך כינון של כ5K למטר. 50 מטר = 250K שקל.

שים לב שיכלול צד ג' ונזקי מים.

250K הוא סכום נמוך מדי, לא ? זה אולי (בספק רב) יכסה את עלויות הבנייה של הדירה שלי אבל מה אם לשכנים אין ביטוח ?

במקרה שלך שווה לעשות ביטוח דירה כולל ערך הקרקע

זו השאיפה.

אתה לא מחויב בביטוח מטעם המשכנתא ?

ביטוח משכנתא + תכולה + עסק בבית עולה לי ~1300-1400 לשנה

ביטוח מבנה בלבד צריך לעלות בערך חצי.

אני אחרי משכנתה, סיימתי אותה לפני שנה וחצי.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אם אין להם ביטוח, מה יעזור לך שתקבל 500K? תוכל לבנות את הבניין מחדש? ואם זה 1.5M?

תוכל להתייעץ עם הסוכנות בר-עוז, הם עוסקים בזה יומיומית ואולי יוכלו לתת ראיה שונה.

משכנתא זה קל

פורסם
במקרה שלך שווה לעשות ביטוח דירה כולל ערך הקרקע

המלצה מעולה.

בבית משותף שבו אתה יודע שלחלק מהדיירים אין ביטוח דירה, ביטוח ערך קרקע הוא חובה לדעתי.

ביטוח הדירה עצמו הוא למעשה הבטחה של חברת הביטוח לתת לך את הכסף לבנות את הבית מחדש (את הכסף לבלוקים אם תרצה) אבל מה קורה כשלחלק מהדיירים אין ביטוח ואין את הכסף לבנות מחדש את הבית?

הרי עדין יש להם זכויות בקרקע ולכן תהיה סחבת של שנים עד שהבית יבנה מחדש. ביטוח ערך קרקע הוא למעשה הבטחה של חברת הביטוח לרכוש ממך את הזכויות בקרקע וכך אתה נמנע מהסחבת שבבניית הבית מחדש ויכול לקבל את מלוא הסכום על הדירה שלך וללכת לרכוש דירה אחרת בקלות.

פורסם

לא הכרתי את אופציה ביטוח ערך הקרקע, אבל לפי מה קובעים פיצוי?

נניח והבניין התמוטט ואתה רוצה לממש את הביטוח, כמה תקבל? אתה תגיד שהדירה שווה 1.5 והביטוח יגיד רק מיליון, מי צודק?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

השמאי.

בכל מקרה אתה מבטח את ערך הקרקע בכמה שאתה רוצה אך זה צריך להיות ריאלי.

אם תבטח את ערך הקרקע במיליון אך הקרקע שווה חצי מיליון, תקבל חצי מיליון כי זו התעשרות שלא כדין.

פורסם

קריסה של המבנה זה לא הנזק הפוטנציאלי היחיד. מה עם שריפה?

אגב, ממה שאני הבנתי, בביטוח רעידות אדמה ההשתתפות העצמית היא של 10% ללא תלות בגובה הנזק. זה אומר שאם הביטוח למבנה הוא של 600,000 ש"ח מתחילים לקבל פיצוי רק מעל 60,000 ש"ח. ניתן לשנות זאת, בתוספת תשלום כמובן, להשתתפות של 4%.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בשריפה, כל עוד הבניין לא מסוכן למגורים והנזק הוא בר תיקון, תקבל תשלום להחזרת המצב לקדמותו מביטוח הדירה.

אין קשר לערך קרקע.

פורסם

התייחסתי להודעה הראשונה שבה נאמר "... החשש היחיד שלי הוא מקריסה של המבנה".

אני לא יודע לחשב עלויות אבל אני מניח ששיקום מבנה לאחר שריפה יכול להיות יקר למדי. אצל ההורים שלי זה קרה לפני 25 שנים בערך. נשרפה הדירה והשיקום כלל את כל עבודות הפנים האפשריות, פריסת חוטי חשמל בקירות, חלק מצנרת המים, משקופים ודלתות, רצפות ועוד. מעבר לזה שצריך דיור חלופי באותו הזמן וגם הוא עולה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע הזמן לעדכן.

פניתי לביטוח ישיר שהציעו לבטח את הדירה ב280,000 ש"ח והציעו ביטוח נוסף למקרה של נזק בסכום של 620,000 ש"ח.

שקלול של שני הסכומים מביא אותי לשווי משוער של הדירה וזה מה שחיפשתי.

המחיר הוא תשלום שנתי של 800 ש"ח שאמור לתת לי שקט במקרה של רעידת אדמה. מהנציגה הבנתי שבמקרה והבניין קורס (בהנחה שלא הייתי בתוכו :|) אני מקבל את הכסף ויכול ללכת לקנות בית במקום אחר.

מצורפות תמונות בהן ניתן לראות את סכומי הביטוח וההשתתפות העצמית.

הקישור הבא מביא אתכם לפוליסה שאמנם רשומה בשפה העברית אבל אני לא מבין את מה שכתוב בה :(, אני לא קורא עורךדינית.

http://www.555.co.il/resources/downloads/form_type/P000146.pdf

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

תודה לכל המגיבים

Capture 1.PNG

Capture 2.PNG

fiat x1/9

פורסם

אמיר - כמה הערות:

1. אם המבנה מסוכן - מדוע נכנסת להרפתקה? זה עלול לעלות בחייך.

2. אל תזלזל בביטוח התכולה. אני לא יודע מאין הגיע המספר של 10-20 אש"ח, זה אולי ערך הבגדים שלך.בגדים של זוג או משפחה, רהיטים, כמה מכשירי חשמל ושני מחשבים שוים לפחות 100,000 ש"ח. כמובן שבדירה ריקה או במחסן גרוטאות אין לכך ערך.

3. הביטוח כולל סעיפים חשובים שכלל אינך מודע להם - צד ג' (אם אורח שלך שובר רגל), חבות מעבידים (אם המנקה, כולל זו של חדר המדרגות, שוברת רגל), ועוד כהנה וכהנה. אפילו ביטוח למקרה תאונת אופניים או אם הכלב שלך אכל את המחברת של הבן של השכנים.

4. ערך המבנה, הקרקע והתכולה נקבע על ידי סוקר שהוא שמאי המתמחה באומדנים מסוג זה, אשר יבוא לדירה ויבדוק אותה ואתתכולתה, אפילו ישקול את התכשיטים שעל אשתך. מחירו הסופי של הביטוח יקבע לפי שומה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...