Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוסע על טויוטה קורולה שנת 2001 מנוע 3ZZ.

לפני כ10K ק"מ החלפתי שמן מנוע + פילטר, הגיע הזמן להחליף שוב.

פעם קודמת שמתי שמן סינטטי מלא 10W30 של ליקווי מולי מסדרת SPECIAL TEC.

כמו שכולם יודעים המנוע זללן שמן לא קטן ואני כל פעם קונה ומוסיף את השמן המקורי של טויוטה 10W30 שבא בבקבוקים של ליטר.

השאלה שלי אם מעבר לשמן 5W30 תצמצם את הזלילה?

אם כן, איזה שמן מומלץ לקנות מבין שלושלת הבאים:

-עוד פעם Liqui Moly SpecialTec

- Castrol Magnatec C3

- Castrol EDGE Longlife III

שלושת השמנים האלה ראיתי עכשיו באוטוסטור. אם אתם מכירים חנות אשר יותר זולה באזור אשדוד או חולון אז אשמח לשמוע.

בנוסף אם יש לכם עוד המלצה לשמן במחיר 140-150 ש"ח ל4-5 ליטר

תודה!

פורסם

פעם הייתי שם 10W40 של ACDELCO

אחרי שהבנתי שהמלצת היבואן היא 10W30/5W30 אז עברתי ל10

עברתי על כל האשכולות בנושא ואני עדיין מבולבל

פורסם

השמן המתאים ביותר לרכב הוא 5W30 בתקן API SL ומעלה.

יחד עם זאת, מאחר ורכבך כבר לא חדש ופיתח חופש כזה או אחר במנוע, מעבר לשמן חצי סינטטי בצמיגות כמו 10W40 יכול לסייע בהפחתת צריכת השמן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם המנוע שלו כבר שחוק ויש צריכת שמן מאסיבית - שמן מנוע סינטטי זה כמו כוסות רוח למת וגם חבל על הכסף.

שמן חצי סינטטי (או מינרלי, רחמנא לצלן) דווקא עדיפים במקרה הזה כי הם "עבים" יותר (לא צמיגיים יותר, עבים יותר) ובעלי כושר חידור וחלחול פחותים משמן סינטטי מלא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אוקיי, ואם מבודדים רק את ענין הצמיגות והולכים על חצי סינטטי 5W40?

אגב, מה לגבי שמני High Mileage? נניח בצמיגות המקורית?

אגב 2, מצאתי כעת גם שמן מינרלי 5W30. אם כי ספק שמיובא ארצה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם הוא ימצא 5W40 חצי סינטטי זה בהחלט עדיף על 10W40 חצי סינטטי. צריכת השמן גוברת כאשר המנוע חם והשמן דליל.

בהחלט ניתן להשתמש בשמני high milage שמכילים כל מיני תוספים חיוניים וטובים למנוע ישן אך שמנים כאלה לא בהכרח יפחיתו את צריכת השמן כל עוד מדובר בשמן בסיס סינטטי מלא.

פורסם
אם המנוע שלו כבר שחוק ויש צריכת שמן מאסיבית - שמן מנוע סינטטי זה כמו כוסות רוח למת וגם חבל על הכסף.

שמן חצי סינטטי (או מינרלי, רחמנא לצלן) דווקא עדיפים במקרה הזה כי הם "עבים" יותר (לא צמיגיים יותר, עבים יותר) ובעלי כושר חידור וחלחול פחותים משמן סינטטי מלא.

מה ההבדל בין צמיג לעבה?

English cake

• תוכן חדש...