Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

^

כי היצרן הזה איבד את הדרך בתחילת העשור הקודם - ועדיין לא ממש חזר לעצמו, על אף הצהרות אנשי השיווק.

508, למשל, היא מכונית לא רעה, אך לבטח אינה טובה כפי שהיו 406 או 505 לזמנן.

כנ"ל גם ה-308 הנוכחית. מישהו זוכר את 306 המקורית ואת גולף 3 החיוורת שכשלה מולה?

וכן הלאה וכן הלאה.

אפילו את RCZ היפהפיה קלקלו באמצע החיים עם מתיחת פנים מטופשת, קל וחומר שלא כל גרסאות המכונית הזו היו "אפויות עד הסוף".

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרי אם ההנחה שהחבר האסטוני כאן למעלה מהווה סוג של נהג ממוצע

למה הנחת כזו הנחה תמוהה?!

רוני נהג ה-רבה יותר טוב ומנוסה מהממוצע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רועי, זו גם השאלה שאני שאלתי לאחר קריאת הביקורת של רוני.

הרי כל הידע נמצא - ראה קיה, לקחו ידע ועיצוב ובנו מכוניות אמצע טובות.

לכן השאלה - מדוע מהנדסי פז'ו העדיפו את התכונות הללו.

הרי ברור כי אם נכניס את הרכב לסדנת שיפורים, אפשר יהיה לבצע כיוונים והתאמות לשיפור ההתנהגות ולביצועים.

אולי מחקרי שוק אמרו להם - כי זו הדרישה של צרכני פלח השוק הממוצע המיועד לרכבים הללו .

ובעתיד הם יוציאו גרסת רכב יותר חד ומבצע, מעיין גרסת R - משופרת לחובבי רכב יותר נושך. .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
צודק, התכוונתי לדגם שהיו לו 260 כ"ס, אם אני זוכר נכון. נקראה R, לא? הקופרה הרגילה באמת סתמית לגמרי (וה-R לא טובה במיוחד, אבל עדיין טובה מה-308, לדעתי).

הקופרה R זה של הדגם הקודם

בקשר לקופרה הרגילה 280/290 הכוונה סתמית?

פורסם

לא מבין את הכיעור הזה של הצביעה הדו-גוונית.

מקווה שהבחור עם ה-FR דילג על הת'רד הזה כי גם שמה זה דוחה.

מה הקטע של היצרנים לאחרונה? עשו להם מרתון מהיר ועצבני בערב חברה?

פורסם

יפה.

יצאתי עם תחושות די דומות אחרי 20 דק' ב208. אני משוכנע שאני נהג הרבה פחות טוב ממך ופחות שם לב לדקויות, או פחות מנסה לשחק עם הרכב, אבל ה-208 זה הרכב הכי אנמי שנהגתי בו בחיים שלי (לפחות מאלו עם יומרות ספורטיביות כלשהן).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
וזה, אצלי לפחות, מעלה שאלה מעט רחבה יותר מהאוטו הזה ועיקרה נוגעת להנחה הסבירה שבמכונית משקיע היצרן לא מעט כסף, מהנדסיו ומתכנניו, לסוגיהם, יודעים פחות או יותר את המלאכה, הם גם לרוב יודעים היטב ולרוב לאחר מבחנים מעשיים, מה יודעים המתחרים לעשות, ואפילו איפה צריך לשים דגשים במכונית שאמורה להיות משהו מעבר לכלי בסיסי, אז איך זה שהם מצליחים לפספס ולייצר בכל זאת מכונית גם חדשה וגם מחורבנת.

הרי אם ההנחה שהחבר האסטוני כאן למעלה מהווה סוג של נהג ממוצע, או לפחות כזה שמהווה לדעת היצרן מייצג נאמן של קהל יעד לאוטו הזה, מחזיקה מים, אז איך זה שהיצרן פשוט שם עליו פס ומשקיע גם ממון גם זמן גם בתכנון וייצור מכונית עלובה שכזו, לפחות ע"פי חוו"ד של החבר הנכבד שכאן.

היצרן ככל הנראה דווקא יודע מה הוא עושה - הדרישה מגיעה מהציבור שרוצה המון כוח והמון אחיזה וחישוקי 19 אינץ ובלמים שכתוב עליהם ספורט וכולי וכולי. אבל אז מתנגש הצורך לחסוך בדלק ובמזהמים והיצרן דוחף מנוע 1.6 ליטר והגה חשמלי וכהנה וכהנה.

ובינינו, מבלי להעיד על עיסתי יותר מדי, אני לא ממש הנהג הממוצע. הדרישות שלי יותר גבוהות ואם תשים 80% מקהל היעד של הרכב הזה (שהוא כבר ממש לא חובבי רכב הארד קור) בתוך האוטו, הם כנראה די יתלהבו. הוא הרי חזק ואוחז ובולם ויש לו צג שמראה את ההספק והמומנט...

אם תחשוב על זה, די מעט אנשים יגידו "מספיק לי 200 כ"ס, רק שים לי הגה כמו שצריך, התנהגות שובבה, תגובת דוושה נורמלית וידית הילוכים ראויה".

יותר מזה - כשכל המתחרים מציעים על הנייר 260 כ"ס ומעלה, אתה בתור יצרן רכב פשוט לא יכול להישאר מאחור...

הקופרה R זה של הדגם הקודם

בקשר לקופרה הרגילה 280/290 הכוונה סתמית?

בכל התייחסות שלי לקופרה אני מתייחס לדגם הקודם (וגם כתבתי את זה). בדגם החדש לא נהגתי. אם העבר הוא איזו אינדיקציה, אני מעריך שהוא לא איזה עילוי. לא קראתי כתבות כך שבאמת אין לי מושג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קופרה קודמת חתיכת דרק של אוטו עם טונה תת היגוי מסריח וניתוק מוחלט ממציאות. אם 308GTI יותר גרוע כנראה בגלל זה לובינסקי אפילו לא מתכוונים לייבא אותה :lol:

באותה נימה,308 החדשה בגרסה הרגילה עם ל אייסין1.2טורבו עם גיר אוטו כן לא נופלת שום פרמטר מגולף ובכמה אפילו עדיפה... כך שלהגיד שלא הצליח להם "לייצר" גולף זה לא בדיוק נכון.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

רוני, איך הפוקוס RS בהשוואה למגאן ? ראיתי שלא ציינת אותה ברשימת המכוניות שהיה לך כייף לנהוג בהן.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אתה יכול לקרוא מה שכתבתי על הפוקוס RS בשרשור האחר.

נראה לי שאפשר להבין בין השורות שלמרות ש-RS איכזבה אותי, עדיין מדובר במכונת נהיגה טובה משמעותית מה-308.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מאמין שפישלו עם ה308Gti.

מאכזב לקרוא את זה, משהו רע עובר על פיג'ו/סיטרואן בתחום הספורטיביות בשנים האחרונות.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

שוב מה זה פישלו? פישלו עבור מי? כבר נכתב בתגובות קודמות שלרוב הציבור הרכב הזה יהיה מצויין ויספק את מה שמצפים ממנו (גאנטים גדולים, אחיזה, כוח וכו') ולכן פיגו מתאימים את עצמם לציבור הרחב, לכן קשה מאוד לומר שהם פישלו, הם כן פישלו עבור אותם האנשים בעלי מיומנויות נהיגה מעבר לממוצע ולכן עבור רוב הציבור הם רוב הסיכויים כן הצליחו לקלוע לדרישות.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
היצרן ככל הנראה דווקא יודע מה הוא עושה - הדרישה מגיעה מהציבור שרוצה המון כוח והמון אחיזה וחישוקי 19 אינץ ובלמים שכתוב עליהם ספורט וכולי וכולי. אבל אז מתנגש הצורך לחסוך בדלק ובמזהמים והיצרן דוחף מנוע 1.6 ליטר והגה חשמלי וכהנה וכהנה.

ובינינו, מבלי להעיד על עיסתי יותר מדי, אני לא ממש הנהג הממוצע. הדרישות שלי יותר גבוהות ואם תשים 80% מקהל היעד של הרכב הזה (שהוא כבר ממש לא חובבי רכב הארד קור) בתוך האוטו, הם כנראה די יתלהבו. הוא הרי חזק ואוחז ובולם ויש לו צג שמראה את ההספק והמומנט...

אם תחשוב על זה, די מעט אנשים יגידו "מספיק לי 200 כ"ס, רק שים לי הגה כמו שצריך, התנהגות שובבה, תגובת דוושה נורמלית וידית הילוכים ראויה".

יותר מזה - כשכל המתחרים מציעים על הנייר 260 כ"ס ומעלה, אתה בתור יצרן רכב פשוט לא יכול להישאר מאחור...

בכל התייחסות שלי לקופרה אני מתייחס לדגם הקודם (וגם כתבתי את זה). בדגם החדש לא נהגתי. אם העבר הוא איזו אינדיקציה, אני מעריך שהוא לא איזה עילוי. לא קראתי כתבות כך שבאמת אין לי מושג.

לא מכיר את האוטו, נהיגה קצרה במקום אחר על גירסת הדיזל הסטנדרטית של האוטו הזה דווקא ארגנה קצת כפיים מטעמי ליצרן. מתקשה להאמין עם זה שהוא עד כדי כך טמבל בכדי לחשוב שגם נהג ממוצע לא יודע לזהות ולקלל "השהיית טורבו" כשהוא נתקל בה, או שמכונית המיועדת לנישה די ספציפית של נהגים שמחפשים משהו מעבר לשני צבעים על המרכב, יכולה להיות כל כך נחותה יחסית למתחרות, אלו שקרוב לודאי וגם לתפיסתו נבחנו על ידי המתלבטים. בקיצור, או שהיצרן פשוט אדיוט עד כדי כך שהוא מחליט ל"שפוך" מיליונים על מכונית שאף אחד לא יקנה, או שהשיפוט שלך מאוד ספציפי ולא תואם בהכרח את זה של "פאלו" נניח, אם להביא עוד מישהו שהוא מעל הממוצע.

פורסם

חוות הדעת כתובה היטב, אך לא ממש הצלחתי להבין אותה.

מה למשל שלילי בקביעות הבאות, שלי דווקא נשמעות חיוביות:

הבלמים היסטריים – נגיעה קלה ואתה נשתל. זה בטח מצוין למסלול, אבל ביום-יום זה עשה לי כאב ראש.

ופה, תופתעו לשמוע, פיג'ו גם פישלה. יותר נכון, הצליחה בגדול – ליצור מכונית שתהיה מהירה על הנורבורגרינג. או בכל מסלול אחר. בדיוק כמו כל המתחרות שמעבירות את זירת ההתגוששות אל הזמנים ברינג, גם פיג'ו שוכחת ש-99% מהנסיעות הן על הכביש ומספקת הוט האצ' שיודעת להאיץ מהר, לבלום מהר ולאחוז כמו עלוקה. וזה פאקינג משעמם (אגב, קצת באיחור אבל מתנצל על כל הפאקינגים).

אין שום משחקיות בשלדה, אלא רק אם ממש קורעים לה את הצורה בכיכר (ניסיתי פעם אחת, לא התרשמתי). יש טרן אין מעולה (גם בפוקוס היה) והמון המון אחיזה, כשבתוך עקומה די קשה להוציא ממנה צווחות צמיגים אפילו.

פורסם

מה ששלילי זה שלנהג אין השפעה על איך הרכב מתנהג.

בקיצור, או שהיצרן פשוט אדיוט עד כדי כך שהוא מחליט ל"שפוך" מיליונים על מכונית שאף אחד לא יקנה, או שהשיפוט שלך מאוד ספציפי ולא תואם בהכרח את זה של "פאלו" נניח, אם להביא עוד מישהו שהוא מעל הממוצע.

קודם כל, יש לנו נטייה לאבד פרספקטיבה באינטרנט. חלק מזה זה שכאשר אנחנו רואים משהו כתוב, אנחנו נוטים להאמין לו יותר. אנחנו גם מאבדים פרספקטיבה כשאנחנו קוראים משהו שנכתב טוב ו/או בנחרצות, ונוטים לייחס לכותב יידע, הבנה ויכולת, בלי קשר בהכרח למציאות.

בהקשרנו, הפער במיומנות, בידע ובניסיון ביני לבין רוני - מאוד גדול. הוא היה כתב, נהג במכוניות רבות, התאמן הרבה בנהיגה (אני רק עשיתי כמה קורסים)... אנחנו לא משחקים באותה ליגה.

לסקירה של רוני יש משקל ה-רבה יותר גדול מסקירה שלי.

אם אני רוצה לדעת משהו על רכב, אני שואל את רוני. הוא מסביר, אני מבין מספיק להבין מה הוא אומר, אבל אני לא אחלוק עליו, כי קטונתי.

זה לשים דברים בפרספקטיבה.

מה שכן, הוא יותר סלחן ממני לרכבים מודרנים, הגאים חשמליים וכו', ופחות נוסטלגי.

אני מסכים איתו לגבי הקופרה, הדור הקודם היה מחורבן למשעי.

אנחנו מסכימים שהמגאן RS זצ"ל היא אמת מידה (היא כל כך טובה שלוקח 5 דקות להבין את זה).

אם הוא אומר שה-308GTI מחורבנת, אין לי ספק שהיא מחורבנת, כי אני עוד יותר קיצוני ממנו בגעגועי הנוסטלגים למכוניות "כמו פעם".

נ.ב. עפר, די, תמשיך 8)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...