Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק ה-125

oz16
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קרא על הנושא באתר המועדון, כאן וכאן.
הסתכלתי שם וגם שם, חפשתי וחפשתי ולא מצאתי תשובה לשאלה בתחילת השרשור.

אי אפשר לתת תשובה בנוסח החקיקה עדין לא הושלמה.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

בעיקרון..., החוק עבר והתקנות אושרו... עכשיו כל שנשאר הוא שהן יעברו דרך משרד המשפטים

על מנת לקבל תוקף חוקי.

לפי ידיעתי, התקנות אמורות להיכנס לתוקף רק ב-2006 או לפחות באיזור.

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם
הסתכלתי שם וגם שם, חפשתי וחפשתי ולא מצאתי תשובה לשאלה בתחילת השרשור.

אי אפשר לתת תשובה בנוסח החקיקה עדין לא הושלמה.

מתוך המאמרים:

בסיפא של החלטת הועדה, התקבלה הצעת משרד התחבורה לתקופת הערכות בת שנתיים (שתחל, ככל הנראה, בינואר 2005), ולתקופת מעבר (שבה יתקיימו הרשיונות הישנים, במקביל להתחלת השימוש ווהענקה של רשיונות חדשים על פי התקנות) של 18 חדשים. עם זאת, נרשמה בקשת יו"ר הועדה לקיצור תקופת הזמן להערכות במידת האפשר.

פורסם
בעיקרון..., החוק עבר והתקנות אושרו... עכשיו כל שנשאר הוא שהן יעברו דרך משרד המשפטים

על מנת לקבל תוקף חוקי.

לפי ידיעתי, התקנות אמורות להיכנס לתוקף רק ב-2006 או לפחות באיזור.

פרסום מרשומות - זה כל מה שדרוש. משרד המשפטים לא חלק מהליך הפיכת התקנות לברות תוקף.

פורסם

:-) שלמה, תשמע, תראה, אני שאלתי את השאלה הזו לפני שבוע, וגם עכשיו וגם אחרי שראתי שוב ושוב ושוב את הכתבות באתר וגם אחרי שעוד מישהו שלא קשור לפה קרא, אני לא יודע האם תקנות כבר בתוקף או שלא.

בוא נניח שאני מטומטם, ואולי לא מגיעה לי תשובה.

אבל כשאתה עונה עליך לזכור שלא לכולנו יש את הידע שיש לך בנוגע להליך קבלת החלטות חוקים וכו'.

לכן, אם אפשר, בבקשה , תשובה פשוטה, כמו "כן,התקנות בתוקף" או " לא, התקנות עדיין לא בתוקף" { בכתבה כתוב "ככל הנראה בינואר" } . שנאמר "זה לא יגמר אם לא תספר".

בתודה, דוב. { ואולי עוד כמה אנשים }.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

מצטרף לדעתו של הדוב..

פשוט מישו יכול לתת קצת פרטים יותר פשוטים..

כמו עם יהיה מותר לנהוג על 125 בגיל 16? עם איזה הגבלות? ומתי החוק ייכנס לתוקף רשמי

אני פשוט מת לשים בגיל 16 את העכוז על טיל כביש 125...

(וכן.. אני יודע שאין כרגע אופנועים כאלה בארץ)

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

היה אתמול בעיתון ידיעות אחרונות במוסף ממון כתבה על אופנועים שיתחילו להגיע לארץ 125 4 פעימות שיהיו חוקיים לכביש, דני קושמרו נתן עליהם את החוות דעת ושם הם כתבו שרק ב-2007 יצא החוק של ה-125...

יש אפשרות שאני יסרוק את הכתבה אם אתם רוצים.

חן

פורסם

כל ההסדרים בדבר שינוי דרגות הרישוי אושרו בועדת הכלכלה.

בכל הנוגע לשינוי דרגות הרשיון, נקבע כי למרות שהחוק התקבל, הוא לא יכנס לתוקף עד תחילת 2007 (בנתיים, שום דבר לא משתנה).

ככלל, ההסדרים כלולים בחוק ששמו "תקנות התעבורה". חוקים, ושינויים להם, מקבלים תוקף משעה שפורסמו בעיתון הרשמי של מדינת ישראל, "דינים", ולמייטב ידיעתי, אכן פורמו השינויים לחוק תקנות התעבורה בפרסום הרשמי, מה שהופך אותם לתקפים.

בקיצור: עד תחילת 2007 שום דבר לא משתנה. בתחילת 2007 מתחילים הרשיונות להשתנות, ורשיונות חדשים יתקבלו לפי הדרגות החדשות. בזמן הזה, מי שיש לו רשיון "עד 50 סמ"ק", יהפוך הרשיון שלו ל"עד 125 סמ"ק". ההגבלות והדרישות (גם לגבי הגיל המינימאלי) נשארות כמו שיש היום.

פורסם

כדי להניח את דעתכם אני יענה על מה שאני יכול..

ההגבלה החדשה (כמו באירופה) תהיה לפי כ"ס כלומר בגיל 16 תוכל להוציא רישיון ל125 סמ"ק אך בתנאי שכוחות הסוס שלו לא יעלו על 14 סוסונים.. אותו דבר לגבי חמשמאות עד 33 כ"ס והלאה..

מי שיש לו עכשיו עד 500 יוכל להוציא רישיון ע"י מבחן במגרש לבלתי מוגבל.

החוק יכול להיכנס גם עוד 5 שנים אז לא להתרגש המינימום זה 2007 או אם ירצה השם 2006..

:screwy:ד"א שמעתי שהתקנות החדשות לא יוצאות לתוקף בגלל מחסור בנייר

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
כל ההסדרים בדבר שינוי דרגות הרישוי אושרו בועדת הכלכלה.

בכל הנוגע לשינוי דרגות הרשיון, נקבע כי למרות שהחוק התקבל, הוא לא יכנס לתוקף עד תחילת 2007 (בנתיים, שום דבר לא משתנה).

ככלל, ההסדרים כלולים בחוק ששמו "תקנות התעבורה". חוקים, ושינויים להם, מקבלים תוקף משעה שפורסמו בעיתון הרשמי של מדינת ישראל, "דינים", ולמייטב ידיעתי, אכן פורמו השינויים לחוק תקנות התעבורה בפרסום הרשמי, מה שהופך אותם לתקפים.

בקיצור: עד תחילת 2007 שום דבר לא משתנה. בתחילת 2007 מתחילים הרשיונות להשתנות, ורשיונות חדשים יתקבלו לפי הדרגות החדשות. בזמן הזה, מי שיש לו רשיון "עד 50 סמ"ק", יהפוך הרשיון שלו ל"עד 125 סמ"ק". ההגבלות והדרישות (גם לגבי הגיל המינימאלי) נשארות כמו שיש היום.

עד כמה שהסקוטר זוכר משיעורי אזרחות ועדות הכנסת עדין לא מאשרות חוקים אלא מכינות אותם לדיון.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

דרך אגב.. משהו מעניין ששמתי לב אליו.

אין בארץ כמעט אף אופנוע כביש עם 33 כוח סוס או פחות.. אפילו הGPX המסכן שלי לא יכנס לדרגה המוגבלת החדשה.

זה מוזר לי קצת - דרגת רשיון שנייה, ואין בה אף אופנוע שמסוגל לשייט בנוח בבין עירוני...

פורסם

ראה ההערות בתחילת נוסח השינויים בתקנות (כפי שהוא מופיע בפתיח לתקנות בדבר שינוי דרגות הרישוי):

בתוקף סמכותי לפי סעיפים 70 ו-71 לפקודת התעבורה, (להלן - הפקודה), באישור שר האוצר לפי סעיף 39ב לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, באישור ועדת הכספים של הכנסת לפי סעיף 1(ב) לחוק יסוד: משק המדינה

ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 48(א) לחוק יסוד: הממשלה, וסעיף 2 (ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה

סעיף 70 לפקודת התעבורה קובע "70. תקנות כלליות - שר התחבורה רשאי להתקין תקנות בענינים אלה:"

פורסם
דרך אגב.. משהו מעניין ששמתי לב אליו.

אין בארץ כמעט אף אופנוע כביש עם 33 כוח סוס או פחות.. אפילו הGPX המסכן שלי לא יכנס לדרגה המוגבלת החדשה.

זה מוזר לי קצת - דרגת רשיון שנייה, ואין בה אף אופנוע שמסוגל לשייט בנוח בבין עירוני...

אני משער שהמצב ישנה ככל שמועד תחילת תוקף התקנות יתקרב.

• תוכן חדש...