Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מכיר את האוטו, נהיגה קצרה במקום אחר על גירסת הדיזל הסטנדרטית של האוטו הזה דווקא ארגנה קצת כפיים מטעמי ליצרן. מתקשה להאמין עם זה שהוא עד כדי כך טמבל בכדי לחשוב שגם נהג ממוצע לא יודע לזהות ולקלל "השהיית טורבו" כשהוא נתקל בה, או שמכונית המיועדת לנישה די ספציפית של נהגים שמחפשים משהו מעבר לשני צבעים על המרכב, יכולה להיות כל כך נחותה יחסית למתחרות, אלו שקרוב לודאי וגם לתפיסתו נבחנו על ידי המתלבטים. בקיצור, או שהיצרן פשוט אדיוט עד כדי כך שהוא מחליט ל"שפוך" מיליונים על מכונית שאף אחד לא יקנה, או שהשיפוט שלך מאוד ספציפי ולא תואם בהכרח את זה של "פאלו" נניח, אם להביא עוד מישהו שהוא מעל הממוצע.

אני בכלל לא בטוח שה-308 נחותה מאוד ביחס למתחרות. לא בחנתי את כל המתחרות (-:

היצרן ככל הנראה התפשר על השילוב בין גודל המנוע להתנהגותו, והחליט שצריכת הדלק שווה את הסיפור (האמת, לא בדקתי מה צריכת הדלק המוצהרת של ה-308). המכונית עצמה מהווה תמורה נהדרת לכסף אם מדברים על ביצועים ואבזור, ובהחלט יכול להיות שתמצא הרבה קונים.

חוות הדעת כתובה היטב, אך לא ממש הצלחתי להבין אותה.

מה למשל שלילי בקביעות הבאות, שלי דווקא נשמעות חיוביות:

הבלמים היסטריים – נגיעה קלה ואתה נשתל. זה בטח מצוין למסלול, אבל ביום-יום זה עשה לי כאב ראש.

ופה, תופתעו לשמוע, פיג'ו גם פישלה. יותר נכון, הצליחה בגדול – ליצור מכונית שתהיה מהירה על הנורבורגרינג. או בכל מסלול אחר. בדיוק כמו כל המתחרות שמעבירות את זירת ההתגוששות אל הזמנים ברינג, גם פיג'ו שוכחת ש-99% מהנסיעות הן על הכביש ומספקת הוט האצ' שיודעת להאיץ מהר, לבלום מהר ולאחוז כמו עלוקה. וזה פאקינג משעמם (אגב, קצת באיחור אבל מתנצל על כל הפאקינגים).

אין שום משחקיות בשלדה, אלא רק אם ממש קורעים לה את הצורה בכיכר (ניסיתי פעם אחת, לא התרשמתי). יש טרן אין מעולה (גם בפוקוס היה) והמון המון אחיזה, כשבתוך עקומה די קשה להוציא ממנה צווחות צמיגים אפילו.

הבלמים - אין שום צורך שיהיו בעלי תגובת דוושה מוגזמת (היו יכולים להעביר חלק מהתגובה למנוע, אם אתה שואל אותי :wink: ). בהחלט היה אפשר להרגיע קצת את המהלך הראשוני בשביל להפוך את הנהיגה היומיומית לפחות מטלטלת. ב-10 הבלימות הראשונות בתוך העיר קיללתי מיד עם הלחיצה על הדוושה, ושמחתי שאף אחד לא הצטרף אלי לנסיעה כי הם היו מקללים גם. אחרי זמן מה למדתי שצריך להיות סופר עדין, אבל באמת שאין בזה שום יתרון לנהיגה יומיומית - רק במסלול אתה רוצה שדוושת הבלמים תהיה און-אוף.

בנוגע להתנהגות - אם אתה חובב אחיזה (וזה לגמרי לגיטימי) אז החלק הזה יכול להתאים לך. לי זה הרגיש כמו מערכת סטריאו עם ווליום מטורף אבל בלי שום אבחנה בין הכלים. או ארוחה סופר-מזינה אבל חסרת טעם. מילא, אם כל הרכיבים היו משתלבים באותה איכות - ההגה, ידית ההילוכים והדוושות - אבל כל אלו הם באמת מתחת לממוצע, ולכן כל אחיזה, האצה ובלימה לא נותנים סיפוק אמיתי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיצור, סיכום של נהיגת המבחן הוא "אם רק דוושת הגז הייתה חדה ומגיבה כמו דוושת הבלמים"? :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
מה ששלילי זה שלנהג אין השפעה על איך הרכב מתנהג.

אין שום משחקיות בשלדה[...]בנוגע להתנהגות - אם אתה חובב אחיזה (וזה לגמרי לגיטימי) אז החלק הזה יכול להתאים לך.

בוא נחליף את המלה "אחיזה" ב"חובב מכוניות שמשתפות פעולה עם נהיגה שלא דורשת את המודגש באדום", וזה - כמו שמודגש באות שמנה - לגיטימי לחלוטין.

זה לא "רע" אובייקטיבית. זה תלוי בהעדפות סובייקטיביות של הנהג.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בקיצור, סיכום של נהיגת המבחן הוא "אם רק דוושת הגז הייתה חדה ומגיבה כמו דוושת הבלמים"? :lol:

סוג של :lol:

אבל לא רק. כמו שאמרתי, יש עוד דברים שהיא לא עושה טוב. ולכן, חן ג., גם עבור אלו שאוהבים רכב שעושה הכל בשבילם, לדעתי ה-308 לא באמת מתאימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בהחלט מבאס לשמוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חייב לציין שממבחנים אוהדים למדי שקראתי על הרכב ממגזינים נחשבים מחו"ל יש סתירה בין חוות הדעת שלהם{אפילו קלרקסון שלא סובל פיגו פלט מחמאות לרכב} לחוות הדעת של רוני,מה שדי מפתיע אותי.

פורסם

עניינת אותי, קראתי כמה מבחנים עכשיו.

קאר אנד דרייבר האמריקאים (שלא מקבלים את האוטו) מדברים על היגוי שהוא "התגלות" עם genuine feedback. נראה לי שהאמריקאים האלה עדיין לא הבינו מה זה פידבק אמיתי ולא סתם שינויי משקל רנדומליים... לפחות הם היו היחידים שדיברו על ההשהייה בתגובת המנוע.

אוטואקספרס אמנם אומרים שההיגוי הוא numb וחסר פידבק, אבל נותנים מחמאות בהרבה תחומים אחרים שאני לא אהבתי. לפחות הם מסכימים איתי לגבי ידית ההילוכים.

איוו טוענים שתגובת הדוושה מאוד מחודדת במצב "ספורט"

אוטוקאר אומרים, עם זאת, שמצב ה"ספורט" נותן גם צליל מנוע יותר ספורטיבי (בולשיט) אבל לפחות מודים שהרכב לא אוהב משחקים ושההיגוי לא משהו.

טופגיר היו כמעט היחידים שלא באמת התרשמו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נדמה לי שגם CAR האנגלי מאוד התרשם לטובה ועדיין, כמו שאני לא מתרשם ממה שהוא כותב, ובמחילה מכבודך גם ממה שאתה כותב ולא חלילה בגלל שאיני מחשיב את דעתך ונסיונך וכל אלו, אלא בגלל האפשרות שאולי גם אני סוג של "אמריקאי טמבל" שאינו יודע שהוא מתפעם מממה שבעצם הוא ענין די עגום. בקיצור ולמעט מקרים קיצוניים, שברכב מודרני מערבי כמעט ואינם אינם קיימים יותר, ההבדלים בין מכונית אחת לרעותה הם בראש וראשונה ענין של חיבור אישי ופרטי לאוטו תכונותיו והאופן בו הוא מתרגם את יכולותיו. אתה אוהב, אני לא וכמובן להיפך.

פורסם

רועי, זה לא נכון. עובדה שיש מכוניות שהן קונצנזוס. תבוא לכל כתב רכב ותבקש לדרג את ה-Hot Hatch הכי טובה דינמית, ותקבל אותה התשובה.

אני חושב שהבעיה של רוני זה שהדיילי שלו במשך יותר מדי זמן היתה ה-370Z. הרכב הוא לא כליל השלמות, אבל יש משהו שהוא כן ב-100%, וזה להיות אוטו כמו פעם. לתת תחושה כמו בניינטיז, של משהו מיידי, בלתי אמצעי, אפילו ברוטאלי. אתה מרגיש ברכב הזה כל הזמן מה הוא עושה, בקצות האצבעות, בישבן, שומע את המכניקה עובדת ומקבל חוויה חושית שאחריה רכבים מודרנים מרגישים כמו לזיין עם קונדום*

[*אין לראות בדברים המלצה לא לזיין עם קונדום.]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מאוד אוהב אודיו, משקיע במערכת גם זמן גם קצת כסף ועדיין מקבל שמה שאני חושב שהוא כליל השלמות, אינו כזה באוזני אחרים. אז קונצנזוס היא מילה זרה עבורי, גם שם גם כאן.

פורסם

תודה לך בנצי על תרומתך המבורכת לדיון :wink:

רועי, אני מסכים שיש עניין של חיבור, אבל יש גם הרבה תכונות פיזיות אובייקטיביות שאפשר וכדאי להתייחס אליהן. כמה מתייחסים ובאיזו עוצמה - זה כבר עניין אישי (לי נורא מפריעה תגובת דוושה איטית, לך אולי לא).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מאוד אוהב אודיו, משקיע במערכת גם זמן גם קצת כסף ועדיין מקבל שמה שאני חושב שהוא כליל השלמות, אינו כזה באוזני אחרים. אז קונצנזוס היא מילה זרה עבורי, גם שם גם כאן.

באודיו אנחנו בכלל לא בטוחים שחווית השמיעה שלך זהה לחווית השמיעה שלי.

בכל הקשור להתנהגות רכבים, התכונות הרבה יותר ניתנות לקביעה אובייקטיבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אובייקטיבי זה מספרים, תרצה מהירות סופית, תרצה תאוצות ביניים, תרצה G בסיבוב, תרצה זוית רכינה במצבים משתנים, תרצה אפילו מהירות תגובה של רכיבים שונים, יש מהעניין הזה בלי סוף והכל אובייקטיבי ומכאן שהוא יותר מקונצנזוס הוא סתם עובדה. אני מדבר על תחושות, על מה שהעכוז מרגיש ואם זה משמח אותו לא ( וללהטבים שבינינו, נא לא לפתח ציפיות ), על מה שהאוזן שומעת, הפידבק בידיים, כל הדברים האלו שלי עושים טוב ולך, כדוגמה כמובן, כלום. אז נכון שלנתונים ישנה חשיבות, אפילו עצומה, אבל בשבילם אני לא צריך להושיב אותך או את אהרונוביץ על ההגה ולדברים החשובים באמת עבורי רק התחת שלי טוב.

• תוכן חדש...